Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Ιπποκράτης για την κληρονομικότητα

"Εἰ οὖν γίγνονται ἔκ τε τῶν φαλακρῶν φαλακροὶ, καὶ ἐκ γλαυκῶν γλαυκοὶ, καὶ ἐκ διεστραμμένων στρεβλοὶ, ὡς ἐπὶ τὸ πλῆθος, καὶ περὶ τῆς ἄλλης μορφῆς ὁ αὐτὸς λόγος"

Αν λοιπόν γεννιούνται και από φαλακρούς γονείς φαλακρά παιδιά και από γαλανομάτηδες παιδιά με γαλανά μάτια και από γονείς αλλήθωρους αλλήθωρα, σχετικά με τον αριθμό τους και την υπόλοιπη μορφή τους ισχύει ο ίδιος λόγος.



Ο Ιπποκράτης αναγνώριζε ότι η κληρονομικότητα είναι αυτή που ορίζει τα γνωρίσματα των παιδιών. Οι γονείς...
κληρονομούν τα χαρακτηριστικά τους στους απογόνους, συνεπώς έχει μεγάλη σημασία για την επόμενη γενιά το ποιοι είναι οι γονείς της. Ο Ιπποκράτης, θεμελιωτής της επιστήμης της Ιατρικής, είχε κάνει μακροχρόνιες παρατηρήσεις επί του θέματος και ήδη από την αρχαιότητα έχουμε ξεκάθαρη αποδοχή της σημασίας της κληρονομικότητας, η οποία όπως ορθά παρατηρεί ο Ιπποκράτης επεκτείνεται σε κάθε γνώρισμα της ανθρώπινης μορφής.

6 σχόλια:

  1. Ποσο πιο ομορφος θα ηταν ο κοσμος αν σεβονταν οι ανθρωποι τις φυλες και την φυση.
    Εχουν κανει την κοινωνια μας τοσο `χυμα`. Μια πολυ χαλαρη εφαρμογη της ευγονικης θα εμοιαζε για αυτους σατανικη,ρατσιστικο,αιμοβορα κτλ.

    Ποσες αρρωστιες δεν θα υπηρχαν πλεον.Ποσο ψηλα θα ηταν η ανθρωποτητα.
    Δεν μιλαω για αφανισμους καποιων `κατωτερων` φυλων. Μιλαω για επικρατηση ολων των φυλων στους γεωγραφικους τους τοπους και βελτιωση των φυλων αυτων οσο γινεται στην καθεμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως το πιο λογικό σχόλιο που έχω διαβάσει στο ιστολόγιο εδώ και πολύ καιρό.

      Διαγραφή
  2. Πόσο πιὸ ὄμορφος θὰ ἦτο ὁ κόσμος, ἂν ἐξωλοθρεύαμε ὅλες τὶς ἄλλες φυλὲς & ἔμεναν μόνον οἱ Ἄριοι στὴ γῆ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απολύτως με τον συνναζιστή Χίμλερ! Η απόλυτη κυριαρχία είναι ο αυτοσκοπός στο παιχνίδι των ειδών! Πρέπει να επικρατήσουμε, αλλιώς οι υπόλοιποι δεν θα το σκεφτούν καν ενοχικά το ενδεχόμενο της δικής μας εξαφανίσεως ! There can be only ONE!

      Διαγραφή
    2. Εδω ειναι ενα σημειο με το οποιο δεν συμφωνουν ολοι οι εθνικιστες.
      Εγω διαφωνω με το να εξωλοθρευσουμε ολες τις υπολοιπες φυλες του πλανητη. Θεωρω πως ο φυλετισμος γεννηθηκε απο τον σεβασμου του ανθρωπου για τις φυλες του ειδους. Οπως ειχα ακουσει και σε ενα βιντεο ενος Αγγλου, μου αρεσει η διαφορετικοτητα που εμφανιζει το ειδος μας.

      Συμφωνω ομως με το να επικρατησουν συγκεκριμενοι φυλετικοι τυποι στην Ελλαδα...γενικα οι διαφοροι τυποι να επικρατησουν εκει που `γεννηθηκαν`.

      Διαγραφή
    3. ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΩΝ ΕΜΕΤΙΚΩΝ ΠΙΘΗΚΟΕΙΔΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΟΦΥΛΩΝ.
      ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΛΕΥΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.