Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Η επίδραση του αλκοολισμού στους απογόνους

Η επίδραση του αλκοόλ στον ανθρώπινο οργανισμό αποτελεί σημείο αντιπαράθεσης για τους επιστήμονες. Άλλοι βρίσκουν θετικά στο να πίνουμε αλκοολούχα ποτά, ενώ άλλοι ζητούν μέχρι και την απαγόρευσή τους, ακόμα και για λόγους υγείας. Την ανθρωπολογία απασχολεί το ζήτημα του κατά πόσο το αλκοόλ και ειδικά ο αλκοολισμός προκαλεί αρνητικές επιδράσεις στους απογόνους. Μία πολύ σημαντική μελέτη επί του ζητήματος της επίδρασης του αλκοολισμού στους απογόνους δημοσίευσε η Ethel Elderton υπό τον τίτλο "A first study of the influence of parental alcoholism".

Η μελέτη προσπαθεί να δείξει τις επιδράσεις στην υγεία, στην σωματική διάπλαση και στις πνευματικές ικανότητες των παιδιών από αλκοολικούς γονείς. Το πρόβλημα του αλκοολισμού είναι έντονο στις βόρειες Ευρωπαϊκές χώρες και αποτελεί ευαίσθητο ζήτημα. Ο αλκοολισμός αποτελεί κοινωνική μάστιγα και όλοι διατίθενται αρνητικά εναντίον του. Ωστόσο το κατά πόσον αυτός επιδρά στους απογόνους είναι άλλο ζήτημα. Αυτό...
εξέτασε η Elderton κάνοντας εκτεταμμένη στατιστική μελέτη, με τη βοήθεια του Karl Pearson. Από την πλευρά της ευγονικής, ο αλκοολισμός εξετάζεται αρχικά ως προς το κατά πόσο αποτελεί ένδειξη ότι ο γονέας έχει ήδη κάποιο γενετικό πρόβλημα, ώστε να το μεταδόσει στους απογόνους. Επίσης, πρέπει να εξεταστεί το κατά πόσον επηρεάζει το οικογενειακό περιβάλλον όπου ανατρέφονται τα παιδιά. Ακόμη, το κατά πόσο ο αλκοολισμός στους γονείς εξασθενίζει το έμβρυο ή το σπέρμα, ή την ανάπτυξη του παιδιού.

Υπάρχουν διάφορα επιμέρους προβλήματα της μελέτης, όπως το αν είναι αλκοολικός ο ένας ή και οι δύο γονείς, αν ήταν αλκοολικοί όταν γεννήθηκαν οι απόγονοι ή μόνο πριν ή μετά. Επίσης τα όρια μεταξύ αλκοολικού και μέτριου πότη είναι δυσδιάκριτα. Τα στατιστικά στοιχεία έχουν ληφθεί από τις περιοχές του Μάντσεστερ και τουΕδιμβούργου.

Τα αποτελέσματα είναι αναμενόμενα για όποιον γνωρίζει τις βασικές αρχές της κληρονομικότητας.
Ως προς το ύψος και το βάρος των παιδιών, η συσχέτιση είναι ελάχιστη, κάτω από 0.10, ακόμα και αρνητική, συγκρίσιμη με το στατιστικό σφάλμα.


Ως προς την υγεία στο Μάντσεστερ έχουμε τους εξής πίνακες με ποσοστά:


Οι διαφορές και πάλι είναι μηδαμινές και είναι πιο πιθανό να οφείλονται είτε σε στατιστικό σφάλμα, είτε να προκύπτουν από κοινωνικά αίτια.

Στο Εδιμβούργο προκύτπουν έχουμε παρόμοιας σημασίας ποσοστά:


Ως προς την πνευματική υγεία, η συσχέτιση του αλκοολισμού με νοητικά προβλήματα είναι ελάχιστη έως αρνητική.


Ως προς την ευφυΐα, πάλι δεν υπάρχουν εμφανείς διαφοροποιήσεις σύμφωνα με τους παρακάτω πίνακες:


Εν συντομία προέκυψαν τα εξής:
- Οι ρυθμοί θανάτων είναι πιο μεγάλοι στους αλκοολικούς, αλλά αυτό φαίνεται να οφείλεται στην παραμέλησηη των τέκνων ή σε κοινωνικούς λόγους και μάλιστα αυξάνει όταν αλκοολική είναι η μητέρα.
- Το ύψος και το βάρος των αλκοολικών παιδιών είναι περίπου ίδιο με αυτό των υπολοίπων.
- Οι μισθοί των αλκοολικών είναι αναμενόμενα ανεπαίσθητα χαμηλότεροι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν οφείλονται σε πνευματική η σωματική κατωτερότητα.
- Η υγεία των παιδιών των αλκοολικών είναι ελαφρά καλύτερη από αυτή των υπολοίπων, αλλά και πάλι οι διαφορές είναι αμελητέες.
- Ο αλκοολισμός των γονέων δεν προκαλεί πνευματικές παθήσεις στα παιδιά.
- Η σχέση του αλκοολισμού των γονέων με την ευφυΐα των παιδιών είναι τόσο μικρή και χρειάζεται μεγαλύτερο δείγμα.
- Τα παιδιά των αλκοολικών έχουν καλύτερη όραση, πιθανόν επειδή ζου περισσότερο χρόνο στον δρόμο και όχι στο σπίτι. Και πάλι οι διαφορές είναι μικρές.

Δηλαδή φαίνεται ότι δεν υπάρχει διαφοροποίηση σε ύψος, βάρος, πνευματικές παθήσεις, ευφυΐα, ενώ τα λίγο χειρότερα εισοδήματα και ρυθμοί θανάτων είναι καθαρά λόγω παραμέλησης των τέκνων, που κατά τα γεννιούνται υγιέστατα. Σε μερικές περιπτώσεις τα παιδιά των αλκοολικών υπερτερούν των υπολοίπων, όπως στην όραση και στην γενική υγεία. Όλα αυτά είναι απολύτως λογικά, καθότι ο αλκοολισμός δεν κληρονομείται, συνεπώς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στον απόγονο, ο οποίος λαμβάνει το ίδιο γενετικό υλικό από τους δυο γονείς, είτε αυτοί πίνουν, είτε δεν πίνουν. Αλκοολικοί και μη αλκοολικοί δεν ξεχωρίζουν.

Η μελέτη αυτή προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών στην επιστημονική κοινότητα και ειδικά στις τάξεις κάποιων ευγονιστών, καθώς και στο κίνημα εναντίον του αλκοολισμού. Αρκετοί ευγονιστές το είχαν ρίξει στον ηθικισμό, αντί να αντιμετωπίζουν την ευγονική με επιστημονικά κριτήρια. Δηλαδή, ενώ θα έπρεπε να είναι αντίθετοι στον αλκοολισμό για λόγους υγείας και ευεξίας του πληθυσμού, κάποιοι θεώρησαν ότι αυτό ο αλκοολισμός διαδίδεται κληρονομικά και θα πρέπει οι αλκοολικοί να μην γεννούν παιδιά ή και να στειρώνονται. Πράγμα όπως που κατέρριψε η μελέτη της Elderton, βρίσκοντας αμελητέα συσχέτιση μεταξύ αλκοολισμού και αρνητικής επίδρασης στους απογόνους. Η σφοδρότητα των αντιδράσεων ανάγκασε τον Karl Pearson, που βρίσκεται πίσω όπου διαβάζετε Elderton, να δημοσιεύσει ένα παράρτημα για την μελέτη αυτή, όπου ξεφτιλίζει κάτι άσχετους οικονομολόγους σαν τον Keynes - που έφτασαν στο σημείο να χρησιμοποιούν δείγμα δύο (2) ατόμων! - οι οποίοι δυστυχώς διδάσκονται στα πανεπιστήμια σήμερα και θεωρούνται αυθεντίες! Οι αντιδράσεις συνεχίστηκαν και ο Pearson αναγκάστηκε να εκδώσει και δεύτερη μελέτη επί του θέματος, όπου καταρρίπτει τους ισχυρισμούς όσων επιστημόνων προσπάθησαν να αποδείξουν ότι οι συνέπειες του αλκοολισμού είναι κληρονομήσιμες και υπεύθυνες για την υποβάθμιση της υγείας και του πνεύματος των απογόνων. Ο Pearson, ασυναγώνιστος στον τομέα της στατιστικής, δεν δυσκολεύτηκε να επιβληθεί επιστημονικά, όσο και αν κάποιοι δεν θέλησαν να παραδεχτούν την ήττα τους.

Το συμπέρασμα δεν είναι να γίνετε αλκοολικοί, όπως το εξέλαβαν κάποιοι τότε, αλλά ότι ο αλκοολισμός δεν κληρονομείται. Όμως ο αλκοολισμός αποτελεί κοινωνικό πρόβλημα και πρέπει να περιοριστεί, αλλά δεν είναι πρόβλημα με το οποίο θα πρέπει να ασχοληθεί η ευγονική, καθότι μη κληρονoμικός.

16 σχόλια:

  1. Που οφειλεται το οτι παιδια αλκοολικων εχουν καλυτερη οραση και υγεια απο τα υπολοιπα;;


    Επισης μια ασχετη ερωτηση..
    Υπαρχουν σημερα ευγονιστες; Υπαρχουν (ακομη και σε κρατη οπως την Ελλαδα) τιποτα τραπεζες σπερματος(ή κατι παρομοιο) που δεχονται μονο υγιεις ανθρωπους και ανωτερης φυλετικης καταγωγης;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα, που ζεις ρε φίλε, μήπως στη δεκατία του 20' κάπου στη Σουηδία? Εδώ πλέον θεσπίστηκε αντιρατσιστικός νόμος και ο Αλ Χαλούμ θα τυγχάνει, ίσης μεταχείρισης με τον Γιον Κιμ Ούι τον Αμπέμπελε Κέκουα και τον εγχώριο Γιώργο..
      Οι λευκές χώρες αποβλακώθηκαν και οι γυναίκες τους, γέννησαν το καρπό κάθε τυχάρπαστου βρωμιάρη μετανάστη, βιαστή / και μη, από όλες τις κωλοτρυπίδες της γης.
      Ευγονική υπάρχει, με τις παραδοσιακές της μεθόδους, αλλά σε άλλες ηπείρους και όχι για λευκούς ανθρώπους.

      Διαγραφή
    2. Κάνε εὐγονικὴ γιὰ τὴν πάρτυ σου. Παντρέψου μία ἄρια μουνάρα Ἑλληνίδα ἢ βορειοευρωπαία & κάνε μαζύ της 4-5 παιδιά, νὰ γουστάρῃς ναοῦμε.

      Διαγραφή
    3. Η βορειοευρωπαία μετά τα εικοσιπέντε αρχίζει και μετασχηματίζεται σε ένα μεγαλόσωμο δέμα .

      Διαγραφή
    4. Εγώ προτείνω να συμβάλουμε όλοι εμείς οι Έλληνες ρατσιστές ώστε να δημιουργηθεί μια τράπεζα σπέρματος στην οποία θα συλλέγεται αποκλειστικά και μόνο Βορειοευρωπαϊκό Υπεράριο σπέρμα για όποιον ενδιαφέρεται.

      Διαγραφή
    5. Για την όραση, σε άλλον πίνακα της έρευνας φαίνεται ότι τα παιδιά των αλκοολικών περνούν περισσότερες ώρες στον δρόμο από τα υπόλοιπα, λόγω οικογενειακής παραμέλησης. Τα υπόλοιπα παιδιά μένουν περισσότερες ώρες στο σπίτι, πράγμα ανθυγιεινό για τα μάτια, πόσο μάλλον αν συνδυάζεται με πολύ διάβασμα. Όσο για την υγεία, οι διαφορές είναι μικρές, συγκρίσιμες του στατιστικού σφάλματος. Δεν είναι τυχαίο ότι και σήμερα πιο υγιείς είναι όσοι ζουν από μέσα την κοινωνία, παρά όσοι ζουν αποχαυνωμένοι με ανέσεις. Πάντως τα αίτια των παραπάνω διαφορών είναι κοινωνικά και όχι βιολογικά.

      Περί ευγονικής, πριν περίπου εκατό χρόνια η αποδοχή της ευγονικής ήταν ευρύτατη σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο. Σε χώρες όπως Σουηδία, Γερμανία, Αγγλία, ΗΠΑ, υπήρχαν ακόμα και κρατικά ιδρύματα που προωθούσαν ζητήματα ευγονικής και βελτίωσης της φυλής, καθώς και αντιμεταναστευτικοί νόμοι με φυλετικά κριτήρια. Η Εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία εφάρμοσε με επιτυχία ευγονικές πρακτικές και με φυλετικά κριτήρια, πράγμα που ενόχλησε τον διεθνή εβραϊσμό. Μετά την επικράτησή τους στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, οι σιωνιστές νικητές έκλεισαν όλα τα ιδρύματα ευγονικής και έκαναν προπαγάνδα και διώξεις εναντίον των ευγονιστών, πράγμα που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, με στόχο την επιβολή του πολυφυλετισμού και της παγκοσμιοποίησης.

      Τράπεζες σπέρματος με τέτοια επιλεκτικότητα δεν υπάρχουν. Όμως όποιος ζητήσει σπέρμα για εξωσωματική, λογικά μπορεί να επιλέξει τον δότη της αρεσκείας του, δηλαδή αυτόν που θεωρεί καλύτερο.

      Ευγονιστές υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν όσο θα βρίσκονται μορφωμένοι άνθρωποι που αναζητούν την βελτίωση της φυλής και γενικότερα του ανθρώπου.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμε 9:28 τι εννοείς δεν κρύβεται καμία επιστημονική έρευνα και καμία θεωρία πίσω από τον ρατσισμό;;Μάλλον δεν έχεις ψάξει αρκετά.Νέες επιστημονικές αποδείξεις που στηρίζουν τη ρατσιστική θεωρία βγαίνουν κάθε μέρα.
      Για αρχή, επέτρεψέ μου να σου προτείνω να διαβάσεις την έκθεση του Charles White,ίσως του πρώτου ανθρώπου που θεμελίωσε επιστημονικά τη θεωρία του πολυγενετισμού.
      http://debbiejlee.com/ageofwonder/white.pdf
      Επίσης,καλό θα ήταν να ρίξεις μια ματιά και στο παρακάτω βίντεο στο οποίο ο καθηγητής Douglas Whitman αναλύει την εξελικτική και βιολογική πραγματικότητα της φυλής.
      Πρόσεξε τα παραπάνω και ίσως μάθεις κάτι.

      Διαγραφή
    7. https://www.youtube.com/watch?v=jeb09GS7ids&list=PLxAHYXrq36e6g_yL_Zq4eTQySYzEK-LEP
      To link του βίντεο.

      Διαγραφή
    8. Οοχι συγγνωμη...αλλο εννοουσα..Ο ρατσισμος φυσικα και στεκει..οι φυλες υπαρχουν και διαφερουν... Εννοουσα οτι οι ρατσιστες σημερα ειναι ανεγκεφαλοι και λενε αυτα που λενε..υποστηριζουν αυτα που υποστηριζουν..χωρις να ξερουν γιατι..χωρις να εχουν διαβασει κατι..να εχουν καποια γνωση..Λενε ξερω γω.. Μισω τους μαυρους.. Γιατι;;
      Γιατι ειναι μαυροι.. Τελος.
      Αυτο εννοουσα..

      Διαγραφή
    9. Το ότι κάποιοι έχουν ξεφτιλίσει την έννοια του ρατσισμού,μη έχοντας επιχειρήματα για να στηρίξουν τις ιδέες τους(ή τουλάχιστον τις ιδέες και τις αξίες που διατείνονται οι ίδιοι ότι έχουν) δεν αλλάζει την ουσία.
      Το παρών ιστολόγιο παρουσιάζει τη ρήση "Ρατσιστής είναι όποιος πιστεύει στη γενετική, στην ιστορία και στα μάτια του".Εφόσον λοιπόν πιστεύουμε στα παραπάνω και εφόσον μπορούμε να στηρίξουμε τις θεωρίες μας επιστημονικά,με ιστορικά και με καθημερινά παραδείγματα,είμαστε ρατσιστές.Η άσχημη απήχηση που ενδεχομένως έχει η λέξη οφείλεται στην πολυετή σιωνιστική προπαγάνδα στην οποία έχουν εκτεθεί Λευκοί άνθρωποι σε όλον τον κόσμο,εμάς όμως δεν θα έρπεπε να μας ενδιαφέρει.

      Διαγραφή
    10. Προς Ανώνυμο 9:28

      Όσοι νομίζουν ότι οι φυλές θα αναμιχθούν και θα γίνουμε όλοι κάτι το ενδιάμεσο, αγνοούν τους νόμους του Μέντελ. Η εκτεταμένη μίξη, σημαίνει ότι θα υπάρχει ένα μωσαϊκό από πολλούς φυλετικούς συνδυασμούς, όμως οι αρχικοί τύποι θα εμφανίζονται διαρκώς. Για παράδειγμα, στην Ευρώπη οι φυλετικοί τύποι της αρχαιότητας παραμένουν μέχρι και σήμερα, παρά την εκτεταμένη μίξη. Το ίδιο θα γίνει και με τις επιπλέον μη συγγενείς Αφροασιατικές φυλές. Αν ευοδωθεί το σχέδιο πολυφυλετισμού που προωθεί ο σιωνισμός, παρέα με τους υπηρέτες του, τους φιλελεύθερους κοσμοπολίτες και τους αριστερούς διεθνιστές, θα υπάρχει ένας ακόμη μεγαλύτερος αριθμός μικτών τύπων, από περισσότερους φυλετικούς τύπους, χωρίς να χάνονται οι αρχικοί τύποι, αλλά αυτοί θα βαίνουν μειούμενοι.

      Αυτό σημαίνει ότι θεωρητικά είναι δυνατό να επαναφέρουμε τις αρχικές φυλές, αν έχουν σωθεί έστω και λίγα άτομα. Βέβαια ακούγεται ουτοπικό να υπάρξει κίνητρο για κάτι τέτοιο, μετά από τέτοια μίξη. Εδώ δεν εφαρμόζεται η ευγονική από τα εθνικά κράτη, θα εφαρμοστεί από τις πολυφυλετικές χαβούζες; Αν φτάσουμε σε τέτοιο σημείο, τα πάντα θα έχουν αλλάξει ανεπιστρεπτί. Οι Εθνικιστές αγωνίζονται εναντίον αυτού του φριχτού σεναρίου, ενώ οι υπόλοιποι περιμένουν υπομονετικά, με διάφορες δικαιολογίες, ειδικά προετοιμασμένες για αυτούς από τα εβραϊκά ΜΜΕ, να αφανιστούν.

      Για να γίνουμε κάτι το ενδιάμεσο, χρειάζεται η επέμβαση της φυσικής και σεξουαλικής επιλογής, δηλαδή τα ενδιάμεσα γνωρίσματα να γίνουν πιο επιθυμητά ως προς την επιβίωση και την ελκυστικότητα και να επικρατήσουν. Αλλιώς, το αναμενόμενο είναι να υπάρχει ένα μωσαϊκό μίξεων από όλες τις φυλές του κόσμου.

      Διαγραφή
    11. Φιλε παλι παρεξηγησες.. Ειπα πιο πανω `με την εννοια που χρησιμοποιειται σημερα`. :P

      Δεν διαφωνω παντως με αυτα που λες..Απλως σου λεω τι εννοουσα

      Διαγραφή
    12. Συγγνωμη `φυλετικα ιστολογιο`. Δεν μου ειχε βγαλει το σχολιο σας. Τωρα το διαβασα.


      Καταλαβα αυτα που μου ειπατε..Ευτυχως κατι τετοιο οσο υπαρχουν εθνικιστες δεν προκειται να συμβει.

      Διαγραφή
    13. Κύριοι δεν συνδέεται κατ' ανάγκην ο φυλετισμός με τον εθνικισμό. Ο Γκομπινώ π.χ. ήταν φυλετιστής και εξίσου αντιεθνικιστής, καθώς θεωρούσε την ιδέα του έθνους παράγωγο της γαλλικής επανάστασης του 1789 και τον εθνικισμό απότοκο του οχλοκρατικού και σημιτικού πνεύματος.
      Αλλά και στην ελληνική περίπτωση είναι συχνά αδύνατον να συνδυαστεί ο εθνικισμός με τον φυλετισμό, και πολύ περισσότερο με τον εθνικοσοσιαλισμό. Σύμφωνα με έναν εθνικιστή οι σε μεγάλο βαθμό σημιτικής καταγωγής αδελφοί Κύπριοι είναι 100% Έλληνες, σύμφωνα με έναν φυλετιστή καθόλου έως ελάχιστα. Το ίδιο ισχύει και για τους οριενταλίδες Ποντίους κ.ο.κ. Ενδεικτικό της ασάφειας και της πανσπερμίας των ιδεών είναι πως ακόμη δεν μπορούν οι εθνικιστές και οι φυλετιστές να βγάλουν άκρη τί πιστεύουν για την προέλευση του ελληνικού έθνους: Είμαστε απόγονοι του αρχάνθρωπου τον Πετραλώνων; Κατοικούμε από τη νεολιθική περίοδο; Εμφανίστηκαν τα ελληνικά φύλα περί το 2000 π.Χ. (που είναι και η επιοστημονική και συνάμα η εθνικοσοσιαλιστική άποψη) και υπέταξαν τους Μινωίτες προέλληνες; Ήρθαμε από τον Σείριο κλπ κλπ.
      Οπότε μην το ζαλίζετε και πολύ. Δώστε στο πόπολο ό,τι θεωρία θέλει να ακούσει. Ακόμη πως και οι δραβίδες είναι Έλληνες να νιώσει εθνική υπερηφάνεια πως όλα του ανήκουν. Άλλωστε οι φυλετικές θεωρίες ενώ κάποτε συντάσσονταν από επιστήμονες και δημοσιεύονταν σε επιστημονικά βιβλία (με όνομα και υπογραφή) (βλ. Μεσοπόλεμος), τώρα απευθύνονται σε ερασιτέχνες και συναρπάζουν κατά βάση άνθρώπους με ανύπαρκτη επιστημονική κατάρτηση, και μάλιστα σε εποχή που για να αποτύχεις να μπεις φοιτητής σε πανεπιστήμιο πρέπει να το προπαθήσεις πολύ. Γιατί αλλιώς θα βάζανε το όνομα και την υπογραφή τους με βιβλία, εκδόσεις κ.ο.κ.Πως να το κάνουμε αυτά λείπουν, εκτός αν έχετε κανένα έργο Έλληνα επιστήμονα και φυλετιστή να μου προτείνετε. Αλλά και ένας δεν λέει τίποτα.
      Μην συνδέεστε και πολύ με τον εθνικοσοσιαλισμό, γιατί αυτός είχε επιστημονική επικύρωση σε ό,τι έλεγε και κυρίως ήταν αντιδημοκρατικός. Δεν επέτρεπε δηλαδή στον κάθε τυχόντα, όπως συμβαίνει στη ρωμέικη Ελλαδίτσα, όπου όλοι γίνανε ειδικοί σε όλα από τον καφενέ. Ο εθνικοσοσιαλισμός και ο φυλετισμός είναι πολύ σοβαρές θεωρήσεις για το Ελλαδιστάν του 21ου αιώνα.

      Διαγραφή
    14. Σωστὲς κουβένετες ἀπὸ τὸν ἀνώνυμο 2:12. Ἐπικυρώνω τὶς σοβαρὲς θέσεις του.

      Διαγραφή
  2. 'Ανώνυμε 10:15, δὲν εἶναι κακὸ κάποιος νὰ μίσῃ μὲ κριτήριο τὸ χρῶμα. Ἂν κάποιος π.χ. μισῇ τοὺς Νέγρους λόγῳ χρώματος & αὐτό του τὸ μίσος τὸν τρέφει μὲ ἐπιθετικότητα & ζωτικότητα, τότε μὲ καθαρὰ ἐξελικτικοὺς ὅρους πρόκειται γιὰ ἕνα ὑγιὲς συναίσθημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.