Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Ανθρωπολογία των Ελλήνων - Κερασούντα του Πόντου


Ο Αριστοτέλης Νεόφυτος ήταν Έλληνας ανθρωπολόγος, σπουδασμένος στη Γαλλία και ιδρυτής μαζί με τον Κλων Στέφανο και τον Μ. Αποστολίδη του πρώτου Ανθρωπολογικού Μουσείου στην Ελλάδα το 1866. Ο Νεόφυτος μελέτησε τους Έλληνες του Πόντου και δημοσίευσε τη μελέτη του "Le Grec du Nord-Est de l'Asie Mineure" στην Ανθρωπολογική Επιθεώρηση του Παρισιού.

Οι μετρήσεις έγιναν σε 142 άτομα, εκ των οποίων 20 γυναίκες, από την πόλη της Κερασούντας και στα γύρω χωριά. Ο κεφαλικός δείκτης προέκυψε κατά μέσο όρο 87,21. Η κατανομή του κεφαλικού δείκτη φαίνεται στο διάγραμμα, για τους "Έλληνες" της Κερασούντας, όπως γράφει η λεζάντα.

Από το διάγραμμα φαίνεται ότι...
δεν υπάρχει κανένας δολιχοκέφαλος, καθώς οι μετρήσεις ξεκινούν από το 80! Πράγμα που σημαίνει ότι οι Έλληνες της αρχαιότητας έχουν εξαφανιστεί, στην Κερασούντα τουλάχιστον. Οι ντόπιοι βραχυκέφαλοι Αρμενοειδείς με Αλπικές επιδράσεις επικρατούν πλήρως. Οι Αλπικοί εντοπίζονται από το ποσοστό μεσόρρινων που φτάνει το 28,9%, με τους υπόλοιπους να είναι λεπτόρρινοι.

Τα μαλλιά είναι σκούρα στη συντριπτική πλειοψηφία του 95,8%, ενώ τα μάτια κατά 75%, ενώ η τριχοφυΐα είναι έντονη. Εν συντομία, οι Έλληνες της Κερασούντας έχουν μέσο ύψος, βραχυκεφαλία, χωρίς γωνίες στο πρόσωπο, λεπτορρινία, καστανά μαλλιά, μάτια κυρίως καστανά, ενίοτε ανοιχτά, έντονη τριχοφυΐα. Χαρακτηριστικά καθαρά Αρμενοειδή.

Το συμπέρασμα που βγάζει ο Νεόφυτος στο τέλος είναι ότι οι "Έλληνες" της Κερασούντας ανήκουν στον ντόπιο πληθυσμό φυλετικά, δηλαδή Αρμενοειδείς ή έστω Αλπικοί, οι περισσότεροι απόγονοι Ασσύριων ή Χαλδαίων. Άλλοι ανθρωπολόγοι έκριναν ότι το δείγμα δεν ήταν αντιπροσωπευτικό, καθώς υπάρχουν και δολιχοκέφαλοι στον Πόντο.

Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι οι πληθυσμοί αυτοί έχουν Τουρκική συνείδηση, καθώς οι κάτοικοι του Πόντου αγνοούν συστηματικά τις προσπάθειες εμφύσησης " Τουρκικής" εθνικής συνείδησης. Πάντως φυλετικά είναι ότι και οι κυρίως Τούρκοι. Αυτό δεν σημαίνει, όπως αμέσως θα διαπιστώσουν οι κάθε λογής ανθέλληνες, να ξεχάσουμε τον Πόντο. Και ούτε με μια γενοκτονία ή φυλετική αλλοίωση απεμπολούνται τα ιστορικά δικαιώματα μιας περιοχής. Ή τέλος πάντων, "η μόνη δικαιοσύνη είναι το σπαθί", όπως έλεγε ο Περικλής Γιαννόπουλος.

10 σχόλια:

  1. Πες τα. Ο Πόντος θα ξαναγίνει ελληνικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μα ναι...και εδω οι περισσοτεροι ποντιοι εχουν αρμενοειδη χαρακτηριστικα... και χαρακτηρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατά τoν Πουλιανό στον Προσωασιατικό τύπο(Καυκάσιο-Αρμενοειδή και Ανατόλιο-Ιρανοειδή/Οριενταλοειδή) ανήκουν οι Έλληνες της Τραπεζούντας και του Ερζερούμ και σε μικρό βαθμό οι Έλληνες της Μαριούπολης και της Δυτικής Μικράς Ασίας.

    Σελίδα 140.

    Κυρίως Προσωασιάτες(Καυκάσιο-Αρμενοειδής) είναι οι Έλληνες της Τραπεζούντας και Ανατολικοί(Ανατόλιοι-Ιρανοειδής/Οριενταλοειδής) οι Τουρκόφωνοι Έλληνες του Ερζερούμ και σε μικρή αναλογία οι δυτικές ομάδες της Μικράς Ασίας.

    Σελίδες 141-142.

    https://issuu.com/stampalia/docs/katagogh_ellhnon/9?e=4941600/4584982

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειμαι ελληνας με καταγωγη απ'το ερζουρουμ και η οικογενεια μου αποτελειται κυριως απο ασιατικους αλπικους. υπαρχουν βεβαια αρκετοι ανατολιδεις, αρμενοειδης και ιρανοειδης αλλα σε μικροτερο βαθμό.

      Διαγραφή
    2. Φίλε μην τα λαμβάνεις υπόψη, η συντριπτική πλειοψηφία των Ποντίων έχει ίσια κεφαλή, δεν παρουσιάζει υψικρανία, έχει ορθό μέτωπο και πλατυϊνία, ένα μεγάλο μέρος δε των Ποντίων έχει ασθενή τριχοφυϊα προσώπου και κυματιστά μαλλιά σε τριγωνικό σχήμα. Δεν λέω ότι δεν γίναν προσμίξεις αλλά δεν μπορώ και να βλέπω να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ανοησίες

      Διαγραφή
  4. Είμαι ποντιος από την ορντου έχω σγουρά κάστανο κόκκινα Μαλλιά τα ξάδελφος μου είναι κόκκινα και κάποια μελαχρινα και είμαι δολιχκεφαλος με λεπτορινια και κάστανα αμυγδαλολοτα ματια και 1,76 υψος πιο μεσογειακος πεθαίνεις. Δεν πιστεύω να τους μελετήσατε όλους τους Πόντιους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πλέον υπάρχουν γενετικές μελέτες που προσδιορίζουν ακριβώς το dna των Ποντίων και εν γένει όλων των κατοίκων την σημερινής Ελλάδος.:opvw aw po;yme «Η γενετική ιστορία των Ελλήνων – Το DNA των Ελλήνων» του Κώστα Τριανταφυλλίδη (καθηγητής γενετικής). Η μελέτη ξεκίνησε το 1980. Σκεφτείτε το εύρος και το βάθος των επιστημονικών στοιχείων που ανέλυσε. Για αυτούς που ενδιαφέρονται πραγματικά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουδέποτε κάποια μελέτη έδειξε κάτι από αυτά, που υποστηρίζουν οι εθνικιστές. Άλλα λένε οι μελέτες κι άλλα θέλουν να «καταλάβουν» αυτοί. Ας δούμε τις πλέον πρόσφατες χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

      Η πρώτη περίπτωση αφορά στη μελέτη τού μιτοχονδριακού DNA από 28 πανεπιστημιακά ερευνητικά κέντρα υπό την αιγίδα τού πανεπιστημίου τής Οξφόρδης. Στο ερευνητικό πρόγραμμα συμμετείχε το Τμήμα Βιολογίας τού Α.Π.Θ.. Ο καθηγητής τού Τομέα Γενετικής, Ανάπτυξης και Μοριακής Βιολογίας, δρ. Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, δήλωσε στις 8 Δεκ. 2000 στην εφημερίδα Καθημερινή: «Τα στοιχεία, που συγκεντρώθηκαν από όλες αυτές τις χώρες έδειξαν, ότι περίπου το 80% τού σημερινού μιτοχονδριακού DNA των ευρωπαίων έχει "αναφορά" στην παλαιολιθική εποχή και διαμορφώθηκε μετά τρία διαφορετικά κύματα μετακινήσεων, που αντιστοιχούν στις περιόδους των παγετώνων, ενώ το υπόλοιπο 20% "νεολιθικής προέλευσης" από την Εγγύς Ανατολή. Για τους κατοίκους τής Ελλάδας εκτιμήθηκε, ότι το 70% τού μιτοχονδριακού DNA κληρονομήθηκε από αυτόχθονες πληθυσμούς στην παλαιολιθική εποχή και το 30% από περιοχές τής Ανατολής.»

      Η έρευνα αυτή λοιπόν, άν και λέει, ότι το 30% των σημερινών κατοίκων τής Ελλάδας δεν είναι αυτόχθονες, έχει παρερμηνευθεί κατά το δοκούν από ελληναράδες κι έχει κατακλύσει το διαδίκτυο με το «συμπέρασμα», όπως ακριβώς το αντιγράφουμε: «Όπως καταλαβαίνετε η έρευνα λέει με απλά λόγια, ότι οι πρόγονοι τού Περικλή, τού Σωκράτη, τού Αριστοτέλη και εμείς, έχουμε το ίδιο DNA, σε ποσοστό, που αγγίζει το 99,5%. Γιατί η έρευνα αυτή δεν προβλήθηκε από τα ΜΜΕ; Γιατί δεν πέρασε στην εκπαιδευτική ύλη; Ποιος ρυθμίζει τι διδάσκεται και τι αποσιωπάται;»!

      Το συμπέρασμα των ελληναράδων για τα αποτελέσματα αυτής τής μελέτης (εφημ. Καθημερινή, 8 Δεκ. 2000) είναι, ότι οι σύγχρονοι έλληνες είναι απόγονοι τού Περικλή και τού Σωκράτη! Το ότι κατά 70% οι σημερινοί κάτοικοι τού ελλαδικού χώρου είναι αυτόχθονες από την παλαιολιθική εποχή, δεν σημαίνει, ότι είναι κι απόγονοι των αρχαίων ελλήνων. Αυτόχθονες μπορεί να είναι κι οι αρβανίτες, οι σλάβοι κ.λπ., όπως και το 80% των ευρωπαίων, όπως η ίδια έρευνα εξ άλλου απέδειξε, δεν σημαίνει όμως, ότι είναι απόγονοι τού Περικλή και τού Σωκράτη.

      Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιάς άλλης έρευνας, που έγινε απο τα πανεπιστήμια Στάνφορντ των ΗΠΑ και Παβίας τής Ιταλίας και δημοσιεύτηκαν στην Απογευματινή τής Κυριακής (6 Νοεμβρίου 2005), οι σύγχρονοι έλληνες κατά 99,5% είναι καυκάσιοι, δηλαδή είναι άσπροι. Το θέμα έκτοτε επίσης κατάκλυσε το διαδίκτυο με σχόλια, που αγγίζουν τα όρια τής φαιδρότητας π.χ.: «Καθαρό το DNA των ελλήνων», «αποστομώθηκε ο περιβόητος Φαλμεράγερ», «καταρρίφθηκαν οι ανθελληνικές θεωρίες» κ.λπ. κ.λπ..

      Διαγραφή
  6. Οι Έλληνες-οι Ίωνες δηλαδή- είχαν σε μεγάλη εκτίμηση τους λαούς της Μικράς ασίας και της Μεσοποταμίας με τους οποίους αναμείχθηκαν και φυλετικά, τα δε Θρακιώτικα φύλα και τα υπόλοιπα των Βαλκανίων από τα οποία κατάγονται οι Σλάβοι των Βαλκανίων και οι περισσότεροι νεοέλληνες δεν έχαιραν καμιά εκτίμηση από τους Ίωνες, αν ίσχυαν αυτά που λέει ο εξαφανισμένος εδώ και χρόνια άγνωστος διαχειριστής τότε θα έπρεπε να αναβιώσει η αρχαία Αθήνα στο Βελιγράδι, στην Ξάνθη, στον Πύργο, στην Λαμία και σε ένα σωρό άλλες Βαλκανικές πόλεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. To μουνι της μανας σου το αλπικο κομπλεξικε κωλοβλαχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.