Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

W. Hambly - Source book for African anthropology

Ένα από τα σημαντικότερα βιβλία σχετικά με την φυσική ανθρωπολογία της Αφρικής είναι το έργο του W. Hambly "Source book for African anthropology" που εκδόθηκε το 1937. Είναι μια πολύτιμη συλλογή ανθρωπολογικών δεδομένων για όλη την Αφρικανική ήπερο. Το κομμάτι που αναφέρεται καθαρά στη φυσική ανθρωπολογία είναι το κεφάλαιο IV του πρώτου μέρους.

Οι περισσότεροι νομίζουν ότι η Αφρική είναι σχεδόν ανεξερεύνητη από πλευράς φυσικής ανθρωπολογίας. Αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Έγιναν πολυάριθμες μελέτες, όμως ήταν αρκετά αποσπασματικές. Μία σημαντική συμβολή του βιβλίου είναι η προσπάθεια συγκέντρωσης των κύριων ανθρωπολογικών δεδομένων για όλη την Αφρική σε έναν τόμο. Άλλα διαθέσιμα βιβλία για την φυσική ανθρωπολογία της Αφρικής είναι του Selgiman και του Baker, ο τελευταίος με τυπολογία κατά Eickstedt.

Ο Hambly χωρίζει τους κατοίκους της Αφρικής γεωγραφικά. Αρχίζει με την δυτική Αφρική και τους κλασικούς...
Νέγρους (Sudanid), που κατά τόπους διαφέρουν ελαφρά (Guinesid). Έπειτα πάει στην κεντρική Αφρική (Congolesid ή Paleonegrid), όπου αυξάνεται ελαφρά ο κεφαλικός δείκτης, έπειτα νότια και νοτιοδυτικά (Bantuid), όπου ξαναπέφτει ο κεφαλικός δείκτης. Έπειτα ανεβαίνει ανατολικά όπου μειώνεται αισθητά ο ρινικός δείκτης (Somalid), μετά αναφέρει τους πανύψηλους και υπερβολικά δολιχοκέφαλους Νιλοτικούς (Nilotid) και ύστερα φτάνει στην βόρεια (Saharid) και βορειοανατολική Αφρική (Ethiopid), όπου ο ρινικός δείκτης προσεγγίζει τους Ευρωπαϊκούς. Τέλος αναφέρονται οι υπερβολικά πλατύρρινοι Πυγμαίοι (Bambutid) που πλησιάζουν την μεσοκεφαλία και οι έντονα δολιχοκέφαλοι Βουσμάνοι-Οττεντότοι (Khoisanid).

Δίνονται αναλυτικά ανθρωπολογικά στοιχεία για κάθε ομάδα. Παρατίθενται πολυτιμότατοι πίνακες με το ύψος, τον κεφαλικό δείκτη και τον ρινικό δείκτη κάθε φυλής και περιοχής, καθώς και την επιστημονική πηγή από όπου ελήφθησαν τα δεδομένα. Έξυπνη η επιλογή του ρινικού δείκτη, καθώς στην Αφρική το σχήμα της μύτης αποτελεί πολύ χαρακτηριστικό γνώρισμα φυλετικής διαφοροποίησης. Εν γένει φαίνεται ότι η Αφρική είναι μια έντονα δολιχοκεφαλική ήπειρος, με μεγάλη ποικιλομορφία ως προς το ύψος και το σχήμα της μύτης. Μετά την καταγραφή των ανθρωπολογικών δεδομένων, ο Hambly προβαίνει σε μια γενική ανάλυση περί ανθρωπολογίας στην Αφρική, περί φυλετικών τύπων, καταγωγής και μεταναστεύσεων. Αναφέρονται όλες οι απόψεις επιστημόνων που ασχολήθηκαν με την Αφρική, πράγμα που δείχνει ότι η ήπειρος αυτή έχει μελετηθεί ανθρωπολογικά από πολλούς αξιόλογους επιστήμονες.

Το βιβλίο είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικό. Το μέρος που αφορά στην φυσική ανθρωπολογία είναι αναλυτικότατο και ο συγγραφέας αξίζει συγχαρητήρια. Απαραίτητο σύγγραμμα για όποιον ενδιαφέρεται για την φυλετική ανθρωπολογία της Αφρικής.

17 σχόλια:

  1. Όπως αναφέρουν σύγχρονες γενετικές έρευνες, ένα σημαντικό τμήμα του ελληνικού πληθυσμού έχει απώτατη υποσαχάρια προέλευση. Σε ποιον ανθρωπολογικό τύπο ανήκε; Στον αιθιοπικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://greek-dna-sub-saharan-myth.org/greeks-sub-saharan.html

      Η ερευνα στην οποια αναφερεσαι ειναι λανθασουζα και αποτελει πλεον το σημειο αναφορας στην γενετικη για το πως δεν πρεπει να κανεις μια μελετη. Με τον ιδιο τροπο μπορεις να βγαλεις τους ουαλους...γιαπωνεζους.

      Ακομα να σημειωσω οτι εχει γινει απο εβραιο με σκοπιανους βοηθους.

      Διαγραφή
    2. http://en.wikipedia.org/wiki/Antonio_Arnaiz-Villena#Greeks_and_Sub-Saharans

      Προσθετο υλικο. Ο τυπας ειναι πολυ φιδι.

      Διαγραφή
  2. Δεν είμαι γενετιστής, άρα όχι αρμόδιος. Είδα πάντως πως πάνω από τέσσερις διαφορετικές έρευνες επιβεβαιώνουν το πόρισμα. Και το wikipedia επίσης, που κάνει μια σύνθεση αυτών (όχι πάντα αξιόπιστο). Όλοι δέχονται πως ένα συγκεκριμένο haplogroup που υπάρχει πολύ έντονο στην Ελλάδα έχει υποσαχάρια προέλευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοεις το ΕV-13? Δεν ειναι καν αφρικανικο.

      Επισης αυτος ειναι ο μονος απλοτυπος ο οποιος ειναι 100% συνδεδεμενος με την αρχαια Ελλαδα και βρισκεται σε ΟΛΑ τα σημεια αρχαιοελληνικου αποικισμου. Ειναι προιστορικος αλλα εξω-ευρωπαικος, οπως το αριο R1a το οποιο ηρθε απο την στεππα. Μονο ο Ι κλαδος ειναι παλαιο-ευρωπαικος.

      Επισης ο Ε δεν ειναι αφρικανικος αλλα ασιατικος. Η αφρικη ητανε σημειο κατευθυνσης οχι προελευσης. Γιατι πολυ το παραμυθι εχει παραπαει.

      Το autosomal DNA παντως εχει σημασια. Οι απλοτυποι και η προελευση/εξωτερικη εμφανιση δεν ειναι καθολου συνδεδεμενα, απλως βοηθουνε στο να καταλαβουμε τι ειδος μετακινησεις γινανε κατα την νεολιθικη εποχη.

      Και οι ελληνες εχουνε κατω απο 1% υποσαχαριο κλαδο, οπως και οι Βρετανοι. Οταν ο θραξ αριος αριστοκρατης απο την εποχη του σιδηρου ειχε σχεδον ιδιο aDNA με λαους της νοτιας βαλκανικης το βουλωσανε ολοι.

      Γενικοτερα, ατομα με 0 γνωση επι του θεματος θα ητανε καλυτερα να σωπανε. Οταν κανενας ελληνας στην χερσονησο δεν εχει κοινη προελευση με μικρο-ασιατη, συριο, εγυπτιο, κυπριο η υποσαχαριο τα τελευταια 5000 χρονια, πως γινεται να εχει κοινο DNA?

      http://dodecad.blogspot.de/2012/03/fastibd-analysis-of-italybalkansanatoli.html

      Διαγραφή
    2. Ευρασιατικο*, με συγχωρεις.
      http://www.theapricity.com/forum/showthread.php?133802-Is-haplogroup-E-Eurasian-in-origin

      Και ο Νεανταρταλιος εχει δικιο σε καποια λινκ που δινει. Η μεσοκεφαλια και δολιχοκεφαλεια που επικρατουνε σε αρκετες ελληνικες περιοχες οπως στην αρχαιοτητα ειναι πιθανο στοιχειο πρωτο-ευρωπαικης προελευσης. Αμα δεις χαρτη ΚΔ η Ελλαδα ειναι σαν μια πινελια μεσα σε μια μαζα βραχυκεφαλιας, με πρωτους πρωτους τους αλβανους και τους τουρκους.

      Επισης σε αυτο οφειλεται και η ταση των ελληνων να εχουνε μεγαλα και πολυ συχνα βαθια τοποθετημενα ματια, ιδιαιτερα σε σχεση με τους βαλκανιους, μικρασιατες και σκανδιναβους.. Ειχα διαβασει παλια μια τετοια μελετη, θα δω αμα μπορω να την βρω.

      http://www.theapricity.com/snpa/bilder/troe-map6a.jpg
      http://www.theapricity.com/snpa/bilder/troe-map6b.jpg

      http://www.theapricity.com/snpa/bilder/troe-map7a.jpg
      http://www.theapricity.com/snpa/bilder/troe-map7b.jpg

      Οπου τελιωνει η ελληνικη παρουσια (ακομα και στα παραλια της μικρας ασιας-ερε και να εβλεπες κατι μεσογειακοτατους "τουρκους" που εχω δει στην σμυρνη), εκει ακριβως τελειωνει και η καθε φαινοτυπικη ομοιοτητα. Βρε βρε.

      Διαγραφή
    3. Αυτό που αποδεδειγμένα είναι άρια, είναι τα R1a και R1b, που όπως σωστά λες προέρχονται από τη στέππα και ταυτίζονται με τους Ινδοευρωπαίους. Δεν είναι τυχαίο πως επικρατούν στην Ευρώπη.
      Όμως, ενώ και στην Ελλάδα έχουν ισχυρή παρουσία, υπάρχουν μια πανσπερμία από άλλα Haplogroup, όπως το J, που ταυτίζεται με τους μεσανατολικούς/σημιτικούς λαούς, που δείχνουν πως τα πράγματα δεν είναι και τόσο ρόδινο. Δεν είναι τυχαίο πως στην Κύπρο και στο Ηράκλειο το συγκεκριμένο Haplogroup κάνει θραύση. Η σημιτική/αρμενοειδής στα μέρη αυτά είναι προφανής και δια γυμνού οφθαλμού, η γενετική απλώς το επιβεβαιώνει.

      Διαγραφή
    4. Το J2 δεν ειναι σημιτκο αλλα καυκασιο/ασσυρικο. Και υπηρχε στην μινωικη κρητη προπολου. Οσο για το R1b...δεν ειναι καν αριο. Εχει πολυ μικτη προελευση. Το R1a και J2 ομως ειναι και βρισκονται ακομα και σημερα στις υψιστες καστες στην ινδια. Οσες αρχαιες προισλαμικες δυναστιες βρεθηκανε στο Ιραν και στην Μεσοποταμια ητανε J2.

      Η αρχαια ελλαδα οπως δειχνουνε τα δειγματα (απο εποχης χαλκου) ητανε ΕV13>J2a>I>R1b>R1a. Με το τελευταιο να ειναι σε πολυ μικρες ποσοτητες. Το δευτερο ηρθε στην Ελλαδα την εποχη του χαλκου και συνδεεται με τους ιρανο-νορδικους φαινοτυπους εξ ανατολης που αναφερει ο Lawrence Angel.
      http://www.nature.com/ncomms/2014/141021/ncomms6257/full/ncomms6257.html
      Μεχρι και την Ουγγαρια εφτασε. Ασε που οι ινδοευρωπαικοι αριστοι που καταφερανε να τους βγαλουνε το autosomal DNA ειχανε γυρω στο 40% δυτικο-ασιατικο (J2 βλεπε) DNA. Ολα αυτα την εποχη του χαλκου.

      Το Ι ειναι ειτε παλαιο βαλκανικο ειτε σλαβικο, οπως και ενα κομματι του R1a.

      Οσο για τους κρητες προκειται για εναν λαο με ελαχιστη επιμηξεια απο παλια περιοδο, οπως οι σαρδινιοι και ολες οι αλλες μεγαλες νησοι στην μεσογειο. Δεν ειναι τυχαιο που εχουνε ακριβως το ιδιο DNA σε ορισμενες τοποθεσιες με τους αρχαιους μινωιτες.

      http://1.bp.blogspot.com/-IfZnfTnes-o/UZJ-mw1j9AI/AAAAAAAAIyo/0PXUc3LlVzk/s1600/ncomms2871-f6.jpg

      Για αυτο επαναλβανω, αμα εχετε 0 γνωση γενετικης πλυθησμων να μην βγαζετε κιχ. Επισης να μην περνετε ποτε θεωριες απο Eupedia και Maciamo σοβαρα γιατι οσες εχει βγαλει εχουνε μηδενιστει απο οσες μελετες εχουνε βγει απ'το 2010.

      Διαγραφή
    5. Φίλτατε Κυναίγειρε, μπορείς να μου πεις μερικές μελέτες μετά το 2010 να το ψάξω βαθύτερα; Επειδή, καταλαβαίνω πως έχει σπουδάσει γενετική, πως μπορώ να έλθω σε επικοινωνία μαζύ σου; Έχεις κάτι να μου προτείνεις να διαβάσω σε ξένη βιβλιογραφία; Διαβάζω αγγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ιταλικά.

      Διαγραφή
    6. Διευκρινιστικά, ρωτάω τα παραπάνω, επειδή είμαι αρχαιολόγος (προιστορική αρχαιολογία), και θα ήθελα να συνδυάσω τα πορίσματα της επιστήμης μου με αυτά της γενετικής.
      Πιστεύω επίσης, πως όσοι έχουν παρεμφερή ερευνητικά πεδία (φιλολογία, θρησκειολογία, εθνολογία, ιστορία), μπορούν να έρθουν σε μια επαφή, ώστε να επιχειρήσουν μια χαρτογράφηση της ιστορίας των φυλετικών μεταβολών που εμφανίζονται στον ελλαδικό χώρο από την προιστορική περίοδο έως τις μέρες μας. Εννοώ, βέβαια, επίσημα, ενυπόγραφα και με όρους επιστημονικής αντικειμενικότητας.

      Διαγραφή
    7. Ιστορικες μεταβολες μεσα σε 5000 δυσκολα να ερευνηθουν. Καλο να ειναι να κοιτας παντως το Identity-By-Descent (ΙΒD) το οποιο δειχνει συγγενια με κοντινους πληθυσμους ανα χωρα.
      http://dodecad.blogspot.de/2012/03/fastibd-analysis-of-italybalkansanatoli.html
      http://www.theapricity.com/forum/showthread.php?146213-Greek-IBD-Sharing-on-23andme-Top-5-Countries-of-Ancestry-for-the-Greeks-on-my-list

      Το τελευταιο ειναι ενα μικρο κομματι απο μια στατιστικη αλλα αρκετα μεγαλο για συμπερασματα. Το να εχεις την χωρα σου ως πρωτο σημειο προσμιξης δηλωνει 9 στις 10 φορες ελειψη ξενης επιμηξειας τα τελευταια 400-600 χρονια περιπου. Ενας ακομα παρατηρησε οτι Τουρκια εχουνε μονο ενα τμημα των Κρητων και ενα ακομα λιγοτερο τμημα των ποντιων. (οι μικρασιατες δεν εχουν) Απο την αλλη οι Κυπριοι εχουνε παντα μια μεσογειακη χωρα της μεσης ανατολης, συνηθως Συρια και Λιβανο. Πιστευω οτι ειναι λογικο για ποιο λογο γινεται αυτο.
      Επισης υπαρχει μια ταση στην βορεια Ελλαδα να εχουνε συχνα ως χωρες αναφορας γερμανια και πολωνια...το οποιο συνδεεται με την πιο συγχρονη μεταδοση το R1a μεσω των σλαβων.
      http://dienekes.blogspot.de/2009/11/finally-structure-in-haplogroup-r1a.html



      http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0096074
      Ενα ακομα ωραιο κομματι για την μεταδοση των απλοτυπων στην Σικελια ανα το χρονο. Ιδιαιτερα δυνατο κομματι και δειχνει ποσο δυσκολο ειναι να μεταβληθει η γενετικη ενος νησιου εκτος της περιπτωσης μεγαλης εποικισης οπως εκαναν οι Ελληνες και οι Φοινικες.

      http://eurogenes.blogspot.de/2014/03/extreme-positive-selection-for-light.html
      https://mapsengine.google.com/map/viewer?mid=zm0B1VqcS1ZE.kixFYqDlP5v8

      Οσοι ινδοευρωπαιοι βρεθηκανε θαμμενοι στα βαλκανια δεν ειχανε τα γονιδια για ανοιχτα ματια. Το κομματι επισης εξηγει πως στην πιο πυκνοκατοικιμενη νοτια ευρωπη δεν καταφεραν να διωξουν τους ντοπιους αλλα ηρθανε σε προσμιξη μαζι τους. Το οποιο βεβαια εχει δειξει και η ανθρωπολογια τα τελευταια 50 χρονια. (βλεπε People of Lerna)

      https://genetiker.wordpress.com/2014/06/11/analyses-of-iron-and-bronze-age-bulgarian-genomes/

      Τελος, αναλυση DNA καποιων θρακικων ταφων. 2 δουλοι και ενας αριστροκατης θαμμενος σε τυμβο γεματη χρυσαφι και οπλα.

      http://puu.sh/da7HR.png
      Τα αποτελεσματα του. Βγαλε το αφρικανικο και εχεις σχεδον εναν μεσο ελληνα της χερσονησου. Συνηθως οι Ελληνες εχουνε πιο ψηλο βορειο-ευρωπαικο και λιγοτερο δυτικοασιατικο αλλα ειναι παρα πολυ κοντα σε τετοια αποτελεσματα.

      Καποιες επικαιρες απο το μυαλο μου. Υπαρχουνε ντουζινες αλλες τετοιες.

      Διαγραφή
    8. Ξεχασα να πω οτι για τον αριστοκρατη μιλαω. Ο δουλος ειχε πιο μεγαλο βορειοευρωπαικο και πολυ λιγοτερο μεσογειακο και δυτικο ασιατικο οποτε πιθανον να ητανε εξαγωγης απο καμια βορεια χωρα. (οπως στην αρχαια Ελλαδα οι περισσοτεροι ξενοι δουλοι ητανε θρακες η σκυθες, στην θρακη ητανε δακες η απο πιο βορειες φυλες.

      Αλλος τροπος να το εξηγησεις ειναι οτι ο δουλος ητανε ντοπιος και ο αριστοκρατης ξενος κατακτητης...αλλα αυτο θα πηγαινε εναντια σε ανθρωπολογικες μελετες περι των προ-σλαβικων λαων της βαλκανικης.

      Διαγραφή
  3. Αν ισχύει αυτό που λες για τους Σκοπιανούς, τότε ή είναι ακομπλεξάριστοι με τις φυλές ή εντελώς βλάκες. Τόσο τα Σκόπια, όσο και η Αλβανία, είναι τίγκα και αυτοί στο "υποσαχάριο" Haplogroup. Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νεαντερνταλαίος (όχι ο Νεαντερντάλειος)28 Νοεμβρίου 2014 στις 6:30 μ.μ.

      Η υποσαχάρια απλοομάδα είναι ΑΛΗΘΙΝΗ, απλά οι ηλίθιοι σκοπιανοί και εβραίοι δεν ξέρουν το γιατί. Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα ενώ εντοπίζονται καταφανώς υποσαχάριες ή εξω-ευρωπαϊκές απλοομάδες, δλδ οι οποίες παρίστανται σε μεγάλα ποσοστά και βαθμό κατα κεφαλήν στους υποσαχάριους να είναι ΤΥΧΑΙΕΣ. Αυτό πράγματι δηλώνει ότι απο εκεί πηγάζει, και έτσι ορθώς καταλήγουν στο ότι ΜΕΡΟΣ της λευκής φυλής είναι μπάσταρδη (οι περισσότεροι λένε και εξ ολοκλήρου νεγρικής καταγωγής!!!) κατά το OoAT (παραδεχόμενη την εξελικτική κατωτερότητα του αράπη), και λες και ο αράπης είναι η μαγική φυλή που γεννάει όλες τις υπόλοιπες, ενώ τέτοιο φαινόμενο δεν υφίσταται πουθενά στη φύση!!! Στους Νεάντερνταλ ΈΛΛΕΙΠΑΝ τα υποσαχάρια γονίδια. Τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι η λευκή φύλη έχει (μαζί με τ'άλλα τα κοινά μερικώς και παγκοσμίως) εώς 35-75% γονίδια ΝΕΑΝΤΕΡΝΤΑΛ, τα οποία ΔΕΝ έχει ΚΑΜΙΑ σχεδόν άλλη ομάδα ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ. Αυτό μιλάει απο μόνο του. Πρέπει να λάβει κανείς υπόψιν την πατρογονική γραμμή που ακυρώνει την -πλέον- μη διερευνίσιμη μητρογονική, πρέπει να λάβει κανείς υπόψιν το παράγοντα του πόσα γονίδια (νουκλεοτίδια-αμινοξέα, ως γενικές ΒΑΣΕΙΣ ΖΩΗΣ, μη διαμορφωνόντα καθοριστικά τη ποιότητα και την συνολική υπόσταση του κάθε διαφορετικού όντος) είναι κοινά ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΜΒΙΑ ΟΝΤΑ, (εδώ υπάρχουν ποντίκια και σκουλίκια που πράγματι έχουν 65% + κοινό DNA με τον άνθρωπο), τι επιμειξίες έχουν γίνει στην αρχαία και νέα εποχή κ.ο.κ. και απο εκεί να ξεχωρίσει και να καταλήξει σε σταθερό αποτέλεσμα.
      Οι υποσαχάριες ομάδες έχουν δημιουργήσει (και ελπίζω να μην σβηστεί το σχόλιο μου) καινούρο φυλετικό τύπο, αυτό του κρομανοειδούς-βερβερικού που υπάρχει σε όλη την Ευρώπη. Οι Βέρβεροι, όπως όλοι γνωρίζουμε, αποτελούν ζωντανό μουσείο απο την αρχαία εποχή με καθαρούς νέγρους, ημι-νεγροειδείς, και καθαρούς λευκούς ξανθούς με γαλανά μάτια μάλιστα, πριν την έλευση ούνων(μογγολοειδών), ερούλων κοκ Θέλουμε δε θέλουμε ΕΤΣΙ είναι, η γενετική είναι αμείλικτη, σημασία έχει τι κάνουμε τώρα σε κάθε επίπεδο. Κοιτάξτε γύρω σας τους απειράριθμους κρομανοειδείς δολιχοκέφαλους αλλά αλβανοειδείςς wiggers, ραππάδες, chavs, και κοιτάξτε τα ποσοστά κρο-μανοειδών με μίξη με πιο βραχυκέφαλα στοιχεία στον αλβανικό πληθυσμό, με χαρακτηριστικό το τετραγωνισμένο κεφάλι, τα πλατιά μάτια και το βοοειδές βλέμμα, θα καταλάβεται πολλά. Βρείτε μου μετά ποιος είναι "Έλληνας" κρομανοειδής και ποιος αλβανός. Δεν είναι δυνατόν να ισχύει η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ότι οι κρομανοειδείς με τα κρανία που πλέον υπάρχουν σε μικρό αλλά υπολογίσιμο τμήμα του πληθυσμού και δημιουργούν καρικατούρες πνευματικά καθυστερημένων εγκληματικών στοιχείων, να έχουν γεννήσει ΚΑΙ μεσογειακούς ΚΑΙ νορδικούς ΚΑΙ αλπικούς και δε ξέρω γω τι άλλο (!!!) Συνέλθετε επιτέλους και δείτε τη φυλετική πραγματικότητα με ανοικτά μάτια. Οι κρομανοειδείς και κρο-μανοαλπικοί είναι πληθυσμοί που συναντάς πάντα στη ύπαιθρο συνήθως και είναι το κλασσικό παράδειγμα καρικατούρας χωριατόβλαχου που γεννοβολάει δε ξέρω και γω πόσα παιδιά (απο αιώνες τώρα), ενώ όλοι οι υπόλοιποι φυλετικοί τύποι μικραίνουν τα ποσοστά τους διαμετρικά. Ας έρθει να μου δείξει κανείς πόσοι κρομανοειδείς υπήρχαν στην αρχαία Ελλάδα απο τα αληθοφανή αγάλματα της αρχαϊκής εποχής και μόνο. Η απάντηση είναι ότι ο λευκός πληθυσμός ήταν, είναι και θα είναι ως επι το πλείστον ΝΕΑΝΤΕΡΝΤΑΛ. Είναι στατιστικώς πλήρως αδύνατον η Ευρώπη απ'άκρη σ'άκρη να έχει εξαλείψει τελείως τα νεάντερνταλ στοιχεία. Όσο πιοιο βόρεια πάτε επίσης τόσο πιο νεαντερνταλοειδή στοιχεία θα συναντήσετε. ι. Διότι νεάντερνταλ δεν ισούται με πιθηκοειδείς ενώ τα 2 αρχικά δείγματα νεάντερνταλ που δημοσιεύσαν [απο την ομώνυμη περιοχή αν δε κάνω λάθος] (και ήταν λίγο πολύ τα μόνα) έπασχαν απο κύρτωση, ενώ έχουν βρει πληθυσμούς στη περιοχή της Ντενισόβα, Αμάντ (Ισραήλ) με αρχαϊκά αλλά και απολύτως ΜΟΝΤΕΡΝΑ στοιχεία, ΜΑΚΡΑΝ πιο κοντά στη λευκή φυλή του σήμερα.

      Διαγραφή
    2. Οι νεάντερνταλ έχουν ακριβώς δυσφημιστεί δίοτι η κατεστημένη ακαδημία απο μελέτες γενετικές, ανθρωπολογικές, ιστορικές, στατιστικές την "έχει οσμιστεί" τη δουλειά, και διότι αν αποδειχθεί (που αποδείχθηκε πλην για τους ηλίθιους) ότι οι Νεάντερνταλ δεν είναι τίποτα άλλο απο τη καθαρή λευκή φυλή, υπάρχουσα και ΕΩΣ την παλαιολιθική εποχή στην Ευρώπη, καταρρίπτεται άμεσα ο γελοίος σημιτικός μύθος πέρι της κοινής προέλευσης όλων των φυλών (και μάλιστα απο ένα [!!!] γεννήτορα, το Νώε) κατά την ίδια έννοια που η σύγχρονη επιστήμη πάει να αποδείξει τον ιουδαιο-χριστιανικό δημιουργισμό μέσω των μασόνων καθηγητίσκων!

      Τσεκάρεται εδώ, ερευνήστε και σταματήστε επιτέλους να αναπαράγεται άκριτα τα σημιτικά παραμύθια της χαλιμάς και της κακιάς ώρας :

      http://atala.fr/2012/09/26/c-cro-magnon-the-hybrid/
      http://www.koanicsoul.com/blog/reading-faces-the-eyes-are-the-windows-to-the-soul/
      http://www.livescience.com/42933-humans-carry-20-percent-neanderthal-genes.html
      http://en.wikipedia.org/wiki/Svante_P%C3%A4%C3%A4bo#Work
      http://en.wikipedia.org/wiki/Neanderthal_genome_project

      (αδυνατώ να βρω και επίσημο άρθρο που υποστήριζε ότι η λευκή φυλή έχει κατά μέσο όρο καθαρά και μόνο 35%-75% γονίδια Νεάντερνταλ)

      Δείγματα νεάντερνταλ, και τεχνικώς αδιαχώριστων απο σημερινούς λευκούς (οι αναπαραστάσεις είναι θεωρώ ορθές, ικανοποιητικές και πιστές και πάλι ορθώς ως επιλεγμένη μεθολογία σε σημερινά δεδομένα):

      http://i1-news.softpedia-static.com/images/news2/Humans-and-Neanderthals-Most-Likely-Interbred-2.jpg
      http://hplusbiopolitics.files.wordpress.com/2008/11/adult_male_neanderthal.jpg
      http://www.theapricity.com/forum/attachment.php?attachmentid=43664&d=1390354474
      http://www.theapricity.com/forum/attachment.php?attachmentid=43665&d=1390356335
      http://www.theapricity.com/forum/showthread.php?111347-Not-ALL-neanderthal-genes-make-stronk/page6

      Διαγραφή
  4. Οι φυλες της Αφρικης αφορουν την επιστημη της ζωολογιας και οχι της ανθρωπολογιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ,ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΜΕΤΙΚΑ ΠΙΘΗΚΟΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.