Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Ανθρωπολογική μελέτη της Γερμανίας

Μια εξαιρετική μελέτη για την ανθρωπολογία της Γερμανίας δημοσίευσε ο Βρετανός ανθρωπολόγος F.G. Parsons στο Journal of The Royal Anthropological Institute, υπό τον τίτλο "Anthropological Observations on German Prisoners of War", το 1919. Σε αυτήν μελέτησε 925 νοσηλευόμενους Γερμανούς αιχμαλώτους πολέμου ως προς τον κεφαλικό δείκτη, τον προσωπικό δείκτη και το χρώμα μαλλιών και ματιών.

Ο Parsons βρίσκει στους Γερμανούς μέσο κεφαλικό δείκτη 82,5. Σε αντίθεση, σε 230 Βρετανούς στρατιώτες και φοιτητές ιατρικής βρίσκει μέσο κεφαλικό δείκτη 78,2 επιβεβαιώνοντας την δολιχοκεφαλία της Βρετανίας. Η διαφορά αυτή...
φαίνεται στο παρακάτω σχήμα που δείχνει το μέσο κεφάλι ενός Βρετανού και ενός Γερμανού. Το μέσο Γερμανικό κεφάλι είναι πιο κοντό και πλατύ από το αντίστοιχο Βρετανικό.



Έπειτα παρατίθεται ένα κατατοπιστικό διάγραμμα που δείχνει την στατιστική κατανομή του κεφαλικού δείκτη, μαζί με ένα διάγραμμα που παρουσιάζει την διαφορά μεταξύ Βρετανών και Γερμανών. Οι Βρετανοί είναι πιο δολιχοκέφαλοι από τους Γερμανούς, καθώς η καμπύλη βρίσκεται πιο αριστερά στο κάτω διάγραμμα, με μέγιστο στο 78, ενώ των Γερμανών το μέγιστο βρίσκεται στο 82.



Ο Parsons συμπεραίνει το αυτονόητο, ότι αυτό συμβαίνει λόγω των πολλών Αλπικών που υπερτέθηκαν στους Νορδικούς. Θεωρεί ότι οι Αγγλο-Σάξονες που ήρθαν από την Γερμανία και κατέκτησαν και παραμένουν στην Αγγλία είναι δολιχοκέφαλοι και συνεπώς η βραχυκεφαλία στην Γερμανία οφείλεται στην είσοδο Αλπικών, θεωρώντας γελοία όποιαδήποτε άλλη αιτιολόγηση για την βραχυκεφαλοποίηση. Παραθέτει πίνακα με τον μέσο κεφαλικό δείκτη ανά περιφέρεια και έπειτα χάρτη με τον μέσο κεφαλικό δείκτη σε όλη την Γερμανική Αυτοκρατορία τότε, με τριάντα δείγματα ανά περιφέρεια.


Η χώρα είναι μεσοκέφαλη προς βραχυκέφαλη, με μέσο κεφαλικό δείκτη 80 και πάνω παντού, όμως υπάρχει γεωγραφική διαφοροποίηση. Στα βορεια και δυτικά υπάρχουν αρκετοί δολιχοκέφαλοι, ενώ νότια και ανατολικά αρχίζει έντονη βραχυκεφαλία. Ο Parsons βγάζει το συμπέρασμα ότι οι Νορδικοί έχουν εκτοπιστεί από Αλπικούς και Βαλτικούς (Σλάβους), σε σημείο που οι βραχυκέφαλοι να αποτελούν πλειοψηφία σε όλες ανεξαιρέτως τις περιφέρειες της Γερμανίας.

Ακολουθεί η μελέτη του προσωπικού δείκτη. Ο Parsons βρίσκει μέσο προσωπικό δείκτη 84,2 σε 797 Γερμανούς και 89,6 σε 124 Βρετανούς. Συνεπώς οι Γερμανοί είναι ιδιαίτερα μεσοπρόσωποι, με τάσεις προς ευρυπροσωπία, σε εμφανή αντίθεση με τους λεπτοπρόσωπους Βρετανούς. Παρατίθεται πίνακας ανά περιφέρεια και ο εξής χάρτης.


Ο χάρτης δείχνει σχεδόν σε όλη τη χώρα προσωπικό δείκτη γύρω από το 84 δηλαδή στο όριο ευρυπροσωπίας με μεσοπροσωπία. Και πάλι ο Parsons συμπεραίνει το αυτονόητο, ότι οι δολιχοκέφαλοι, λεπτοπρόσωποι Νορδικοί έχουν σταδιακά αντικατασταθεί από βραχυκέφαλους, ευρυπρόσωπους Αλπικούς και Βαλτικούς, γεγονός που εξηγεί τον μεγαλύτερο κεφαλικό δείκτη και παράλληλα τον χαμηλότερο προσωπικό δείκτη.

Ως προς τα μαλλιά και τα μάτια, ο Parsons ομολογεί την υποκειμενικότητα της παρατήρησης του χρώματος. Μολαταύτα εισάγει έναν δείκτη σκουρότητας που ισούται με το διπλάσιο του ποσοστού των καστανών σε μαλλιά και μάτια μαζί, συν το ποσοστό των ενδιάμεσων. Όσο μεγαλύτερος ο δείκτης, τόσο μεγαλύτερη σκουρότητα. Αυτός ο δείκτης σκουρότητας δίνεται στον παρακάτω χάρτη:


Στις βόρειες και ειδικά στις δυτικές βιομηχανικές περιφέρειες η ξανθότητα έχει το μέγιστο, ενώ η σκουρότητα προς τα νότια. Πάντως ο μέσος δείκτης σκουρότητας είναι 60, χαμηλότερος από αυτόν των Βρετανών που έχουν 69. Πράγμα που σημαίνει ότι οι Γερμανοί είναι ελαφρά πιο ξανθοί από τους Βρετανούς. Τέλος, δίνεται πίνακας με τα κόκκινα μαλλιά ανά περιφέρεια, βρίσκοντάς τα συνολικά σε ποσοστό 1,9% στους Γερμανούς, σε αντίθεση με το 4% των Βρετανών. Πιο ειδικά βρίσκει 3% βορειοδυτικά και 1,3% νοτιοανατολικά.

Επίσης, δίνεται ένας πίνακας ύψους ανά περιφέρεια, όπου και πάλι αποδεικνύεται ότι οι περιφέρειες με το μεγαλύτερο ύψος βρίσκονται στα δυτικά και βόρεια, ενώ οι κοντύτερες στα νότια και ανατολικά. Το τελικό συμπέρασμα του Parsons είναι ότι το σχήμα του κεφαλιού, το σχήμα του προσώπου, ο χρωματισμός και το ύψος αποτυπώνουν το ίδιο πράγμα για την γεωγραφική φυλετική σύνθεση της Γερμανίας.

13 σχόλια:

  1. Βόρεια νορδικοί , νότια αλπικοί,
    βόρεια προτεστάντες, νότια καθολικοί.
    Θρησκευτικές αντιθέσεις με φυλετικό υπόβαθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Pantws polloi dinarikoi se oles tis ptyxes tis Germanias, apo mousiki mexri kai se pyriniki epistimi.

    Katholou tyxaio to oti i notia germania itane kai einai kata makran to likno tou germanikou politismou. Mono autoi antistathikan gennaia ston 30eti polemo, autoi ftiaksane autokratories, autoi odigisane tin germania sto megalio tis ton 20o aiwna.

    Mexri kai simera oi Bauaroi kai ws ena simeio oi Suaboi einai oi monoi voreia twn Alpewn pou den exoune faei tin evraiki propaganda.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσες φορές θα το πούμε οτι η προιστρικη εδρα της Βραχυκεφαλίας ειναι η Βαυαρία.Εκει ανιχνευεται για πρωτη φορά βραχυκεφαλία στην Ευρώπη . Μεσολιθική φαση του σπηλαίου ΟΦΝΕΤ 8-10.0000 ΠΧ. Και για τα κοθωνια που ειναι ναζι και βραχυκεφαλοφαγοι η αλπικοφαγοι : Το προπυργιο των ναζι ρε κοθώνια ηταν η Βαυαρια . Η αλπική βραχυκέφαλη Βαυαρία! Κοθώνια ...Επιπλέον και στην Βόρειο Ιταλια που υπερτερει το Αλπικο φύλο και η βραχυεκεφαλία είχε τις μεγαλύτερες δυναμεις του το φασισστικό κόμμα βλ. Δημοκατία του Σαλό και ακόμα και σημεραα υπαρχει ο απόηχος ΜSI και μετα λίγκα του Βορρά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατσε κατσε θα βγουνε τωρα και θα πουνε για τους νορδικους και τους διναρικους της βορειας ιταλιας...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος 7:04, μα γιατί το λες αυτό, όλοι οι επιστήμονες και οι αναγεννησιακοί της Βορείου Ιταλίας (διότι όπως είπαμε η Νότια Ιταλία "δεν" έκανε "τίποτα") Νορδικοί δεν ήταν (βλέπε τον μασώνο ντα βίντσι όπου πολλά που αποδίδονται σε αυτόν αποτελούν έργα άλλων μασόνων), για τον περι αληθείας λόγο; (Ναι, ήταν όντως πολλοί εδώ που τα λέμε).

      Διαγραφή
    3. Oλα τα ευνουχισμενα βοοειδη της Σκανδιναυιας και των Βρετανικών νήσων δολιχοκέφαλα ειναι.Απο την άλλη η βραχυκέφαλη Ρωσία πρώτη στην υπερασπιση των παραδοσιακων αξιων .

      Διαγραφή
  4. Η καταστροφή του δολιχοκέφαλου είναι η φιλελεύθερη ριζοσπαστική σκέψη. Το προπύργιο της βραχυκεφαλίας εκφράζεται μέσα από τη συντηριτικότητα και την καχυποψία. Άρα ανάλογα με τις φυλετικές δικλείδες, που υφίστανται σε ένα έθνος, θα υπάρξει και η ανάλογη εθνική πορεία και εξέλιξη. Το παν είναι οι ισορροπημένες αναλογίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.electionresources.org/images/maps/de.php?election=2005
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/78/Reichstagswahl_1928.png/300px-Reichstagswahl_1928.png

    Αχ αχ αχ, ποιος να μου το'λεγε.

    Προπυργιο του Thälmann και του SPD η δολιχοκρατουμενη ζωνη. Σοσιαλισμος και οι περιακτικοι πανε χερι χερι οπως παντα.

    Καπως ετσι ητανε και η Αθηνα την εποχη του Περικλη. Και ολοι οι φιλολακωνες και ολιγαρχικοι με κεφαλια πλατια σαν τενεκεδες. Καλο θα ητανε να τρωμε καμια φαπα που και που απο κανεναν διναρικο ορεβισιο οταν το τραβαμε το θεμα. Το αντιδοτο για τον κομμουνισμο ειναι η Μανη και η Πινδος. (η σε αυτην την περιπτωση η Βαυαρια)

    Ο 1:46 εχει δικιο παντως. Οι νοτιοι οχι μονο φτιαξανε τον γερμανικο πολιτισμο οπως τον ξερουμε τον 19ο αιωνα αλλα ειναι και οι μονοι πλεον που δεν ειναι αμερικανακια. Οταν εγινε το σκανδαλο με την αμερικανικη παρακολουθηση μεσω ιντερνετ στην γερμανια οι βορειοι αλλαξαν καναλι για να δουνε το Next Top Model και οι Βαυαροι ητανε ετοιμοι να σηκωσουνε θυελλα.

    http://www.spectator.co.uk/features/9376232/free-speech-is-so-last-century-todays-students-want-the-right-to-be-comfortable/

    Παρτε το χαμπαρι, οι "μορφωμενοι" νεοι μονο συμφορα θα φερουν. Η λυση ειναι φουλ οπισθοδρομιση στο 1600. Γιατι ο μονος πολιτισμος που μπορει να παραγει η Ευρωπη στην τωρινη της μορφη ειναι αυτος του μπουρδελου με πακιστανους νταβατζηδες.
    Και οχι, ειμαι δολιχοκεφαλος και γαλανοματης και δεν λατρευω κανεναν φυλετικο τυπο. Γιατι ειναι σχεδον ολοι ισοι μεσα στην αχρηστεια τους την σημερον ημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και γιατι μολις τωρα ειδα τα σχολια στο αλλο θεμα.

    Το "αποχωρω" αφορουσε το θεμα, οχι το ιστολογιο. Χαζα ατομα υπαρχουν και στον εξω κοσμο αλλα αυτο δεν ειναι λογος να γινει καποιος ανθρωπος των σπηλαιων. Ποσο μαλλον στο ιντερνετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΟΣ ΕΛΛΗΝ ΦΥΛΕΤΙΣΤΗΣ ΕΧΘΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΓΡΟΥΣ ΓΥΦΤΟΣΗΜΙΤΟΕΙΔΕΙΣ ΤΣΥΠΡΙΟΥΣ5 Δεκεμβρίου 2014 στις 6:26 μ.μ.

    ΕΙΝΑΙ ΟΙ (ΒΡΑΧΥΚΕΦΑΛΟΙ) ΝΗΦΑΛΙΟΙ,ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΙ ΑΛΠΙΚΟΙ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ (ΔΟΛΙΧΟΚΕΦΑΛΟΙ) ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΙ,ΡΟΜΠΟΤΙΚΟΙ ΝΟΡΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ (ΔΟΛΙΧΟΚΕΦΑΛΟΙ) ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΙ,ΧΑΖΟΒΙΟΛΗΔΕΣ ΚΡΟΜΑΝΟΕΙΔΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ,ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΩΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΠΕΔΟ,Η ΣΟΥΗΒΙΑ ΚΑΙ Η ΒΑΥΑΡΙΑ ΥΠΗΡΞΑΝ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΛΙΚΝΑ ΤΟΥ.ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΟΤΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΟΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΣΕΙ ΣΤΟ ΕΣΧΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΤΑΠΤΩΣΕΩΣ,ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΒΑΣΙΑ-ΑΥΤΗΝ ΜΕ ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΘΗΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗ ΤΟΥ ΖΩΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ,ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΜΕ ΠΙΟ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΑ ΕΙΔΗ ΕΜΕΤΙΚΩΝ ΠΙΘΗΚΟΕΙΔΩΝ,ΚΤΗΝΟΝΕΓΡΟΕΙΔΩΝ/ΚΤΗΝΟΔΡΑΒΙΔΟΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΟΥΤΩ ΚΑΘ'ΕΞΗΣ,ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΑΛΛΟΤΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ (ΛΕΥΚΟ) ΚΟΣΜΟ,ΕΛΕΩ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΑΙΣΧΡΑ ΔΙΑΒΟΗΤΑ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ/ΚΤΗΝΟΒΑΤΙΚΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ,ΙΔΟΥ Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ,ΙΔΟΥ Ο ΧΑΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ,ΙΔΟΥ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ-ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΟΙΚΟΥΣ ΑΝΟΧΗΣ ΓΙΑ ΚΤΗΝΟΒΑΤΕΣ,ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΥΧΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ,ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΟ ΒΟΡΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΝΟΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΡΙΟΣ ΒΡΑΧΥΚΕΦΑΛΟΣ ΑΝΤΙΚΥΠΡΙΟΣ6 Δεκεμβρίου 2014 στις 2:14 μ.μ.

      ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ ΣΕ ΟΛΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ.

      Διαγραφή
  8. Περί βραχυκεφαλοποίησης δείτε εδώ, εδώ, εδώ, εδώ και εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.