Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Η ανθρωπολογία της Ιταλίας

Ο Σικελός ανθρωπολόγος Vincenzo Giuffrida-Ruggeri μελέτησε την ανθρωπολογία της Ιταλίας και δημοσίευσε τα αποτελέσματά του στο Journal of Royal Anthropological Institute υπό τον τίτλο "A sketch of the anthropology of Italy". Ο Giuffrida-Ruggeri έλαβε υπόψη όλες τις ανθρωπολογικές μελέτες στη χώρα του μέχρι την εποχή του.

Τα στοιχεία που δίνει ως προς τον χρωματισμό δεν βοηθούν ιδιαίτερα, καθώς βρίσκει άτομα με συνδυασμό σκούρων μαλλιών και ματιών στο 25,4% και άτομα με συνδυασμό ανοιχτών μαλλιών και ματιών στο 3%. Ο μικτός καστανός τύπος, δηλαδή με καστανά μαλλιά και ενδιάμεσα ή ανοιχτά μάτια είναι 50,1% και ο μικτός ξανθός τύπος, δηλαδή με ανοιχτά μαλλιά και μη ανοιχτά μάτια 9,3%. Τα στοιχεία δίνουν μάλλον υπερβολικό αριθμό ανοιχτών ματιών και μαλλιών, αν συγκριθούν με τις πιο αναλυτικές μετρήσεις του R. Livi.

Τα έντονα σγουρά μαλλιά είναι στο 3,3%, τα κυματιστά στο 13,5% και τα ίσια στο 83,2% αν και ο ίδιος κρίνει ότι τα ποσοστά των ίσιων μαλλιών είναι υπερβολικά πολλά και μάλλον έχουν ενταχθεί εκεί και τα ελαφρά κυματιστά.

Ο μέσος κεφαλικός δείκτης σε 294.271 μετρήσεις...
είναι 82,7. Ο Ruggeri ορθά επισημαίνει ότι αυτό το νούμερο δεν έχει καμία σημασία, καθώς αυτός ο δείκτης είναι απλά ο μέσος όρος και δεν εμφανίζεται σχεδόν σε καμία επαρχία της Ιταλίας. Προκύπετει συνεπώς ότι οι Ιταλοί ρέπουν προς την βραχυκεφαλία.

Ο ρινικός δείκτης σε 2696 άτομα βρέθηκε 68,54. Η τιμή αυτή είναι αρκετά υψηλή, προσεγγίζοντας κατά κάποιον τρόπο την μεσορρινία, πράγμα που υποδηλώνει πολλούς Αλπικούς στην Ιταλία. Μάλιστα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι καστανοί δολιχοκέφαλοι είναι πιο λεπτόρρινοι από τους βραχυκέφαλους, πράγμα αναμενόμενο, εφόσον μιλάμε για Μεσογειακούς-ΚΜ από τη μία και Αλπικούς από την άλλη.

Έπειτα ο Giuffrida-Ruggeri προβαίνει στην μελέτη Ιταλικών επαρχιών ξεχωριστά. Δίνεται ο κεφαλικός δείκτης, ο ρινικός δείκτης και ο χρωματισμός χωρίζεται σε ξανθούς-μικτούς ξανθούς-μικτούς καστανούς-καστανούς. Οφείλουμε να τονίσουμε ότι ο ρινικός δείκτης δίνεται σίγουρα πιο υψηλός από ότι στην πραγματικότητα.

Στο Piedmont της βόρειοδυτικής Ιταλίας, έχουμε κεφαλικό δείκτη 85,9, ρινικό δείκτη 67,29 και ως προς τον χρωματισμό ποσοστά 4,8% - 13% - 41,5% - 17,4%.
Στη Liguria της βόρειοδυτικής παραλιακής χώνης, έχουμε κεφαλικό δείκτη 82,3, ρινικό δείκτη 65,37 και ως προς τον χρωματισμό ποσοστά 3,5% - 10,5% - 47,6% - 21,1%.
Στη Lombardy της βόρειας Ιταλίας, έχουμε κεφαλικό δείκτη 84,4, ρινικό δείκτη 67,31 και ως προς τον χρωματισμό ποσοστά 4,3% - 11,7% - 44,5% - 20,1%.
Στη Venetia της βορειοανατολικής Ιταλίας, έχουμε κεφαλικό δείκτη 85,0, ρινικό δείκτη 66,73 και ως προς τον χρωματισμό ποσοστά 5,4% - 14,2% - 41,8% - 18,6%.
Σε Emilia, Marche, Umbria, κατεβαίνοντας προς τα κεντρικά της χώρας, οι κεφαλικοί δείκτες είναι 85,2 - 84,0 - 84,1, οι ρινικοί δείκτες 70,37 - 67,27 - 68,68 και οι ξανθοί 3,8 - 2,7 - 2,3 αντίστοιχα.
Στην Tuscany της κεντρικής Ιταλίας, έχουμε κεφαλικό δείκτη 82,3, ρινικό δείκτη 69,09 και ως προς τον χρωματισμό ποσοστά 3,3% - 9,8% - 47,7% - 22,0%. Στην παραλιακή ζώνη εντοπίζονται αρκετοί Μεσογειακοί.
Στο Latium της κεντρικής Ιταλίας, έχουμε κεφαλικό δείκτη 81,0, ρινικό δείκτη 69,71 και ως προς τον χρωματισμό ποσοστά 2,0% - 7,3% - 52,9% - 26,1%.
Σε Abruzzi, Campagnia, Puglie, Basilicata, Calabrie της κεντρικής προς νότιας Ιταλίας, έχουμε κεφαλικούς δείκτες 81,9 - 82,1 - 79,8 - 80,8 - 78,4 με υψηλούς ρινικούς δείκτες και υψηλά ποσοστά καστανών. Παρόμοια στην Σικελία, όπου ο κεφαλικός δείκτης είναι 79,6 και στην Σαρδηνία, όπου ο κεφαλικός δείκτης είναι 77,5. Η Κορσική, άλλοτε Ιταλική, έχει μέσο κεφαλικό δείκτη 76,6.

Φτάνουμε στα συμπεράσματα. Προφανώς όλα τα παρακάτω ισχύουν προ σιωνιστικά επιβαλλόμενης λαθρομετανάστευσης. Στην βόρεια Ιταλία κυριαρχούν οι Αλπικοί, ενώ στα βορειοδυτικά υπάρχουν αρκετοί συχνά ξανθίζοντες Διναρικοί. Διναρικοί υπάρχουν σε όλη τη χώρα, πιθανότατα λόγω μεταναστεύσεων ιστορικά από τα Βαλκάνια. Υπάρχουν σποραδικά κάποιοι Νορδικοί σε όλη τη χώρα, κυρίως στο βορρά και μειούμενοι προς τα νότια. Μεσογειακοί εντοπίζονται στα βορειοδυτικά παράλια, στο κέντρο της χώρας, αλλά κυρίως αυξάνονται σε νότια Ιταλία, Σικελία και Σαρδηνία. Οι Κρομανοειδείς υπάρχουν σε όλη τη χώρα και ο Giuffrida-Ruggeri αναφέρει συχνά γνωρίσματά τους. Οι Αλπικοί εντοπίζονται σε όλη τη χώρα σε πολύ υψηλά ποσοστά, κάτι που φαίνεται από την βραχυκεφαλία και τους υψηλούς ρινικούς δείκτες, όσο και αν οι τελευταίοι είναι κάπως υπερβολικοί.

Συνεπώς, στην Ιταλία φαίνεται να υπάρχει πλειοψηφία Αλπικών, με αρκετούς Μεσογειακούς ειδικά στα νότια, αρκετούς Διναρικούς ειδικά στα βόρεια και σημαντικό ποσοστό Κρομανοειδών. Όλοι οι παραπάνω τύποι έχουν σίγουρα διψήφια ποσοστά, ενώ μονοψήφιο αλλά εύκολα παρατηρήσιμο ποσοστό φαίνεται να έχουν οι Νορδικοί, ενώ λιγότερο άλλοι τύποι, κατάλοιπα της Ρωμαϊκής εποχής, όπως Αρμενοειδής ή Σαχάριος, ειδικά στη νότια Ιταλία. Με λίγα λόγια, οι Ιταλοί είναι Αλπικοί, Μεσογειακοί, Κρομανοειδείς, Διναρικοί. Οι τύποι είναι παρόμοιοι σε μεγάλο βαθμό με αυτούς της Ελλάδος, εξ'ου και το una fazza una razza.

11 σχόλια:

  1. Χρήστος Μάστορας φυλετικός τύπος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ερώτηση:Γιατί κάποιοι την ''ψάχνουν'' φυλετικά ενώ σε κάποιους άλλους αυτό είναι(σχεδόν) αδιάφορο;Αν αυτό ήταν έμφυτο(στους οργανισμούς) λογικά θα έπρεπε να εκφράζεται(η φυλετική ταυτότητα) σε όλους ανεξάρτητα από τον βαθμό επηρεασμού τους τα ΜΜΕ και ''εκπαίδευση'' που προωθεί το κράτος.Γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο καθε ανθρωπος που δεν πιεζει τον εαυτο του(επειδη πιθανοτατα ειναι προπαγανδισμενος να το κανει αυτο) αναγνωριζει την φυλετικη διαφορα που εχει προς τις ξενες προς την δικη του φυλη.
      Μη κοιτας το σημερα..Σημερα η λεξη φυλη ειναι απαγορευμενη. Ολοι οι ανθρωποι ειναι ισοι δεν υπαρχει καμια διαφορα μεταξυ των φυλων.Αυτα μαθαινουμε και με αυτα βομβαρδιζομαστε καθημερινα απο τα ΜΜΕ. Αυτες οι ιδεες προωθουνται..δυστυχως!

      Παραδειγματα για το οτι ο φυλετισμος..η αναγνωριση και διαφοροποιηση των ανθρωπων βαση της φυλης..ειναι εμφυτη στον ανθρωπο υπαρχει παντου.
      Πιασε τα διαφορα στερεοτυπα..που ειχαν δημιουργηθει παλια και τωρα απλα επιβιωνουν(ωσπου να απαγορευτουν επειδη ειναι ρατσιστικα!).
      Οταν ο ανθρωπος αφεθει ελευθερος..να μη καταπιεζεται πνευματικα..αυτο το εμφυτο βγαινει προς τα εξω. Ετσι οι ανθρωποι παλαιοτερα αναγνωριζαν τις διαφορες τις φυλετικες. Βεβαια δν εκαναν καποια ερευνα(επειδη..στην περιπτωση του λαου μας,δεν ηταν ουτε μορφωμενοι πολυ..και βεβαια ειχαν αλλα προβληματα), αλλα γιατι νομιζεις οτι η λεξη `Βλαχος` γραφεται και με κεφαλαιο βητα και με μικρο.. Η καθε εννοια που αποκτα η ονομασια μιας καταγωγης περα απο την μαρτυρια της καταγωγης του ατομου ειναι αποδειξη οτι ο φυλετισμος ειναι εμφυτος στον ανθρωπο.


      Δεν ειμαι τιποτα διαχειριστης εδω περα.. ή κανενας φοβερος γνωστης του θεματος..θα σου απαντησουν σιγουρα και αλλοι που τα ξερουν καλυτερα..
      εγωσου λεω τωρα την αποψη μου απλα..τι πιστευω εγω.

      Διαγραφή
  3. ΤΥΠΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ "ΔΙΝΑΡΙΚΟΥ ΙΤΑΛΟΥ", ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΤΖΙΟΡΤΖΙΟ ΚΙΕΛΙΝΙ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φυλετικος τυπος του Μιχάλη Κωνσταντίνου ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιχαλάκη είσαι τρέλλα... είσαι τρέλλα με τη πράσινη φανέλλα... καθαρός Μεσογειακός.

      Διαγραφή
    2. Ε όχι ρε Η.Η και βάζελος...το τερμάτισες..με την κόκκινη φανέλα πιο τρέλα ήταν.Πλάκα κάνω.Μεσογειακός είναι καθώς δολιχοκέφαλος,μεσομορφικός προς εκτομορφικός και μάτια τυπικά μεσογειακά χαρακτηριστικά.

      Καλός παίχτης,με πάθος για τα μεγάλα παιχνίδια,μαχητικός,ευφυής ποδοσφαιρικά.Ακόμα και από αυτά τα χαρακτηριστικά καταλαβαίνουμε ότι ψυχικά ανήκει στον Μεσογειακό τύπο.

      Διαγραφή
    3. Μουχαχαχαχα... φίλε, μη ξεχνάς ότι ο Βάζελος είναι η μόνο ομάδα που είχε ναζιστικό σύνδεσμο οπαδών (ΝΟΠΟ) και σήκωνε πανό στα παιχνίδια με "Sieg Heil". Περασμένα μεγαλεία βέβαια, αλλά τα αναρχικά αποβράσματα που έχουν κατακλύσει τις κερκίδες των φανατικών δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα. Στους παλαιότερους βάζελους υπάρχουν αρκετοί εθνικόφρονες. Βάζελος είναι και πάλαι ποτέ οργανωμένος Παναγιώταρος.

      Όσο για τον Μιχαλάκη, όταν πρωτοήρθε στο Βάζελο και με αποκορύφωμα την πορεία στο Champions League με Μαρκαριάν, έπαιξε πολλή μπάλα. Μετά, τον ξεζούμισε η Κάρτσωνα (που "έπαιρνε" ταυτόχρονα και τον Λύμπε). Να επισημανθεί ότι είναι από τους λίγους Κύπριους που είναι καθαροί Μεσογειακοί, μέσα σε ένα βούρκο αρμενοειδών και οριενταλιδών της μεγαλονήσου.

      Διαγραφή
    4. Δεν ήταν η μόνη ομάδα φίλε και οι Ιερολοχίτες του Άρη επίσης.Όπως και ο Ολυμπιακός στην 7 γιατί υπάρχει έντονο το στοιχείο των Μανιατών από την περιοχή Αγιά Σοφιά(Μανιάτικα διαφορετικά) και είναι άκρως εθνικιστές.Ζούνε πολλοί Μανιάτες στον Πειραιά.Μπορείς να το διαπιστώσεις ακόμη και από την αδελφοποιήση των ακροδεξιών Σέρβων του Ερυθρού Αστέρα.Αλλά για να είμαστε ακριβείς του λόγου μας οι πρώτη ομάδα εθνικιστική ήταν ο ΠΑΟ για αυτό είχε και την στήριξη του χουντικού Παπαδόπουλου.Αριστερές ομάδες ήταν ανέκαθεν η Άεκ(είχε τους ακροδεξιούς getto,αλλά τους απωθήσανε) και ο Πάοκ.

      Για τον Μιχαλάκη είχε τα προσόντα να κάνει μεγαλύτερη καριέρα αλλά τώρα τι του έφταιξε στην πορεία μόνο ο ίδιος ξέρει.Όντως πως μπορεί και ''επιζεί'' ο μεσογειακός τύπος μέσα σε ένα συνονθύλευμα αρμενοειδών και οριενταλιδών είναι απορίας άξιων..

      Διαγραφή
  5. https://www.youtube.com/watch?v=1qc0-YMbSFw

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.