Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Τέσσερις Ευρωπαϊκοί φυλετικοί τύποι - σκίτσα


Η εικόνα παρουσιάζει σκίτσα τεσσάρων φυλετικών τύπων της Ευρώπης. Προσέξτε την διαφορά μεταξύ δολιχοκέφαλων αριστερά και βραχυκέφαλων δεξιά. Στον Διναρικό θα έπρεπε το κεφάλι να έχει μεγαλύτερο πλάτος. Επίσης, υπάρχουν διαφορές στην περιοχή των ματιών, με τους Νορδικούς να έχουν ελαφρώς βαθιά τοποθετημένα δείγμα της απώτερης Κρομανοειδούς καταγωγής, οι Μεσογειακοί...
με ανοιχτά βλέφαρα και εκφραστικά μάτια, οι Διναρικοί με σκληρό βλέμμα και οι Αλπικοί με βαριά βλέφαρα και κάπως "βαριεστημένο" βλέμμα. Το σχήμα του προσώπου τείνει στην λεπτοπροσωπία σε όλους, πλην των ευρυπρόσωπων Αλπικών. Το σχήμα της μύτης εμφανίζει επίσης διαφορές. Όσοι είναι εξοικειωμένοι με τα ανθρωπολογικά γνωρίσματα μπορούν να διακρίνουν διαφορές ακόμα και σε συγγενείς τύπους.

Με τη σειρά παρουσιάζονται οι τύποι:
Νορδικός (Nordisch)
Μεσογειακός (Mittelländisch)
Διναρικός (Dinarisch)
Αλπικός (Ostisch)

56 σχόλια:

  1. Νομίζω πως ο Μεσογειακός μοιάζει με τον Κοντρεάνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί το σκίτσο του Αλπικού τον δείχνει να τείνει δολιχοκέφαλο έχοντας καμπύλη πίσω στην κεφαλή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι,και σε ένα άλλο σκίτσο σε μία πρόσφατη ανάρτηση,ο διναρικός παρουσιαζόταν κάπως δολιχοκέφαλος.

      Διαγραφή
    2. Ορισμένοι Αλπικοί παρουσιάζουν καμπύλη στο πίσω μέρος του κεφαλιού δίνοντας την εντύπωση δολιχοκεφαλίας όμως το μεγάλο πλάτος του κρανίου τους αυξάνει τον κεφαλικό δείκτη και έτσι κατατάσσονται ως βραχυκέφαλοι.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμε 4 Νοεμβρίου 2016 - 10:30 μ.μ.
      μιας και ανέφερες αυτή τη λεπτομέρεια που δε γνώριζα,έχω μία περίπτωση που με ''ταλαιπωρεί'',ως προς την ταξινόμηση.Ο συγκεκριμένος άνθρωπος,έχει λεπτό πρόσωπο,πολύ λεπτό,στο πίσω μέρος του κεφαλιού είναι ξεκάθαρα βραχυκέφαλος,αλλά το πλάτος του κρανίου του είναι πολύ μικρό,αρκετά μακρόστενο,σαν των δολιχοκέφαλων.Αυτό,που μπορεί να κατατάσσεται;

      Διαγραφή
    4. Αλλα έχει υψικρανία?

      Διαγραφή
    5. Ναι ακριβώς αυτό.Και το πίσω μέρος δεν προεξέχει καθόλου,αλλά το σχήμα του κεφαλιού από μπροστά είναι μακρόστενο.

      Διαγραφή
    6. Δηλαδή να συμπληρώσω,διότι ίσως να μη γίνομαι κατανοητός.Δες πως παρουσιάζεται η βραχυκεφαλία στο διναρικό,στο σημερινό σκίτσο,έτσι ακριβώς,αλλά φαντάσου να έχει μακρόστενο κρανίο από πάνω.

      Διαγραφή
    7. Καμία σχέση, οι δολιχοκεφαλοι μεσογειακοι έχουν τεράστιο εξόγκωμα, ενώ υπάρχουν και διναρικοι με μικρό εξογκωμα αλλά παραμένουν βραχυκεφαλοι, καμία σχέση με τους φλωρομεσογειακους

      Διαγραφή
    8. Έχει να κάνει και με το αν έχεις κιλά ας πούμε αν είσαι λεπτός και βραχυκεφαλος και σε δει κάποιος από πλάγια χωρίς μπλούζα θα φαίνεται πως έχεις εξόγκωμα επειδή ο σβέρκος δεν έχει λίπος και θα φαίνετε σαν να πετάγεται το κεφάλι με εξόγκωμα αλλά καμία σχέση με τους φλωροδολιχοκεφαλους

      Διαγραφή
  3. Αυτη μονο Μεσογειακή μύτη δεν είναι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Μεσογειακοί,πολλές φορές δεν έχουν την ''ολόισια'' μύτη που φαντάζεσαι.

      Διαγραφή
    2. τοτε δέν είναι μόνο Μεσογειακοί !

      Διαγραφή
    3. ΛΑΘΟΣ.Πολλές φορές οι Μεσογειακοί παρουσιάζουν ελαφρώς κυρτή μύτη,χωρίς να έχουν διναρική επίδραση,επειδή Μεσογειακοί και Διναρικοί συνδέονται εξελικτικά.

      Διαγραφή
    4. Ναι...ΑΡΑ δεν ειναι μονο Μεσογειακοί !

      Διαγραφή
    5. Ρε είσαι βλάκας;Σου λέω ότι ένας Μεσογειακός,μπορεί να έχει ελαφρώς κυρτή μύτη,χωρίς να χαρακτηρίζεται με διναρική επίδραση.Δε σου κόβει καθολου ε;

      Διαγραφή
    6. Είναι 'ομως Διναρική επιδραση !
      Αρα δεν ειναι μονο Μεσογειακός..
      Εσυ χαρακτήριζε ότι θέλεις !

      Διαγραφή
    7. Μεσογειακοί και Διναρικοί,συνδέονται εξελικτικά,οπότε μπορεί να έχουν αυτό το κοινό στοιχείο,χωρίς να σημαίνει ότι υπάρχει μίξη με Διναρικό.Για παράδειγμα ο Ναπολέων,είχε ελαφρώς κυρτή μύτη,αλλά ήταν κυρίως Μεσογειακός,χωρίς διναρική επίδραση.
      Ε ρε όλες οι ''διάνοιες'' μαζεύτηκαν εδώ μέσα...

      Διαγραφή
    8. "ο Ναπολέων,είχε ελαφρώς κυρτή μύτη,αλλά ήταν κυρίως Μεσογειακός,χωρίς διναρική επίδραση."

      Αυτό το σχόλιο ειναι κορυφή μετά τον Μεσογειακό Μειμαράκη !

      Διαγραφή
    9. Α είσαι το γνωστό τρολ.Κακώς ασχολήθηκα μαζί σου.
      Το θέμα είναι ότι όταν ένας Μεσογειακός μπορεί να έχει ελαφρώς κυρτή μύτη,χωρίς να έχει διναρική επίδραση.Τώρα εσύ πίστευε ότι και η Γη είναι τετράγωνη.

      Διαγραφή
    10. Ναι εσύ μη Τρολλ..λέγε τον Ναπολέων Μεσογειακό !
      Είστε εδώ μέσα ένας και ένας στην ταξινόμηση !

      Διαγραφή
    11. http://fyletika.blogspot.gr/2014/11/blog-post_4.html

      Κυρίως Μεσογειακός ο Ναπολέων.

      Διαγραφή
    12. Κυρίως αλπικός και στον σωματότυπο και στο Πρόσωπο!
      Με Μεσογειακές και Διναρικές Επιρροές

      Διαγραφή
    13. Ε ναι.Εξάλλου η δολιχοκεφαλία που φαίνεται να είχε,είναι διναρικό και αλπικό γνώρισμα.Άντε ύπνο τώρα,διότι ξεκούτιανε το λιγοστό μυαλό σου.

      Διαγραφή
    14. Είδες και δολιχοκεφαλία εσύ?
      Για να την δούμε και μεις..

      Διαγραφή
    15. Ο μεσογειακος παρουσιαζει και αρνητικο σαγονι.Αυτο το λεω σαν διαπιστωση-ερωτηση που με παραξενεψε ως νεο στον χωρο του φυλετισμου.Νομιζω οτι ειναι λαθος τουλαχιστον οσον αφορα τους καθαρα ευρωπαικους τυπους.

      Διαγραφή
    16. Σωστή παρατήρηση, συνήθως ο προγναθισμός που παρουσιάζει η εικόνα, σχετίζεται με τους αρμενοειδείς. Οι Ευρωπαϊκοί φαινότυποι είναι ορθογνάθοι.

      Διαγραφή
    17. Χάχαχαχα το έγινε ρε ρατσιστο μεσογειακέ?? Παρατηρείς ότι όλοι οι Έλληνες έχουν τεράστιες μύτες και κυρτές και καταρυπτετε η μεσογειακοτητα των Ελλήνων ε? Ψαψαχαχαχαχαχαχα, οι Έλληνες είναι κυρίως διναρικοι και αλπικοι, μετά λιγοι μεσωγειακοι 22% μαξ το πολύ να είναι (όταν λέω μεσογειακους βάζω μέσα όλους τους μεσογειακους φυλετικους τύπους όπως pontid, ατλαντομεσογειακος και κρομανοειδης) και μετά λιγοι mtebid phenotype 16-23 % μαξ το πολύ mtebid phenotype, οι πόντιοι είμαστε mtebid το ίδιο και οι γεωργιανοι. Εννοείτε πως οι μεσογειακοι δεν έχουν μεγάλες μύτες οι κυρτές, αυτές είναι βλακιες εβωε φασίστα μεσογειακου που κάνει ό,τι έκαναν και οι νορδιστες στο 40 και λέει ότι ο νορδικος είναι ο κυρίαρχος και μπούρδες.

      Διαγραφή
    18. Ατλαντοειδης ήθελα να γράψω όχι ατλαντομεσογειακος απλά μπέρδεψα την ονομασία

      Διαγραφή
  4. Η εικόνα του Μεσογειακού είναι λίγο υπερβολική, τον παρουσιάζει με κεφαλικό δείκτη έσι όπως τον βλέπω τουλάχιστον 72. Ο κλασσικός Μεσογειακός νομίζω όπως έχω διαβάσει και εδώ έχει κεφαλικό δείκτη γύρω στο 76-78. Κάτι άλλο εφόσον οι δολιχοκέφαλοι έχουν πιο μακρύ κεφάλι λογικά δεν θα πρέπει να έχουν και μεγαλύτερο όγκο, άρα μεγαλύτερο εγκέφαλο, άρα πιο έξυπνοι. Το ξέρω ότι όλοι γνωρίζουμε τις ανώτερες πνευματικές ικανότητες των δολιχοκέφαλων λευκών, απλά ρωτάω μήπως υπάρχει κάποια έρευνα για την μελέτη των όγκων των κρανίων συναρτήσει με τον κεφαλικό δείκτη.

    Ατλαντομεσογειακός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταμαμ

      Αρμενοειδης

      Διαγραφή
    2. χααχαχαχαχαχ
      Καλά σου κάνει και σε τρολάρει ρε βλάκα.Τι καταλαβαίνεις όταν γράφεις ''Ατλαντομεσογειακός'';;Και;Ο φυλετικός σου τύπος που θεωρείς ''προικισμένο΄'',ενώ στην ουσία είναι μία παραλλαγή του κρομανοειδή,νομίζεις θα σου λύσει τα προβλήματα;;;Ε ρε τρέλα...

      Διαγραφή
    3. Από αυτά που γνωρίζω στην Βιολογία οι πνευματικές ικανότητες συνδέονται με τον αριθμό των συνάψεων και όχι με την μάζα ή τον όγκο του εγκεφάλου. Αλλιώς τα δελφίνια για παράδειγμα θα ήταν πιο έξυπνα από τους ανθρώπους. Μην ξεχνάς και ότι πολλές φυλές Νέγρων είναι δολιχοκέφαλες.
      Πάντως πιστεύω ότι πράγματι θα είχε τεράστιο ενδιαφέρον μια έρευνα σχετικά με την μορφολογία του εγκεφάλου στις διάφορες φυλές.

      Διαγραφή
    4. Τότε πιθανότατα θα είναι βραχυκέφαλος. Το μακρόστενο σχήμα που φαίνεται από πάνω μπορεί να προκύπτει λανθασμένα λόγω της υψικρανίας. Εννοώ δηλαδή ότι η υψικρανία δημιουργεί ένα είδος οφθαλμαπάτης όταν το κεφάλι παρατηρείται από πάνω εξαιτίας τις ανοδικής κλίσης του κρανίου. Ελπίζω να σε βοήθησα. Τέλος υποθέτω ότι έχει και κυρτή μύτη ίσως και πεταχτά αυτιά καθώς και ότι θα είναι λίγο ευέξαπτος και νευρικός χωρίς να είμαι μέντιουμ...

      Διαγραφή
    5. Το σχόλιο 11:47 ως απάντηση στο επάνω ερώτημα.

      Διαγραφή
    6. Με την Λογικη του όποιος έχει μεγαλυτερο μυαλό είναι και πιο έξυπνος...τότε οι Διναρικοί που έχουν κάτι κεφάλες τεράστιες πρέπει να είναι οι ποιο έξυπνοι!
      Γιατι το Μεσογειακό κεφάλι δεν είναι μεγάλο..αλλά μικρο και δολιχοκεφαλο πιο όμορφο σε σχέση με τις κεφάλες των Διναρικών!

      Κατι ερωτήσεις ρε "Ατλαντοειδή"

      Διαγραφή
    7. Ο Διναρικός ως υπερβραχυκέφαλος φαίνεται να έχει μικρότερο εγκέφαλο από τον Μεσογειακό, ΚΜ και Αλπικό.

      Ο Αλπικός φαίνεται να έχει τον μεγαλύτερο πιο σφαρικό μαζί με τον Αρμενοειδή.

      Βέβαια εξαρτάται τί εννοεί κανείς με την λέξη "μεγάλος". Ο εγκέφαλος του Αλπικού ναι μεν έχει μικρότερο λογικά μήκος από ενός δολιχοκέφαλου, είναι όμως πλατύτερος. Ο όγκος δηλαδή στην τελική μένει ο ίδιος στους φαινότυπους μονάχα το πλάτος και το μήκος αλλάζει.

      Το μήκος λογικά σχετίζεται με τον σωματοτότυπο όπως και το πλάτος. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ΚΜ έχει μήκος και πλάτος κεφαλής σχετικά "μεγάλο" όντως όμως δολιχοκέφαλος ή μεσοκέφαλος.

      Οι Πνευματικές ιδιότητες δεν είναι γνωστό πυ οφείλονται. Όπως κάποιος ανώνυμος πολύ σωστά είπε δολιχοκέφαλοι είμαι και οι νέγροι αλλά κτηνώδης από πνεύμα πλην ελαχιστοτάτων εξαιρέσεων(π.χ. Checkwas). Το ίδιο και οι Αμερινδιάνοι και λοιποί.

      Συνεπώς δεν είναι γνωστό που ακριβώς οφείλεται η εξυπνάδα ή εάν στην τελική αποτελεί στην περίπτωση της ιδιοφυίας, Θεία Ευλογία μη ρασιοναλιστική. Διότι ουδέποτε μία ιδιοφυία απέκτησε ιδιοφυιή τέκνα.

      Διαγραφή
    8. 10:56 για τα μπάζα
      10:58 ακόμα χειρότερος βγάζει αυθαίρετα συμπεράσματα σαν κλασσικός καθυστερημένος

      Διαγραφή
    9. Ο Μεσογειακός με την ίσια μύτη του το όμορφο σχημα του κεφαλιου του τα ήπια χαρακτηριστικά του κτλ είναι και ήρεμος στο πνέυμα και αρμονικός

      Απο την άλλη ενας διναρικός που είναι σωματώδης με άσχημα χαρακτηριστικά και άγρια
      τέτοιο πνέυμα και θα βγάλει !
      Αλλωστε τα Διναρικά Βαλκάνια είναι σε θέμα αισθητικής μια αηδία!

      για αυτό και ο βραχυκέφαλος Αλπικος υπερέχει του βραχυκεφαλου Διναρικού !


      Διαγραφή
    10. Φίλε ανώνυμε 4 Νοεμβρίου 2016 - 11:47 μ.μ.
      Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις.Όχι,δεν έχει πεταχτά αυτιά,έχει ίσια μύτη και είναι ήρεμος και ευχάριστος σχετικά άνθρωπος,από αυτούς που ''χαζολογούν''ας μου επιτραπεί η έκφραση.Απλά το πίσω μέρος του κρανίου σε σχέση με το μπροστινό,με μπέρδεψε ως προς το αν είναι βραχυκέφαλος.

      Διαγραφή
    11. Φίλε ανώνυμε 5:43 πάντως σίγουρο συμπέρασμα μπορεί να προκύψει μόνο από μέτρηση του κεφαλικού δείκτη ειδικά σε περιπτώσεις που είναι δύσκολο να διακριθεί η βραχυκεφαλία ή η δολιχοκεφαλία του ατόμου. Ίσως πάλι να είναι και μεσοκέφαλος και να σε μπέρδεψε αυτό. Αρχικά θα τον έκανα Διναρικό αλλά μπορεί να είναι μίξη με άλλον τύπο. Μακάρι να βοήθησα και να μην σε κούρασα.

      Διαγραφή
    12. Ανώνυμε 8:03
      Όχι μόνο δε με κούρασες,αλλά μου έδωσες και πληροφορίες για τις οποίες δε γνώριζα.Ευχαριστώ πολύ που ασχολήθηκες.
      Μεσοκέφαλος,δε νομίζω να είναι,το σκέφτηκα κι εγώ,διότι αν ήταν μεσοκέφαλος,δε θα έπρεπε να ξεχωρίζει πίσω το κρανίο;
      Αυτός που σου λέω,ανεβαίνει απότομα,μέχρι το τέλος,μόνο που δεν είναι υπερβραχυκέφαλος.Τέλος πάντων,ευχαριστώ για τα σχόλια σου και πάλι!

      Διαγραφή
    13. Ανώνυμε 1:52. Αν παρουσιάζει πλατυϊνία όπως λες (πλατυϊνία είναι όταν το πίσω μέρος του κεφαλιού είναι επίπεδο χωρίς να προεξέχει.) τότε θα είναι βραχυκέφαλος. Πλατυϊνία και υψικρανία είναι κυρίως γνωρίσματα του Διναρικού τύπου γι'αυτό σου είπα για τη μύτη. Να είσαι καλά φίλε τίποτα.

      Διαγραφή
  5. Σκληρός διεφθαρμένος μεγαλοεπιχειρηματίας από το spiderman o Νορδικός,Εβραίος κωμικός από το Ισραήλ ο Μεσογειακός,Ιταλός μαφιόζος ο Διναρικός,μογγόλος δημόσιος υπάλληλος από το Ταταρστάν ο Αλπικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο James Franco, είναι κρομανοειδής με σαφή αρμενοειδή επιρροή κάτι το τυπικό για εβραίους της Ιβηρικής (βερβερικοί+αρμενοειδείς) κι επουδενί μεσογειακός. Βέβαια, πιθανότατα απαντώ σε τρολλ, αλλά δεν βαριέσαι.

      Διαγραφή
    2. Ειναι δεν είναι τρολλ...ταιριάζουν αυτά που είπε!

      (αλλος ανώνυμος)

      Διαγραφή
    3. Για τέρμα φλώρο τον κόβω τον νορδικό εκεί πάνω, ο μεοσγειακός το ίδιο, κλασσικός εβραίος. Και οι δύο για φάπες, καρπαζοεισπράκτορες του σχολείου. Ρώσσος ο αλπικός και βλάχος χωριάτης ο διναρικός.

      Διαγραφή
  6. Ρε παιδιά τελικά οι εβραίοι είναι αρμενοειδείς, οριενταλικοί οι μεσογειακοί? Γτ εβραίους σαν και τον μεσογειακο παραπάνω έχω δει πολλούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο λέω παραπάνω..οτι αυτή η μύτη μόνο Μεσογειακή δεν είναι !

      Διαγραφή
  7. Κύριε διαχειριστά, καλησπέρα!Θα μπορούσατε αν γίνεται και αν έχετε χρόνο,να με πληροφορήσετε για τις μετακινήσεις των ευρωπαϊκών φυλετικών τύπων,πριν τα αρχαία ιστορικά χρόνια και συγκεκριμένα περισσότερο για τους Μεσογειακούς;Έχετε γράψει κάποιο σχετικό άρθρο για να το διαβάσω;Ή έστω κάποιο σχόλιο σας απάντηση σε σχολιαστή;
    Επειδή νομίζω παλαιότερα,είχατε γράψει σε ένα σχόλιο ότι οι δολιχοκέφαλοι Μεσογειακοί ήταν οι Έλληνες,που εισέβαλαν στο σημερινό ελλαδικό χώρο και βρήκαν τους Πελασγούς.Μπορούμε να γνωρίζουμε,αν οι Μεσογειακοί,ως Έλληνες υπάρχουν από παμπάλαια στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο,και συγκεκριμένα στα βόρεια της Ελλάδος,αφού είναι γνωστή η θεωρία που αναφέρει ο Αριστοτέλης,ότι οι Έλληνες έλαβαν το όνομα τους από τους Σελλούς,μάντεις του Δωδωναίου Διός που κατοικούσαν στην Ήπειρο.Το Σελλοί έγινε ίσως Έλληνες.
    Ή οι Μεσογειακοί μετανάστευσαν από πιο μακρυά και έφτασαν εδώ πριν πολλές χιλιάδες χρόνια,ώστε να θεωρούνται αυτόχθονες;
    Και μία τελευταία ερώτηση,πώς αυτά συνδέονται με την ''κάθοδο'' των Δωριέων;Μήπως ήταν επάνοδος,δηλαδή επιστροφή στην πατρογονική εστία;Έχει η κάθοδος-επιστροφή σχέση με τους Μεσογειακούς;
    Συγγνώμη,αν κούρασα,θα το εκτιμούσα αν κάποια στιγμή μου απαντούσατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Μεσογειακοί ήταν αυτόχθονες στον αιγιακό χώρο,οι Διναρικοί ήρθαν από τα βαλκάνια Μαυροβούνιο μεριά,οι Αλπικοί μπήκανε μέσα νομάδες από την Ασία,οι Αρμενοειδείς το ίδιο,οι Κρομανοειδείς σαν πρόγονοι των Μεσογειακών υπήρχαν όπου και αυτοί.

      Διαγραφή
  8. τι εχετε να πειτε για τον γενετιστη τριανταφυλλιδη που λεει οτι οι μισοι περιπου ευρωπαιοι ειναι ελληνικης καταγωγης σαυτο το χτεσινο βιντεο???????

    https://www.youtube.com/watch?v=4ZG4JdJdr6g

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταχρήν οταν αναλύουμε γενετικώς έναν πληθυσμό οφείλουμε να διευκρινίσουμε ποίον φαινότυπο παίρνουμε ως κατάλληλο δια εκπροσώπηση του πληθυσμού αυτού.

      Δεδομένου ότι θα υπήρξαν δείγματα από Αλπικούς, Διναρικούς, ΚΜ και Μεσογειακούς, τότε λογικό είναι ο Τριανταφυλλίδης να βρίσκει κοινούς γενετικούς δεσμούς με την μισή Ευρώπη διότι ο Αλπικός και ο Διναρικός φαινότυπος μαζί αγγίζουν και λογικά ξεπερνούν το 50% των Ευρωπαϊκών φαινοτύπων.

      Διαγραφή
    2. Δεν αναφέρεται σε φαινότυπους ο Τριανταφυλλίδης αλλά στη συμβολή των νεολιθικών αγροτών (τους ονομάζει διαφορετικά, αλλά τους συσχετίζει με την καθιέρωση της αγροτοκτηνοτροφίας). Μιλά για γενετικό στίγμα και όχι για φαινότυπους, που είναι κάτι ολοκληρωμένο κι όχι μόνο ένα στοιχείο που σχετίζεται με την απώτερη -γενετικά- καταγωγή.

      Διαγραφή
    3. Ουδέποτε κάποια μελέτη έδειξε κάτι από αυτά, που υποστηρίζουν οι εθνικιστές. Άλλα λένε οι μελέτες κι άλλα θέλουν να «καταλάβουν» αυτοί. Ας δούμε τις πλέον πρόσφατες χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

      Η πρώτη περίπτωση αφορά στη μελέτη τού μιτοχονδριακού DNA από 28 πανεπιστημιακά ερευνητικά κέντρα υπό την αιγίδα τού πανεπιστημίου τής Οξφόρδης. Στο ερευνητικό πρόγραμμα συμμετείχε το Τμήμα Βιολογίας τού Α.Π.Θ.. Ο καθηγητής τού Τομέα Γενετικής, Ανάπτυξης και Μοριακής Βιολογίας, δρ. Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, δήλωσε στις 8 Δεκ. 2000 στην εφημερίδα Καθημερινή: «Τα στοιχεία, που συγκεντρώθηκαν από όλες αυτές τις χώρες έδειξαν, ότι περίπου το 80% τού σημερινού μιτοχονδριακού DNA των ευρωπαίων έχει "αναφορά" στην παλαιολιθική εποχή και διαμορφώθηκε μετά τρία διαφορετικά κύματα μετακινήσεων, που αντιστοιχούν στις περιόδους των παγετώνων, ενώ το υπόλοιπο 20% "νεολιθικής προέλευσης" από την Εγγύς Ανατολή. Για τους κατοίκους τής Ελλάδας εκτιμήθηκε, ότι το 70% τού μιτοχονδριακού DNA κληρονομήθηκε από αυτόχθονες πληθυσμούς στην παλαιολιθική εποχή και το 30% από περιοχές τής Ανατολής.»

      Η έρευνα αυτή λοιπόν, άν και λέει, ότι το 30% των σημερινών κατοίκων τής Ελλάδας δεν είναι αυτόχθονες, έχει παρερμηνευθεί κατά το δοκούν από ελληναράδες κι έχει κατακλύσει το διαδίκτυο με το «συμπέρασμα», όπως ακριβώς το αντιγράφουμε: «Όπως καταλαβαίνετε η έρευνα λέει με απλά λόγια, ότι οι πρόγονοι τού Περικλή, τού Σωκράτη, τού Αριστοτέλη και εμείς, έχουμε το ίδιο DNA, σε ποσοστό, που αγγίζει το 99,5%. Γιατί η έρευνα αυτή δεν προβλήθηκε από τα ΜΜΕ; Γιατί δεν πέρασε στην εκπαιδευτική ύλη; Ποιος ρυθμίζει τι διδάσκεται και τι αποσιωπάται;»!

      Το συμπέρασμα των ελληναράδων για τα αποτελέσματα αυτής τής μελέτης (εφημ. Καθημερινή, 8 Δεκ. 2000) είναι, ότι οι σύγχρονοι έλληνες είναι απόγονοι τού Περικλή και τού Σωκράτη! Το ότι κατά 70% οι σημερινοί κάτοικοι τού ελλαδικού χώρου είναι αυτόχθονες από την παλαιολιθική εποχή, δεν σημαίνει, ότι είναι κι απόγονοι των αρχαίων ελλήνων. Αυτόχθονες μπορεί να είναι κι οι αρβανίτες, οι σλάβοι κ.λπ., όπως και το 80% των ευρωπαίων, όπως η ίδια έρευνα εξ άλλου απέδειξε, δεν σημαίνει όμως, ότι είναι απόγονοι τού Περικλή και τού Σωκράτη.

      Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιάς άλλης έρευνας, που έγινε απο τα πανεπιστήμια Στάνφορντ των ΗΠΑ και Παβίας τής Ιταλίας και δημοσιεύτηκαν στην Απογευματινή τής Κυριακής (6 Νοεμβρίου 2005), οι σύγχρονοι έλληνες κατά 99,5% είναι καυκάσιοι, δηλαδή είναι άσπροι. Το θέμα έκτοτε επίσης κατάκλυσε το διαδίκτυο με σχόλια, που αγγίζουν τα όρια τής φαιδρότητας π.χ.: «Καθαρό το DNA των ελλήνων», «αποστομώθηκε ο περιβόητος Φαλμεράγερ», «καταρρίφθηκαν οι ανθελληνικές θεωρίες» κ.λπ. κ.λπ..

      Διαγραφή
    4. Το σχόλιο σου είναι άκυρο.Όποιος μελετά τους φυλετικούς τύπους,αντιλαμβάνεται ότι και οι Έλληνες και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι,απαρτίζονται ως επί το πλείστον,από τους αρχαίους γνωστούς φυλετικούς τύπους ,με διάφορες διακυμάνσεις.
      Έτσι λοιπόν οι ''Εθνικιστές'',έχουν απόλυτο δίκαιο,όταν μιλούν για συνέχεια του Ελληνικού Έθνους και της ευρύτερα,Λευκής Ομοφυλίας,σε όλη την Ευρώπη!

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.