Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Field H. - Arabs of Central Iraq

O Henry Field ήταν ανθρωπολόγος με μεγάλη συγγραφική και ερευνητική δραστηριότητα. Συμμετείχε σε πολλές επιστημονικές αποστολές στη Μέση Ανατολή. Το σύγγραμμά του Arabs of Central Iraq εκδόθηκε το 1935 και περιλαμβάνει μια ανθρωπολογική μελέτη των κατοίκων του κεντρικού Ιράκ.

Τα κύρια στοιχεία της έρευνας συνοψίζει ο Sir Arthur Keith στην εισαγωγή του βιβλίου. Δηλώνει ότι οι Ιρακινοί ανήκουν σε φυλετικό τύπο άλλο από αυτό των πραγματικών Αράβων, στον λεγόμενο Ιρανικό. Το 24% από τους Ιρακινούς θα μπορούσαν να περάσουν στη νότια Ευρώπη, ενώ μόνο το 7% στην Αραβική χερσόνησο, δηλαδή τους εντοπίζει πιο κοντά στην Ευρώπη παρά στην Αραβία. Οι διαφορές τους από τους Αιγύπτιους είναι εμφανείς, όπως και από τους Τούρκους. Από την άλλη, νέγρικο αίμα...
είναι σπάνιο, ενώ στα όρια της ανυπαρξίας είναι το μογγολικό στοιχείο. Διαπιστώνει ότι κάποιες λίγες περιπτώσεις Αρμενοειδούς επίδρασης οφείλονται σε είσοδο τετοιων στοιχείων από τον βορρά.

Στη συνέχεια δίνονται διαγράμματα κεφαλικού δείκτη, όπου φαίνεται καθαρά η δολιχοκεφαλία των Ιρακινών, με κεφαλικό δείκτη κάτω από 80. Συγκρίνονται με τον κεφαλικό δείκτη Σομαλών και Νότιων Αράβων, όπου διαπιστώνεται ότι οι μεν Σομαλοί είναι και αυτοί παρομοίως δολιχοκέφαλοι, ενώ αντιθέτως οι νότιοι Άραβες είναι μεσοκέφαλοι ή βραχυκέφαλοι, γεγονός που οφείλεται σε μείωση του μήκους του κεφαλιού και όχι σε αύξηση του πλάτους του κεφαλιού. Με αυτόν τον τρόπο ο Keith εντοπίζει την εξελικτική διαδικασία με την οποία έγιναν βραχυκέφαλοι οι κάτοικοι στα νότια της Αραβικής χερσονήσου. Από την άλλη, οι Ιρακινοί φαίνονται απόγονοι των Χαλδαίων, αφού τα δείγματα κρανίων ταιριάζουν απόλυτα με τις μετρήσεις σε ζώντες Ιρακινούς. Οι Ιρακινοί εμφανίζουν σημαντική ομοιομορφία, κάτι που φαίνεται στα διαγράμματα. Επίσης οι Ιρακινοί είναι μακράν πιο λεπτόρρινοι και λεπτοπρόσωποι από Αιγύπτιους και Ινδούς.

Τα γενικά γνωρίσματα των Ιρακινών είναι η δολιχοκεφαλία, λεπτοπροσωπία, λεπτορρινία με συχνά κυρτή μύτη, έντονη τριχοφυΐα, μέτριο ύψος, χωρίς ζυγωματικά και έντονο σαγόνι, χρώμα δέρματος προς το καστανό, με κυματιστά καστανά μαλλιά και καστανά μάτια. Το βιβλίο περιλαμβάνει εκατοντάδες φωτογραφίες Ιρακινών, ανφάς και προφίλ, με πλήρεις ανθρωπολογικές μετρήσεις για κάθε φωτογραφιζόμενο. Δυστυχώς υπάρχουν πολλές περιπτώσεις λαθών στους πίνακες. Η παράθεση φωτογραφιών και μετρήσεων για κάθε φωτογραφία είναι η πληρέστερη τεχνική ανθρωπολογικής μελέτης και θα έπρεπε να εφαρμόζεται κατά κόρον, διότι αυξάνεται η αξιοπιστία των μετρήσεων καθώς ο αναγνώστης γνωρίζει πλήρως το δείγμα.

Μερικές φωτογραφίες είναι οι εξής, περισσότερες εδώ:


6 σχόλια:

  1. φτωχοι (μακρινοι) συγγενεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ και γω με το άρθρο, στο γεγονός ότι τα παραπάνω φυλετικά δείγματα δεν ανήκουν επακριβώς σε τυπικούς αραβικούς φαινότυπους (J1 και J2, Οριενταλιδείς και Αραβικούς Προσωασιατικούς κλπ). Προφανώς, άνωθεν εμού σχολιαστή, σε δικούς σου κοντινούς και μακρινούς συγγενείς θα αναφέρεσαι... διότι εγώ δε βλέπω καμία απολύτως ομοιότητα ούτε με μένα ούτε με κανένα συγγενή μου. Εκτός και αν πάσχεις απο μειωμένη ικανότητα οράσεως, μειωμένη διανοητική ικανότητα, ή κάποιου είδους ψυχικό νόσημα. Ενδέχεται να ισχύει στη "περίπτωση" σου η πιθανότητα, κάτα την οποία για κάποιο λόγο θα έχεις τα δίκια σου να θεωρείς ότι περνώντας ανάμεσα στο μέσο πλήθος Ελλήνων και... στο μέσο πλήθος Ιρακινών, θα δημιουργούσες τον ένα και αυτό βαθμό εντύπωσης, οπότε σε όλες αυτές τις περιπτώσεις σε... κατανοώ δυστυχή μου φίλε. Μόνο μην συγχέεις τους Έλληνες και... τους συγγενείς των Ελλήνων, με τους Ιρακινούς και... τους συγγενείς των Ιρακινών. Γιατί μόνο εσύ θα ξέρεις πως ένας κλασσικός Έλληνας λευκός (απ'τους λίγους εναπομείναντες δε), έχει την οποιαδήποτε μακρινή ή... κοντινή σχέση με... τον μέσο Ιρακινό, πράγμα που θα σήμαινε ότι οι αρχαίοι Έλληνες διασπάστηκαν απ'τον ίδιο εθνο-φυλετικό κλάδο με τους... Ιρακινούς.

      Διαγραφή
    2. Προς 3:11 :Ομορφη απαντηση,ειδικως το "απο τους λιγους εναπομειναντες δε" αναφερομενος στους Ελληνες Λευκους.

      Διαγραφή
  2. Εγώ είμαι αυτιστικός ή εσύ μπάσταρδος τουρκόσπορος πουτάνας μάνας γιος; Ξέρω ότι το J2 καλύπτει και απο Ελλάδα και μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα τα οποία έχουν καθόλα λευκή εξωτερική εμφάνιση. Λέγεται ότι ήρθε εδώ με τις νεολιθικές μετακινήσεις, άγνωστο τι φυλή ήταν ακριβώς αυτοί που το έφεραν. Μάθε όμως μαλάκα "ευρωπαϊκέ ΠΡΟΣΩασιατικέ" και όχι ΠΡΩΤΟασιατικέ γιατί δε ξέρεις γιατί μιλάς κιόλας αυτιστικό μπαστάρδι, μελαμψής απόχρωσης, ότι στην εγγύς και μέση ανατολή που όλοι φαίνονται ως κάτι το "ποιο ενιαίο" (χωρίς να μπορούμε να κρίνουμε τα πάντα απ'αυτό) γίνεται πάρτι απο J2. Δεν έβαλα κόμμα, αλλά το νόημα είναι ξεκάθαρο για άτομο με "μέση νοημοσύνη", ότι το J2 αναφέρεται πολλάκις δε σε ΑΝΑΤΟΛΙΤΕΣ/ΚΑΥΚΑΣΙΟΥΣ ΠΡΟΣΩΑΣΙΑΤΙΚΟΥΣ, και το J1 σε ΑΡΑΒΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΩΑΣΙΑΤΙΚΟΥΣ, κατάλαβες τώρα υπάνθρωπε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Cretan J2 Ubermensch Highlander4 Ιουλίου 2014 στις 9:48 μ.μ.

    Ρε πουτάνας γιε και τι πάει να πει αυτό;όλες οι απλοομαδες J διασπάστηκαν από τις I που είναι αυτόχθονες ευρωπαίοι στα βαλκάνια και στην σκανδιναβία,είναι κι αυτοί μελαμψοί ανατολίτες καυκάσιοι αυτοί ρε γαμημένε;πιο πρόσφατο κοινό πρόγονο έχουν οι J1 με τους σκανδιναβούς και τους βαλκάνιους παρα με τους υποτιθέμενους ινδό-ευρωπαίους R1a-R1b,επίσης εγώ βλέπω ότι στις περιοχές με υψηλό ποσοστό J2 όπως είναι η calabria οι κάτοικοι έχουν τον πιο κοντινό κεφαλικό δείκτη μ'αυτόν των αρχαίων αθηναίων σύμφωνα με τον angel lawrence και το ίδιο φαίνεται να συμβαίνει και στην κρήτη σύμφωνα με προηγούμενο άρθρο του blog(της οποιας ο κεφαλικός δείκτης αυξήθηκε με την εισβολή βραχυκεφάλων στοιχειων).βλέπω ότι J2 πληθυσμοί όπως οι λιβανέζοι θα μπορούσαν άνετα να περάσουν στην ευρώπη σαν μεσογειακοί,βλέπω ότι ακόμη και οι τσετσένοι που είναι κυρίως J1 έχουν κατάλευκο δέρμα με μονη διαφορα τα χαρακτηριστικά προσώπου και ουδεμία σχέση έχουν με τους ημι-νέγρους άραβες.Είναι ολοφάνερο ότι οι J2 αντιπροσωπευουν μια φυλή λευκοδερμων δολιχοκέφαλων με σκούρα ματια,μαλλιά και πυκνή γενειάδα,πρόκειται δηλαδή για το αρχέτυπο του μεσογειακού αρχαίου έλληνα.
    Δεν μπορείς να βγάζεις τέτοια συμπερασματα όταν οι αρμενοειδεις αποτελούν κράμα δυο φυλων(ασιατο-αλπικοί με ιρανικούς μεσογειακού κορμού)και να λες ότι αντιπροσωπεύονται από τους J2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν υφισταται ουσιαστικος λογος για τετοιες διαμαχες.
    Το δια ταυτα ειναι οτι μια φυλη υπαρχει η Αρια Λευκη Ευρωπαικη και οι διαφοροι υποτυποι της Μεσογειακος,Ατλαντοειδης,Νορδικος,Διναρικος,Κρομανοειδης,Αλπικος,Βαλτικος.
    Ολοι συμφωνουμε σε αυτο οπως και στο οτι πρεπει να δωθει εμφαση στον Μεσογειακο φυλετικο τυπο εν Ελλαδι,καθοτι αυτος ειναι ο οριζων την Αρια Ελληνικοτητα.
    Ολοι επιδιωκουμε την Νικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.