Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Ο Νίτσε για την επικράτηση των αδύναμων έναντι των αρίστων

"Θεωρώντας, ωστόσο, ότι υπάρχει τέτοιος αγώνας για επιβίωση - και πράγματι υπάρχει - το αποτέλεσμά της είναι το αντίθετο από αυτό που θέλει η σχολή του Δαρβίνου και αυτό που επιθυμούν όσοι είναι μαζί της - δηλαδή υπέρ των δυνατών, προικισμένων, τυχερών εξαιρέσεων. Τα είδη δεν οδηγούνται στην τελειοποίηση: οι αδύναμοι επικρατούν έναντι των δυνατών ξανά και ξανά, γιατί αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία - επίσης είναι πιο έξυπνοι... Πρέπει να τονιστεί ότι λέγοντας "εξυπνάδα" εννοώ φροντίδα, υπομονή, πονηριά, υποκρισία, αυτοσυγκράτηση και οτιδήποτε είναι μίμηση."




O μεγάλος Νίτσε, σε ένα από τα τελευταία και πιο ώριμα έργα του,...
διαπιστώνει ότι η φυσική επιλογή δεν ωφελεί τον ισχυρότερο, όπως πιστεύουν πολλοί θιασώτες του Δαρβινισμού. Οι δυνατοί, οι προικισμένοι και οι σπάνιες εντυπωσιακές εξαιρέσεις δεν είναι αυτοί που επικρατούν. Σε καμία περίπτωση δεν επικρατούν οι άριστοι και το είδος δεν οδηγείται στην τελειοποίηση. Αντιθέτως, οι πολυάριθμοι αδύναμοι με τα ψυχικά τους γνωρίσματα, που ο Νίτσε τα λέει "εξυπνάδα", αλλά τα κατηγοριοποιεί στα κατώτερα γνωρίσματα που αντιστοιχούν σε σκλάβους, είναι αυτοί που επικρατούν έναντι των αρίστων.

Βέβαια οφείλουμε να πούμε ότι ο Δαρβίνος δεν μιλούσε για τον ισχυρότερο, αλλά για τον πιο προσαρμοσμένο και γνώριζε την μεγάλη διαφορά μεταξύ ισχύος και προσαρμοστικότητας. Ο Νίτσε επισημαίνει αυτό το θεμελιώδες ζήτημα που θα έπρεπε να απασχολεί τον άνθρωπο, στην προσπάθειά του να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί και να ξεπεράσει τον εαυτό του.

16 σχόλια:

  1. Έτσι εξηγείται γιατί επικράτησε η καφρίλα στην Ελλάδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι η καφριλα επικρατησε οπου υπαρχει λευκη φυλη και οχι μονο στην Ελλαδα γιατι καποιοι επεβαλαν την αδυναμη δημοκρατια ως κυριο πολιτευμα,εξαφανησαν τις αξιες του ηρωισμου και της αυτοθυσιας και τις αντικατεστησαν με υλισμο και εγωισμο.Ολα αυτα μετα το τελος του Β'ππ.Δεν εχει να κανει τοσο με το φυλετικο υποβαθρο ο σημερινος εκφυλισμος.
      ΑΔ

      Διαγραφή
    2. Κάνεις μεγάλο λάθος φίλε ανώνυμε 11:06 μ.μ ότι η δημοκρατία είναι αδύναμη ως πολίτευμα.Δεν φταίει η δημοκρατία γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει πουθενά δημοκρατία.
      Επειδή μας δίνουν το ''δικαίωμα' να εκλέξουμε κάποιους και να επιλέξουμε(και καλά) αντιπροσευτικούς βουλευτές στην βουλή αυτό το ονομάζουμε δημοκρατία??Οι περισσότεροι στην εξουσία όπως και ο Πρωθηπουργός της εκάστοτε χώρας δεν είναι τιποτά άλλο από μια βιτρίνα που είναι καλοί στην επικοινωνία με τον κόσμο.Δεν έχουν καμιά ισχύ και υπάρχει χοντρό παρασκήνιο πίσω απ'όλα...Πολύ βρωμιά!!!
      Τι πολιτικά φάσματα τώρα μου λέτε τι δεξιός,αριστερός,κεντρόος,ακροδεξίος-εθνικιστής,αναρχικός τα ίδια αποκαΐδια είναι όλοι..Προσχεδιασμένα όλα..

      Ορίστε θα σου παραθέσω και ένα λόγο που είχε πει ο αριστοκρατικός Σωκράτης για την δημοκρατία που ισχυεί στα σημερινά δεδομένα:
      «Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία».

      Πάντως στο τέλος συμφωνώ μαζί σου απόλυτα ότι αυτό το σημερνό χάλι δεν οφείλεται στην φυλετική αλλοίωση-ιδιαίτερα στην Ελλάδα,αλλά η νοοτροπία,ο υπέρμετρος υλισμός,η εσωστρέφεια(εγωισμός) και η αντικατάσταση του χρήματος πάνω στην αγνότητα και στον σεβασμό...

      Διαγραφή
    3. Μισώ Τους Μελαχρινούς5 Ιανουαρίου 2015 στις 1:42 π.μ.

      Μήπως,Ανώνυμε 12:33,η νοοτροπία,ο υπέρμετρος υλισμός και η αντικατάσταση του χρήματος πάνω στην αγνότητα και στον σεβασμό αποτελούν ψυχικά χαρακτηριστικά κάποιου συγκεκριμένου φυλετικού τύπου;;

      Διαγραφή
    4. Ναι του Νορδικού!

      Διαγραφή
    5. Ναι, σε ολους.

      Κοψε φατσες απο καμοια αντιρατσιστικη πορεια οπουδηποτε στην ευρωπη, απο ευροκρατες, τραπεζιτες κτλ. Θα τους δεις ολους. Μεσογειακους, αλπικους, νορδικους, αρμενοειδεις, δεν συμαζευεται.

      Η ευγονικη δεν πρεπει να χτυπησει μονο τα πιθικια, αλλα και τους πιθηκοποιημενους. Και αυτοι ειναι πολλοι και εχουνε ποικιλες μορφες.

      Διαγραφή
    6. Φίλε ''Μισώ Τους Μελαχρινούς'' από την περιγραφή αυτή συμπαιρένω ότι είναι μεσογειακοί ως προς τα ψυχικά χαρακτηριστικά γιατί έχουν την προδιάθεση να είναι υλιστές,εγωιστές και παρτάκηδες..Αλλά όπως είπα δεν υπάρχει φυλετική αλλοίωση στην Ελλάδα όπως λένε πολλοί εδώ μέσα ούτε φταίει κάποιος συγκεκριμένα φυλετικός τύπος..

      Τα βαθύτερα αίτια είναι η παιδεία και οι γνώσεις.Άμα δεν έχεις λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση σαν άνθρωπος τότε όλοι μπουρούμε να γίνουμε επικίνδυνοι με διαφορετικό τρόπο έκδηλωσης ο καθένας.Η γνώση είναι δύναμη και πολλοί την τωρινή χρονική στιγμή επιλέγουν να μην την κυνηγήσουν..

      Διαγραφή
    7. Η ΕΞΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΟ ΥΛΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ........

      Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΑ ΜΑΖΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΕΝΑ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ ΓΕΓΟΝΟΣ: ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΣΠΑΝΗΣ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΙΩΝΑ..........ΑΥΤΟ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΕ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ...........ΠΡΑΓΜΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΕΩΣ ΤΟΤΕ..........

      ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑΥΤΙΣΤΗΚΕ Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ...........ΧΩΡΙΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΦΘΟΝΙΑ ΑΓΑΘΩΝ ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΑΖΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ.........

      ΑΥΤΗ Η ΜΑΖΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΝ ΗΔΗ ΥΠΑΡΚΤΟ ΑΤΟΜΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΟ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ 19 ΑΙΩΝΑ........ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΑΤΟΜΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟΥ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΤΟΜΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΕΥΜΑΡΕΙΑΣ ΩΣ ΑΥΤΟΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ.......ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΗΔΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗΣ ,Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΘΕΣΗ.....ΠΡΑΓΜΑ ΚΟΜΒΙΚΟ ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΑ ΠΡΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ........

      ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΚΟΣΜΟΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ..........Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΥΠΕΡΒΑΣΗ ΕΝΩ Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ.......

      Διαγραφή
    8. Σχετικά με την παρακμή του μεταπολιτευτικού Έλληνα,νομίζω δεν υπάρχει καλύτερη ανάλυση από το τραγούδι του Αρτέμη ''Το Ξόδι 2''. Φαντάζομαι το έχετε ακούσει.
      Βέβαια το συγκεκριμένο τραγούδι περιγράφει τα συμπτώματα της παρακμής,δεν αναλύει τα αίτιά της.Τα κύρια αίτια νομίζω είναι η απὀλυτη κυριαρχία του μαρξισμού στην Ελλάδα από το 1974 και μετά αλλά και η είσοδός μας στην Ευρωπαική Ένωση,η οποία αλλοίωσε την εθνική μας φυσιογνωμία και μας απομάκρυνε από την παράδοσή μας.
      Τέλος,το βιβλίο ''Εθνικισμός και Ελληνικότητα''(εξαντλημένο) είναι επίσης διαφωτιστικότατο.

      Πενθεύς

      Διαγραφή
    9. Ανωνυμε 3:27 εισαι εγκεφαλικα νεκρος?
      Οι αρμενοειδεις δεν αποτελουν τεραστια φυλετικη αλλοιωση και καταστροφη?
      Σε λιγο θα μας πουν οτι ειναι και...απογονοι του Αριου Απολλωνος...
      Ελεος δηλαδη...

      Διαγραφή
    10. ΔΙΝΑΡΙΚΟΣ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΗΣ6 Ιανουαρίου 2015 στις 9:01 μ.μ.

      ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΣΩΑΣΙΑΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΦΥΛΗ ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΤΕ ΥΠΕΡΑΡΙΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ-ΑΛΠΙΚΟΥ-ΔΙΝΑΡΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ.
      ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΜΕΤΙΚΕΣ ΠΙΘΗΚΟΔΡΑΒΙΔΟΕΙΔΕΙΣ ΟΡΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΤΟΥΝ ΤΟ ΓΥΦΤΟΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ...

      Διαγραφή
  2. Ο Συντάκτης κάνει μια πολύ σωστή παρατήρηση σχετικά με τον Δαρβινισμό, η οποία είναι και το κλειδί στα λεγόμενα του Νίτσε: ο Δαρβίνος μίλησε για Ικανότητα Προσαρμογής την οποία ευνοεί η Φυσική Επιλογή και όχι περί Δυνάμεως. Η Προσαρμογή με την Δύναμη (με την Νιτσεϊκή έννοια την οποία φαντάζομαι ασπαζόμαστε και οι περισσότεροι) είναι σχεδόν αδύνατο να ταυτισθούν σε μια υλιστική κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχω να κανω μια περιπου ασχετη με το αρθρο ερωτηση.
    Εφοσον ο αριος ανθρωπος ειναι ο λευκος, διαφοροι λαοι της Ασιας πως καταφεραν να αναπτυξουν πολυ μεγαλους πολιτισμους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι λαοι της Ασιας δημιουργησαν κατακτητικες αυτοκρατοριες οι οποιες βασιζονταν στην εκταση και στο πληθος,οχι πολιτισμο ή οχι και σπουδαιο πολιτισμο.Πρωτα απ'ολα δεν ειχαν φθογγογραφικο αλφαβητο.Με τα ιερογλυφικα,τη σφηνοειδη γραφη και τα κινεζικα ιδεογραμματα δε μπορεις να εκφρασεις υψηλες εννοιες και κατα συνεπεια δε μπορεις να δημιουργησεις σοβαρο πολιτισμο.

      Διαγραφή
    2. Ωπα φιλε μου..Δεν ηταν σοβαρος πολιτισμος ο κινεζικος;; Σοβαρα τα λες τωρα;;

      Διαγραφή
  4. Πάντοτε στην ιστορία οι πληθυσμοί παρακμάζουν λόγο φυλετικών επιμιξιών. Ας μην κάνουμε τον στρουθοκάμηλο σαν δεν καταλαβαίνουμε αυτό το απλό πράγμα.
    Και κάτι άλλο…..
    Έχετε πλάκα εσείς εδώ…. Από πού ως που το να έχει ένας λαός 25-35 γράμματα αποτελεί προϋπόθεση να ανάπτυξη πολιτισμό;;; Οι Μογγόλοι ποτέ δεν είχαν γράμματα, τα δανείστηκαν από τους ρώσους το 19 αιώνα… Υπάρχει σύγκριση έστο στο ελάχειστο ο πολισμός της σημερινών μογγόλων και των σημερινών πληθυσμών που θέλουν να αποκαλούνται έλληνες;;;;
    Η γιαγιά μου δεν ήξερε κανένα γράμμα, ήταν αυτό που λέμε αγράμματη, αλλά ήξερε από έξω πολλές δεκάδες παραμύθια και θρύλους του τόπου, ήξερε δεκάδες παραδοσιακά νανουρίσματα και τραγούδια. Έλεγε στίχους επί ώρες, κάθε μέρα διαφορετικούς… Με αυτό τον τρόπο μετέφερε τη μυστικιστική και φυλετική γνώση και ψυχή στους απογόνους του. Εκεί όπου εμφανίστηκαν τα γράμμα αυτό είναι αντιθέτως σημάδι εκφυλισμού.
    Εκτός και πολιτισμό θεωρείται , αγαπητοί μου «εθνικιστές», το γράψιμο ηλίθιων βιβλίων.
    Άλαλος Χάρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.