H Σουηδική Εταιρία για την Φυλετική Υγιεινή εξέδωσε το 1921 ένα βιβλίο υπό τον τίτλο The Swedish nation in word and picture. Σκοπός του συγγράματος είναι να ενημερώσει το σουηδικό κοινό για τη φυλετική βάση του έθνους τους. Οι κορυφαίοι Σουηδοί επιστήμονες στον τομέα τους, γράφουν ο καθένας από ένα άρθρο. Ψυχή της εταιρίας ήταν ο εικονιζόμενος Herman Lundborg, ιατρός και ανθρωπολόγος.
H Σουηδία ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο όπου ιδρύθηκε ίδρυμα φυλετικών ερευνών, υπό τον τίτλο Κρατικό Ινστιτούτο για την Φυλετική Βιολογία, με νόμο του 1921. Περιττό να σημειώσουμε ότι σταμάτησαν οι ανθρωπολογικές μελέτες μετά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο, κατ'εντολή των νικητών σιωνιστών. Μέχρι τότε ήταν λογικό να υπάρχουν ερευνητικά ιδρύματα φυλετικής ανθρωπολογίας, σήμερα όμως όχι, καθώς οι σιωνιστές κατάλαβαν τους κινδύνους που πρεσβεύει η φυλετκή αλήθεια για την κυριαρχία τους. Από την άλλη, η ευγονική και οι υποχρεωτικές στειρώσεις συνέχισαν στη Σουηδία μέχρι το 1975.
Αρχικά, παρατίθενται μελέτες περί της φυλετικής ιστορίας των Σουηδών. Ιστορικά και παλαιοανθρωπολογικά αναγνωρίζονται οι Σουηδοί ως απόγονοι...
Κρομανοειδών και Νορδικών και γίνεται λόγος για την κοιτίδα τους, την Σκανδιναβία.
Το κυριότερο άρθρο το γράφει ο Lundborg, σχετικά με τη φυλετική σύνθεση των Σουηδών. Αφού ορίζει την έννοια της φυλής, διαπιστώνει ότι περισσότερα γνωρίζουμε για διάφορα φυτά και ζώα, παρά για τον άνθρωπο. Εξηγεί τους νόμους της κληρονομικότητας και την έννοια της μεταβλητότητας. Γίνεται λόγος για την τεράστια σημασία της κληρονομικότητας και της φυλετικής σύνθεσης ενός έθνους. Σημειώνει ότι τα σωματικά γνωρίσματα κληρονομούνται μαζί με τα ψυχικά. Διαπιστώνει ότι κάθε κοινωνικό στρώμα συγκεντρώνει άτομα που τείνουν σε συγκεκριμένο φυλετικό προφίλ. Κάθε έθνος παρουσιάζει χαρακτήρα που προκύπτει από την φυλετική του σύνθεση. Η εισροή αλλόφυλων και η φυλετική μίξη μπορούν να αλλάξουν την εμφάνιση και τον χαρακτήρα ενός έθνους.
Ακολουθεί μια σημαντική ανθρωπολογική μελέτη του Σουηδικού πληθυσμού, σε 45000 στρατιώτες. Το μέσο ύψος είναι ψηλό, για την εποχή, ενώ το ύψος πέφτει όπου υπάρχουν Λαπωνικοί στον βορρά ή λίγοι Αλπικοί στον νότο. Το 87% των Σουηδών είναι δολιχοκέφαλοι, με κεφαλικό δείκτη κάτω από 80. Το 95,5% του πληθυσμόυ έχει ανοιχτό (εννοείται και ενδιάμεσο) χρώμα ματιών, ενώ μόλις το 4,5% καστανό. Από την άλλη, το χρώμα των μαλλιών είναι κατά 75,3% ξανθό ή ανοιχτό καστανό και 22,4% καστανό, με το υπόλοιπο κόκκινο. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει σημαντικό ποσοστό Σουηδών με καστανά μαλλιά και ανοιχτά μάτια. Τα σκούρα μαλλιά κυριαρχούν κυρίως στον Λαπωνικό βορρά. Ο Νορδικός τύπος είναι το κύριο συστατικό των Σουηδών κατά τον Lundborg. Είναι ψηλός, με λεπτό πρόσωπο, πολύ λευκό χρώμα δέρματος, ανοιχτό χρώμα μαλλιών και μύτη ίσια. Εμείς να σημειώσουμε ότι η Κρομανοειδής επίδραση είναι ίσως σημαντικότερη, με τη βοήθεια του παρακάτω πίνακα του ίδιου του Lundborg, που περιλαμβάνει το ποσοστό των καθαρών Νορδικών ανά επαρχία. Ως Νορδικοί λογίζονται στον πίνακα αυτοί που έχουν: κεφαλικό δείκτη < 80, Ύψος > 1.70m, ανοιχτό χρώμα μαλλιών, ανοιχτό χρώμα ματιών.
Το συμπέρασμα είναι ότι οι Νορδικοί είναι λιγότεροι από ότι φαντάζονται μερικοί. Αν και ο περιορισμός του ύψους είναι πολύ αυστηρός για την εποχή, προκύπτει σε γενικές γραμμές ότι οι Νορδικοί αποτελούν κάτι πάνω από το 20-40% του πληθυσμού. Δηλαδή οι περισσότεροι είναι Κρομανοειδείς ή μίξεις με Κρομανοειδείς. Έπειτα γίνεται ανάλυση των άλλων φυλετικών στοιχείων, όπως οι Λαπωνικοί, Φινλανδικής καταγωγής κάτοικοι, Αλπικοί Βαλλόνοι μετανάστες, γύφτοι, κλπ.
Το επόμενο άρθρο περιγράφει τον εθνικό χαρακτήρα των Σουηδών, με βάση τα φυλετικά του γνωρίσματα. Οι Σουηδοί περιγράφονται ως σκληροτράχηλοι, γενναίοι, πειθαρχημένοι, αλλά έχουν και ένα βαθμό συναισθηματισμού, λόγω κυκλοθυμικών Κρομανοειδών θα λέγαμε εμείς. Ενδιαφέρουσα η διαπίστωση ότι είναι κατακτητές, αλλά δεν μπόρεσαν ποτέ να επωφεληθούν από τις κατακτήσεις τους. Επίσης, υπάρχει αλαζονεία, οργανωτικότητα, επιθυμία για περιπετεια. Αρχικά ενθουσιώδεις, αργότερα χάνουν τον ενθουσιασμό τους, με αποτέλεσμα να αφήνουν πράγματα στη μέση. Επίσης, μπορεί να ντύνονται με ακριβά ρούχα, αλλά να ζουν με φτωχικό τρόπο. Η ανάλυση προχωρά σε βάθος. Φαίνεται καθαρά μια μίξη Νορδικής και Κρομανοειδούς ψυχοσύνθεσης.
Έπειτα γίνεται περιγραφή του ερευνητικού έργου στο Κρατικό Ινστιτούτο για την Φυλετική Βιολογία. Γίνεται μια σύντομη αναφορά στην ιστορία της ανθρωπολογίας και στην κεφαλαιώδη συνεισφορά δύο Σουηδών. Του Carl von Linné (Linnaeus), που ταξινόμησε συστηματικά για πρώτη φορά τα ζώα, μεταξύ των οποίων και τον άνθρωπο και του Anders Retzius, που εφηύρε τον κεφαλικό δείκτη και έδειξε για πρώτη φορά με απτές αποδείξεις την διαφοροποίηση μεταξύ των λευκών Ευρωπαίων σε βραχυκέφαλους και δολιχοκέφαλους, οι οποίοι μέχρι τότε θεωρούνταν το ίδιο φυλετικά. Τέλος, γίνεται αναφορά σε όλες τις ανθρωπολογικές μελέτες περί Σουηδίας.
Επόμενο άρθρο αναφέρεται στην κεφαλαιώδη σημασία της φυλετικής βιολογίας και της ευγονικής. Το Σουηδικό κράτος κατανοεί πλήρως την αναγκαιότητα ανάπτυξης αυτού του επιστημονικού κλάδου και μέσα σε κλίμα πλήρους ομοφωνίας, αποφασίζεται η ίδρυση του Κρατικού Ινστιτούτου για την Φυλετική Βιολογία, με αρκετή χρηματοδότηση. Δίπλα, σημερινή φωτογραφία του κτιρίου όπου στεγάζονταν το ινστιτούτο. Τότε τα ιδρύματα φυλετικών μελετών ήταν χρήσιμα, τώρα όμως στο πυρ το εξώτερον, λόγω σιωνιστών.
Στη συνέχεια, ακολουθούν άρθρα περί ευγονικής, δείχνοντας την κληρονομικότητα διαφόρων ασθενειών σε οικογενειακά δέντρα. Επισημαίνεται ο κίνδυνος κληρονομικής μετάδοσης ασθενειών, οι οποίες θα μπορούσαν να αποφευχθούν με μεθόδους ευγονικής. Κάθε πολιτισμένο κράτος οφείλει να χρησιμοποιεί μεθόδους ευγονικής για να αποφεύγεται ο εκφυλισμός και να προωθείται η βελτίωση της φυλής. Χρειάζεται να υπάρχει νομοθεσία περί γάμων, ώστε να αποφεύγονται οι κληρονομικές ασθένειες. Η στείρωση πρέπει να επιβάλλεται σε άτομα με τέτοιες ασθένειες, ενώ η μετανάστευση πρέπει να σταματήσει ή να αποτελείται από το ίδιο φυλετικό υπόστρωμα με τους γηγενείς. Από την άλλη, η μετανάστευση προς το εξωτερικό, αφαιρεί τα πιο δυναμικά στοιχεία του πληθυσμού και πρέπει να υπάρξουν μέτρα περιορισμού του φαινομένου. Η αστικοποίηση απορροφά τα πιο δραστήρια μέλη της κοινωνίας, τα οποία εξαφανίζει σιγά σιγά μέσω μειωμένων αριθμών γεννήσεων στις πόλεις. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, είναι η ανάγκη οι άριστοι του πληθυσμού να κάνουν πολλούς απογόνους. Κατάλληλα κίνητρα πρέπει να δοθούν καθώς και να καταπολεμηθεί η νοοτροπία των λίγων απογόνων που έχουν οι ανώτερες τάξεις. Μεγάλη σημασία πρέπει να δοθεί στην συστηματική σωματική εκγύμναση για την βελτίωση της υγείας του πληθυσμού και την γέννηση ισχυρών απογόνων.
Ήδη από το 1909 εκδίδονταν φυλλάδια από την Σουηδική Εταιρία για την Φυλετική Υγιεινή για ζητήματα ευγονικής και φυλετικής βιολογίας, με μεγάλη ανταπόκριση. Το 1919 έγινε έκθεση στη Στοκχόλμη, σχετικά με τον Σουηδικό Εθνικό Τύπο. Ο Lundborg ήταν πάλι η ψυχή του εγχειρήματος. Η έκθεση περιλάμβανε πορτραίτα Σουηδών με κατάλληλες επεξηγήσεις από ανθρωπολογικής σκοπιάς. Σχήματα και διαγράμματα επεξηγούσαν το σχήμα του κρανίου, το χρώμα των ματιών, το ύψος, κλπ και παρουσιάζονταν οι κατανομές τους στο χάρτη της Σουηδίας. Απεικονίζονταν Νορδικοί Σουηδοί, Λάπωνες και διάφοροι ξένοι, όπως Αλπικοί Βαλλόνοι, γύφτοι, κτλ. Γίνονταν διάκριση σε δολιχοκέφαλους, μεσοκέφαλους, βραχυκέφαλους και παρουσιάζονταν πολλοί ενδιάμεσοι και μικτοί φυλετικοί τύποι. Οικογενειακά δέντρα επεξηγούσαν την κληρονομική πορεία των ασθενειών ή και των πνευματικών ικανοτήτων, από πλευράς κάποιων οικογενειών διακεκριμένων επιστημόνων.
Καλλιτέχνες συμμετείχαν στην έκθεση και δόθηκαν βραβεία. Βιβλία με ανθρωπολογικό περιεχόμενο πωλούνταν για τους επισκέπτες της έκθεσης. Διαλέξεις από σημαντικούς ανθρωπολόγους και βιολόγους της εποχής δίνονταν παράλληλα με την έκθεση για την διάδοση της ανθρωπολογικής γνώσης στο ευρύτερο κοινό. Η έκθεση είχε τρομερή επιτυχία, με το 10% του ενήλικου πληθυσμού της Στοκχόλμης να έχει παρακολουθήσει την έκθεση! Αυτό ανάγκασε τους διοργανωτές να παρουσιάσουν την έκθεση σε άλλες τέσσερις μεγάλες πόλεις της Σουηδίας με αντίστοιχη επιτυχία.
Νορδικοί
Νορδικός-Κρομανοειδής και Αλπική-Νορδική
Λαπωνικοί
Ακολουθούν πολλά ακόμα άρθρα για την ανθρωπολογία στη Φινλανδία, άλλοτε υπό Σουηδική διοίκηση, για την γενετική στη Σουηδία και άλλα. Το βιβλίο περιλαμβάνει πλήθος φωτογραφιών διάσημων και μη Σουηδών. Είναι αναμενόμενο στους διάσημους Σουηδούς να βλέπουμε Νορδικούς και όχι Κρομανοειδείς. Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου κατατάσσονται οι εικονιζόμενοι κατά φυλετικό τύπο. Οι Σουηδοί παρουσιάζονται ως Νορδικοί, ενώ όσοι έχουν Κρομανοειδή επίδραση κατατάσσονται ως μικτοί τύποι, με Φινλανδική επίδραση, όπως γράφει, μερικές φορές τσουβαλιάζονται μαζί με Λαπωνικούς. Πολλές από τις φωτογραφίες Σουηδών έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλα ανθρωπολογικά βιβλία ως αντιπροσωπευτικές του Νορδικού φυλετικού τύπου.
Το βιβλίο είναι εξαιρετικό. Τέτοια βιβλία θα έπρεπε να εκδίδονται για κάθε χώρα, από κρατικά ιδρύματα που θα μελετούν την φυλετική ανθρωπολογία.
H Σουηδία ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο όπου ιδρύθηκε ίδρυμα φυλετικών ερευνών, υπό τον τίτλο Κρατικό Ινστιτούτο για την Φυλετική Βιολογία, με νόμο του 1921. Περιττό να σημειώσουμε ότι σταμάτησαν οι ανθρωπολογικές μελέτες μετά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο, κατ'εντολή των νικητών σιωνιστών. Μέχρι τότε ήταν λογικό να υπάρχουν ερευνητικά ιδρύματα φυλετικής ανθρωπολογίας, σήμερα όμως όχι, καθώς οι σιωνιστές κατάλαβαν τους κινδύνους που πρεσβεύει η φυλετκή αλήθεια για την κυριαρχία τους. Από την άλλη, η ευγονική και οι υποχρεωτικές στειρώσεις συνέχισαν στη Σουηδία μέχρι το 1975.
Αρχικά, παρατίθενται μελέτες περί της φυλετικής ιστορίας των Σουηδών. Ιστορικά και παλαιοανθρωπολογικά αναγνωρίζονται οι Σουηδοί ως απόγονοι...
Κρομανοειδών και Νορδικών και γίνεται λόγος για την κοιτίδα τους, την Σκανδιναβία.
Το κυριότερο άρθρο το γράφει ο Lundborg, σχετικά με τη φυλετική σύνθεση των Σουηδών. Αφού ορίζει την έννοια της φυλής, διαπιστώνει ότι περισσότερα γνωρίζουμε για διάφορα φυτά και ζώα, παρά για τον άνθρωπο. Εξηγεί τους νόμους της κληρονομικότητας και την έννοια της μεταβλητότητας. Γίνεται λόγος για την τεράστια σημασία της κληρονομικότητας και της φυλετικής σύνθεσης ενός έθνους. Σημειώνει ότι τα σωματικά γνωρίσματα κληρονομούνται μαζί με τα ψυχικά. Διαπιστώνει ότι κάθε κοινωνικό στρώμα συγκεντρώνει άτομα που τείνουν σε συγκεκριμένο φυλετικό προφίλ. Κάθε έθνος παρουσιάζει χαρακτήρα που προκύπτει από την φυλετική του σύνθεση. Η εισροή αλλόφυλων και η φυλετική μίξη μπορούν να αλλάξουν την εμφάνιση και τον χαρακτήρα ενός έθνους.
Ακολουθεί μια σημαντική ανθρωπολογική μελέτη του Σουηδικού πληθυσμού, σε 45000 στρατιώτες. Το μέσο ύψος είναι ψηλό, για την εποχή, ενώ το ύψος πέφτει όπου υπάρχουν Λαπωνικοί στον βορρά ή λίγοι Αλπικοί στον νότο. Το 87% των Σουηδών είναι δολιχοκέφαλοι, με κεφαλικό δείκτη κάτω από 80. Το 95,5% του πληθυσμόυ έχει ανοιχτό (εννοείται και ενδιάμεσο) χρώμα ματιών, ενώ μόλις το 4,5% καστανό. Από την άλλη, το χρώμα των μαλλιών είναι κατά 75,3% ξανθό ή ανοιχτό καστανό και 22,4% καστανό, με το υπόλοιπο κόκκινο. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει σημαντικό ποσοστό Σουηδών με καστανά μαλλιά και ανοιχτά μάτια. Τα σκούρα μαλλιά κυριαρχούν κυρίως στον Λαπωνικό βορρά. Ο Νορδικός τύπος είναι το κύριο συστατικό των Σουηδών κατά τον Lundborg. Είναι ψηλός, με λεπτό πρόσωπο, πολύ λευκό χρώμα δέρματος, ανοιχτό χρώμα μαλλιών και μύτη ίσια. Εμείς να σημειώσουμε ότι η Κρομανοειδής επίδραση είναι ίσως σημαντικότερη, με τη βοήθεια του παρακάτω πίνακα του ίδιου του Lundborg, που περιλαμβάνει το ποσοστό των καθαρών Νορδικών ανά επαρχία. Ως Νορδικοί λογίζονται στον πίνακα αυτοί που έχουν: κεφαλικό δείκτη < 80, Ύψος > 1.70m, ανοιχτό χρώμα μαλλιών, ανοιχτό χρώμα ματιών.
Το συμπέρασμα είναι ότι οι Νορδικοί είναι λιγότεροι από ότι φαντάζονται μερικοί. Αν και ο περιορισμός του ύψους είναι πολύ αυστηρός για την εποχή, προκύπτει σε γενικές γραμμές ότι οι Νορδικοί αποτελούν κάτι πάνω από το 20-40% του πληθυσμού. Δηλαδή οι περισσότεροι είναι Κρομανοειδείς ή μίξεις με Κρομανοειδείς. Έπειτα γίνεται ανάλυση των άλλων φυλετικών στοιχείων, όπως οι Λαπωνικοί, Φινλανδικής καταγωγής κάτοικοι, Αλπικοί Βαλλόνοι μετανάστες, γύφτοι, κλπ.
Το επόμενο άρθρο περιγράφει τον εθνικό χαρακτήρα των Σουηδών, με βάση τα φυλετικά του γνωρίσματα. Οι Σουηδοί περιγράφονται ως σκληροτράχηλοι, γενναίοι, πειθαρχημένοι, αλλά έχουν και ένα βαθμό συναισθηματισμού, λόγω κυκλοθυμικών Κρομανοειδών θα λέγαμε εμείς. Ενδιαφέρουσα η διαπίστωση ότι είναι κατακτητές, αλλά δεν μπόρεσαν ποτέ να επωφεληθούν από τις κατακτήσεις τους. Επίσης, υπάρχει αλαζονεία, οργανωτικότητα, επιθυμία για περιπετεια. Αρχικά ενθουσιώδεις, αργότερα χάνουν τον ενθουσιασμό τους, με αποτέλεσμα να αφήνουν πράγματα στη μέση. Επίσης, μπορεί να ντύνονται με ακριβά ρούχα, αλλά να ζουν με φτωχικό τρόπο. Η ανάλυση προχωρά σε βάθος. Φαίνεται καθαρά μια μίξη Νορδικής και Κρομανοειδούς ψυχοσύνθεσης.
Έπειτα γίνεται περιγραφή του ερευνητικού έργου στο Κρατικό Ινστιτούτο για την Φυλετική Βιολογία. Γίνεται μια σύντομη αναφορά στην ιστορία της ανθρωπολογίας και στην κεφαλαιώδη συνεισφορά δύο Σουηδών. Του Carl von Linné (Linnaeus), που ταξινόμησε συστηματικά για πρώτη φορά τα ζώα, μεταξύ των οποίων και τον άνθρωπο και του Anders Retzius, που εφηύρε τον κεφαλικό δείκτη και έδειξε για πρώτη φορά με απτές αποδείξεις την διαφοροποίηση μεταξύ των λευκών Ευρωπαίων σε βραχυκέφαλους και δολιχοκέφαλους, οι οποίοι μέχρι τότε θεωρούνταν το ίδιο φυλετικά. Τέλος, γίνεται αναφορά σε όλες τις ανθρωπολογικές μελέτες περί Σουηδίας.
Επόμενο άρθρο αναφέρεται στην κεφαλαιώδη σημασία της φυλετικής βιολογίας και της ευγονικής. Το Σουηδικό κράτος κατανοεί πλήρως την αναγκαιότητα ανάπτυξης αυτού του επιστημονικού κλάδου και μέσα σε κλίμα πλήρους ομοφωνίας, αποφασίζεται η ίδρυση του Κρατικού Ινστιτούτου για την Φυλετική Βιολογία, με αρκετή χρηματοδότηση. Δίπλα, σημερινή φωτογραφία του κτιρίου όπου στεγάζονταν το ινστιτούτο. Τότε τα ιδρύματα φυλετικών μελετών ήταν χρήσιμα, τώρα όμως στο πυρ το εξώτερον, λόγω σιωνιστών.
Στη συνέχεια, ακολουθούν άρθρα περί ευγονικής, δείχνοντας την κληρονομικότητα διαφόρων ασθενειών σε οικογενειακά δέντρα. Επισημαίνεται ο κίνδυνος κληρονομικής μετάδοσης ασθενειών, οι οποίες θα μπορούσαν να αποφευχθούν με μεθόδους ευγονικής. Κάθε πολιτισμένο κράτος οφείλει να χρησιμοποιεί μεθόδους ευγονικής για να αποφεύγεται ο εκφυλισμός και να προωθείται η βελτίωση της φυλής. Χρειάζεται να υπάρχει νομοθεσία περί γάμων, ώστε να αποφεύγονται οι κληρονομικές ασθένειες. Η στείρωση πρέπει να επιβάλλεται σε άτομα με τέτοιες ασθένειες, ενώ η μετανάστευση πρέπει να σταματήσει ή να αποτελείται από το ίδιο φυλετικό υπόστρωμα με τους γηγενείς. Από την άλλη, η μετανάστευση προς το εξωτερικό, αφαιρεί τα πιο δυναμικά στοιχεία του πληθυσμού και πρέπει να υπάρξουν μέτρα περιορισμού του φαινομένου. Η αστικοποίηση απορροφά τα πιο δραστήρια μέλη της κοινωνίας, τα οποία εξαφανίζει σιγά σιγά μέσω μειωμένων αριθμών γεννήσεων στις πόλεις. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, είναι η ανάγκη οι άριστοι του πληθυσμού να κάνουν πολλούς απογόνους. Κατάλληλα κίνητρα πρέπει να δοθούν καθώς και να καταπολεμηθεί η νοοτροπία των λίγων απογόνων που έχουν οι ανώτερες τάξεις. Μεγάλη σημασία πρέπει να δοθεί στην συστηματική σωματική εκγύμναση για την βελτίωση της υγείας του πληθυσμού και την γέννηση ισχυρών απογόνων.
Ήδη από το 1909 εκδίδονταν φυλλάδια από την Σουηδική Εταιρία για την Φυλετική Υγιεινή για ζητήματα ευγονικής και φυλετικής βιολογίας, με μεγάλη ανταπόκριση. Το 1919 έγινε έκθεση στη Στοκχόλμη, σχετικά με τον Σουηδικό Εθνικό Τύπο. Ο Lundborg ήταν πάλι η ψυχή του εγχειρήματος. Η έκθεση περιλάμβανε πορτραίτα Σουηδών με κατάλληλες επεξηγήσεις από ανθρωπολογικής σκοπιάς. Σχήματα και διαγράμματα επεξηγούσαν το σχήμα του κρανίου, το χρώμα των ματιών, το ύψος, κλπ και παρουσιάζονταν οι κατανομές τους στο χάρτη της Σουηδίας. Απεικονίζονταν Νορδικοί Σουηδοί, Λάπωνες και διάφοροι ξένοι, όπως Αλπικοί Βαλλόνοι, γύφτοι, κτλ. Γίνονταν διάκριση σε δολιχοκέφαλους, μεσοκέφαλους, βραχυκέφαλους και παρουσιάζονταν πολλοί ενδιάμεσοι και μικτοί φυλετικοί τύποι. Οικογενειακά δέντρα επεξηγούσαν την κληρονομική πορεία των ασθενειών ή και των πνευματικών ικανοτήτων, από πλευράς κάποιων οικογενειών διακεκριμένων επιστημόνων.
Καλλιτέχνες συμμετείχαν στην έκθεση και δόθηκαν βραβεία. Βιβλία με ανθρωπολογικό περιεχόμενο πωλούνταν για τους επισκέπτες της έκθεσης. Διαλέξεις από σημαντικούς ανθρωπολόγους και βιολόγους της εποχής δίνονταν παράλληλα με την έκθεση για την διάδοση της ανθρωπολογικής γνώσης στο ευρύτερο κοινό. Η έκθεση είχε τρομερή επιτυχία, με το 10% του ενήλικου πληθυσμού της Στοκχόλμης να έχει παρακολουθήσει την έκθεση! Αυτό ανάγκασε τους διοργανωτές να παρουσιάσουν την έκθεση σε άλλες τέσσερις μεγάλες πόλεις της Σουηδίας με αντίστοιχη επιτυχία.
Νορδικοί
Νορδικός-Κρομανοειδής και Αλπική-Νορδική
Λαπωνικοί
Ακολουθούν πολλά ακόμα άρθρα για την ανθρωπολογία στη Φινλανδία, άλλοτε υπό Σουηδική διοίκηση, για την γενετική στη Σουηδία και άλλα. Το βιβλίο περιλαμβάνει πλήθος φωτογραφιών διάσημων και μη Σουηδών. Είναι αναμενόμενο στους διάσημους Σουηδούς να βλέπουμε Νορδικούς και όχι Κρομανοειδείς. Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου κατατάσσονται οι εικονιζόμενοι κατά φυλετικό τύπο. Οι Σουηδοί παρουσιάζονται ως Νορδικοί, ενώ όσοι έχουν Κρομανοειδή επίδραση κατατάσσονται ως μικτοί τύποι, με Φινλανδική επίδραση, όπως γράφει, μερικές φορές τσουβαλιάζονται μαζί με Λαπωνικούς. Πολλές από τις φωτογραφίες Σουηδών έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλα ανθρωπολογικά βιβλία ως αντιπροσωπευτικές του Νορδικού φυλετικού τύπου.
Το βιβλίο είναι εξαιρετικό. Τέτοια βιβλία θα έπρεπε να εκδίδονται για κάθε χώρα, από κρατικά ιδρύματα που θα μελετούν την φυλετική ανθρωπολογία.
ΤΟ ΦΟΒΕΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΩΝ ΣΟΥΗΔΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΛΙΣ ΓΕΝΙΑ ΕΛΕΩ ΠΛΥΣΕΩΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΟΥΣ,ΠΗΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΑΚΡΟ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΙΓΗΡΙΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΑΜΑ ΤΗ ΑΝΑΛΗΨΕΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ALEXIS ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ-ΠΛΕΟΝ,ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ-ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗΣ ΙΣΛΑΜΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΜΕ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟ ΑΘΗΝΑΜΠΑΝΤ.