Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

O Theodor Fritsch για την πηγή της ηθικής


"Η ηθική πηγάζει από τον νόμο της διατήρησης του είδους, της φυλής. Οτιδήποτε εξασφαλίζει το μέλλον του είδους, οτιδήποτε ανυψώνει τη φυλή σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα φυσικής και πνευματικής τελειότητας, είναι ηθικό."

Theodor Fritsch, Die rechte Ehe


Ο Theodor Fritsch ήταν Γερμανός συγγραφέας, εκδότης και πολιτικός. Ξεκινά την καριέρα του ως μηχανικός, αλλά σύντομα στρέφεται στις εκδόσεις. Εκδίδει πολιτικά και αντι-εβραϊκά βιβλία, μερικά εκ των οποίων...
συγγράφει ο ίδιος. Στα σημαντικότερα συγκαταλέγονται τα εξής: The Handbook of the Jewish QuestionAnti-Semitic Catechism και The Riddle of the Jew's Success, στα οποία γράφει αλήθειες για την διεθνή Εβραϊκή συνομωσία. Τα βιβλία του διαβάζονται από εκατομμύρια Γερμανούς και ασκούν σημαντική επίδραση. Εκλέγεται στο κοινοβούλιο με το Αντισημιτικό Λαϊκό Κόμμα και προσπαθεί να ενώσει πολιτικά όλες τις αντιεβραϊκές δυνάμεις.

Είναι φυλετικά συνειδητοποιημένος και διαπιστώνει ότι ο υπέρτατος σκοπός είναι η διατήρηση και βελτίωση της φυλής. Η ηθική πηγάζει όχι από εξ αποκαλύψεως ιδεοληψίες κάποιων φαντασμένων, αλλά από τον νόμο της διατήρησης της φυλής, δηλαδή από την ίδια τη φύση. Και όχι μόνο η επιβίωση, αλλά και η διασφάλιση του μέλλοντος, καθώς και η ανύψωση της φυλής είναι αυτά που δίνουν περιεχόμενο στην έννοια της ηθικής. Συνεπώς, η ηθική πηγάζει από την ίδια τη φύση, έχοντας ως απώτερο στόχο την επιβίωση, την ισχυροποίηση και την σωματική και πνευματική τελειοποίηση της φυλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.