Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Μια γελοιογραφία για... τα ανθρωπολογικά γνωρίσματα γυναικών από την Ασία!

Πρωταπριλιά σήμερα και είναι συνήθεια να κάνουμε αστεία. Το παρακάτω χιουμοριστικό σκίτσο δίνει οδηγίες για γνωριμίες με... Ασιάτισσες! Συγκεκριμένα, προσπαθεί να εξηγήσει στους Ευρωπαίους τις διαφορές μεταξύ Κορεατών, Κινέζων και Γιαπωνέζων.


Πέρα από το χιουμοριστικό του θέματος, ας δούμε μερικά ανθρωπολογικά γνωρίσματα που παρουσιάζονται στο σκίτσο. Απεικονίζονται γυναίκες, όμως τα γνωρίσματα είναι αντίστοιχα και στους άνδρες.

Η Κορεάτισσα απεικονίζεται...
με έντονα σαγόνια και ζυγωματικά, που αποτελεί γνώρισμα του Βόρειου Σινικού φυλετικού τύπου, στον οποίο ανήκουν οι Κορεάτες ή σε κάποια τοπική μικροδιαφοροποίησή του.

Η Κινέζα απεικονίζεται με πρόσωπο χωρίς γωνίες και αντιστοιχώντας στον Νότιο Σινικό φυλετικό τύπο. Παρότι στην Κίνα υπάρχουν πολλοί Βόρειοι Σινικοί, εντούτοις, το στερεότυπο στην Ευρώπη για τους Κινέζους, που έχει μεταξύ άλλων αναπαραχθεί και από το Χόλιγουντ, είναι να τους ταυτίζουν με τους Νότιους Σινικούς.

Η Γιαπωνέζα απεικονίζεται με πιο στενό πρόσωπο, η μύτη περιγράφεται ότι προεξέχει κάπως περισσότερο και εμφανίζεται διαφοροποίηση στο σχήμα των ματιών. Γνωρίσματα που αντιστοιχούν κυρίως στον φυλετικό τύπο Coshu της Ιαπωνίας.

Δεξιοτέχνης ο σκιτσογράφος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.