Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Ion Mota: Ένας ήρωας απευθύνεται στο λαό


"Οδεύοντας στο νέο έτος που ξημερώνει μέσα σε μια αυγή αίματος, οι Ρουμάνοι πρέπει να προχωρήσουν με πνεύμα καθαρό από μαλθακότητα και αμφιταλαντεύσεις, προετοιμασμένοι πνευματικά για μεγάλους καιρούς. Οι καρδιές τους να δεχτούν το νέο πνεύμα της λεγεωναριακής τιμιότητας, συγκεντρώνοντας όλη την καθαρότητα της ψυχής που διαθέτουν, για να δώσουν, ίσως μέσα από βάσανα, την πολύτιμη θυσία για τον Σταυρό και τη φυλή."



Λίγες μέρες πριν ο θάνατος στο πεδίο της Majadahonda τον μεταφέρει στον πάνθεον των ηρώων, ο Ion Mota επισημαίνει τα ιδανικά που αποτελούν τα κίνητρα του αγώνα: η θρησκεία και η φυλή. Αποτελούν τα βασικά θεμέλια ενός πολιτισμού, καθορίζοντας την ηθική κατεύθυνση και τη βιολογική υπόσταση ενός λαού.

Ο Ρουμάνος αγωνιστής ζητά από τον λαό του να ενστερνιστεί την αγωνιστικότητα, το θάρρος και το καθαρό πνεύμα που αρμόζει σε αγωνιστές. Να προχωρήσουν...
μπροστά, με αυστηρότητα και αποφασιστικότητα, ώστε να αντιμετωπίσουν τους μεγάλους καιρούς που έρχονται. Το μήνυμα του Mota για τη νέα χρονιά, περιέχει διαχρονικά στοιχεία, οριοθετώντας τα πλαίσια του αγώνα και για τους σημερινούς εθνικιστές. Η επιστολή του Mota αποθεώνει το ηρωικό ιδεώδες, που πρέπει να επιστρέψει στην Ευρώπη, σκορπίζοντας την Ευρώπη των λογιστών, των εμπόρων και των αριθμών.

Αφιερωμένο στη χθεσινή επέτειο του θανάτου του ήρωα.

6 σχόλια:

  1. θα ηθελα να κανω μια ερωτηση σχετικα με τους Ασιατες(Κινεζους,Κορεατες,Ιαπωνες).Λοιπον ειναι οντως πιο εξυπνοι απο τους Ευρωπαιους ή απλως ειναι ενας μυθος?και γενικα ποια ειναι τα χαρακτηριστικα αυτων των λαων στις επιστημες,τεχνες κλπ... τους θεωρειτε ικανους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ασιάτες πήραν τις γνώσεις των ευρωπαίων και τις έκαναν καλύτερες(επιστήμες).
    Δεν μπορούν να δημιουργήσουν αλλά να αναπτύξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιός είναι ο τύπος του λευκού εθνικιστή Jarred Taylor;

    https://antifascismnews.files.wordpress.com/2016/08/screen-shot-2015-06-23-at-6-56-10-am.png

    http://theamericanfreedomparty.us/wp-content/uploads/Jared-Taylor-American-Renaissance-Conference-e1434433662340.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι καθαρός Αγγλοσάξονας πράγμα που το έχει τιμή και καμάρι του!Με λίγα λόγια είναι ατλαντοειδής.Θα ήθελα όμως και εγώ να ρωτήσω το παρακάτω,αφού νομίζουμε ότι είμαστε λαός με βάση τον μεσογειακό φαινότυπο πως γίνεται κάθε φορά που βλέπω χολλγουντιανές παπαρίες με αναφορά σε Έλληνες στην Ελλάδα αυτό που παρουσιάζεται να είναι κάτι που σχεδόν πάντα να προσομοιάζει σε Λεβάντε;Είδα την αρχική σκηνή από το Jason Bourne(2016) και είπα ''αυτός είναι αλήθεια ο τρόπος που μας βλέπουν;''Εσείς εκεί έξω τι λέτε,είναι δικαιολογημένη αυτή η εικόνα;

      Διαγραφή
  4. Πιστεύω ότι στις περισσότερες χώρες το στερεότυπο του Έλληνα είναι ένας κοντός,χοντρός με μεγάλη μύτη και με αρκετή τριχοφυΐα.Δηλαδή κάτι σαν τον Αρμενοειδή φυλετικό τύπο.
    Πάντος όταν πήγα στην Αυστρία οι περισσότεροι Έλληνες μετανάστες ήταν Μεσογειακοί με Αλπική μίξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν εξαιρεσεις το καρκινωμα των γυφτοβρωμα οι Ρουμανοι ισως εχουν τους καλυτερους φυλετικους τυπους στα βαλκανια. Δεν ειναι τυχαιο οτι ηταν πολλοι απο αυτους εθνικοσοσιαλιστες εν αντιθεσει με ελληνες, βουλγαρους, αλβανους, σερβους κοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.