Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Περί της φυλετικής συνέχειας των Ελλήνων

Στο περασμένο φύλλο της εφημερίδας «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» περιλαμβάνονταν ένθετο με τίτλο "Η Ελληνική Φυλή: τότε, τώρα, πάντα". Το ένθετο έχει σκοπό να δείξει την φυλετική συνέχεια των Ελλήνων. Τα στοιχεία που παρουσιάζονται είναι ιστορικά, λαογραφικά, ανθρωπολογικά και γενετικά.

Είναι γνωστή η αγωνιώδης προσπάθεια των σιωνιστών να προωθήσουν τον εθνομηδενισμό και τον πολυφυλετισμό. Όργανά τους είναι κάποιοι μαρξιστές ή φιλελεύθεροι απάτριδες, που για μια θεσούλα στο καθεστώς, ξεβράζουν αντιεπιστημονική, εθνομηδενιστική προπαγάνδα. Κι αυτό γιατί γνωρίζουν ότι χωρίς φυλές δεν υπάρχουν έθνη. Χωρίς έθνη, δεν υπάρχουν σύνορα, ούτε κοινωνικοί συνεκτικοί δεσμοί. Χωρίς έθνη, βασιλεύει ο ατομικισμός, σε μια κοινωνία που κυβερνάται ανέτως από μια «περιούσια» ελίτ.

Στο ένθετο αρχικά γίνεται λόγος για την αντιεπιστημονική και ανθελληνική θεωρία του Φαλμεράυερ, που υποστηρίζει ότι οι αρχαίοι Έλληνες εξαφανίστηκαν και οι σύγχρονοι δεν είναι απόγονοί τους, αλλά κυρίως σλάβοι. Ήδη η θεωρία αυτή χλευάστηκε από τους σύγχρονούς του Ευρωπαίους και έγινε φανερό ότι το "πόνημα" γράφτηκε για πολιτικές σκοπιμότητες της εποχής. Προς αντίκρουση της αντιεπιστημονικής και ανθελληνικής θεωρίας του Φαλμεράυερ...
δίνονται στοιχεία από τον ιστορικό Παπαρρηγόπουλο, από τις διάσημες φωτογραφίες της Nelly's, τις μελέτες του καθηγητή Ορθοδοντικής Μανώλη Παπαγρηγοράκη, παλαιοανθρωπολογικές μελέτες και τις μελέτες Γενετικής του καθηγητή Κωνσταντίνου Τριανταφυλλίδη. Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ορθά ότι οι μογγόλοι είναι μόνο μια μειοψηφία στην Τουρκία, με τους υπόλοιπους ποληθυσμούς να έχουν απλά "τουρκική" συνείδηση. Έπειτα γίνεται λόγος για τον μεγαλύτερο λαογράφο της σύγχρονης Ελλάδος, τον Νικόλαο Πολίτη, ο οποίος στο σημαντικότατο έργο του έδειξε την μακραίωνη συνέχεια των δοξασιών και των λαογραφικών στοιχείων του Ελληνικού πληθυσμού, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Στη συνέχεια παρουσιάζεται μεταφρασμένο απόσπασμα από το βιβλίο του C. Coon, The Races of Europe, που αναφέρεται στους αρχαίους Έλληνες. Το συμπέρασμα του Coon είναι ότι οι σύγχρονοι Έλληνες διαφέρουν ελάχιστα από τους προγόνους τους. Θα μπορούσε να είχε μεταφραστεί και το κεφάλαιο για τους σύγχρονους Έλληνες, αλλά ίσως θα ήταν πολύ εξειδικευμένο για το μη εξοικειωμένο κοινό. Εκεί ο Coon δηλώνει ότι οι Έλληνες στην πλειοψηφία τους είναι Μεσογειακοί, Κρομανοειδείς -ή Ατλαντο-Μεσογειακοί, όπως τους λέει-, Διναρικοί και Αλπικοί, όπως ήταν και στην αρχαιότητα. Συνεπώς κατά μεγάλη πλειοψηφία οι σύγχρονοι Έλληνες είναι απόγονοι των αρχαίων.

Είναι η πρώτη φορά που δίνεται φυλλάδιο σε ευρύ κοινό και αναφέρεται στην φυσική ανθρωπολογία. Το έντυπο είναι βέβαια εισαγωγικό στα φυλετικά ζητήματα και γι'αυτό κάνει λόγο για "Ελληνική φυλή", που δεν ορίζεται ανθρωπολογικά. Το κείμενο έτσι κι αλλιώς δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες, καθώς απευθύνεται σε ευρύ αναγνωστικό κοινό, αλλά είναι μια καλή αρχή. Οι Έλληνες Εθνικιστές αποτελούν τον μόνο πολιτικό φορέα που ενδιαφέρεται για τα φυλετικά ζητήματα. Αυτό είναι αναμενόμενο, καθώς τα υπόλοιπα αριστεροδεξιά κόμματα ελέγχονται από τους σιωνιστές και συνεπώς η φυλή είναι απαγορευμένη λέξη για αυτούς

Το βιβλίο καταλήγει με την διάσημο απόσπασμα του Καζαντζάκη:

“Δεν είσαι ένας· είσαι ένα σώμα στρατού. Μια στιγμή κάτω από τον ήλιο φωτίζεται ένα από τα πρόσωπα σου. Κι ευτύς σβήνει κι ανάβει άλλο, νεώτερο σου, ξοπίσω σου. Η ράτσα σου είναι το μεγάλο σώμα, το περασμένο, το τωρινό και το μελλούμενο. Εσύ είσαι μια λιγόστιγμη έκφραση, αυτή είναι το πρόσωπο. Εσύ είσαι ο ίσκιος, αυτή το κρέας.”

1 σχόλιο:

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.