Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Ανθρωπολογία των Ελλήνων - Μικρά Ασία

 

Ο Ολλανδός νευρολόγος και ανθρωπολόγος Ariëns Kappers, στη μελέτη του "Contributions to the Anthropology of the Near-East - VI. Turks and Greeks" του 1931 για τους πληθυσμούς της Μέσης Ανατολής περιλαμβάνει και την Μικρά Ασία. Μεταξύ άλλων μελετά τους Έλληνες της Μικράς Ασίας και τους αντιπαραβάλλει στους Τούρκους. Μάλιστα οι μετρήσεις έγιναν μετά την Μικρασιατική καταστροφή, συνεπώς έχει μεγάλη σημασία για το σήμερα.

Οι μετρήσεις κεφαλικού δείκτη που έγιναν σε 138 Τούρκους και 85 Έλληνες της Μικράς Ασίας δίνονται στο παραπάνω διάγραμμα. Αμέσως η διαφορά των δύο εμφανίζεται στο ότι...
οι Έλληνες έχουν λιγότερη βραχυκεφαλία, με το μέγιστο 84-87,9 των Τούρκων να μικραίνει στους Έλληνες, πράγμα που σημαίνει κατά τον Kappers ότι "οι Έλληνες έχουν λιγότερη μίξη με Αρμενοειδείς και Μογγόλους".

Από το διάγραμμα προκύπτει ότι οι Έλληνες της Μικράς Ασίας είναι δολιχοκέφαλοι κατά 25%, κυρίως Μεσογειακοί και σκόρπιοι Ιρανικοί, βραχυκέφαλοι Αρμενοειδείς ή Αλπικοί κατά 58% και οι υπόλοιποι μεσοκεφαλικές μίξεις. Όλες οι μίξεις δεν είναι μεσοκέφαλες, αλλά στατιστικά λαμβάνονται έτσι. Συνεπώς το ένα τέταρτο των Ελλήνων της Μικράς Ασίας είναι σίγουρα απόγονοι από τους Ίωνες, Αιολείς, Δωριείς της αρχαιότητας, με σημαντική επιμειξία με τους γηγενείς. Αλλά και πάλι οι ιθαγενείς Αρμενοειδείς έχουν παρεισφρύσει σε σημαντικό βαθμό, αλλοιώνοντας φυλετικά τους απογόνους των αρχαίων Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Ο πολιτισμός πρέπει να λάμψει και πάλι στα Μικρασιατικά παράλια και αυτό προϋποθέτει την αποτίναξη της Τουρκικής σκλαβιάς.

5 σχόλια:

  1. Κανείς δεν αλλοίωσε φυλετικά τους απογόνους των αρχαίων Ελλήνων της Μικράς Ασίας, μία χαρά Έλληνες είναι. Οι Μικρασιάτες Έλληνες είναι Μεσογειακοί-Αλπικοί, οι Αρμενοειδής και οι Ιρανικοί ανάμεσα τους είναι λίγοι, το ότι πολλοί Μικρασιάτες Έλληνες είναι βραχυκέφαλοι δεν σημαίνει ότι είναι Αρμενοειδής, Αλπικοί και Διναρικοί είναι εξίσου βραχυκέφαλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Έλληνες Μικρασιάτες είναι κοντά γενετικά με τους υπόλοιπους Έλληνες, Ιταλούς και Βαλκάνιους. Συγκεκριμένα με τους Έλληνες νησιώτες, τους νότιους Ιταλούς και μετά με τους υπόλοιπους Έλληνες και τους Βαλκάνιους. Οι Έλληνες Μικρασιάτες και οι Τούρκοι δεν είναι κοντά γενετικά, άλλωστε οι Τούρκοι έχουν και σημαντική κεντρική ασιατική ανάμειξη, κάτι που δεν έχουν καθόλου οι Έλληνες Μικρασιάτες. Οπότε αυτά τα "Τουρκόσποροι" δεν ισχύουν καθόλου, ούτε ότι οι Μικρασιάτες έχουν σημαντική ανάμειξή από αυτόχθονες Anatolids της Μικράς Ασίας. Οι μισοί Έλληνες έχουν και έναν Μικρασιάτη πρόγονο, όποτε ότι ισχύει για αυτούς ισχύει και για τους μισούς Έλληνες. Απόγονοι Μικρασιατών σήμερα στην Αττική μπορούν να βρεθούν σε συνοικίες όπως η Νέα Ιωνία, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Σμύρνη, Νέα Μάκρη, Νίκαια, Νεάπολη κτλ. Κάντε μία βόλτα από αυτές τις συνοικίες και αν δείτε οι κάτοικοι να είναι Αρμενοειδής γράψτε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατά τον Πουλιανό στον Προσωασιατικό τύπο(Καυκάσιο-Αρμενοειδή και Ανατόλιο-Ιρανοειδή) ανήκουν οι Έλληνες της Τραπεζούντας και του Ερζερούμ και σε μικρό βαθμό οι Έλληνες της Μαριούπολης και της Δυτικής Μικράς Ασίας.

    Σελίδα 140.

    Κυρίως Προσωασιάτες(Καυκάσιο-Αρμενοειδής) είναι οι Έλληνες της Τραπεζούντας και Ανατολικοί(Ανατόλιοι-Ιρανοειδής) οι Τουρκόφωνοι Έλληνες του Ερζερούμ και σε μικρή αναλογία οι δυτικές ομάδες της Μικράς Ασίας.

    Σελίδες 141-142.

    https://issuu.com/stampalia/docs/katagogh_ellhnon/9?e=4941600/4584982

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταρχάς ο αριθμός των Μικρασιατών Ελλήνων που μελετήθηκαν είναι μικρός. Επίσης λέει ότι το μέγιστο του κεφαλικου δείκτης, 85-88, κατά τον von Luschan ΙΣΩΣ να οφείλετε σε επιρροή Αρμενοειδών, ενώ συνήθως το μέγιστο είναι 81-81.9 με 83-83.9 και ότι αυτό ταιριάζει με τις μετρήσεις της κυρίως Ελλάδας και μερικών νησιών. Λες ότι το 58% των Μικρασιατών Ελλήνων είναι είτε Αρμενοειδείς, είτε Αλπικοί(μου αρέσει που πρώτα βάζεις τους Αρμενοειδείς) και ότι αυτοί δεν είναι απόγονοι Ελλήνων. Καταρχάς ποιος σου είπε ότι είναι Αρμενοειδέίς, όταν ο Von Luschan λέει απλώς ότι ίσως το μέγιστο του κεφαλικος δείκτης, 85-88 να οφείλετε σε επιρροή Αρμενοειδών, ΙΣΩΣ. Αλπικοί και Διναρικοί είναι εξίσου βραχυκέφαλοι όπως οι Αρμενοειδείς και οι αρχαίοι Έλληνες ήταν και Αλπικοί και Διναρικοί, όποτε πως μπορείς να λες ότι οι Βραχυκέφαλοι Μικρασιάτες Αλπικοί(που και εσύ υποθέτεις ότι είναι) δεν κατάγονται από Έλληνες; Φυσικά και δεν έχουν παρεισφρήσει σε σημαντικό βαθμό ιθαγενείς Αρμενοειδείς αλλοιώνοντας φυλετικά τους απογόνους των αρχαίων Ελλήνων της Μικράς Ασίας, εσύ το λες αυτό και ο Πουλιανός διαφωνεί κάθετα, αφού λέει ότι είναι πολύ μικρός ο αριθμός τους στους Έλληνες της δυτικής Μικράς Ασίας. Φιλαράκο, σε κατηγορώ ευθέως ότι είσαι εμπαθείς απέναντι στους Μικρασιάτες Έλληνες και στους Αλπικούς Έλληνες της κυρίως Ελλάδος και χρησιμοποιείς οτιδήποτε βγάζοντας δικά σου συμπεράσματα για να τους συκοφαντήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τουρκοσπορους πες καλύτερα όχι μικρασιατες,το παίζουν και Έλληνες οι μογγολοτουρκοσποροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.