Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Οι σύγχρονοι και οι αρχαίοι Αρμενοειδείς


Πρώτη σειρά: Από αριστερά προς τα δεξιά: Αρμένια, Αρμένιος, Χετταίοι πολεμιστές από ανάγλυφο στο Medinet Habu, περίπου 1350 π.Χ.

Δεύτερη σειρά: Τρεις Χετταίες, από ανάγλυφα σε ταφικές στήλες από τα μέσα της 2ης χιλιετίας π.Χ.

Τρίτη σειρά: Ένας Αρμένιος, μία Ασσύρια και μία Αρμένια.

Τέταρτη σειρά: Μία Ασσύρια του 8ου π.Χ. αιώνα, μεταξύ του ανφάς και του προφίλ μιας Αρμένιας.


Όλοι οι εικονιζόμενοι είναι Αρμενοειδείς και αντιπαραβάλλονται με ευρήματα της εποχής των Χετταίων. Στην αυτοκρατορία των Χετταίων είναι λογικό να ζούσαν πολλοί Αρμενοειδείς αφού εκτείνονταν σε εδάφη κατ' εξοχήν Αρμενοειδή φυλετικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλοι οι Χετταίοι ή η εγκαθίδρυση του κράτους των Χετταίων έγινε από Αρμενοειδείς.

Η εικόνα είναι από: Α. Kappers, The anthropological features of Armenian and Assyrian women.

22 σχόλια:

  1. Όσα σχόλια είναι άσχετα με την φυλετική ανθρωπολογία, καθώς όσα είναι υβριστικά αφαιρούνται. Το ιστολόγια ασχολείται αποκλειστικά με την φυλετική ανθρωπολογία. Οι υβρίζοντες να διαβάσουν εδώ:

    http://fyletika.blogspot.gr/2013/11/blog-post.html

    Οι Αρμενοειδείς είναι κάμποσοι στην Ελλάδα, παρότι αγνοούνται συστηματικά από αρκετούς ανθρωπολόγους.

    Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. είμαι αρμενοειδής με καταγωγή ποντιακή. πράγματι η χώρα μας είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό αρμενοειδής. Και είναι μια πολύ καλή φυλή με τεράστιες δυνατότητες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μπορούσες φίλε μου, και το λέω αυτό έχοντας φίλους αρμενοειδείς πόντιους να μου πεις επι περιπτώσιν ποιες είναι, εν συνόλω αυτές οι τεράστιες δυνατότητες των αρμενοειδών; Έχουμε πολλά επιτυχημένα παραδείγματα εξ ολοκλήρου αρμενοειδών στη νεότερη Ελληνική ιστορία μιας και πράγματι απαρτίζουν μεγάλο κομμάτι του γενικού πληθυσμού; Και το λέω έχοντας εισπράξει πολύ καλή συμπεριφορά, κατ'ανταπόδοσιν πάντα απο πόντιους, πράγμα που έχω γράψει ξανά και εδώ, όπως και επίσης ότι και οι αρμενοειδείς διαφέρουν γι'αυτό έχουμε και πολλάκις πιο απομακρυσμένους απ'τα λευκά ανθρωπολογικά πρότυπα αραβο-αρμενοειδείς του j1 όπως έγραψα. Τι είναι αυτό εν πάσει περιπτώσει που έφεραν στη χώρα μας οι περισσότεροι απο δαύτους, και δεν το αναφέρω υβριστικά: κραιπάλη, μπουζούκ, μπαγλαμά, τσιφτετέλ, αμανέ, ιμάμ μπαιλντί, νταλκά, ναργιλέ, ορτοντόξ φανατίκ, ατέρμων γλέντι, ραγιαδιλίκι, παστρικιές, ρουσφέτ, τι; (όλες σχεδόν οι προαναφερθείσες λέξεις στην... μητρική γλώσσα των πλείστων αρμενοειδών της χώρας μας)

      Διαγραφή
    2. Δεν είμαι ο "ανώνυμος 7:40 μ.μ." ούτε και έχω Ποντιακή καταγωγή αλλά θα ήθελα να σε ρωτήσω, βλέπεις στο έθνος των Αρμενίων...ρουσφέτια, ραγιαδιλίκια και νταλκάδες;Και πάνω σ'αυτό που έγραψες και γενικότερα σε διάφορα σχόλια που διαβάζω εδώ, θα ήθελα να κάνω κάποιες παρατηρήσεις-επισημάνσεις...
      α)Γιατί υπάρχει αυτή η σιγουριά, ότι οι Έλληνες έχουμε δεχτεί την "αρμενοειδή" πρόσμειξη και όχι το αντίθετο;...Έχει γίνει κάποια ανθρωπολογική έρευνα που να λέει ότι οι Αρμένιοι δεν έχουν δεχτεί Ελληνική πρόσμειξη;
      β)Το "ραγιαδιλίκη" δεν είναι μόνο σημερινό φαινόμενο, να θυμήσω ότι μεγαλύτερο ραγιαδιλίκι υπήρχε στο τέλος των Ελληνιστικών ετών όταν μας κατέκτησαν οι Ρωμαίοι χωρίς να αντιδράσουμε, όπου καθόμασταν και δεχόμασταν οτιδήποτε ασιάτικο και μιξοβάρβαρο ήθελαν!Και να θυμήσω τον Άτταλο Γ' που παρέδωσε το βασίλειο της Περγάμου μέσω κληρονομιάς στους Ρωμαίους!Αυτό και αν δεν είναι ντροπιαστικό!!!!
      γ)Το "όρτοντοξ φανατίκ" δεν είναι Ποντιακό φαινόμενο, και οι Ηπειρώτες είναι "όρτοντοξ φανατίκ"(όπως λες) και οι νησιώτες και οι Θράκες, και οι Θεσσαλοί, και γενικά όλοι οι Έλληνες που έχουν υψηλό το αίσθημα της θρησκείας!
      Εγώ πιστεύω ότι για την κατάπτωση του Ελληνικού Έθνους, ευθύνεται ο καταναλωτισμός, ο υλιστικός τρόπος ζωής και ο ωχαδερφισμός...όλα αυτά είναι μεταπολεμικά φαινόμενα επιβεβλημένα από τον σιωνισμό...ούτε οι (ακραιφνείς Έλληνες) Πόντιοι φταίνε, ούτε κανένας άλλος...

      Διαγραφή
    3. Και στο κατω κατω τι ειναι οι αρμενοειδεις;ενα κραμα μεσογειακων και αλπικων(μισος αρχαιος ελληνας και μισος γαλλος ενα πραγμα σαν να λεμε),απλα καποιοι εδω μεσα εχουνε προβλημα(οπως κι εγω βεβαια)με τα παραπανω φαινομενα που ανελυσες και βρηκανε τωρα και τα ριχνουνε ολα σε αυτον τον φυλετικο τυπο.Βεβαια ολα αυτα τα παραπανω φαινομενα υπηρχανε και στην Αρχαια Ελλαδα,ακομα και το τσιφτετελι και τα σχετικα αλλα.....καποιοι εδω μεσα εχουνε ψυχολογικα και ξεσπανε στους αρμενοειδεις....

      Διαγραφή
    4. Καλά συμφωνώ ότι δεν ευθύνονται για όλα οι αρμενοειδείς, αλλά όχι να τους βγάζουμε και Ευρωπαίους... υπάρχουν πολλοί αλπικομεσογειακοί στην Ελλάδα και είναι τελείως διαφορετικοί από τους αρμενοειδείς. Ο συνδυασμός μεσογειακών-αλπικών οδηγεί σε αρκετά όμορφα χαρακτηριστικά ενώ τα αρμενοειδή χαρακτηριστικά είναι συνήθως άσχημα.

      Διαγραφή
    5. Διόμαχε, οι Πόντιοι δεν έφεραν το μπουζούκ αλλά την λύρα. Δεν έφεραν το τσιφτετέλι αλλά τον πυρίχιο, την μηλίτσα, το ομάλε-ομάλε( απο το ομαλόν). Δεν έφεραν το ιμάμ μπαϊλντί, αλλά τα ωτία, το οξύγαλα, τα κιντέας, τα πισία και προπαντώς τη ζώσα ομηρική γλώσσα που φυσικά δεν μοιάζει με την δική σου μητρική αλβανικοαρβανίτικη.

      Υ.Γ.1: Λυπάμαι που οι πόντιοι Χρυσοχοϊδης(βλαξ)- Μελισσανίδης- Ματθαιόπουλος- Ξανθοπουλος, δεν έχουν το εξαιρετικό προφίλ του καθαρού έλληνα Σαμαρά- Αθανασίου- Παπαντωνιου κλπ...

      Υ.Γ.2: Σε ποιά νταμάρια ζεις και βλέπεις έτσι τους Έλληνες;;

      Διαγραφή
    6. 1ον) Όπως είδες ανέφερα ότι έχω εισπράξει (κατ'ανταπόδοσιν) καλή συμπεριφορά απο Πόντιους συγκεκριμένα, δεν είναι όλοι αρμενοειδείς, η πλειοψηφία δε, είναι όντως.

      2ον) Δεν είναι μόνο οι Πόντιοι αρμενοειδείς αλλά και το σημαντικότερο τμήμα των ορθοδοξοθεούσηδων μικρασιατών, χωρίς να σημαίνει αυτό και ότι (ειδικά στη σμύρνη) στο δυτικό κυρίως κομμάτι της ΜΑς είναι όλοι αρμενοειδείς, τουναντίον υπάρχουν πολλοί ανατολικομεσογειακοί. Πάντως ο εμετικός ορθοδοξοθεουσισμός κατ'αναλογία του "ευέξαπτου" τουρκοανατολιτοαλλαχουακμπαρισμού είναι κατά πολύ πιο κυρίαρχος στους τύπους με εξωευρωπαϊκό στίγμα ή καθ'όλα εξωευρωπαϊκούς, άσχετα αν του Πόντιους ή μη. Όχι ότι δεν υπήρχε και πριν έρθουν στην Ελλάδα σε τόσο μεγάλα ποσοστά, αλλά τον γράφαν το χριστιανισμό, λόγω του τρόπου ζωής ή και του χαρακτήρα ακόμα αν θες στ'αρχίδια τους. Ρίξε μια ματιά γύρω σου και θα διαπιστώσεις ότι οι πλέον θεούσηδες φέρουν και εξωευρωπαϊκό στίγμα (συνήθως).

      3ον) Αρμενοειδής δεν σημαίνει απαραίτητα Αρμένιος, είναι όρος που αναφέρεται σε τοπικούς πληθυσμούς ανατολίτικων, μεσανατολίτικων ή της εγγύς ανατολής ανθρωπολογικών τύπων. Πράγματι οι Αρμένοι φαίνονται σε γενικές γραμμές άνθρωποι, παρά πολλές φορές το χαμηλό του οικονομικού εισοδήματος, καλής κοινωνίας, ίσως και λόγω κοινής ιστορίας. Αυτό δεν δικαιώνει όλους τους υπόλοιπους αρμενοειδείς γενικώς και αορίστως (αραβοαρμενοειδείς ή ανατολιτοαρμενοειδείς) και πολλά απ'τα έθιμα που έχουν φέρει εδώ.

      4ον) Η μητρική μου γλώσσα δεν είναι η αλβανική, δεν ξέρω αν μιλάς για τον εαυτό σου. Η γλώσσα αυτή ομιλείται δε απο πληθυσμούς διαφόρων ανθρωπολογικών τύπων, καθώς και απο ελληνογενείς, εώς και βεβαίως κυρίως απο τουρκαλβανούς με έντονο το... αρμενοειδές στίγμα αν δεν είναι και καθόλα αρμενοειδείς πολλές φορές.

      5ον) Σε κανένα σημείο δεν είπα ότι την ευθύνη για τη κατάσταση στην Ελλάδα την φέραν οι νεοεισεχθέντες αρμενοειδείς, οι οποίοι δε, δεν προσέφεραν συνήθως και τα καλύτερα. Καθώς και ούτε ότι ο πληθυσμός των μη-αρμενοειδών δεν φέρει ακέραια την ευθύνη, αλλά το θέμα ήταν άλλο. Σίγουρα πάντως η "συνεισφορά" τους μόνο "θετική" δεν είναι. Σε λίγο θα μας πεις ότι η Επανάσταση του 21' έγινε και απο αρμενοειδείς. Το 21 έγινε απο διναρο-μεσογειακούς ξεκάθαρα όπως είναι το ανθρωπολογικό πρότυπο τ αγωνιστή τ 21. Ήρθαν τ'άγρια να διώξουν τα ήμερα που λέμε ή έλα παππού να σου δείξω τα χωράφια σου. Πάντως θα συμφωνήσω ότι ναι, και λόγου του τρόπου ζωής, δεν υπήρχε και ιδιαίτερος διανοητικός/πνευματικός πολιτισμός στους ντόπιους, ως τέτοιο όμως δε, δεν λογίζω και τις περισσότερες φορές τον "πολιτισμό" (τον οποίο περιέγραψα) των ανατολιτομικρασιατών δήθεν "καθολικά" πνευματικά ανώτερων.

      6ον) Ο Χρυσο-χοΐδης είναι εβραίος οπότε δεν υπάρχει ανάγκη να λυπάσε για τη περίπτωση του, όπως και ο Σαμαράς (εκ της... Σαμάρειας) που αντιπαρέβαλες κατ'ευφημισμόν.

      7ον) Ο Αρμενοειδής δεν είναι ένα κράμα μεσογειακών και αλπικών και ας λένε ότι θέλουν οι ανθρωπολόγοι. Εντωμεταξύ τα στοιχεία που λαμβάνουν μέρος στη δημιουργία του αρμενοειδούς δεν είναι ευρωπαικοί μεσογειακοί-μεσοδολιχοκέφαλοι και αλπικοί βραχυκέφαλοι τύποι αν πρόσεξες. Κατά τη γνώμη μου οι αρμενοειδείς δημιουργούνται απο πιο περίπλοκη διαδικασία σε βάθος χρόνου, που ίσως δεν σχετίζεται μόνο με τους δύο ως άνω τύπους αλλά και με κάποιον άλλο "καθαρό" χαμένο τώρα ή το λεγόμενο δήθεν "ιρανο-αφγανικό". Σου φαίνονται τα εξής παραδείγματα γάλλοι ή έλληνες, θα μας τρελάνεις τελείως;;;;;;:

      https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRd5KbwtP47jZmoDVqANx4i1B7PEcT6LMJaH7pQ7UvYONqIUg7oCQ

      https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQu5oENZPgITOZ_JjHpHFus3hGH05xKJCCHAGoxNgYzHaRBBfB2

      Βάλε αλπικούς και μεσογειακούς ευρωπαϊκούς τύπους να αναμειγνύονται σε βάθος χρόνου, πιστεύεις θα έχεις στον αιώνα τον άπαντα τα ως άνω αποτελέσματα; Πόσους και πόσους αλπομεσογειακούς έχει η Ελλάδα, αρμενοειδείς είναι όλοι αυτοί σαν τους παραπάνω;;;

      Διαγραφή
    7. 8ον) Στα νταμάρια της πρωτεύουσας που σφύζει απο εξωευρωπαϊκούς τύπους και επιρροή αν μη τι άλλο, ενδεχομένως να αγγίζει και το ήμιση του πληθυσμού (μη πω ξεπερνάει απο περιοχή σε περιοχή). Εσύ σε ποια νταμάρια ζεις;

      Διαγραφή
    8. Συμφωνώ με τον 7:33........Επίσης θα τονίσω οτι ο ορος "Πόντιοι" είναι πολυ γενικός (εθνολογικά και γεωγραφικά)...........Γεωγραφικά "Πόντος" μπορεί να θεωρηθεί ολόκληρη η περιοχή που βρέχεται από τη Μαύρη Θάλασσα............Εθνολογικά "Πόντιοι" μπορούν να θεωρηθούν οσοι κατοικούν γύρω απο την Μαύρη Θαλασσα.........

      Ωστόσο οταν μιλάμε για "'Ελληνικό Πόντο" εννοούμε την περιοχή που ορίζεται από την Σινώπη εώς το Βατούμ και νοτίως περικλείεται απο τις ποντιακές οροσειρές που την αποκλείουν απο την υπόλοιπη Μικρασία..........Και ως Έλληνες του Πόντου" εννοούμε αποκλειστικά τους ελληνόφωνους χριστιανούς που κατοικούσαν εκεί ως το 1922 ( οι Τουρκόφωνοι χριστιανοί ηταν μια πολύ μικρή μειοψηφία).....Τα λέω αυτά γιατί μετα το άνοιγμα των συνόρων ,κάποιοι λογίζουν ως "Πόντιο" τον καθε ελληνοποιημένο που παριστάνει τον ομόγενη.......

      Τώρα Αρμενοειδή χαρακτηριστικά έχει ένα ποσοστό αλλα σε καμιά περίπτωση το 80%(!!!!) που έγραψαν κάποιοι .........Ένα ποσοστό γύρω στο 25% (1 στους 4) θα έλεγα........Οι υπόλοιποι είναι μεσογειακοί και αλπικοί.........Με διναρικά-βαλτικά και κάποια κρομανοειδή στοιχεία.........

      'Οσο για την φυλετική ψυχή τους(πράγμα πολύ σημαντικό)........Γλώσσα κοντινή στην αρχαία ομηρική....... Χοροί 100% ελληνοπρεπείς (τσιφτετέλια και ρεμπέτικα δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τους Ελληνοπόντιους) .......Φαγητό λιτό και βασισμένο στο αρχαιοελληνικό στάρι (καμία σχέση με μπακλαβάδες και ιμαμ μπαιλντί).........Και βέβαια ενας λαός πολεμικός και ανυπότακτος ,που αγαπούσε τα όπλα.....Μοιάζει με Κρητικούς και Μανιάτες........Εξάλλου όπως είχαμε την "απάτητη Μάνη" , είχαμε τις απάτητες περιοχές του Πόντου (Σαντα)....

      Διαγραφή
    9. Επίσης δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι εάν το 80% των Ελληνοποντίων ήταν αρμενοειδής (όπως αναληθώς γράφτηκε από κάποιους) αυτό θα φαινόταν ξεκάθαρα στην ιδιοσυγκρασία τους.........'Ομως οι Ελληνοπόντιοι που κατοικούσαν εκεί ήταν στην πλειοψηφία λαός πολεμικός ,ανυπότακτος ,λιτοδίαιτος.......Στα δύσκολα πήραν τα βουνά και κάναν αντάρτικο για χρόνια......Πιο πολύ ομοιάζουν με μεσογειακο-διναρικούς παρά με αρμενοειδείς.......

      Εάν ψάχνουμε για αρμενοειδή ψυχισμό , μάλλον πρέπει να κοιτάξουμε στα δυτικά παράλια και την Κων/πολη..........Εκεί είχαμε κοσμοπολιτισμό , άνθηση εμπορίου , μαλθακότητα πληθυσμού.........Από εκεί μας ήρθαν οι αμανέδες, τα ρεμπέτικα ,τα τσιφτετέλια ,οι μπακλαβάδες, τα ιμαμ μπαιλντί και πάει λέγοντας.......

      Διαγραφή
    10. Διομαχε τα λες πολυ σωστα! Να σημειωσω εδω οτι τα Αρβανιτικα ειναι μια Ομηρικη γλωσσα με αρχαιοελληνικα στοιχεια και οι Αρβανιτες ειναι Ελληνες. Το λεω στον Ποντιο αυτο. Απο την αλλη μερια οφειλω να πω οτι και οι Ποντιοι εχουν αναδειξει μαχιμο χαρακτηρα και εχουν Ομηρικα στοιχεια τα Ποντιακα. Επιπλεον οπως και οι Αρβανιτες ετσι κ οι Ποντιοι εχουν Ελληνικα εθιμα. Ομως ειναι και κατι αλλο. Οι Ποντιοι εχουν και αρμενοειδη στοιχεια αυτο και ειναι λογικο γιατι βρισκονταν πολυ κοντα στην Ασια και μαλλον αναμειχθηκαν. Ομως Φιλε Ποντιε οι Αρβανιτες ειναι Ελληνες γι αυτο προσεχε λιγο τα λογακια σου.

      Διαγραφή
    11. Αφου οι Αρβανιτες ειανι ελληνες εγω ειμαι ο Κρισνα.

      Διαγραφή
    12. Διόμαχε, ο Χρυσοχοίδης είναι Πόντιος, δεν είναι Εβραίος. Έλεος.

      Διαγραφή
    13. από όλα αυτά που είπε ο Διομαχος πως έφεραν οι πόντιοι (τσιφτετέλι και άλλα) τίποτα από αυτά που είπε δεν είναι ποντιακά, μικρασιατικα είναι, άλλο πόντιοι άλλο μικρασιατες μην τα μπερδεύεται

      Διαγραφή
  3. οχι, φτανε οι αρμενοειδεις... χαχα.
    Παρτε το χαμπαρι φταιει η κουτοπονηρια μας που καταντησε συνωνυμο του νεοελληνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τιποτα απολα αυτα δεν φταιει για την σημερινη καταντια της ελλαδας ουτε οι αρμενογιουφτοι ουτε οι αλπικοι
    ο αριστερισμος ειναι υπευθυνος για ολα, που επικρατησε απολυτα το 74 μεχρι σημερα

    το 74 ψοφησε οριστικα και αμετακλητα η χαζοδεξια του καραμαλεα πως τον λεγαν και το κεντρο που ειναι στυλοβατες καθε εθνους. αρα ειχαμε την απολυτη επικρατηση της εαμοβουλγαρικης μισελληνικης ρεβανζιστικης καπιταλιστικης αριστερας και την εξοντωση καθε τι εθνικου και ελληνικου

    να δειτε τωρα πως οι σταλινικοι αναρχοκομονιστικοι μηχανισμοι του τσιπρα θα τσακισουν ανετα τη χα και καθε τι εθνικο οταν λιαν συντομως αναλαβουν την εξουσια....

    πανω σαυτη τη βαση μπορουμε να συζητησουμε αν και δεν ειναι αμιγως φυλετικο το θεμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αναπόφευκτα,καθε εθνοφυλετικη συζητηση θα καταληξει σε Πολιτικη...Συμφωνω απολυτως παντως,οτι ο αριστερισμος σαν σταση ζωης κυριως,μας εφερε εδώ που μας εφερε.Αλλα δεν είναι καθολου τυχαιο το γεγονος ότι,στα 51 μου,οι περισσοτεροι αριστεροι, αριστεριστες,"αναρχοοτιδηποτε ΔΕΝ ηταν Μεσογειακοι η Νορδικοι αλλα-κατα κορον-Αρμενοειδεις.Να γυρισω ιστορικα 80 χρονια πριν;Αντρεας Τζημας,Γιαννης Ιωαννίδης,Δημ.Παρτσαλιδης,Νικ.Ζαχαριαδης,Μ.Βαφειαδης,ολη σχεδόν η ηγεσια του ΚΚΕ ηταν "ποντιοι" προσφυγοι...Όχι προσφυγες!Παλι καλα που δεν "προκαναν" να πουλησουν και τη Μακεδονια μας...Δεν ξερω φιλε μου,εαν και τι μας εφεραν οι Αρμενηδες κι οι Ποντιοι εκτος από καχυποψια,υστεροβουλια,δολιοτητα,μπαμπεσια,ισχυρογνωμοσυνη,κουτοπονηρια,αλισβερισι,ατολμια,κισμετ και αλλα ευγενή Ομηρικα χαρακτηριστικα...Μακρυα από μενα
    Νοτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι λες ρε μπαγλαμά καμία σχέση οι σημερινοί πόντιοι δεν είναι αριστεροί, δες Θεσσαλονίκη τι γίνετε δυτικά που είναι όλοι πόντιοι, ενώ ανατολικά που όλοι είναι Έλληνες ντόπιοι (δηλαδή αλλά ελληνικά φύλα) είναι όλοι τους αριστεροί άναρχο κομουνιστές, δυτικά για δες Σταυρούπολη τι έγινε για δες Ηλιούπολη για δες εύοσμο, οι περισσότεροι πόντιοι πατριώτες-εθνικηστες είναι, δυστυχώς υπάρχουν και μερικοί ναζιστες χρυσαυγιτες, και τέλος το για τον Β παγκόσμιο πόλεμο που λες υπήρχε μια οργάνωση ποντίων ανταρτών που δρούσε στην Θράκη με εθνική συνείδηση ενάντια στους εαμοβουλγαρους

      Διαγραφή
  6. ΜΠΑΓΛΑΜΑΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ:
    Η Πανδούρα είναι ένα αρχαίο ελληνικό έγχορδο όργανο.
    Γνωστοί απόγονοι οι οποίοι αποτελούν εξέλιξη της αρχαίας πανδουρίδας, είναι το μπουζούκι,[3] ο ελληνικός ταμπουράς, το περσικό σάζι, η μαντόλα η ταμπουρίκα κι άλλες κατηγορίες λαούτων.

    ΤΣΙΦΤΕΤΕΛΙ:
    Κόρδακας
    Ο Κόρδακας είναι ένας Αρχαίος Ελληνικός προκλητικός, άσεμνος χορός, της αρχαίας κωμωδίας.[1]
    Είναι η παλαιότερη μορφή του τσιφτετελιού και θεωρούνταν χιουμοριστικός ως χυδαίος

    ΑΜΑΝΕΣ
    Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΜΑΝΕ

    Ο Σμυρναϊκός Μανές ή αλλιώς Μανέρως. 
    Κατά τους Αρχαίους συγγραφείς ο Μανέρως ήταν θλιβερός 
    ήχος και τον ονομάζανε  Μανέρω ή Λίναιος θρήνος διότι 
    κατά τα λεγόμενα με τον ήχο αυτό η ερωμένη του Λίνου τον 
    θρήνησε όταν πέθανε. 
        Ο Ηρόδοτος ο Πατήρ της Ιστορίας αναφέρει ότι τον 
    Μανέρω τον συνάντησε να τον ψέλνουν και στην Αίγυπτο 
    όταν είχε πάει. 
       Ο Πλούταρχος αναφέρει ότι στην Αίγυπτο ο Μανέρως  
    εψάλη για πρώτη φορά στον θάνατο του μονάκριβου υιού 
    του πρώτου Βασιλέως της Αιγύπτου ο οποίος υιός ονομα‐
    ζόταν Όσιρις. 
    Οπότε ο Μανές στα Ελληνικά ονομάζετο Λίνος στα Αιγυπτι‐
    ακά ονομάζετο Μανέρως. 
    Ο Μανές είναι καθαρός και γνήσιος ήχος των προγόνων μας 
    που ζούσαν στην Ιωνία και παράγεται από του Μανία έρως, 
    Μανί έρως, Μανέρως ή Καρά Σεβδάς ο οποίος διασώθηκε 
    και διαφυλάχθηκε στην Σμύρνη.  
    Αμανέδες λέγονται τα μακρόσυρτα , βαριά και παθητικά 
    τραγούδια τα οποία είναι κατά κανόνα μονωδικά , όπως και 
    τα καθιστικά , τραγουδιούνται με ελεύθερο ρυθμό και «ανα‐ 
    τολίτικο τρόπο ».( Με Ασιάτικον ύφος όπως χαρακτηριστικά 
    παρατηρεί ο Κωνσταντίνος Ψάχος .

    ΠΑΣΤΡΙΚΙΕΣ:
    Πορνεία στην αρχαία Ελλάδα
    Η πορνεία αποτελούσε στοιχείο του βίου των αρχαίων Ελλήνων ήδη από την αρχαϊκή εποχή. Στις σημαντικότερες ελληνικές πόλεις και κυρίως στα λιμάνια, αποτελούσε σημαντική οικονομική δραστηριότητα απασχολώντας σημαντικό μέρος του πληθυσμού. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρούταν παράνομη: οι πόλεις δεν την απαγορεύουν και οι οίκοι ανοχής λειτουργούσαν στα φανερά. Στην Αθήνα, στο μεγάλο νομοθέτη Σόλωνα αποδίδεται η ίδρυση κρατικών πορνείων με προσιτές τιμές.

    ΑΤΕΡΜΩΝ ΓΛΕΝΤΙ:
    Συμπόσιο
    Στην αρχαία Ελλάδα το συμπόσιο (συν+πίνειν) ήταν μια διαδεδομένη συνήθεια. Μια συγκέντρωση φίλων, ή ένα πάρτυ όπως θα λέγαμε σήμερα. Σε ορισμένα από αυτά, οι συμμετέχοντες συνεισέφεραν ή οικονομικά, ή με τρόφιμα, τα οποία και λέγονταν "συμβολές". Ο Όμηρος τα αποκαλεί "εράνους", ενώ γνωστές είναι οι αρχαίες σχετικές φράσεις "δειπνείν από συμβολών", ή "δείπνον από σπυρίδος".

    Το συμπόσιον (λέξη που σημαίνει «συνάθροιση ανθρώπων που πίνουν») αποτελούσε έναν από τους πιο αγαπημένους τρόπους διασκέδασης των Ελλήνων.

    ΝΤΑΛΚΑΣ:
    δυνατή επιθυμία, πόθος συχνά ανεκλπήρωτος, καημός
    Αρχαία Ελληνική τραγωδία/Δράμα

    Το πρόβλημα υπάρχει στην νοοτροπία μας!Εκεί έχουμε εκτουρκιστεί περισσότερο και λίγο στην κουζίνα και στο λεξιλόγιο μας,αλλά και το τούρκικο λεξιλόγιο με την σειρά του είναι επηρεασμένο απο άραβες,πέρσες κτλπ ,το ίδιο βέβαια ισχύει και για την κουζίνα τους που ουσιαστικά είναι μεσογειακή/ανατολίτικη..σιγα το κακό που κάνει στον πολιτισμό μας το φαγητό!συνέλθετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ανωνυμε που συγκρινεις τον "κορδακα" με το τσιφτετελι κλπ
    ερωτω.Αληθεια τα πιστευεις αυτά που γραφεις;
    Νοτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ μπουζουκια ΠΑΡΑ ΒΛΑΧΙΚΑ γλεντια με αυταραδες αρβανιτες να προκαλουν την αισθητικη μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.