Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε 50.000 αγρότες, δείγμα τεράστιο. Ο συγγραφέας χωρίζει κάποιες περιοχές ως προς τα ανθρωπλογικά τους γνωρίσματα.
Σε περιοχές της κεντρικής Ευρωπαϊκής Ρωσίας, εμφανίζεται δολιχοκεφαλία με τον κεφαλικό δείκτη να μην υπερβαίνει το 79.9, γεγονός που δεν συναντάται αλλού. Ο χρωματισμός τους...
είναι σχετικά καστανός. Όπως γίνεται αντιληπτό, η περιγραφή αναφέρεται σε Βαλτο-Κρομανοειδείς πληθυσμούς.
Σε άλλες διπλανές περιοχές, κατοικούν βραχυκέφαλοι με κεφαλικό δείκτη στο διάστημα 83-87 και οι οποίοι σχετικά ξανθοί. Εδώ προφανώς γίνεται λόγος για Βαλτικούς. Αυτοί εμφανίζονται ειδικά προς την Λευκορωσία, ενώ σε ενδιάμεσες περιοχές, ο δείκτης πέφτει στο 81-82, δηλαδή σε ένα ενδιάμεσο των δύο παραπάνω περιπτώσεων.
Στις περιοχές κοντά στην Ουκρανία, οι κάτοικοι, γνωστοί παλαιότερα ως Little Russians, είναι βραχυκέφαλοι αλλά καστανοί. Πράγμα που υποδηλώνει ενδιάμεσους Αλπικο-Βαλτικούς.
Σε περιορισμένες περιοχές πουσυνορεύουν με τις Βαλτικές χώρες, εμφανίζονται απομεινάρια του Νορδικού τύπου, ή ορθότερο Νορδοειδείς μορφές, καθώς δεν τους παρουσιάζει δολιχοκέφαλους, αλλά με κεφαλικό δείκτη 80-81.
Στη συνέχεια δίνεται πίνακας με τις μετρήσεις ανά περιοχή. Οι μετρήσεις του Tschepourkowsky συμπλέουν αρκετά με προηγούμενες μετρήσεις στην περιοχή. Σχεδόν όλη η επεξεργασία των στοιχείων ακολουθεί την στατιστική μέθοδο που εισήγαγε ο Karl Pearson, ιδρυτής του περιοδικού. Αν και η αλήθεια είναι ότι η λεπτομερής στατιστική ανάλυση δεν βοηθά σχεδόν καθόλου την ανθρωπολογία. Επίσης, δίνονται φωτογραφίες από σύνθετα πρόσωπα των παραπάνω περιοχών.
Η μελέτη περιλαμβάνει έναν χάρτη του κεφαλικού δείκτη στην Ευρωπαϊκή Ρωσία.
Με τις άσπρες γραμμές δίνονται οι περιοχές με πλειοψηφία δολιχοκέφαλων Βαλτο-Κρομανοειδών, με μαύρο δίνονται οι περιοχές με τους βραχυκέφαλους, ξανθούς Βαλτικούς στον βορρά και καστανούς Αλπικο-Βαλτικούς στον νότο. Με αχνό γκρι δίνονται οι ενδιάμεσες και μεσοκέφαλες περιοχές, που περιλαμβάνουν μίξεις δολιχοκέφαλων και βραχυκέφαλων.
Φτάνουμε στα συμπεράσματα. Στην Ευρωπαϊκή Ρωσία κατοικούν κυρίως Βαλτικοί, Βαλτο-Κρομανοειδείς και Αλπικο-Βαλτικοί, αν εξαιρέσουμε όλους τους μογγολικούς τύπους που έχουν εισρεύσει. Σπανίως συναντώνται Νορδικοί, ιδιαίτερα κοντά στις Βαλτικές χώρες και σποραδικά στην ενδοχώρα. Επίσης, υπάρχουν και κάποιοι Pontid, ειδικότερα στο νότο.
Στην ισχυρή Βαλτική συνιστώσα στην Ευρωπαϊκή Ρωσία οφείλεται η μοιρολατρία και τα βασικά γνωρίσματα της ψυχοσύνθεσης του Ρωσικού λαού. Βέβαια τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Κι αυτό γιατί οι Βαλτο-Κρομανοειδείς μορφές αποτελούν πολύ σημαντικό μέρος του πληθυσμού, σε βαθμό που καθιστούν ολόκληρες περιοχές δολιχοκέφαλες ή μεσοκέφαλες. Οι Βαλτο-Κρομανοειδείς είναι άριστοι μαχητές και σε αυτούς οφείλεται η στρατιωτική ικανότητα της Ρωσίας και όχι σε Αλπικούς και Βαλτικούς, πράγμα που μπορεί να το διαπιστώσει κανείς παρατηρώντας φωτογραφικό υλικό.
Ως προς τα φυλετικά ζητήματα στη Ρωσία, σέρνεται μια ασταμάτητη παραφιλολογία περί Νορδικότητας και προσπάθειας πλήρους ταυτοποίησής τους με τους Ευρωπαίους, ασχέτως αν έχουν μεταξύ τους πλήθος μογγολικών στοιχείων. Αυτό προέρχεται από την επιθυμία τους να θεωρούνται Ευρωπαίοι ή ακόμη καλύτερα Νορδικοί και σε καμία περίπτωση μογγόλοι. Τα πράγματα βέβαια έχουν ως εξής: Ανθρωπομετρικά, οι καστανοί δολιχοκέφαλοι Βαλτο-Κρομανοειδείς είναι πολύ κοντά στους ξανθούς δολιχοκέφαλους Νορδικούς, όμως δεν είναι σε καμία περίπτωση το ίδιο πράγμα. Αποτελούν σωματικά και ψυχικά τελείως ξεχωριστούς φυλετικούς τύπους. Αυτό είναι προφανές στον οποιονδήποτε προσεκτικό παρατηρητή. Επιπλέον, η ξανθότητα των περισσότερων Ρώσων αντιστοιχεί στον τοπικό βραχυκέφαλο Βαλτικό τύπο και σπανίως στον δολιχοκέφαλο Νορδικό. Επίσης, είναι γεγονός ότι ακόμη και στην Ευρωπαϊκή Ρωσία υπάρχει εμφανές ποσοστό μογγόλων διαφόρων τύπων. Συνεπώς, οι Ρώσοι πρέπει να αντιμετωπίζονται φυλετικά ως αυτό που είναι και όχι ως αυτό που θα ήθελαν να είναι.
Ευχαριστούμε το διαχειριστή για το άρθρο. Υπάρχει κάποια παρόμοια ανάλυση για του Ουκρανούς;
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι περισσότερες ανθρωπολογικές μελέτες στην περιοχή της σημερινής Ουκρανίας έγιναν επί Τσάρου, καθώς επί εβραιομπολσεβίκων τα πράγματα δυσκόλεψαν, πόσω μάλλον με τις διώξεις των αντικαθεστωτικών της περιοχής και τους επιβαλλόμενους λοιμούς. Επί Ρωσικής Αυτοκρατορίας, οι κάτοικοι της σημερινής Ουκρανίας αντιστοιχούν περίπου σε αυτούς που τότε ονομάζονταν Little Russians.
ΔιαγραφήΜια μελέτη του W. Emme που αναφέρεται σε Little Russians είναι η εξής:
http://fyletika.blogspot.gr/2014/05/blog-post_8.html
Στο κείμενο της δημοσίευσης, οι Little Russians βρίσκεται να είναι πιο βραχυκέφαλοι από τους Great Russians και να ανήκουν κυρίως σε τρεις τύπους, έναν καστανό δολιχοκέφαλο, έναν καστανό βραχυκέφαλο και έναν ξανθό βραχυκέφαλο, δηλαδή Κρομανοειδείς/Pontid, Αλπικοί και Βαλτικοί, αντίστοιχα. Τάση βραχυκεφαλίας βρίσκει και ο Ikoff σε άλλη μελέτη, που θα δημοσιευτεί εν καιρώ, με μεσο-βραχυκέφαλους στην περιοχή της Poltava και βραχυκέφαλους στην περιοχή του Κιέβου.
Σε γενικές γραμμές, στην σημερινή Ουκρανία κατοικούν κυρίως Αλπικοί, Βαλτικοί, (Βαλτο)Κρομανοειδείς και Pontid, καθώς επίσης Διναρικοί στα δυτικά και Τουρανικοί ή άλλοι μογγολικοί τύποι στα ανατολικά.
Κατατοπιστική η απάντηση σου. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!
Διαγραφήαυτη η πανεμορφη θεικη ρωσιδουλα σε ποιον φυλετικο τυπο ανηκει συναγωνιστες????
ΑπάντησηΔιαγραφήκατα τη γνωμη μου στον πρωτο-θρακικο....τετοιες εχουμε πολλες στον ορεινο ογκο της ροδοπης στα πομακοχωρια σε μας εδω στη θρακη...για ψαξτε το λιγο κυριε διαχειριστα....
http://3.bp.blogspot.com/-k8uI_UvIYwE/U2-SvxvaDpI/AAAAAAAABes/4Y6SjSCAti4/s1600/Russian+Geneticists+Disprove+Out+of+Africa+Claim.jpg
Ἐξαιρετικὸ μουνάκι ἡ μικρή. Εἶναι Νορδικὴ, ἴσως μὲ λίγο κρομανιόν στὰ σαγόνια.
ΔιαγραφήἘπίσης, ἐπειδὴ τὸ ἄρθρο ἀναφέρεται στὴν λευκὴ φυλὴ γενικῶς, δὲν εἶναι ἀπαραίτητο ἡ μικρὴ νὰ ἧναι Ῥωσίδα. Μπορεῖ νὰ ἦναι σκανδιναυὴ ἢ ἀμερικανίδα.
ΔιαγραφήΒάλε Ελληνικό όνομα ρε γαμημένη αδερφή, που το παίζεις και Εθνικοσοσιαλιστής... κάτι τέτοια μαλακισμένα σαν την ώρα σας είναι που έχουν διαλύσει το κίνημα και πλέον είναι απωθητικό ακόμα και το όνομα του Εθνικοσοσιαλισμού στον μέσο Εθνικιστή.
Διαγραφή