Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Περί παλαιοανθρωπολογίας

Η παλαιοανθρωπολογία είναι ο κλάδος της ανθρωπολογίας που μελετά τις παλαιότερες μορφές του ανθρώπινου είδους. Η κύρια μέθοδος εξαγωγής συμπερασμάτων είναι η μελέτη ανθρώπινων απολιθωμάτων από ανασκαφές, με τις μεθόδους της φυσικής ανθρωπολογίας. Το παρόν ιστολόγιο δεν ασχολείται με την παλαιοανθρωπολογία, αλλά με τη μελέτη των ζώντων. Παρόλα αυτά, λόγω της εγγύτητας του αντικειμένου, καθώς και της σποραδικής αναφοράς στοιχείων από την παλαιοανθρωπολογία, θα κάνουμε μερικές παρατηρήσεις.

Ο άνθρωπος κατατάχθηκε στα πρωτεύοντα από τον Λιναίο, πράγμα που έδειξε ότι ο άνθρωπος βρίσκεται βιολογικά κοντά στα υπόλοιπα ζώα της κατηγορίας αυτής. Ο Δαρβίνος απέδειξε ότι άνθρωπος και πίθηκος έχουν κοινό πρόγονο και περιέγραψε την διαδικασία της ειδογένεσης. Αυτό άνοιξε τον δρόμο για την επιστημονική μελέτη σε στέρεα βάση των ανθρώπινων απολιθωμάτων και των ενδιάμεσων μορφών μεταξύ σημερινού ανθρώπου και πιθήκου.

Οι παλαιοανθρωπολόγοι αξιοποιούν τους ανθρώπινους σκελετούς που ανασύρονται από τις ανασκαφές, στην προσπάθειά τους να ανακαλύψουν τα ανθρώπινα είδη που έζησαν πριν χιλιάδες ή εκατομμύρια χρόνια. Αυτά τα είδη είτε έχουν εκλείψει, είτε αποτελούν προγόνους των...
σημερινών ανθρώπων. Λόγω συγγένειας ανθρώπου-πίθηκου, είναι προφανές ότι αυτές οι ενδιάμεσες μορφές έχουν αρκετά χαρακτηριστικά των πιθήκων. Παρά την συστηματική δουλειά, υπάρχουν ακόμα διχογνωμίες περί των αρχαίων ανθρωπίνων ειδών και τίποτα δεν είναι οριστικό. Το μικρό σκελετικό δείγμα, τα προβλήματα χρονολόγησης και υποκειμενικές παρατηρήσεις, καθιστούν δύσκολη την ομοφωνία ως προς τις προγονικές μορφές του ανθρώπου.

Η παλαιοανθρωπολογία, λόγω της δυσκολίας του αντικειμένου, ταλαιπωρείται συστηματικά από αντιεπιστημονικότητα. Μόλις βρίσκεται ένας σκελετός με μερικά κτερίσματα δίπλα του, αμέσως διακηρύσσεται ότι ανακαλύφθηκε "πολιτισμός" -από ένα άτομο(!)- και ότι έχουμε ένα νέο είδος ανθρώπου, το οποίο συνήθως έχει και κάποια "εντυπωσιακά" γνωρίσματα. Αμέσως προστίθενται διάφορες παραφιλολογίες περί επαφών με άλλους προϊστορικούς "πολιτισμούς", ανακαλύπτονται "μετακινήσεις" που έγιναν πριν δεκάδες χιλιάδες χρόνια (!) και διάφορες άλλες γραφικότητες που συμπληρώνουν το παραμύθι. Το μόνο που μας λέει ένα ανθρώπινο απολίθωμα είναι ότι αυτός ο άνθρωπος έζησε κάποτε σε αυτήν την περιοχή. Ούτε μετακινήσεις προκύπτουν, ούτε ξέρουμε αν είναι αντιπροσωπευτικός, ούτε μπορούμε να ξέρουμε ακριβώς πότε έζησε. Το πεδίο της παλαιοανθρωπολογίας είναι δύσκολο και γεμάτο αντιεπιστημονικά ψέματα που αναπαράγονται για λόγους εντυπωσιασμού, χωρίς στέρεη επιστημονική βάση.

Σήμερα, οι περισσότεροι άνθρωποι ταυτίζουν την παλαιοανθρωπολογία με την ανθρωπολογία, λες και δεν υπάρχουν ζώντες πληθυσμοί για να μελετηθούν! Ο λόγος που η ανθρωπολογία στα πανεπιστήμια τείνει προς την παλαιοανθρωπολογία, είναι επειδή οι σιωνιστές έκριναν μετά τον νικηφόρο για αυτούς Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ότι η μελέτη των φυλών του ανθρώπου είναι επιζήμια για την παγκόσμια κυριαρχία τους, καθώς εξάπτει τον εθνικισμό. Έτσι η μελέτη των ζώντων πληθυσμών εξοστρακίστηκε από τα πανεπιστήμια και μελετάται πλέον μόνο η παλαιοανθρωπολογία. Μάλιστα, πολλές φορές σε σημείο που να μην γίνεται καν αναφορά σε ανθρώπους, αλλά σε πρωτεύοντα και πιθήκους, λες και το αντικείμενο δεν είναι η ανθρωπολογία, αλλά η πιθηκολογία.

Η επιστήμη πρέπει να αφήνεται ελεύθερη να μελετά κάθε τομέα της γνώσης. Είναι όμως αδιανόητο να μελετάται συστηματικά η παλαιοανθρωπολογία και να μην μελετώνται οι ζώντες πληθυσμοί, που έχουν πολύ μεγαλύτερη σημασία για την κοινωνία και την πολιτική. Θεμιτή η μελέτη της προϊστορίας, αλλά η μελέτη του σήμερα είναι απείρως πιο ενδιαφέρουσα και σημαντική.

2 σχόλια:

  1. ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΦΙΛΟΣ ΔΙΝΑΡΙΚΩΝ ΚΡΟΑΤΩΝ20 Ιανουαρίου 2015 στις 4:32 μ.μ.

    Συνοψη:
    Φυλετικες ομαδες:
    1)Καυκασια
    2)Μογγολοειδης
    3)πιθηκοδραβιδοειδης/τσαντιρογυφτικη
    4)πιθηκονεγροειδης(πιθηκοχοεισανοειδη και πιθηκοαυστραλοειδη τις περιλαμβανω στην ευρυτερη πιθηκονεγροειδη παροτι μπορουν και να υποκατηγοριοποιηθουν καθοτι αυτο το κρινω παντελως ασκοπο).
    5)χιμπατζηδες
    Φυλες:
    1)Καυκασιες:
    1)Ευρωπαικη,Λευκη,Αρια η Ανθρωπινη φυλη.
    2)σημιτικη η υπανθρωπινη φυλη.
    2)Μογγολοειδεις:
    1)Κιτρινη φυλη
    2)ινδιανικη φυλη
    Φυλα:
    1)Ευρωπαικα:
    1)Μεσογειακο
    2)Ατλαντοειδες
    3)Νορδικο
    4)Διναρικο
    5)Κρομανοειδες
    6)Αλπικο
    7)Βαλτικο
    2)σημιτικα
    1)ιρανοαφγανοειδες
    2)σαχαριδικο
    3)προσωασιατικο
    4)αραβοειδες
    Βασικα εξελικτικα ανθρωπολογικα φυλα Ευρωπαικης φυλης:
    1)Περιακτικο(Με την πραγματικη σημασια του ορου)μεσο-εξωμορφικο:
    1)Μεσογειακο
    2)Ατλαντοειδες
    3)Νορδικο
    4)Διναρικο
    5)Κρομανοειδες
    2)Ηπειρωτικο φυλο μεσο-ενδομορφικο:
    1)Αλπικο
    2)Βαλτικο
    Εν προκειμενω ολα αυτα τα επεξηγηματικα επειδη στο παρων ιστολογιο που πρωτοπορει εν Ελλαδι(το εξαιρετικοτατο δηλαδη επι της ουσιας)κατα καιρους εχω διαβασει διαφορα ασυναρτητα και τραγελαφικα τα οποια προφανεστατα προερχονται απο πληρη αγνοια βασικοτατων φυλετικων ανθρωπολογικων δεδομενων εκ μερους των,εμμεσως προαναφερθεντων,σχολιαστων.
    Υ.Γ.1:Ομιλουμε περι Ελληνογενων Μεσογειακων της Ανατολικης Ρωμυλιας,το ονομα της περιοχης-που εχουν καταλαβει με υπουλο τροπο οι βουλγαροι υπανθρωποι-ιστορικως ειναι Ανατολικη Ρωμυλια.
    Υ.Γ.2:Οπως εχει προαναφερθει ορθοτατα απο συνσχολιαστες,Οι Διναρικοι Κροατες ειναι ιστορικως οι μεγαλυτεροι μαγκες που εχουν υπαρξει ποτε και αυτο το εχουν αποδειξει απειραριθμες φορες στην πραξη.
    Ζητω η Πολεμικη,Επαναστατικη,Διναρικη Κροατια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΦΙΛΟΣ ΔΙΝΑΡΙΚΩΝ ΚΡΟΑΤΩΝ20 Ιανουαρίου 2015 στις 5:03 μ.μ.

      Με τον ορο ασυναρτητα και τραγελαφικα δεν αναφερομαι σε καμμια απολυτως περιπτωση στον αξιοτιμο αγαπητο φιλο ο οποιος υποστηριζει οτι η Λευκη φυλη ειναι Νεατερνταλειος και οχι Κρομανοειδης,δεν γνωριζω,ισως να εχει και δικιο,λεω ισως,το αποσαφηνιζω αυτο προς αποφυγιν τυχον παρεξηγησεων.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.