Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Φυλετικός χάρτης της Ευρώπης - Dvornikovic

 
Με τη σειρά οι φυλετικοί τύποι που απεικονίζονται στο υπόμνημα:

Διναρικός
Νορδικός
Αλπικός και Βαλτικός
Μεσογειακός
Αρμενοειδής
Μογγόλοι

Και ένας πιο ειδικός χάρτης για τα βαλκάνια:


Με τη σειρά οι φυλετικοί τύποι του υπομνήματος:

Διναρικός
Νορδικός; (λογικά ξανθός Διναρικός)
Αλπικός και Βαλτικός
Μεσογειακός και Pontid

Οι χάρτες πρέπει να είναι του Czekanowski, αλλά προέρχονται από το βιβλίο του εθνολόγου Vladimir Dvornikovic, Karakterologija Jugoslovena.

71 σχόλια:

  1. Φυλετικός τύπος:

    1) Meryl Streep

    2) Marlon Brando

    3) Stanley Kubrick (Εβραίος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) Streep -> Κρομανιόν/Διναρική

      2) Brando -> Κρομανιόν/Ἀλπικός

      3) Kubrick -> Ἀρμενοειδής (μὲ ἐμφανῆ σὲ φωτὸ τῆς νεότητος μογγολιδικὴ ἐπίδρασι) http://tmm.chicagodistributioncenter.com/IsbnImages/9781841506111.jpg

      Διαγραφή
  2. Ἐπὶ τέλους ἕνας ἀνθρωπολόγος ποὺ καταγράφει τοὺς Μογγολίδες ἐντὸς τῆς Εὐρώπης.
    Οἱ ὑπόλοιποι μοῦγγα. Λὲς καὶ δὲν ὑπῆρξαν ποτὲ τὸ Χανάτο τῆς Χρυσῆς Ὀρδῆς, τὸ βασίλειο τῶν Χαζάρων, οἱ Οὖννοι, οἱ Ἄβαροι, οἱ Πετσενέγκοι, οἱ Μαγυάροι, οἱ Φῖννοι, οἱ πρωτογενεῖς Βούλγαροι καὶ ἴσως οἱ πρωτογενεῖς Καυκάσιοι (?) Ἀλβανοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν σας τα 'λέγα εγώ περί μογγολιδών αλβανών/βαλκανίων/"σλαβογενών" κλπ υπανθρώπων, πέρι μεσογειακής Ελλάδος [εώς και Κλασσική εποχή, τη χαρακτηριστικότερη της Ελληνικής ιστορίας], και πέρι πλήρους ανικανότητος Νορδικών για δημιουργία πολιτισμού (πλην συντηρήσεως) με βρίζατε, τώρα η συντριπτική πλειοψηφία παλαιών και νέων σχολιαστών έρχεται στα λόγια μου εώς και απολύτως. Δε πειράζει, φύτεψα το σπόρο της αλήθειας (ο οποίος μετά απο κάτι μήνες ευδοκίμησε) και ας λέγατε τα δικά σας, προοδεύετε και επιτέλους καταφέρατε και είδατε το αυτονόητο-αυταπόδεικτο (πλην εξ αρχής ειλικρινών σχολιαστών που αποτελούσαν μειοψηφία εδώ πέρα που ερχόμουνα και έβλεπα αυτό το θίασο να αποκαλεί φορείς αυταποδείκτου αλήθειας... παρανοϊκούς)...

      Διαγραφή
  3. Από τον παραπάνω χάρτη επιβεβαιώνεται πως ο συγγενέστερος φυλετικά λαός με τους Έλληνες είναι οι Αλβανοί, δευτερευόντως Κροάτες και Μαυροβούνιοι. Ο ηπειρωτικός κορμός της Ελλάδας είναι φυσική απόληξη της διναρικής φυλής. Είμαστε πολύ λιγότερο συγγενείς με τους Ιταλούς, ελάχιστα με Ισπανούς.
    Χρήσιμο θα ήταν να εστιαστεί ο χάρτης περισσότερο στην ελληνική επικράτεια, αν και πιστεύω πως υπάρχει σημαντική αλλοίωση λόγω της έλευσης αρμενοειδών Ποντίων, Καππαδικών κ.α. από τότε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΑΛΒΑΝΟΦΙΛΟΣ ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΣΑ ΜΥΓΕΣ ΜΕΣ ΤΟ ΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ;;;

      Διαγραφή
    2. Καλά τα λέει ο Niels Bjorklund..Για την ακρίβεια λέει το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ !!! Τους Αλβανούς τους ξεχωρίζουμε και τους οσμιζόμαστε σε κλάσματα δευτερολέπτων.

      Διαγραφή
  4. Τον χάρτη τον είδατε; Όλος ο ορεινός όγκος της Πίνδου είναι φυλετική απόληξη της διναρικής φυλής. Νέτα σκέτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε αλβανέ κόφτο επιτέλους , κάθε μέρα βλέπουμε χιλιάδες από την σκατόφαρά σου που δεν είναι ούτε διναρικοί ούτε Έλληνες ,παρά κάτι στραβοχυμένα υπάνθρωπα τηγανοκέφαλα .
    ΥΓ Παπαριές λέει ο χάρτης . Και σε πληροφορώ ότι όσους αρβανίτες γνωρίζω δεν μοιάζουν καθόλου με τους κολοαλβανούς σου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά τα λέει ο διαχειριστής, και δεν νομίζω ότι μπορεί να ελέγξει πως εκλαμβάνονται όσα γράφει. Είναι γεγονός, πως οι ανθρωπολογικές μελέτες έλκουν διαφόρων ειδών άτομα, που είτε από εγωισμό, είτε από βλακεία, είτε για να σπάσουν πλάκα, παριστάνουν ότι ασχολούνται με κάτι που δεν έχουν κατανοήσει, ούτε και δείχνουν πως το θέλουν.
      Στο προκείμενο, οι Αλβανοί είναι ως επί τω πλείστον διναρικοί, όσο κι αν αυτό δεν αρέσει σε διάφορους. Όπως και οι Έλληνες Ηπειρώτες, οι Αρβανίτες, πολλοί Θεσσαλοί, Ακαρνάνες, Αιτωλοί κλπ.
      Κάποια στιγμή, πρέπει να καταλάβετε, δυο πράγματα: α) Οι ανθρωπολογικοί τύποι της Ευρωπαϊκής φυλής, δεν είναι επακριβώς αυτό που ονομάζουν διάφοροι "υποφυλές" (αν υπάρχει κάτι τέτοιο), αλλά κατηγορίες στην ταξινόμηση των ανθρωπολογικών τύπων με βάση τα χαρακτηριστικά ορισμένων ανθρώπων φυλετικά ομοιογενών (ΠΑΝΤΑ στον πληθυντικό, καθώς έχουμε να κάνουμε με πληθυσμούς κι όχι άτομα). β) Τα έθνη και ιδιαίτερα τα ευρωπαϊκά, δεν ταυτίζονται αποκλειστικά με κάποιον ανθρωπολογικό τύπο, ακόμα κι αν η πλειοψηφία τους ανήκει σε αυτόν (όπως πχ οι Έλληνες με τον μεσογειακό, οι Σκανδιναβοί με τον νορδικό). Απεναντίας, τα έθνη, αποτελούνται σχεδόν πάντα από πληθυσμούς οι οποίοι ανήκουν σε διαφορετικούς τύπους ή μίξεις αυτών.

      Διαγραφή
  6. Τα συγχαρητήρια μας προς την εκδοτική προσπάθεια της εταιρείας ΑΙΓΙΣ, η οποία άρτι προσφάτως προχώρησε στη μετάφραση του θεμελιώδους έργου του Χανς Γκύντερ, "Οι θρησκευτικές αντιλήψεις των Ινδοευρωπαίων".
    Στρατευμένος αριανιστής, καθηγητής φυλετικής ανθρωπολογίας επί Γ' Ράιχ, επηρέασε καταλυτικά τη φυλετική θεώρηση του εθνικοσοσιαλισμού και του Αδόλφου Χίτλερ προσωπικά - ήταν συστηματικός αναγνώστης του έργου του Γκύντερ, το οποίο θεωρούσε θεμελιώδες για την πολιτική προαγωγή της φυλετικής θεωρίας και πράξης.
    Το παραπάνω έργο είναι ένα επιπλέον ιδεολογικό όπλο ενάντια στις ιστορικές παραχαράξεις του αυτοχθονισμού και συνιστά οδοδείκτη για τον φυλετικό επαναπροσανατολισμό του άριου-νορδικού ελληνισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή η χα αποδέχεται την ύπαρξη της ινδοευρωπαικής φυλής ;

      Διαγραφή
    2. ΠΟΙΟΣ ΓΚΥΝΤΕΡ ΡΕ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΕ?.....

      ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΧΟΤΑΝ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΦΑΝΩΣ ΓΕΛΟΙΑ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ?.......ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΣΕ "ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΒΟΡΕΙΟΥ" (ΔΗΛΑΔΗ ΝΟΡΔΙΚΟΥΣ) ΤΟΝ ΑΛΠΙΚΟ-ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΛΑΤΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ 100%ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΕΡΙΚΛΗ?.......

      ΜΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΡΕ ΦΟΥΚΑΡΑ?...ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΣ ΤΙΣ ΣΩΖΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΟΜΕΣ.....ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΤΗΝ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙ ΝΟΡΔΙΚΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.........

      ΕΙΠΑΜΕ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΣΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΒΙΟΘΕΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ......ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ "ΑΡΧΑΙΟΥ ΝΟΡΔΙΚΙΣΜΟΥ" ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΑΠΛΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΥΡΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ........

      Διαγραφή
  7. Νορδικός Ελληνισμός; Νομίζω πως αν κάποιος διαβάσει λεπτομερώς Γκύντερ θα καταλάβει τι εστί στείρος αντιεπιστημονικός θεωρητικός λόγος! Ο Γκύντερ παντού στις φυλετικές του θεωρήσεις τους έβγαζε όλους Νορδικούς ακόμη και τον Ναπολέοντα (έλεος!!!!!!!!!!!!!!!)! Φτάνει πια όχι άλλο νορδικόχορτο! Η Περιακτική ομοφυλία είναι ή μοναδική Αρία έκφανση στο βιολογικό επίπεδο! Εσύ που χαρακτηρίζεις τον Ελληνισμό ως Νορδικό αποκύημα και δημιούργημα, μπορείς να μοιραστείς μαζί μας γιατί οι Σκανδιναβικές περιοχές που είχαν πληθώρα Νορδικών φαινοτύπων δεν μεγαλούργησαν στην αρχαιότητα; Μην μου πεις το κλίμα διότι η φυλετική θεώρηση έχει να κάνει με την κληρονομικότητα και όχι με το περιβάλλον! Απλώς το λέω το τελευταίο για να δω αν έχω να κάνω με αγνό επιστημονικό ορθολογιστή φυλετιστή ή με κάποιον νορδικοφετιχιστή! Επιπροσθέτως θα συμφωνήσω ότι ο αυτοχθονισμός είναι δηλητήριο κυρίως σε πνευματικό επίπεδο διότι δημιουργεί εθνικόφρονες της σφαλιάρας χωρίς αριστοκρατικές-φυλετικές θέσεις! Σημασία όμως δεν έχει τεράστια απο που ήρθε η Αρία φυλή αλλά το γεγονός ότι αποτελεί φυλετική οικογένεια! Το αν ήρθε απο κάπου μικρή σημασία έχει στην φυλετική θεώρηση διότι εμάς μας ενδιαφέρει το Αίμα και η Φυλή και όχι η Πατρίς και ο Τόπος! Θα μπορούσαμε να είμαστε και στην Σελήνη και στον Άρη και δεν θα άλλαζε κάτι, πάλι το Αίμα είναι το επίκεντρο και η κληρονομιά που κουβαλάει! Ο Γκύντερ ήταν αξιολογώτατος στην ανάλυση των ψυχοσυνθέσεων, όμως έπεφτε σε σφάλματα λόγω πόρωσης με την ξανθότητα και τα μπλε μάτια και εντόπιζε νορδικούς σε βραχυκέφαλες περιοχές και σε περιοχές με Ατλανοειδείς ή ακόμα και Κρομανοειδείς! Αν διαβάσεις το βιβλίο Hitler's Table Talks θα δεις ξεκάθαρα από ποιους και γιατί επηρεάστηκε ο Αδόλφος Χίτλερ στην φυλετική του θεώρηση και επίσης και τον λόγο του που έχει εκδοθεί από την Ε/Σ αναθεωρήτρια-ερευνήτρια και ιστορικό Veronica. K.Clark ''Hitler's Most Significant Speech'' τον οποίο έδωσε το 1944 περίοδο στην οποία είχε καταλήξει ο ίδιος σε πολύ διαφορετικές θέσεις από τις Νορδικιστικές θέσεις του Γκύντερ! Επομένως ο Άριος Ελληνισμός είναι σίγουρα δολιχοκέφαλος και όχι μόνον Νορδικός ή μόνον Μεσογειακός ή μόνον Ατλαντοειδείς(μίξη των δύο προηγούμενων)! Ελπίζω να σε κάλυψα! Κάτι τελευταίο επίσης μπορούμε να κάνουμε και στατιστική προσμέτρηση των μεγάλων ηγετών, πιονέρων,καλλιτεχνών και επιστημόνων της Αριοευρωπαϊκής ιστορίας και να δούμε ποιος φυλετικός τύπος εμφανίζεται πιο συχνά! Αυτή θα ήταν μία υπερενδιαφέρουσα δουλειά που θα μπορούσε να αναλάβει το ιστολόγιο και θα φτάναμε σε πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα!

    Δολιχοκεφαλιστής Μέχρι Τέλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://www.abroadintheyard.com/25-death-masks-of-the-famous-and-infamous/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχαχαχαχαχαχααααααααααααααααααααααααααααααααααααα .!
      όλοι τους άριοι κούκλοι !

      Διαγραφή
  9. Εμείς προτιμούμε χίλιες φορές τον καθηγητή πανεπιστημίου και διωχθέντα από το μεταπολεμικό κλίμα υστερίας Γκύντερ, απ' ότι εσένα ανώνυμε "δολιχοκεφαλιστή μέχρι τέλους".
    Αν δεν σου αρέσει ο Γκύντερ και είσαι εγγράματος φυλετιστής ή ιστορικός, αρχαιολόγος κ.ο.κ., να αποτανθείς στις ανωτέρω εκδόσεις (ή σε όποιες άλλες) να εκδόσεις τις θεωρίες σου - ενυπογράφως και αναλαμβάνοντας το κόστος της πολιτικής ή επιστημονικής σου στοχοποίησης.
    Μέχρι τούδε είσαι τίποτα, και αν κρίνω από τον ψυχολογικά ασταθή αυτοπροσδιορισμό σου θα παραμείνεις και τέτοιος.
    Διπλό εύγε στην ΑΙΓΙΣ, ενώ αξίζει υπομνήσεως το γεγονός πως η Χρυσή Αυγή στις ένδοξες παλαιές εποχές είχε προτοεκδόσει την μπροσούρα του Γκύντερ Humanitas.
    Ελπίζουμε σε επανέκδοσή της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή ρε πιθηκάνθρωπε τον Αδόλφο Χίτλερ που δεν είχε πτυχίο πανεπιστημίου και δεν σπούδασε τίποτα δεν τον αποδέχεσαι; Με πολύ κομπλεξικό και αστικό τρόπο μου απάντησες και αυτό μου υποδεικνύει ότι είσαι ένας τυπικός νορδικιστής που του χαλάσαμε την φαντασιόπληκτη ξανθωπή σούπα! Εγώ είμαι ασταθής ρε πιθηκάνθρωπε που δεν απάντησες σε τίποτε από αυτά που σου είπα! Βραχυκέφαλος θα είσαι πιθανότατα χωρίς ικανότητα απεμπλοκής απο παλαιά φετίχ και με παντελή έλλειψη προσωπικότητας! Τι θέλω και γω και τα βάζω με ανθρώπους που τους λείπει ο μισός εγκέφαλος;

      Διαγραφή
    2. Ο Αδόλφος Χίτλερ έβαλε το όνομα και την υπογραφή σε ένα βιβλίο χιλίων σελίδων, διατυπώνοντας αντρίκια τις πολιτικές και φιλοσοφικές του θέσεις.
      Όποιοι τολμάτε να συγκρίνεστε κιόλας μαζί τους, κάντε το και σεις, εδώ σας θέλω. Ονόματα, βιβλία και υπογραφές για τη φυλετική σας άποψη., Όμως βαριά η καλογερική για τους παντογνώστες και πολυλογάδες ρωμιούς. Που να βάλουν κώλο κάτω για να γράψουν ενυπογράφως και προπάντων να στοχοποιηθούν από το Σύστημα. Η ανώνυμη σαχλαμάρα αρκεί.
      Μέχρι τότε λοιπόν (δηλ. μέχρι πάντα) νορδιστής Γκύντερ και ξερό ψωμί!
      Μακάρι να ακολουθήσει και η "Φυλετική Ιστορία του Ελληνικού Λαού". Λέει την σκληρή αλλά αναγκαία αλήθεια.

      Διαγραφή
    3. Ποια πολυλογία ; Το ότι σου παραθέτω στοιχεία ορθολογικώς δομημενα και απαιτώ απάντηση και φυσικά δεν λαμβάνω καμία το θεωρείς εσύ πολυλογία;
      Γκύντερ διάβασες ποτέ εσύ ολιγόλογε βραδύνοε Ελλαδίτη; Εγώ συγκρίθηκα με τον Αδόλφο Χίτλερ; Τι απαντήσεις είναι αυτές που δίνεις; Απαντήσεις γυναικείας φύσεως και υπεκφυγών! Εδώ αναλύουμε ένα θέμα με ορθολογισμό και λέμε την γνώμη μας και συ μπουρδολογείς ασύστολα! Ο μόνος χαμένος είσαι! Ξέρω η λογική σκέψη είναι δύσκολη! Κάτι ακόμα γιατί δεν προτιμάς Τζιουσέπε Σέργκι αντί για Γκύντερ; Και αυτός ενυπόγραφα και επώνυμα διέλυε νορδικιστές μέχρι τα τελευταία του ! Έλα εντάξει δεν πειράζει το ξέρουμε το παραμύθι με τους κομπλεξικούς που θα ήθελαν να γεννηθούν κάτι άλλο απο αυτό που είναι! Δεν το παίζω παντογνώστης απλώς θα μπορούσες πολύ εύκολα να διαψεύσεις αυτά που σου λέω με αποφθέγματα απο τα βιβλία του νορδιστή Γκύντερ, αλλά δεν το κάνεις και αυτό αποδεικνύει ότι αυτά που κηρύττεις μάλλον δεν τα γνωρίζεις και απλά δογματικά τα έχεις δεχτεί ως χριστιανός! Γεγονός που αποδεικνύει απο μόνο του ότι δεν είσαι Ε/Σ!

      Διαγραφή
    4. Ἀνώνυμε Χρυσαυγίτη, δὲν ἀπήντησες σὲ κανένα ἐπιχείρημα, ὑποστηρίζεις ἕναν παραληρηματικὸ ἀντιεπιστήμονα & μᾶς μιλᾷς γιὰ τζίφρες, Νορδικοὺς Πλάτωνες & Ἰνδοευρωπαίους Περικλῆδες. Τί εἶναι αὐτὰ ποὺ λὲς, ῥὲ πιθήκι;;; Εἶσαι καὶ Χριστιανός, ῥὲ;;;;

      Διαγραφή
    5. ΑΡΑ, ΤΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΡΕΠΟΥΣΗ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΣΤΟΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ, ΕΕΕ ΗΛΙΘΙΕ;;;;

      Διαγραφή
  10. Τιμή στον μεγάλο εθνικοσοσιαλιστή επιστήμονα Χανς Γκύντερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ποιός Gunther και βλακείες ρε ανδράποδα, έχετε μπερδέψει την πολιτκή με την επιστήμη. Μηδέν αποδείξεις είχε για αυτά που έλεγε, η ίδια του η βιβλιογραφία έγραφε τα αντίθετα και όλου του το έργο μπορεί να συρρικνωθεί σε αυτήν του την πρόταση,

    <<[...]διάφορες αρχές έχουνε χαρακτηρίσει αυτά τα κρανεία ως μεσογειακά, όμως εγώ θα ήθελα να τα θεωρώ νορδικά!>>

    Μιλώντας για αρχαιοελληνικά κρανία την εποχή του σιδήρου αν δεν κάνω λάθος. Παρόμοιος με τους ελλαδέμπορες του δικού μας πατριωτικού χώρου ήτανε. Το τι είναι μεσογειακός είναι ένα άλλο θέμα αλλά ο μοναδικός ευρωπαικός τύπος που ήτανε σχεδόν ανύπαρτκος στην Α.Ε. ήτανε ο νορδικός. (5% σύμφωνα με Charles, κάπου εκεί κοντά επίσης και με τον αμιγώς νορδικό τύπο του Angel)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλά, βάλε και συ πρώτα όνομα, που χρησιμοποιείς ευρισκόμενος σε ονείρωξη το όνομα ενός αρχαίου ήρωα, και λύσε αν θες το ζήτημα της φυλετικής θεωρίας σε βιβλίο. Μέχρι τότε τσιμουδιά μπροστά στον Γκύντερ. Εκτός αν έχετε παραφρονήσει πως μέσα από σχόλια θα γράψουμε τη φυλετική ιστορία του ελληνικού έθνους.
    Μέχρι τότε, εμείς που δεν είμεθα ειδικοί αλλά καλόπιστοι και πειθαρχικοί ακολουθούμε τους ειδικούς (δηλ. καθηγητές πανεπιστημίου) και κυρίως άνδρες με ΑΡΧΙΔΙΑ που έγραψαν ενυπογράφως σε ηρωικές εποχές (καμία σχέση με τις σημερινές τεμπελχανάδικες). Και επιπλέον σεβόμαστε τον/τους μεταφραστές και εκδότες του αναφερομένου έργου στην ελληνική που διέθεσαν όνομα, χρόνο, διάθεση και ευγενή φιλοδοξία σε μια τέτοια προσπάθεια. Περάσαν από τη θεωρία στην πράξη και εύγε των.
    Οι υπόλοιποι δεν υπάρχετε πουθενά, παρά στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και οι Boas, Δημόπουλος και πολλοί άλλοι τέτοιοι σπουδαγμένοι ή και με έδρες ήτανε, όπως και οι δύο επιστήμονες οι οποίοι ανέφερα. Γιατί να πιστέψω κάποιον με μηδέν αντικειμενικά επιχειρήματα πλην του <> του οποίου το έργο έφαγε λογοκρισία στην Ε/Σ Γερμανία όταν έβγαλε μόνο το 3% των Γερμανών ως αμιγώς νορδικούς ; Μέχρι και ο Klassen θεωρούσε τον ίδιο ως αρνητική επίδραση προς την νορδιστική θεωρία με τις βλακείες που έγραφε.

      Δεν ξες καν τι σου γίνεται. Πιό μαύρα μεσάνυχτα θα σε καθάριζε Πακιστανός στον Πειραιά γιατί θα έμοιαζες με Δραβίδη. Αν καταφέρεις και μου βρεις έστω και μία ανθρωπολογική μελέτη του Gunther πάνω σε ελληνικά λείψανα σου βγάζω το καπέλο. Μέχρι τότε μούγκα και διάβαζε καμιά μελέτη στο ιστολόγιο μπας και ξεστραβώσεις.

      Διαγραφή
    2. *πλην του <>

      Διαγραφή
  13. Γι'αυτό λέγεται μπλογκ φυλετικής ανθρωπολογίας! Έτσι ώστε να μπορεί να σχολιάζει όποιος θέλει με στοχεία και ευρήματα κατόπιν ερευνών κάτι που ανακάλυψε προτείνοντας έτσι στοιχεία στον διαχειριστή που θα τον βοηθήσουν να προχωρήσει ακόμη περισσότερο στην έρευνά του! Εσύ έθιξες το ζήτημα της ανωνυμίας και όχι εγώ! Και φυσικά δεν ξέρεις τι κάνει ο καθένας απο εμάς και πως δραστηριοποιείται! Επομένως εδώ βραχυκέφαλε (πιθανότατα) πανταχού παρόντα αγωνιστή ασχολούμαστε με την φυλετική ανθρωπολογία και όχι την πολιτική! Ναι μπράβο στο Αιγίς για την προσπάθεια και εις ανώτερα! Όμως φυσικά και δεν θα ακολουθούμε καθηγητές πανεπιστημίου μόνο και μόνο επειδή είναι καθηγητές πανεπιστημίου! Είναι σαν να μου λες να χτυπήσω το κεφάλι μου σε γωνία με φόρα απο σπριντ! Τι λογική είναι αυτή; Ξέρεις σε πόσες διαλέξεις ανθρωπολογίας οι δήθεν ειδικοί είναι πιο πολιτικά ορθοί και απο κομισάριους Σοβιετικής Ένωσης; Τι αρλούμπες ασύστολες λες λοιπόν; Εδώ γράφουμε ανώνυμα διότι είμαστε υπο διωγμόν και θέλουμε να μπορούμε να δρούμε πολιτικώς ανενόχλητοι όσο και αν το κάνουμε! Δηλαδή έλεος πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εμένα μου αρέσει που πλακώνεστε για τον Γκύντερ και τις όποιες ανθρωπολογικές του παρατηρήσεις στο πολυσχιδές έργο του, με αφορμή ένα βιβλίο, το οποίο όμως δεν αναφέρεται στην ανθρωπολογία. Κατ' εμέ, αυτό είναι μια απόδειξη πως αυτός που έθιξε πρώτος το θέμα, έχει δικούς του ιδιοτελείς σκοπούς (υποπτεύομαι και ποιός μπορεί να είναι) ή απλά να "τρολάρει". Αυτό δεν σημαίνει πως ο αντίδικος σωστά μπαίνει σε αυτό το μονοπάτι. "Κυναίγειρε", με καλή τη πίστη σου γράφω να ασχολείσαι περισσότερο με ότι μελετάς, παρά με το να το επιδεικνύεις ή και να αναζητάς τη διαδικτυακή φιλονικία για τις απόψεις σου.

    Τώρα για τον ίδιο τον Γκύντερ, πράγματι επηρέασε πολύ κόσμο κυρίως κατά τα χρόνια πριν τον Β' ΠΠ, μέχρι που πράγματι οι θεωρίες του ήρθαν σε αντίθεση με την εθνικοσοσιαλιστική θεώρηση για τον γερμανικό λαό. Ήταν ένας πρωτοπόρος στο είδος του, και πράγματι η αντίληψή του ήταν γερμανοκεντρική ώστε άνετα θα μπορούσε κάποιος να τον αποκαλέσει σοβινιστή, αλλά δεν μπορεί να αλλάξει το γεγονός πως έθεσε σημαντικές βάσεις, ακόμα και με τις παρασπονδίες του. Πολύ γρήγορα οι περισσότερες απόψεις του για τον "βόρειο νορδικό εκπολιτιστή" αποδείχθηκαν λανθασμένες ή και ευσεβείς πόθοι ενός Γερμανού, αριστοκράτη εθνικιστή (η σειρά που έθεσα τα επίθετα δεν είναι καθόλου τυχαία). Ο Γκύντερ, όσο περίεργο κι αν αυτό φαίνεται, είχε θέσει τις βάσεις της αμφισβήτησης και της αναίρεσης των όσων υποστήριζε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή με απλά λόγια, η μόνη επιστήμη που αναγνωρίζετε εσείς είναι ή η μεταπολεμική μαρξιστική (όπως π.χ. Πουλιανός), που δεν αναγνωρίζει αρίους, ή η μεταπολεμική φιλελεύθερη αμερικανοκρατούμενη που τους θεωρεί μπάσταρδους η αποκύημα της νοσηρής ρατσιστικής φαντασίας.
      Τη μόνη επιστήμη τελικά που δεν αναγνωρίζετε είναι την εθνικοσοσιαλιστική.
      Έχετε να μου αναφέρετε το έργο έστω και ενός εθνικοσοσιαλιστή ανθρωπολόγου, πριν και μετά τον πόλεμο, που να καταρρίπτει τις θεωρίες Γκύντερ και τόσο άλλων; Πείτε μας, επιθυμούμε καλόπιστα να ενημερωθούμε, γιατί μέχρι τώρα φαίνεται πως μονάχα τη μεταπολεμική μαρξιστική και φιλελεύθερη επιστήμη εκτιμάτε.
      Και λέω αμφισβήτηση του Γκύντερ όχι για επιμέρους τεχνικά ζητήματα (αυτά πάντα ανακύπτουν μεταξύ επιστημόνων), αλλά για το κεφαλαιώδες ζήτημα της φυλετικής ταυτότητας των αρίων/ινδοευρωπαίων. Ένα βιβλίο εθνικοσοσιαλιστή επιστήμονα έχετε γι' αυτό;

      Διαγραφή
    2. Αν διαβάζατε επακριβώς τι έγραψα, θα βλέπατε πως δεν αμφισβητώ τον Γκύντερ στην επιστημονική του μεθοδολογία, αλλά στις εκτιμήσεις του που ήταν μπολιασμένες με τις "αριστοκρατικές" απόψεις των συντηρητικών παγγερμανιστών junkers εχθρών του εθνικοσοσιαλισμού (όπως κι αποδείχθηκε εξάλλου και πριν του πολέμου αλλά και κατά τη διάρκειά του). Επεσήμανα επίσης, πως ο ίδιος ο Γκύντερ έθεσε τις βάσεις της αναίρεσης αυτών των όσων υποστήριζε. Κάτι το οποίο συνέβη αρκετές φορές, μια εκ των οποίων ήταν η μελέτη των ανθρωπολογικών στοιχείων στην κατεχόμενη Ελλάδα, η οποία χρηματοδοτήθηκε από το ίδιο το Γ' Ράιχ κατόπιν της προτροπής της Σ.Καραϊσκάκη προς τον Άλφρεντ Ρόζενμπεργκ. Ο τελευταίος θεωρούσε πως οι σύγχρονοι Έλληνες δεν είναι απευθείας απόγονοι των αρχαίων και εκτιμούσε πως η φυλετική αλλοίωσή τους προχώρησε σε τέτοιο βαθμό ώστε αποτελούσαν ένα λαό που καταγόταν μεν από τους αρχαίους αλλά δεν ήταν ίδιος με εκείνους. Φυλετικά μάλιστα και ο Ρόζενμπεργκ θεωρούσε πως οι αρχαίοι, ήταν κάτι αντίστοιχο του "βόρειου εκπολιτιστή" με σαφή νορδικά χαρακτηριστικά τα οποία χάθηκαν εξαιτίας της πρόσμιξής τους με τις χαμηλότερες τάξεις (ως επί τω πλείστον μη-Αρίων). Τότε λοιπόν, οι ίδιες ομάδες ανθρωπολογικών μελετών, που είχε σχηματίσει ο Γκύντερ ήρθαν στην Ελλάδα και στη συνέχεια απέστειλαν την έκθεσή τους στη Γερμανία. Οπότε και ο Ρόζενμπεργκ, συνεχάρη την Καραϊσκάκη αναγνωρίζοντας πως είχε δίκιο, ανασκεύασε τη θεωρία του επανεκδίδοντας ακόμα και το βιβλίο του "Ο Μύθος του 20ού Αιώνα" και ως υπουργός, κατέγραψε τις μελέτες αυτές στα επίσημα αρχεία του κράτους τα οποία μέχρι τότε διατηρούσαν μια μετριοπαθή στάση έναντι της φυλετικής υπόστασης των νέων Ελλήνων.
      Από εκεί και πέρα, η επιστημονική μεθοδολογία γενικότερα (αρχαιολογία, γενετική κλπ), έχει προχωρήσει τόσο ώστε οι θεωρίες του Γκύντερ χρησιμοποιούνται σήμερα -δυστυχώς- μόνο για να συκοφαντήσουν τη φυλετική ανθρωπολογία και ειδικότερα την εθνικοσοσιαλιστική. Το ίδιο φυσικά, δεν συμβαίνει για τις περιπτώσεις που ο Γκύντερ είχε δίκιο. Ασ γίνω όμως συγκεκριμένος: Υπάρχουν ορισμένες εκτιμήσεις που έκανε ο Γκύντερ, που δεν χρειάζονται σοβαρή επιστημονική ανάλυση για να καταδειχθούν ως αναληθείς. Πχ, ο Μουσσολίνι δεν ανήκε σε κάποιον "σκούρο νορδικό" τύπο, τα αγαλματίδια του Σωκράτη και του Πλάτωνα δεν έδειχναν νορδικά χαρακτηριστικά, ο Όμηρος στην Ιλιάδα δεν περιέγραφε αναγκαστικά κάποιον νορδικό στο πρόσωπο του Αχιλλέα, όπως και η πλειοψηφία των αγαλμάτων των θεών, δεν απεικονίζουν τον νορδικό τύπο.
      Στο δε ερώτημά σας, περί του ποίου θα έπρεπε να ακολουθήσουμε σήμερα, απαντώ πως δυστυχώς κατόπιν των μεταπολεμικών μελετών του C.S.Coon είναι φοβερά δύσκολο να βρεθεί κάποιος επιστήμονας που να ασχολείται αμερόληπτα με τη φυλετική ανθρωπολογία και να κάνει εκτεταμένες μελέτες σε πληθυσμούς, εξαιτίας των γνωστών αιτιών. Οι περισσότεροι (αναφέρομαι στους αμερόληπτους πάντοτε), ακολουθούν την πεπατημένη παλαιότερων μελετών σε συνδυασμό με την πρόοδο της γενετικής και της αρχαιολογίας ώστε να εξάγουν παρόμοια συμπεράσματα. Επομένως στο ερώτημα αν αναγνωρίζω διάφορους επιστήμονες που μεταπολεμικά ασχολήθηκαν με το ζητούμενο, απαντώ πως είμαι πολύ προσεκτικός και πως όσα έχουν ειπωθεί σχετικά στηρίζονται κυρίως στις προ-πολεμικές έρευνες κι ερευνητές. Δεν κάνω καν λόγο για τις θεωρίες Πουλιανού, διότι είναι προφανές πως στηρίζονται γύρω από ένα μεμονωμένο δείγμα ανθρωποειδούς κι όχι ανθρώπου. Θεωρώ δε, τις προσπάθειες πολλών "ελληνοκεντριστών" ή και "αντι-ινδοευρωπαϊστών" ως αντι-επιστημονικά, φανφαρονικά παραμύθια γεμάτα αυτο-αναιρέσεις κι λογικά άλματα. Αυτό όμως, δεν σημαίνει πως θα υπερασπιστώ με επιμονή τις αντίστοιχες περιπτώσεις όπου κάποιος όπως ο Γκύντερ, έκανε λανθασμένες εκτιμήσεις εξαιτίας της μεροληψίας του. Είναι αν μη τι άλλο, παρόμοια συμπεριφορά με αυτή που υπονοείται αναφέροντας την μεταπολεμική μαρξιστική ή φιλελεύθερη "ανθρωπολογική επιστήμη", κι επομένως αντι-εθνικοσοσιαλιστική.

      Διαγραφή
    3. Ουδεμία ανασκευή υπάρχει από πλευράς Ρόζεμπεργκ στο Μύθο του 20ου Αιώνα, και αυτό διότι έχω την έκδοση του 1943 στα γερμανικά. Είναι πανομοιότυπη με τις προηγούμενες.
      Επίσης ουδεμία επικοινωνία μαρτυρείται μεταξύ Ρόζεμπεργκ και Σ. Καραισκάκη, καθ' μάλλον αστικός μύθος νεοελλήνων ε/σ που ένιωσαν δυσφορία απέναντι στα γραφόμενά του. Ποια πηγή αναφέρει κάτι τέτοιο; Και κυρίως σε ποιο έργο του ο Ρόζεμπεργκ ανασκευάζει τις θέσεις του περί αρχαίων ή νέων Ελλήνων; Πες μου βιβλίο και σελίδα, καθώς τυχαίνει να τα έχω όλα στη βιβλιοθήκη μου. Στο Gestaltung der Idee; Που;
      Τέλος που υπάρχει αναφορά για καταγραφή των μελετών αυτών στα αρχεία τους κράτους; Στα ελληνικά ή στα γερμανικά αρχεία; Τα έχεις δει ο ίδιος ή τα παραπέμεπεις από πηγή; Και αν ναι ποια είναι αυτή;
      Καμία πηγή μέχρι τώρα δεν έδωσες.
      Αυτό που συστηματικά κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε είναι πως δεν υπάρχουν κάποιες θεωρίες Γκύντερ, αλλά απλώς ο Γκύντερ είναι η κορυφή του παγόβουνου δεκάδων άλλων επιστημόνων επί εθνικοσοσιαλισμού που πρέσβευαν την αρχή πως οι άριοι ήσαν βόρειοι. Αλλά και αυτοί δεν πρωτοτυπούσαν καθώς αυτό υποστηριζόταν από σύμπασα τη φυλετική βιβλιογραφία (Γκομπινώ, Τσάμπερλαιν, Γκραντ κλπ.).
      Τέλος ακόμη και μεταπολεμικά δεν υπάρχει ουσιώδης αμφισβήτηση της άποψης πως οι άριοι ήσαν κυρίως νορδικού αίματος. Αμφισβήτηση υπάρχει στο κατά πόσο αποτελούν ανώτερη φυλή και μόνον αυτό. Ο Coon το δέχεται ρητά (βλ. Races of Europe), ο Angel εφευρίσκει αναφορικά με τους άριους Έλληνες τον όρο "νορδικο-ιρανοί" και ξεκάθαρα κατατάσσει τους μεσογειακούς στους μη άριους, ενώ ο Dumezil που είναι ο κατεξοχήν ινδοευρωπαιστής του β' μισού του 20ου αιώνα επιβεβαιώνει το ίδιο πράγμα σε μια σειρά έργων του (βλ. Mythes et epopees"). Υπόψη θεωρεί το έργο του Γκύντερ αξιολογότατο και το παραπέμπει συστηματικά. Αλλά και ο μαθητής του Haudry λέει ακριβώς τα ίδια πράγματα σχετικά με τη νορδικότητα των αρίων (βλ. Ινδοευρωπαίοι).
      Λέτε να συνωμοτεί όλη η ανθρωπότητα εναντίον ή απλά εσείς δεν μπορείτε να καλοδεχτείτε την ιδέα αυτή, γιατί εμμέσως θα αναγνωρίζατε πως η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν είναι άρια. Πάντως οι Γάλλοι, οι Ιταλοί και οι Ισπανοί (αν κρίνω από τις μεταφράσεις των έργων του Γκύντερ που έχουν κάνει) είναι πολύ πιο ακομπλεξάριστοι.
      Εγώ πηγές και ονόματα μεταπολεμικών επιστημόνων που επιβεβαιώνουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τη λεγόμενη "νορδική" θεωρία (αν και είναι σχηματοποίηση και δεν με βρίσκει απολύτως σύμφωνο έδωσα), εσύ έχεις;

      Διαγραφή
  15. Έχω ακούσει από μεσήλικες , ότι στο παλαιό γυμνάσιο τους εδίδασκαν πως γερμανικά φύλα κατέβηκαν και δημιούργησαν τον Έλληνικό πολιτισμό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρεπει να ηταν πολυ καλοι ανθρωποι για να μας αφησαν τετοια κληρονομια και στο εδαφος τους τιποτα. Μεχρι και την γλωσσα μας χαρισαν τα βορειοβαρβαρια. Οι πιο καθυστερημενοι σε ολο τον πλανητη μαζι με τους αφρικανους

      Διαγραφή
  16. Το αναφερόμενο βιβλίο του Χανς Γκύντερ δεν ασχολείται με την φυλετική ανθρωπολογία αλλά με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των αρίων/ινδοευρωπαίων και τη γενικότερη μεταφυσική τους αντίληψη. Όμως ρητά, στις πρώτες σελίδες του έργου αναφέρεται πως ο άριος είναι ο βόρειος φυλετικός τύπος (η μεικτοί τύποι στους οποίους υπάρχει ισχυρή δοσολογία άριου αίματος). Αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με νορδισμό καθώς και ο μάλλον αντινορδιστής Carlton Coon στο βιβλίο του για τις φυλές της Ευρώπης, στο κεφάλαιο για τους ινδοευρωπαίους το ίδιο ακριβώς πράγμα διατυπώνει. Το βιβλίο παρατίθεται στα λινκ του μπλογκ, διαβάστε το προσεκτικά.
    Το ότι ο Χίτλερ προσωπικά και εν γένει ο εθνικοσοσιαλισμός είναι απόλυτα προσανατολισμένοι στον νορδισμό είναι πέραν πάσης αμφισβητήσεως. Ο T. Ryback (Η βιβλιοθήκη του Χίτλερ) αναφέρει εξαντλητικά σε ποιο βαθμό το έργο του Γκύντερ (καθώς και του πρωτοπόρου νορδιστή Γκραντ) διαμόρφωσαν την φυλετική του συνείδηση. Μάλιστα ο Χίτλερ επισήμως ανέφερε τον Γκύντερ ως απαραίτητο για τη μύηση στην εθνικοσοσιαλιστική κοσμοθεώρηση. Όμως και τον ιταλικό φασισμό επηρέασε ο Γκύντερ, καθώς η επίσημη θεωρία του καθεστώτος από τη δεκαετία του 1930 και εξής είναι πως ο ιταλικός λαός έχει δεχθεί ευεργετική παρουσία του άριου νορδικού αίματος, ενώ αναγνώριζαν πως οι Ρωμαίοι ήσαν νορδικού αίματος. Ακόμη και ο πνευματοκράτης Έβολα δέχεται πλήρως τις θεωρίες Γκύντερ περί νορδικότητας στα βιβλία του περί φυλών.
    Πιστεύω πως οι άνθρωποι που επέλεξαν να μεταφράσουν το σπουδαίο έργο του Γκύντερ είναι ελλόγιμοι και πολιτικά συνειδητοποιημένοι, έχοντας διανύσει δεκαετίες εθνοφυλετικής αγωγής και εκπαιδεύσεως, οπότε είναι απολύτως έγκυρη η επιλογή τους.
    Να διαβαστεί επειγόντως. Απαραίτητο στου καιρούς μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν θα διαβάσεις τα Hitler's Table Talks, το '' Hitler's Most Significant Speech'' που είναι συνομιλίες σε κλειστές ομάδες και στον προσωπικό το κύκλο θα αντιληφθείς απολύτως ποιες ήταν οι θέσεις του Αδόλφου Χίτλερ μέτα απο εκτενή μελέτη ! Ο Έβολα είναι νομίζω γραφικός στα φυλετικά του ζητήματα και μάλιστα πραγματεύεται το φυλετικό ζήτημα απο ''πνευματική-μεταφυσική'' σκοπιά. Αυτό φυσικά σημαίνει ότι δεν πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά η οποιαδήποτε του θέση στο συγκεκριμένο επιστημονικό ζήτημα! Το αν είναι ελλόγιμοι αυτοί που πράξανε την παραπάνω έκδοση θα το δούμε από τις μελέτες τους και θα κριθούν ορθολογικώς γι'αυτό! Ο Χίτλερ θεωρούσε τον Ρόζενμπεργκ ανεπαρκή και τον Γκύντερ υπερβολικό, απλώς τους χρησιμοποιούσε διότι ήτο χρήσιμοι! Ο Νορδισμός ευνοείτο από το Εθνικοσοσιαλιστικό κράτος διότι αποτελούσε το δολιχοκέφαλο φύλο των Γερμανικών εθνών και φύλων και το αξιολογώτερο φυλετικώς στην Γερμανική ιστορία! Οι Ρωμαίοι ήσαν νορδικοί και ευνοήθηκαν απο αυτό; Πως ; Που ; Πότε; Θέλω πηγές, μετρήσεις, απεικονίσεις; Ο Ιούλιος Καίσαρας ήτο νορδικός; Ο Μάρκος Αυρήλιος ήτο νορδικός; O Τραϊανός ήτο νορδικός; O Αύγουστος ήτο νορδικός; O Γαϊος Μάριος ήτο νορδικός; Ο Κικέρων ήτο νορδικός; Μπορώ να συνεχίσω μέχρι άυριο το πρωί με μεγάλες προσωπικότητες που μόνον νορδικοί δεν ήτανε στην ένδοξη Ρωμαϊκή Ιστορία; Τι ατελείωτες μπούρδες περί Νορδικής Ρώμης λοιπόν μου τσαμπουνάς; Και λάβε υπόψιν σου ότι οι Ρωμαίοι έκαναν ρεαλιστικές απεικονίσεις σε ανδριάντες και προτομές! Είναι ωραίο να μιλάμε αλλά δύσκολο να κάνουμε πραγματική έρευνα και αξιολόγηση !

      Διαγραφή
    2. Δεν είμαι ο 1:01 αλλά κι εγώ θα μπορούσα να σου λέω μέχρι μεθαύριο το πρωί ιστορικές αναφορές μεγάλων προσωπικοτήτων στον αρχαίο κόσμο που περιγράφονται ως χρυσοκόμηδες και κυανόφθαλμοι.Στο Hitler's Table Talks ο Χίτλερ λέει "the Greeks were also Germanics" δηλαδή ότι οι Έλληνες ήσαν και αυτοί Νορδικοί(γιατί Germanic αυτό σημαίνει) και αυτό αποδεικνύει αν και κατά πόσο είχε πιστέψει στην Νορδική θεωρία.
      Στην Μουσολινική Ιταλία τώρα υπήρξαν πολλές αντιφατικές θέσεις περί του φυλετικού ζητήματος.Μερίδα Ιταλών Φασιστών είχε ασπαστεί την Νορδική θεωρία αλλά μια τέτοια θεωρία δεν ήτο δυνατόν να έχει πέραση σε ένα θεωρητικώς Μεσογειακό ως επί το πλείστον έθνος.Πολλοί λοιπόν προσπάθησαν να αντιπαραβάλλουν την θεωρία αυτή ασπαζόμενοι τον Μεντιτερανισμό.Ο Μουσολίνι,τότε, μόλις είδε ότι "δεν τους παίρνει και πολύ" κατέληξε στην πλήρη απαξίωση της έννοιας της φυλής.Ιδού:
      "Race? It is a feeling, not a reality. Ninety-five per cent, at least. Nothing will ever make me believe that biologically pure races can be shown to exist today.… National pride has no need of the delirium of race."
      Ίσως μπορούμε να πάρουμε ένα μάθημα από τέτοιες ιστορικές αναδρομές.

      Διαγραφή
    3. 1ον θέλω να μου αναφέρεις ιστορικές προσωπικότητες και όχι μυθολογικές όταν θα ξεκινήσεις να μου λες και όχι χρυσοκόμηδες Απόλλωνες και κυανόχαιτους Ποσειδώνες και τότε ευχαριστως να αντιπαραβάλλουμε τα στοιχεία μας σε στατιστική και ποιοτική προσμέτρηση! 2ον Θα ήθελα να διαβάσεις όλο το απόφθεγμα από τα Table Talks και όχι μόνον ένα σημείο 3ον Στο απόφθεγμα που παραθέτεις ο Αδόλφος Χίτλερ τους αναφέρει ως Germanics όπως λες και ότι είχαν κοινή βιολογική καταγωγή, δεν λέει ότι ήταν Νορδικοί φαινότυποι με δόλιχα κρανία μπλε ίριδες και τα συναφή Νορδικιστικά! Ο Αδόλφος Χίτλερ αντιλαμβάνεται τους Germanics ως φυλετική οικογένεια που γέννησε τους Ευρωπαϊκούς πολιτισμούς όχι ως μία αποκλειστικά νορδική αριστοκρατία όπως την φαντάζονται οι περισσότεροι! 4ον Ο Νορδισμός εξυπηρετούσε πολιτικά και ενδυνάμωνε τα αισθήματα υπεροχής των Γερμανών υπο Ε/Σ καθεστώς! 5ον Ο Μεντιτερανισμός και Νορδισμός είναι σαθρά και διαχωριστικά δόγματα εμείς εκτιμούμε την Περιακτική Αρία ομοφυλία που γεννάει προσωπικότητες! 6ον Οι Ιταλοί θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως Μεσογειακο-Διναρικό Έθνος θα έλεγα και όχι τύποις Μεσογειακό και ίσως το ίδιο και οι Έλληνες τουλάχιστον στην ακμή τους με κάποιες Αλπικές ενέσεις!

      Διαγραφή
    4. Σε συγχαίρω για την ιστορική σου τεκμηρίωση. Έτσι ακριβώς λένε ο Χίτλερ στο Table Talks. Ένα μικρό λάθος όμως όσον αφορά τον μεντιτερρανισμό στην Ιταλία. Αυτός κυρίως τη δεκαετία του 1920 είχε πέραση, αντικαταστήθηκε όμως τη δεκαετία του 1930 από τον νορδισμό, ο οποίος έγινε και επίσημο φυλετικό δόγμα στην Ιταλική Κοινωνική Δημοκρατία (του Σαλό). Το φασιστικό καθεστώς δηλαδή έκανε την εξής πορεία:α) κρατικισμός και αδιαφορία για τη φυλή, β) μεντιτεραννισμός γ) νορδισμός. Αντίστοιχη ήταν και η πορεία σχετικά με το εβραικό ζήτημα. Όσο νορδικοποιούνταν η φυλετική ταυτότητα των Ιταλών, τόσο πιο αντισημιτικό γινόταν και το καθεστώς. Κοινώς "ναζιστικοποιείτο".

      Διαγραφή
    5. Ρώμη:
      http://www.theapricity.com/earlson/history/emperors.htm
      http://www.theapricity.com/earlson/history/italy.htm
      Ελλάς:
      http://www.theapricity.com/earlson/history/hellas.htm
      Επίσης μην απαξιώνεις και τόσο τις περιγραφές και τις απεικονίσεις των θεών,καθώς οι αρχαίοι απεικόνιζαν τους θεούς τους ίδιους με αυτούς.Μην στηριχτείς στο ότι αποτελούν "μυθολογικά πρόσωπα και όχι αληθινά".
      Για τον όρο Germanics:
      "Το βιβλίο Germania γράφτηκε από τον Ρωμαίο Gaius Cornelius Tacitus περίπου το 98 π.Χ. Είναι μια εθνογραφική μελέτη των Γερμανικών φυλών που συνόρευαν με την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και αποτελούσαν έναν διαρκή κίνδυνο. Στα πρώτα 27 κεφάλαια αναλύεται ο τρόπος ζωής τους γενικά και στα υπόλοιπα κεφάλαια δίνονται λεπτομέρειες κατά έθνη. Στο έργο αυτό οι Γερμανοί περιγράφονται να συμπεριφέρονται με λιτότητα, ηρωισμό και μακριά από κάθε έννοια υλισμού. Αποφεύγουν την φυλετική μίξη και ζουν με πολεμικό ήθος.

      Συγκεκριμένα, στο κεφ. 2 ο Τάκιτος γράφει "τους Γερμανούς πρέπει να τους θεωρήσω ιθαγενείς και χωρίς να έχουν μιχθεί καθόλου με άλλες φυλές μέσω μετανάστευσης ή επιμιξίας". Ονομάζουν φυλές από γεννάρχες, όπως έκαναν και οι αρχαίοι Έλληνες. Στο κεφ. 4 γράφει ότι δεν κάνουν γάμους με ξένα έθνη και αποτελούν φυλή χωρίς μίξεις. Ομοιάζουν μεταξύ τους και έχουν άγρια μπλε μάτια, ανοιχτό χρώμα μαλλιών, ισχυρή κατασκευή σώματος, κατάλληλη για σκληρή ζωή."
      http://fyletika.blogspot.gr/2013/05/tacitus-germania.html
      Για τα 2 επόμενα δεν θα συμφωνήσω.Η ιδανική Ευρώπη κατ' εμέ δεν είναι μια Ευρώπη αποτελούμενοι από αναμεμειγμένους πληθυσμούς.Τα ανοικτά χαρακτηριστικά είναι υποχωρητικά και για αυτό θα πρέπει να δοθεί προσοχή στο να διατηρηθούν.Το ίδιο φυσικά ισχύει και για την διατήρηση της μοναδικότητας της Μεσογειακής ομορφιάς.Για το τελευταίο πολλά μπορούν να ειπωθούν αλλά η ουσία αυτού που είπα παραπάνω είναι η ίδια.

      Διαγραφή
  17. Δεν απαντάς με επιχειρήματα όμως..... Απλώς κλαίγεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΘΑ ΤΟ ΣΒΗΣΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ27 Απριλίου 2015 στις 2:44 μ.μ.

    ΑΝΤΙΤΑΣΣΕΣΤΕ ΣΤΟ ΝΟΡΔΙΣΜΟ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΝΟΡΔΙΚΟΙ.

    ΚΙ ΕΓΩ ΡΩΤΩ: Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΦΟΥ ΚΑΤ' ΕΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ, ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΑΛΙ ΚΑΤ' ΕΣΑΣ Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΩΤΕΡΗ ΦΥΛΗ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΝΘΩΠΟΙ? ΚΑΙ ΔΕ ΘΕΛΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ, ΠΑΩ ΠΑΣΟ: ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ Η ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΝΑΠΤΥΚΤΕΣ ΣΕ ΣΧΕΣΕ ΜΕ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΟΠΟΥ ΤΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΝΟΡΔΙΚΟΙ?

    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΝΟΡΔΙΚΟΥΣ ΑΓΓΛΟΣΑΞΟΝΕΣ, ΠΑΡΑ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΑΝΩΤΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΑΤΙΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω ταξινομηθεί ως νορδικό-μεσογειακός και από έναν άλλο ως νορδο-κρομανοειδής. Δεν με σταματά απ'το να ασυρναμολογώ τις βλακείες του κάθε νορδικιστή ανδράποδου επειδή ναι και καλά γουστάρει τον φαινοτυπό μου. Εδώ ασχολούμαστε με αντικειμενικά κριτήρια, όχι με ότι μας καβλώσει. Τράβα και ρώτα τώρα τα μεσογειακά λείψανα των κλασσικών αρχαίων γιατί δεν κάνανε τις προτομές τους νορδικές.

      Το μύνημα αυτό είναι ανώνυμο γιατί ο φίλος παραπάνω βρίσκεται υπό δίωξη, μάλλον λόγω χρήσης ναρκωτικών.

      Διαγραφή
  19. Εσένα ποιος σου είπε ρε πιθηκάνθρωπε ότι η σύγχρονη Ελλάς είναι Μεσογειακή; Πως βγήκε αυτό το συμπέρασμα; Η σύγχρονη Ελλάς δυστυχώς έχει τεράστια έλλειψη Περιακτικού Αίματος και συγκεκριμένα Μεσογειακού και αυτός είναι ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους είναι σκουπιδότοπος! Επίσης στην Ελλάδα κυριαρχούν φυλές όπως Αλπικοί-Διναρικοί-Αρμενοειδείς εξού και το πρόβλημα της υπανάπτυξης και του οριενταλισμού! Εσύ όταν βγαίνεις έξω βλέπεις πολλούς Μεσογειακούς δολιχοκέφαλους ψηλούς και χαρισματικούς ;Σφύρα μου κλέφτικα όταν το δεις αυτό να συμβαίνει! Κυρίως βραχυκέφαλους άνευ βουλήσεως και κριτικής ικανότητος εγώ βλέπω και οριενταλίδες προσωασιάτες με βουλιμικές ψυχοσυνθέσεις! Ζήτημα να έχω δει 5 Μεσογειακούς δόλιχους σε όλη μου την ζωή! Σημειωτέον δεν αντιτασσόμαστε στον νορδισμό! Αντιτασσόμαστε στον αντιεπιστημονισμό και τους ευσεβείς πόθους! Εκτιμούμε την νορδική φυλή δεόντως, αλλά όταν κάνουμε ιστορική ανάλυση ως γνήσιοι και έντιμοι εθνικοσοσιαλιστές τασσόμαστε με την λογική και την επιστήμη και την στατιστική, πιστοί πάντοτε στο πνεύμα του Αδόλφου Χίτλερ!

    Δολιχοκεφαλιστής Μέχρι Τέλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΟΣΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ ΠΕΡΙ "ΝΟΡΔΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ" ,ΤΟΥΣ ΚΑΛΩ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ..........ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΝΟΡΔΙΚΟ............ΕΝΑ.......

    ΠΡΟΤΟΜΕΣ ΣΩΖΟΜΕΝΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΠΟΛΙΚΕΣ (ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΩΝ)...........ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΚΑΜΙΑ ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΡΔΙΚΗ ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΘΝΗΣΚΟΝΤΟΣ ΓΑΛΑΤΗ Η ΜΕ ΤΙΣ ΝΟΡΔΙΚΕΣ ΠΡΟΤΟΜΕΣ ΤΟΥ ΜΠΡΕΚΕΡ?.......ΓΙΑΤΙ ΟΛΕΣ (ΜΑ ΟΛΕΣ) ΕΙΝΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΩΣ ΑΛΠΙΚΕΣ Η ΔΙΝΑΡΙΚΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΠΑΝΙΑ ΚΡΟΜΑΝΟΕΙΔΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ)?..........

    ΟΠΩΣ ΟΡΘΩΣ ΑΝΕΦΕΡΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ, Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ "ΑΡΙΑ ΦΥΛΗ" ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ ΔΟΛΙΧΟΚΕΦΑΛΙΚΟΥΣ ΠΕΡΙΑΚΤΙΚΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ............ΕΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΒΑΖΑΜΕ ΣΕ ΣΕΙΡΑ ,ΠΡΩΤΟ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΣΑΜΕ ΤΟΝ ΦΥΛΕΤΙΚΟ ΤΥΠΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕ "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ"........ΤΟΝ ΥΠΕΡΑΡΙΟ ΔΟΛΙΧΟΚΕΦΑΛΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ.........ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΛΕΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΔΕΡΦΙΑ (ΝΟΡΔΙΚΟΥΣ_ΑΤΛΑΝΤΟΕΙΔΕΙΣ)......

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ,ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ Ο ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ 15-20% (ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΖΩ)........ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ Η ΤΟΝ ΚΟΝΤΡΕΑΝΟΥ?......

    ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΡΔΙΚΟΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ......ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΥΠΗΡΧΕ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΝΟΡΔΙΚΩΝ-ΑΤΛΑΝΤΟΕΙΔΩΝ ΔΙΟΤΙ ΛΟΓΩ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΑΛΠΙΚΟΙ (ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΗΕΠΙΡΩΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ).......

    ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΙΣΧΥΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΦΡΙΚΑΝΟ-ΑΣΙΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.........ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΙ ΛΕΥΚΟΙ ΓΕΝΙΚΩΣ (ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΩ ΚΑΝ ΓΙΑ ΠΕΡΙΑΚΤΙΚΟΥΣ ΔΟΛΙΧΟΚΕΦΑΛΟΥΣ)....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.google.gr/search?q=%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%82&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=9To-VdTwNczgaoWTgbgN&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1280&bih=619#imgrc=9PRjeXW1kP5zxM%253A%3BzcXPRrcN-7VPOM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.moulagiannis.com%252Fwp-content%252Fuploads%252F2010%252F10%252Fmenandros-22.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.moulagiannis.com%252F%253Fp%253D3872%3B247%3B320

      Διαγραφή
    2. Αν θες κι άλλα πες μου.

      Διαγραφή
    3. https://ohifront.wordpress.com/2014/02/20/%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%83-342-292-%CF%80-%CF%87/

      ΔΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΣΤΟ ΘΟΛΩΜΕΝΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙΣ ΝΟΡΔΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΚΡΟΜΑΝΟΕΙΕΙΣ......Ο ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΚΡΟΜΑΝΟΕΙΔΗΣ ΜΕ ΕΝΤΟΝΑ ΖΥΓΩΜΑΤΙΚΑ, ΓΩΝΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΠΗΓΟΥΝΙ......

      ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΞΑΝΘΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΩΕΡΣΙ ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ ΩΣ ΝΟΡΔΙΚΟΥΣ,,,ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΩ ΑΛΛΑ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΟΜΑΝΟΕΙΔΕΙΣ.......

      ΜΕ ΤΗΝ "ΛΟΓΙΚΗ" ΣΟΥ ,ΚΑΙ Ο ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ "ΝΟΡΔΙΚΟΣ" ΕΙΝΑΙ.......ΠΑΝΤΩΣ ΒΑΔΙΖΕΙΣ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑΤΟΥ ΓΚΥΝΤΕΡ...ΕΚΕΙΝΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΒΑΦΤΙΖΕ ΤΥΠΙΚΟΥΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥΣ ΩΣ ΔΗΘΕΝ ΝΟΡΔΙΚΟΥΣ.......ΑΝΕΒΑΣΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ "ΝΟΡΔΙΚΟΥΣ" ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ......

      Διαγραφή
    4. Προβλέψιμη απάντηση butthurt μεντιτερρανιστή.Περαστικά σου.

      Διαγραφή
    5. ΠΟΙΑ "ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΗ" ΑΠΑΝΤΗΣΗ?....ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΣ ΡΕ ΑΣΤΕΙΕ?........ΝΑ ΒΑΦΤΙΣΩ ΤΟ ΑΣΠΡΟ-ΜΑΥΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΩ ΤΑ ΦΕΤΙΧΙΣΤΙΚΑ ΣΟΥ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ?.........

      ΑΝΤΕ ΑΠΟΣΤΟΜΩΣΕ ΜΕ...........ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ "ΝΟΡΔΙΚΟΥΣ".........ΠΡΙΝ ΕΓΡΑΨΕΣ "ΑΝ ΘΕΣ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΕΣ ΜΟΥ"......Ε ΘΕΛΩ ΚΙ ΑΛΛΑ......ΑΣΕ ΤΟΝ ΜΕΝΑΝΔΡΟ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ (ΠΑΡΟΤΙ ΝΟΡΔΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΣΦΑΙΡΕΣ)........ΑΦΟΥ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΗΤΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΝΟΡΔΙΚΟΙ , ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΑΠΕΙΡΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΜΩΣΕΙΣ............ΠΕΡΙΜΕΝΩ.......

      Διαγραφή
    6. Ξέρω ξέρω, όλοι κρομανοειδείς είναι.

      Διαγραφή
    7. ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ......Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ο ΦΑΛΗΡΕΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ "ΝΟΡΔΙΚΟΣ"?......ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΛΕΣ?.....Η ΠΡΟΤΟΜΗ ΑΥΤΗ ΟΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΝΟΡΔΙΚΟΥ ΘΝΗΣΚΟΝΤΟΣ ΓΑΛΑΤΗ?.......ΑΥΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΣΥ?.....

      Ε ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΒΑΛΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΛΗ ΤΟΝ ΜΙΛΗΣΙΟ?........ΚΙ ΑΥΤΟΣ "ΝΟΡΔΙΚΟΣ" ΕΙΝΑΙ ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ "ΛΟΓΙΚΗ" ΣΟΥ.........

      ΚΑΛΑ ΤΟ ΛΕΩ ΟΤΙ ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΟΙ "ΝΟΡΔΙΚΙΣΤΕΣ" ,ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΟΙ.........ΕΣΥ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΣ.......

      ΕΦΤΑΣΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΜΟΥ ΒΑΦΤΙΣΕΙΣ ΕΝΑΝ ΤΥΠΙΚΟ ΔΙΝΑΡΙΚΟ ΟΠΩΣ Ο ΕΥΡΥΠΙΔΗΣ ΩΣ ΝΟΡΔΙΚΟ!!!.......ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΚΥΝΤΕΡ......

      Διαγραφή
    8. ΕΧΕΙΣ ΠΛΑΚΑ ΠΑΝΤΩΣ.........ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ "ΦΥΛΕΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ".......

      ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΑΣ ΕΒΓΑΛΕΣ "ΝΟΡΔΙΚΟΥΣ" ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΤΟΝ ΦΑΛΗΡΕΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ,ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ "ΦΥΛΕΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ"?.........ΜΑΘΕ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ......

      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ,ΜΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΣΟ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ "ΝΟΡΔΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΣΟΥ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ"......ΟΧΙ ΠΩΣ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΤΑΤΟΥΣ ΝΟΡΔΙΚΟΥΣ......ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΡΔΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ,ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ (ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΑΚΤΙΚΑ ΦΥΛΑ).....ΟΙ ΨΕΥΔΕΙΣ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΜΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ.....

      ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΨΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙ.....ΟΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ....

      Διαγραφή
    9. Αυτοί που έδωσες φίλε είναι κυρίως μεσογειακοί με μία ελαφρά ΚΜ επίδραση. Ειναί πολύ παρόμιοι με τον παρακάτω.
      http://static2.demotix.com/sites/default/files/imagecache/a_scale_large/3300-3/photos/1385774101-casapound-italy-meets-golden-dawn-at-conference-in-rome_3376493.jpg

      Έχοντας ζήσει στην Β. Ευρώπη μπορώ να σου πω ότι τέτοια χαρακτηριστικά είναι σπάνια μέχρι ανύπαρκτα (οι νορδικοί είναι πιο λεπτοπρόσωποι ενώ οι περισσότεροι έχουνε έναν χοντροκομένο αλπικο-ΚΜ φαινότυπο), ενώ στην Ελλάδα τα βρίσκεις πιο συχνά.

      Πρόκειται για τον μεσογειακό τύπο για τον οποίο μιλάει ο Διαχειριστής, όχι τον οριενταλικό εκ του Πόντου.

      Διαγραφή
    10. Επίσης, το άγαλμα του Ευριπίδη που έδωσες πρόκειται για μοντέρνα ανακατασκευή. Το ρωμαικό αντίγραφο τον δείχνει διναρικο-μεσογειακό.

      http://oi61.tinypic.com/swfq00.jpg
      http://oi62.tinypic.com/qzeyw2.jpg

      Διαγραφή
    11. Ανοιχτόχρωμοι; Έχεις ιστορικές πηγές για αυτό;

      Επίσης, το ύψος είναι σχετικό και δεν ξέρουμε τι ύψος είχανε αυτοί. Τα κρανιομετρικά χαρακτηριστικά τους είναι 0% νορδικά, ιδιαίτερα τα πλάγια και μέτρια μέτωπα, μεγάλα μάτια και ο ρινικός τους δείκτης, σύμφωνα με τα αγάλματα. (πλην του Ευριπίδη που είναι αρκετά διναρικός και ίδιος με τον διναρικο-μεσογειακό που έδωσα)

      Τόσα ξέρεις, τόσα λες.

      Διαγραφή
    12. http://ils.unc.edu/dpr/path/alexandria/Demetrius.bmp
      http://www.ime.gr/chronos/06/images/economy/200/ph05.jpg
      Το ρωμαικό αντίγραφο.

      Τα μεσογειακά χαρακτηριστικά του Δημ. του Φαληρεύς είναι ιδιαίτερα εύκολο να τα δει κανένας στο προφίλ του. Ίσια μύτη, μικρό και κυρτό μέτωπο, μεγάλα μάτια, κάπως αδύναμο σαγόνι αλλά με πιγούνι που προεξέχει.

      Αντίθετα με τα μεγάλα και ψηλά μέτωπα των νορδικών, τα ολόισια σαγόνια και πιγούνια, κάπως μικρά μάτια και πολύ λεπτή μύτη με κάποιες φορές χαμηλή ρίζα.

      Ένας πολύ παρόμοιος Έλληνας ηθοποιός.
      http://puu.sh/hwC7a.jpg
      Για σύγκριση
      http://puu.sh/hwC70.jpg

      Διαγραφή
    13. Σε ποία Ελληνική λογοτεχνία; Ο Ευριπίδης περιγράφεται με λευκό δέρμα, όχι με ξανθά μαλλιά. Όσο για τον Δημήτριο, τα έχεις χάσε εντελώς.

      https://books.google.de/books?id=fPzFG3xqh0EC&pg=PA53&lpg=PA53&dq=demetrius+of+phaleron+blonde&source=bl&ots=coEl8Wklar&sig=err_exBdgSO6PQeKpmXA3fM2tnQ&hl=en&sa=X&ei=CY1CVZHCA8ziatvWgEA&ved=0CCkQ6AEwAQ#v=onepage&q=blond&f=false

      ΕΒΑΨΕ τα μαλλιά του ξανθά, όπως οι παλλακίδες στην Αθήνα και μετά οι γυναίκες. (κάτι το οποίο θεωρούτανε ως βαρβαρικό σύμφωνα με τον Αριστοφάνη)

      Βλέπω τα έχεις χάσει εντελώς και βασίζεσαι σε ψευδά κείμενα τύπου Gunther/Karl Earlson τα οποία είτε λένε ψέματα είτε κάνουν επίτηδες τέτοια λάθη. Έχω εξετάσει όλες τις πηγές που δίνουν.

      Διαγραφή
    14. >Ξέρω,τώρα θα αρχίσεις να λες ότι το ξανθός σήμαινε καστανός,

      Το ξανθός σήμαινε όλα τα χρώματα πλην του μαύρου, αλλά οι αρχαίοι χρησιμοποιούσανε το λευκός για να περιγράψουνε το τρίχωμα Σκύθων ή άλλων βόρειων λαών, όπως ο Αριστοτέλης.

      Για τα παραπάνω μπορείς να διαβάσεις στα έργα του Scott Moonwomon (που λέει το αντίθετο απ΄αυτό που ισχυρίζεται ο Earlson) και κυρίως της Fowler.

      Διαγραφή
    15. *τα έχεις χάσει

      *αλλά οι αρχαίοι χρησιμοποιούσανε το λευκός για να περιγράψουνε το τρίχωμα Σκύθων ή άλλων πραγματικά ξανθών βόρειων λαών,

      εκ παραδρομής τα λάθη

      Διαγραφή
    16. Κάτι ακόμα που πρόσεξα, το άγαλμα του Δημήτριου που έδωσες πρόκειται για μοντέρνα κατασκευή και δεν μοιάζει καθόλου με το αρχαίο που έκανα λινκ, το οποίο τον δείχνει κυρίως μεσογιακό. Το ίδιο έκανες και με του Ευριπίδη.

      Με άλλα λόγια, γιατί κάθεσε και κλαις για ανθρωπολογικά θέματα όταν έχεις 0 γνώση του αντικειμένου και καμία διάθεση να ψάξεις της πηγές σου;

      Διαγραφή
    17. "Reproducing Athens examines the role of romantic comedy, particularly the plays of Menander, in defending democratic culture and transnational polis culture against various threats during the initial and most fraught period of the Hellenistic Era."
      Ωραίες πηγές.Τι να κλάσει ο Gunther μπροστά σ' αυτά...
      Δες και την άλλη σύγκριση πιο κάτω Btw

      Διαγραφή
    18. Θεέ μου, δεν ΄παίζεσαι. Η πηγή του συγγραφέα είναι ο
      http://en.wikipedia.org/wiki/Duris_of_Samos

      Την δίνει πριν καν αρχίσει το κομμάτι για το οποίο αναφέρομαι. Άμα έχεις ADHD και δεν μπορείς να διαβάσεις, ΟΚ, σου το ζωγραφίζω.

      Διαγραφή
    19. Και αυτά που έδωσες εσύ ρωμαϊκά αντίγραφα είναι...

      Διαγραφή
    20. Οι ρωμαίοι αντιγράφανε τα Ελληνικά. Λέγονται 'αντίγραφα' για έναν λόγο και ήτανε περίπου 2000 χρονια πιό σύγχρονοι από εμάς στα original.
      http://www.mlahanas.de/Greeks/Bios/DemetriusPhalereus.jpg

      Αυτό που έδωσες πρόκειται για κατασκευή προορισμένη για το Μουσείο της Αλεξάνδρειας και τον δέιχνει με τελίως μη ρεαλιστικά μάτια. Μέχρι και η γραφή στην βάση του είναι μοντέρνα απομίμιση αρχαιοελληνικής γραφής.

      Διαγραφή
    21. ΦΙΛΕ ΜΗΝ ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΡΑΦΙΚΟ ΥΜΝΗΤΗ ΤΟΥ ΓΚΥΝΤΕΡ.......ΟΤΑΝ ΚΑΘΕΤΑΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ "ΑΙΤΙΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΦΑΛΗΡΕΑ" ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΔΕΙΞΗ "ΜΟΡΦΩΣΗΣ" ,ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΤΕΛΗ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΟΣΜΟΑΝΤΙΛΗΨΗ......

      ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΑ ΤΥΠΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΦΟΡΜΑΛΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΑΠΕΧΘΑΝΟΝΤΑΝ ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ......ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΔΕΙΓΜΑ ΑΝΟΥΣΙΟΥ ΔΙΑΝΝΟΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΠΕΡΙ ΜΟΡΦΩΣΗΣ........

      ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ........ΤΟ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ Η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ,ΕΙΝΑΙ ΤΥΠΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΙΚΟΥ ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΣΜΟΥ......

      ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ Η ΔΙΑΠΛΑΣΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΑΦΗΡΗΜΕΝΗ ΔΙΑΠΛΑΣΗ ΛΟΓΟΥ...ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΥΜΝΗΤΗ ΤΟΥ ΓΚΥΝΤΕΡ?.....

      Διαγραφή
    22. Πολύ απλά δες τα μάτια του. Είναι φως φανάρι. Είναι σαν τα Αναγεννησιακά του 15ου αιώνος αλλά που να το ψες.

      Άμα είχες μία στοιχειώδη ιδέα περί του θέματος, όπως έδειξα, δεν θα πετούσες τέτοιες κοτσάνες. Δεν ασχολούμε άλλο μαζί σου.

      Διαγραφή
    23. που να το ξες*

      Η βλακεία με τους νορδικούς Ευριπίδηδες και Δημήτριους με βάρεσε στο κεφάλι.
      http://fyletika.blogspot.de/2015/03/blog-post_16.html

      Άντε άντε

      Διαγραφή
  21. Γκυντέρ φίλε... ο Λιακόπουλος του Γ' Ράϊχ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.