"Άλλη αιτία των επαναστάσεων είναι η διαφορά μεταξύ των φυλών, που δεν αποκτούν άμεσα κοινό πνεύμα· ένα κράτος δεν είναι δημιούργημα μίας ημέρας, ούτε προκύπτει από ένα πλήθος που συγκεντρώθηκε τυχαία. Συνεπώς, η υποδοχή ξένων στις αποικίες, είτε όταν ιδρύονται, είτε αργότερα, έχει γενικά προκαλέσει επαναστάσεις."
Αριστοτέλης, Πολιτικά, 1303a
Χιλιετίες πριν την σημερινή παγκοσμιοποίηση, ο αρχαίος Ελληνικός κόσμος είχε ήδη έρθει σε επαφή με φαινόμενα φυλετικής αλλοίωσης, τα οποία οι Έλληνες φιλόσοφοι είχαν μελετήσει. Ο Αριστοτέλης, επιφανής εκπρόσωπος...
της αρχαίας Ελληνικής σκέψης, μελετώντας την πολιτική και κοινωνική συμπεριφορά στο διάσημο σύγγραμμά του, έφτασε στο συμπέρασμα ότι η εισροή αλλοφύλων προκαλεί αναταραχές, λόγω της διαφορετικής ψυχοσύνθεσης που έχουν εκ φύσεως. Τα κράτη δεν δημιουργούνται από ένα πλήθος που συγκεντρώθηκε τυχαία, αλλά έχουν φυλετική βάση. Μάλιστα, ο Αριστοτέλης μιλούσε για μίξη μεταξύ λευκών, φανταστείτε τι άποψη θα είχε για μίξη με Αφρο-ασιάτες.
Ότι βλέπουμε γύρω μας στη σύγχρονη εποχή, είχε ήδη μελετηθεί από τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους. Το συμπέρασμα ήταν σαφές: η εγκατάσταση διαφορετικών φυλών σε ένα κράτος οδηγεί αναπόφευκτα σε κοινωνική αναταραχή.
''Μάλιστα, ο Αριστοτέλης μιλούσε για μίξη μεταξύ λευκών, φανταστείτε τι άποψη θα είχε για μίξη με Αφρο-ασιάτες''
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό ακριβώς.Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν εξαιρετικά Ρατσιστές,εννοείται και με τους υπόλοιπους λευκούς,αλλά ακόμα και με άλλους Έλληνες!Αρκεί κανείς να διαβάσει για την αρχαία Αθήνα,όπου όποιος έπειθε για κάποιο λόγο να παντρευτεί μη Αθηναία,του δημευόταν η περιουσία και έχανε τα πολιτικά του δικαιώματα.Να μην αναφερθούμε και στη Σπάρτη βέβαια,το καθαρότερο φυλετικά κράτος της ιστορίας,σύμφωνα με τον Χίτλερ.
Επιπροσθέτως,ο Μέγας Αλέξανδρος,χρειάστηκε πολύ χρόνο να κερδίσει την εμπιστοσύνη των Μακεδόνων,αφού τον θεωρούσαν νόθο,διότι η μητέρα του ήταν από την Ήπειρο και στην Ήπειρο είχε ζήσει αρκετά χρόνια όταν μάλωσε με τον Φίλιππο.
Ο Αριστοτέλης λοιπόν,θεωρούσε μεγάλο λάθος οι Έλληνες να αναμιγνύονται με άλλους,ακόμα κι αν ήταν Λευκοί.Τη μίξη με αφρο-ασιάτες που γράφει και ο Διαχειριστής,ούτε που θα την είχε φανταστεί,παρά μόνο ως κάτι το επαίσχυντο.
Αν κρίνεις τον Αριστοτέλη με τα δεδομένα του σήμερα δεν είσαι και πολύ σοφός. Επίσης δεν κατανοείς τον δικό σου ρατσισμό απέναντι σε όσους επιλέγουν να κάνουν γάμους με ομοεθνείς, ομόθρησκους και ότι άλλο επιθυμούν. Επίσης δεν κατανόησες ότι αυτή η επιλογή δεν προέρχεται από μίσος προς τον αλλοεθνή (τότε θα είχες δίκιο), ο χιτλερ που αναφέρεις είχε μίσος και μάλιστα γι αυτό σκότωνε αλλοφύλους ενώ ο Αριστοτέλης και κανένας Έλληνας δεν έκανε κάτι τέτοιο (η αναφορά σου αυτή είναι τραγική γιατί ο Αριστοτέλης και οι Έλληνες άφησαν πίσω τους χιλιάδες σελίδες ηθικών κανόνων που βοήθησαν ως σήμερα την οικουμένη να αποκτήσει επιστήμη και ανθρωπιά). Αυτή λοιπόν η φυλετική επιλογή των αρχαίων Ελλήνων, δεν προήλθε από μίσος και ούτε από υποτίμηση των διαφορετικής εθνικότητας ανθρώπων. Αυτή η επιλογή η δική μας προήλθε από αγάπη προς την διαφύλαξη της πατρίδας και την αποφυγή τυχόν κοινωνικών αναταραχών όπως γράφει ο Αριστοτέλης. Και δεν είναι ρατσισμός αλλά γεγονός ότι όταν δύο λαοί <> δηλαδή κοινές παραδόσεις, ήθη, θρησκεία κτλ., τότε και η πολιτεία θα ζει με αναταραχές χωρίς ευημερία
ΔιαγραφήΤιμή και Δόξα στον μέγιστο Αριστοτέλη,τον θιασώτη της υπεροχής του Ελληνικού Έθνους.Ένας από τους πρώτους φυλετιστές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιάβασα ένα άρθρο από το Πανεπιστήμιο Εmory,κατά το οποίο ανέλυε τις ρατσιστικές πεποιθήσεις του Αριστοτέλη,καθιστώντας τον υπεύθυνο για την ανάπτυξη της θεωρίας ''White Supremacy'',στην οποία έχει στηριχτεί όλη η Δυτική Φιλοσοφική Θεώρηση,ώστε να πατήσουν οι Λευκοί το πόδι τους στην Αφρική.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπίσης αναφέρει τις απόψεις του Αριστοτέλη για τον ιδανικό άνθρωπο,αναφερόμενος ουσιαστικά ο Αριστοτέλης στον Λευκού τύπου άνθρωπο.
Η έννοια του "λευκού" δεν υφίσταται στον Αριστοτέλη.
ΔιαγραφήΕκείνος λέγει ότι οι Έλληνες είχαν την κατάλληλη ισορροπία χρώματος μεταξύ Βορείων λευκών και νοτίων σκουροχρώμων.
Δεν εννοούσε αυτό το άρθρο που αναφέρομαι,άστο.
ΔιαγραφήΘα ήταν καλό να μας μεταφέρεις τι ακριβώς έγραψε ο Αριστοτέλης και τον βγάλαν ρατσιστή γιατί συνήθως λόγω άλλων συμφερόντων πατάνε πόδι οι αποικιοκράτες στην αφρική. Επίσης και την εκκλησία την κατηγορούν η οποία αυτό που λέει είναι το αντίθετο και αυτοί το παρερμηνεύουν για τα συμφέροντα τους. Δεν είναι λοιπόν ούτε απόψεις του Αριστοτέλη ούτε του Θεού αυτές να γίνεται εκμετάλλευση ανθρώπων. Και όπως το είπε <> αλλά να σου πω αν δεν είχαν βρει οι λευκοί πρώτοι το μπαρούτι και τα οπλά και τα έβρισκαν άλλοι τότε όχι μόνο δεν θα μπορούσαν να πατήσουν εύκολα αλλά οι λευκοί θα πάθαιναν τα ίδια!
ΔιαγραφήΠεριμενω φυλετικη ανθρωπολογια για της χωρες του καυκασου.
ΑπάντησηΔιαγραφήτο οτι οι λευκοι υπερτερουν ειναι γνωστο ...το οτι οι Ελληνες ακολουθωντας την Αριστοτελεια φιλοσοφια οδηγησαν τον ανθρωπο και τις κοινωνιες σε υπερτατες αξιες ειναι επισης γνωστο.....οσον αφορα την σημερινη νεροβραστη πολιτικα ορθη και πολυπολιτισμικη σουπα ας οψονται οι ανθυποφασιστες δικαιωματιστες μα τοις κλαψωμουνικες μισοκακομοιρες αποψεις τους
ΑπάντησηΔιαγραφήΔε προκαλεί ο πολυφυλετισμός την καταστροφή ούτε οι μεικτοί γάμοι. Η υιοθέτηση και επιβολή της κουλτούρας του τεμπέλη, της χαζομάρας (προς ώφελος ολίγων εκλεκτών λαών εκμεταλλευτών η και ενός που θα κυβερνά πλήθη χειραγωγίσιμων πανηλίθων Νιγήρων) και ο διωγμός των αρίστων (ορθολογικά σκεφτόμενων ατόμων) φέρνει μια κοινωνία στην καταστροφή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοιος μίλησε για καταστροφή? Ξαναδιάσε σιγά σιγά και ήρεμα τι γράφει ο Αριστοτέλης παραπάνω. Λέει ότι ο ερχομός ανθρώπων με <> δηλαδή άλλα ήθη, παραδόσεις, θρησκεία κτλ., έχουν φέρει αναταραχές στις ελληνικές αποικίες. Το να θέλει επίσης κανείς να κάνει γάμο με μια γυναίκα από την πατρίδα του είναι ρατσισμός? Ρατσισμός είναι αν υποτιμάς και μάλιστα έμπρακτα τον άλλον κάτι που ούτε ο Αριστοτέλης ούτε οι αρχαίοι ¨Έλληνες έκαναν όπως κάποιοι ακραίοι σήμερα φασίστες που έδερναν ξένους
Διαγραφή