Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Οι φυλετικοί τύποι της Ινδίας κατά Eickstedt

O Egon von Eickstedt ήταν ο πρώτος ανθρωπολόγος που κατάφερε να παρουσιάσει με επιτυχία μια αναλυτική φυλετική τυπολογία της Ινδικής χερσονήσου. Σε άρθρο που ερευνά την φυλετική ιστορία της Ινδικής χερσονήσου, ο Eickstedt παραθέτει μια σειρά φωτογραφιών οι οποίες αντιστοιχούν στους φυλετικούς τύπους που εισήγαγε.

Πριν περάσουμε στις φωτογραφίες, να εξηγήσουμε ότι ο Eickstedt διαχωρίζει τρεις κύριους φυλετικούς κλάδους στην Ινδία, Weddid, Melanid και Indid, οι οποίοι διαχωρίζονται περαιτέρω ως εξής:
Weddid: Gondid, Malid
Melanid: South Melanid, Kolid
Indid: Gracile Indid, North Indid

Δείτε τις φωτογραφίες...




Gondid




Malid (υποτύπος)




(South) Melanid




Kolid (υποτύπος)




(Gracile) Indid




North Indid




Και τέλος παρουσιάζονται άλλα φυλετικά στοιχεία, διαφορετικής καταγωγής.
Αριστερά Palaemongolid, στο κέντρο Orientalid και δεξιά Brachid.



Και ο χάρτης με την φυλετική σύνθεση της Ινδίας, που δείχνει την γεωγραφική διασπορά των παραπάνω τύπων.


Από την δημοσίσευση του Eickstedt στο Zeitschrift für Morphologie und Anthropologie, με τίτλο Die Rassengeschichte von Indien mit besonderer Berücksichtigung von Mysore.

3 σχόλια:

  1. Κύριε Διαχειριστά ,ψάχνω μία ανάρτηση σας,όπου απαντάτε σε έναν σχολιαστή και αναλύετε το τι πίστευε ο Έβολα,όσο κι αν έψαξα όλο σχεδόν το Ιστολόγιο,δεν μπόρεσα με τίποτα να το βρω.Κάτι θα μου ξέφυγε και πρέπει να ξαναρχίσω από την αρχή.Το ψάχνω εδώ και μήνες,αν θυμάστε που είχατε γράψει αυτό το εκτενές σχόλιο,γράψτε το λινκ εδώ,σας παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.