Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

O Carl Jung για την αριστοκρατία


"Η αριστοκρατία εκ φύσεως πιστεύει στο αίμα και στην φυλετική περιχαράκωση."



Ο Γερμανός ψυχολόγος αναγνωρίζει στην αριστοκρατία φυλετικό περιεχόμενο. Πράγμα που δείχνει ότι η αριστοκρατία αντλεί τα μέλη της...
από συγκεκριμένο φυλετικό υπόστρωμα, αυτό το αντιλαμβάνεται και προσπαθεί να περιχαρακωθεί φυλετικά. Ο Jung διαπιστώνει συνεπώς την σημασία του αίματος, δηλαδή της κληρονομικότητας, για κάθε αριστοκρατία, το οποίο είναι ανάγκη να διαφυλαχτεί. Αριστοκρατικό ιδεώδες και φυλετική καθαρότητα είναι έννοιες αλληλένδετες.

6 σχόλια:

  1. ΔΙΝΑΡΙΚΟΣ ΞΑΝΘΟΣ ΓΑΛΑΝΟΜΑΤΗΣ26 Ιανουαρίου 2015 στις 6:39 μ.μ.

    ΙΣΧΥΕΙ.ΠΑΝΤΟΤΕ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΥΛΕΤΙΚΩΣ ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ.
    ΑΞΙΖΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ ΟΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΜΟΡΦΗ ΦΥΛΕΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΙΕΡΑΡΧΗΜΕΝΗΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟΙ ΣΚΛΗΡΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΩΝ ΟΡΕΙΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΗΜΕΣ ΠΑΤΡΟΓΟΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΦΑΡΕΣ ΚΑΙ ΦΑΤΡΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς η αρβανιτιά με το κλειστό σύστημα της φάρας, που κατά Π. Βλαστό υπήρξε και η φυσική αριστοκρατία του ελληνικού έθνους, είναι εδώ και έναν τουλάχιστον αιώνα εξίσου παρηκμασμένη. Καμία προοπτική.
    Με την ανακάτωση του πληθυσμού λόγω αστικοποίησης πια δεν μπορεί να αναδειχθεί αριστοκρατία. Η μόνη λύση είναι το ολοκληρωτικό ξεθεμέλιωμα του σύγχρονου πολιτισμού και η επιστροφή στην εποχή των βαρβάρων. Πάντα ο ευγενής στην αρχή είναι βάρβαρος, που σταδιακά ημερεύει και μοιραία καταντά εξημερωμένο κ "πολιτισμένο" κοπάδι.
    Πρέπει λοιπόν να οραματιζόμαστε μια φουτουριστική εποχή βαρβάρων και όχι να αναμασούμε το παρελθόν. Αν αξίζει κάτι από την Αρχαιότητα πια, δεν είναι η φιλοσοφία του Πλάτωνα, η επιστημονική λογική του Αριστοτέλη, οι τραγωδίες κ.ο.κ. - όσο σπουδαία και αν είναι. Η Ιλιάδα και η Οδύσσεια φτάνουν και περισσεύουν. Και πάνω απ΄όλα το πνεύμα της λεηλασίας και της περιπέτειας που αυτά αποπνέουν.
    Επίσης αφήστε τα κρανία και τους σκελετούς για τα μουσεία της ανθρωπολογίας. Με την επιστήμη -όσο σπουδαίο και αν είναι- δεν θα σωθεί η φυλή. Η επιστήμη είναι για του αδύναμους, όπως για τους αδύναμους είναι τα επιχειρήματα. Η ζωή δεν αλλάζει με επιχειρήματα αλλά με το ατσάλι και το αίμα. Αυτό που μετρά είναι να ζεις, να εργάζεσαι και να ονειρεύεσαι σαν αλαφροίσκιωτος. Αυτό σημαίνει αριστοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΙΝΑΡΙΚΟΣ ΙΛΛΥΡΙΟΣ ΔΩΡΙΕΥΣ26 Ιανουαρίου 2015 στις 9:10 μ.μ.

      ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΣΥΝΑΡΙΕ...
      Υ.Γ.:ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΧΕΙ Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΙΝΑΡΙΚΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΒΛΑΣΤΟΥ-ΥΠΕΡΜΑΧΟΥ ΤΗΣ ΕΝΔΟΞΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΑΣ-ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΦΥΛΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ:"ΡΩΜΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΡΙΟΣ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΣΗΜΙΤΙΚΟ ΑΙΜΑ"ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ...
      ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΤΣΑΛΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΑΝΙΣΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΩΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΒΛΗΤΟ.
      ΚΑΤ'ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ,ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ,ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΕΣ,ΕΥΓΕΝΕΙΣ.
      ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ.

      Διαγραφή
  3. Ναί πράγματι αριστοκρατία σημαίνει καί είναι πάνω από όλα καθήκον καί χρέος ή αλλιώς ένας ηρωικός τρόπος ζωής! Μέχρι πότε όμως θά στέκουμε, δίχως καμμιά διάθεση προσβολής πρός κανέναν, άπραγοι καί κρυμένοι πίσω από τούς υπολογιστές μας; Τί νόημα καί ποιά σημασία θά έχει τό ιστορικό μας παρελθόν όταν οί απόγονοι εκείνων τών προγόνων θά έχουν πάψει νά υπάρχουν; Οί θεοί καί οί ήρωες μιάς φυλής παύουν νά λατρεύονται όταν πάψει καί ο λαός νά υπάρχει. Τί άλλο θά πρέπει νά συμβεί σέ αυτόν τόν τόπο γιά νά δράσουμε; Οποιος θέλει νά ζήσει πρέπει νά πολεμήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιος είπε ότι ο ελληνικός λαός θέλει να ζήσει, και πολύ περισσότερο να μεγαλουργήσει; Εγώ δεν το πάω φυλετικά (αυτή είναι μια άλλη κουβέντα), αλλά είναι φανερό πως ο υπάρχον πληθυσμός ενδιαφέρεται απλώς να την κουτσοβολέψει, και μάλιστα όσο το δυνατόν πιο ακίνδυνα και με μπόλικη ξεφτίλα.
    Βασική προυπόθεσης μια αριστοκρατίας, και κατ επέκταση ενός μεγάλου λαού, είναι να είναι σκληρός. Και πάνω απ' όλα να ναι σκληρός με τον εαυτό του. Να κοιτά την αλήθεια, ακόμη και αν τον πονά, και να τη δέχεται. Έχεις την αίσθηση πως αυτός ο λαός, που του αρέσει να λέει μεγάλες κουβέντες, και τις οποίες ο ίδιος δεν τις πιστεύει είναι καμωμένος από τέτοιο μέταλλο;
    Μην ελπίζεις γιατί θ' απογοητευτείς. Δεν θα σου πως κανένα ιδεολογικό, κοινωνικό, φυλετικό επιχείρημα. Αρκεί αυτό. Έχεις δει τα μάτια των συμπατριωτών σου, με την κλάψα και το μετέωρο βλέμμα του ροφού που βγάζουν; Σύγκρινέ τα με τους πολεμιστές του Σαγγαρίου. Τελείως άλλος λαός, γεννημένος και μεγαλωμένος με μπεμπελάκ, προδερμ και νουτρίτσια.
    Γι' αυτό και τα ελληνόπουλα στον δρόμο, στα σχολεία και στις πλατείες (εκεί που υπάρχει ακόμη κανονική ζωή και όχι εικονική πραγματικότητα) έχουν βρει τον δάσκαλό τους από τα σκληραγωγημένα αλβανόπουλα. Και γι' αυτό είναι με πάθος αντι-αλβανοί, μνησίκακα δηλαδή και όχι με κάποιο ενστιχτώδες εθνικό γόητρο. Αν σου σπάει μια φορά ο τσαμπουκάς, σου σπάει για πάντα και αυτή είναι μοίρα των σύγχρονων ανθρώπων. Ηττημένοι δίχως καν να αγωνιστούν.
    Μονάχα μια ολοκληρωτική καταστροφή και φτωχοποίηση της χώρας, θα μπορούσε ίσως μετά από δεκαετίες να φέρει μια αλλαγή. Από τους υπάρχοντες πάντως ανθρώπους μην περιμένεις τίποτα. Και οι πιο αυθεντικοί εκφραστές της Ιδέας, που τη βίωσαν και το πλήρωσαν με προσωπική θυσία, αυτό το γνωρίζουν καλά και γι' αυτό αποτραβήχτηκαν.
    Αν πάλι έχεις άλλη γνώμη, τι κάθεσαι και περιμένεις τους άλλους; Βγες ο ίδιος μπροστά και βγάλε το φίδι απ΄την τρύπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενα απο τα λιγα ευστοχα σχολια που βλεπω εδω μεσα.

      Μακαρι να σκεφτοτανε ο κοσμος σαν και 'σενα.

      >Μονάχα μια ολοκληρωτική καταστροφή και φτωχοποίηση της χώρας, θα μπορούσε ίσως μετά από δεκαετίες να φέρει μια αλλαγή

      Αμα αντικαταστησεις το "χωρα" με το "ηπειρο" η και "κοσμο", τοτε συμφωνουμε 100%. Εκτος Ρωσσιας, Κινας και Ιραν, ισως. Τα τελευταια πραγματικα εθνη.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.