Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Ο Arthur Schopenhauer για την αριστοκρατία

"Το καθήκον τους είναι να ηγούνται της φυλής, τα περισσότερα μέλη της οποίας είναι ανίκανα και αλλοπρόσαλλα, μέσα στο λαβύρινθο της ζωής, όπου ο καθένας από τη θέση του και την ικανότητα έχει αποκτήσει μια γενική άποψη, είτε ευρεία, είτε περιορισμένη. Αυτοί οι ηγέτες της φυλής πρέπει να απαλλάσσονται από κάθε σωματική εργασία, καθώς επίσης από τις καθημερινές ανάγκες και ταλαιπωρίες· μάλιστα, σε αναλογία με τα μεγαλύτερα επιτεύγματά τους, θα πρέπει να κατέχουν και να απολαμβάνουν περισσότερα από τον απλό άνθρωπο, είναι φυσικό και λογικό."



Κατά τον Γερμανό φιλόσοφο, η αριστοκρατία έχει συγκεκριμένο καθήκον: να ηγείται της φυλής. Ελάχιστοι άνθρωποι έχουν τις ικανότητες να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μιας τέτοιας ηγεσίας. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν περιορισμένο εύρος ικανοτήτων και σκέψης, ανάλογα με τη θέση που κατέχουν στην κοινωνία. Η καθημερινότητα, η πολύωρη εργασία και η αναζήτηση του επιούσιου, δυσκολεύει σημαντικά την απόκτηση των ικανοτήτων που χρειάζονται οι ηγέτες.

Ο Schopenhauer, θιασώτης της αριστοκρατικής θεώρησης, θεωρεί ότι η ελίτ της φυλής θα πρέπει να είναι...
απαλλαγμένη από τον καθημερινό φόρτο, ώστε να επικεντρώνεται στο υψηλό καθήκον που έχει αναλάβει. Η συνεισφορά τους στη φυλή είναι μεγάλης αξίας και το έργο τους επίπονο, γεγονός που καθιστά λογικό οι ηγέτες να πρέπει να απολαμβάνουν περισσότερα από τον μέσο πολίτη.

39 σχόλια:

  1. Από τις μεγαλύτερες μορφές της ανθρώπινης διανόησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Σοπενχάουερ υπήρξε ο μεγάλος μύστης της γερμανικής σοφίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Γερμανια εχει βγαλει τους μεγαλυτερους φιλοσοφους μετα την αρχαια αθηνα.

      Διαγραφή
  3. Και τον μεγαλύτερο πολιτικό άνδρα-προφήτη της Χιλιετίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Σοπενχάουερ υπήρξε όσα πρέπει να είναι ένας λευκός Ευρωπαίος, προκειμένου η Ευρώπη να οδηγηθεί ξανά σε εποχές κλέους της αρχαίας εποχής και του Μεσαίωνα.Ηταν υποστηρικτής της ανωτερότητας της λευκής φυλής,μισογύνης και αντισημίτης.Το τέλειο πακέτο.
    Υ.Γ.Το ζήτημα το μισογυνισμού είναι μεγάλο και δεν πρέπει να απευθύνεται στις λίγες άξιες γυναίκες που υπάρχουν.Μόνο σε αυτά τα φεμινιστικά Ουρουκ-Χάι και στα διάφορα ξέκωλα που έχουν πάρει το 1/4 των πόλεων που διαμένουν και στις λοιπές που ξέχασαν τους ρόλους τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ρόλο των γυναικών περιγράφει λακωνικά το τρίπτυχο Kinder, Küche, Kirche.

      Διαγραφή
    2. Να επισημάνουμε λοιπόν και τη ρήση του Ναπολέοντος Βοναπάρτη,"οι γυναίκες είναι μηχανές παραγωγής παιδιών"!

      Διαγραφή
    3. Οι γυναίκες πλέον έχουν εκφυλιστεί απο φεμινισμό και φιλελευθερισμό.Οι 7/10 είναι καρσπουταναριά του κερατά που αλλάζουν τους ανδρες σαν μπλουζάκια.Μόνο με μια εθνικοσοσιαλιστική υπερσυντηρητική κοινωνία θα άλλαζαν.Όποιος λευκός ελλην κανει παιδιά με πεταμένα πορνίδια ανεξάρτητου φυλετικού τύπου είναι απλά μαλάκας.Σεβόμαστε τα σοβαρά και σεμνά κορίτσια και όχι εκφυλισμένα πουταναριά.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος19 Μαρτίου 2018 - 6:45 μ.μ.

      δεν ειναι ομως και πολλοι αντρες ετσι?

      Διαγραφή
    5. Σίγουρα!!!!Ο ελλην έχει γίνει καραπουσταρα του κερατά.Ελφυλισμενοι και οι περισσότεροι απο εμάς.Αλλοι τρέχουν πισω απο πουτάνες και τις παρακαλάνε ενώ τους φτύνουν.Αλλοι χαραμίζουν λεφτά και περιουσίες για πεταμένες gold diggers και άλλοι τον τρώνε απο πισω....!!!

      Διαγραφή
  5. Έχω μια ερώτηση να κάνω και θέλω να διαβάσω απόψεις πάνω σε κάτι το οποίο συζητούσα με καλούς φίλους και ήρθαμε σε αντιθέσεις και με διαφορετικές απόψεις ο καθένας.Τι πιστεύετε για τον υλισμό?Τον υπέρτατο καταναλωτισμό του σήμερα,τον υλιστικό κόσμο που ζούμε και γενικότερα τον καπιταλισμό?Όλα αυτό το σύστημα με το να ζούμε και να δουλεύουμε για να αγοράσουμε το νέο iphone η να πάρουμε το ακριβό και καλο mersedes benz αμάξι η τα και καινούργια ακριβά Nike παπούτσια.Θα έλεγα οτι οι πολυεθνικές πέρα απο το να κερδίζουν οι ίδιες έχουν καταφέρει να κανουν τον άνθρωπο ρομποτάκι του καπιταλισμού και της υλιστικής κατανάλωσης.Οτι ζούμε καθαρά και μόνο για να αγοράζουμε προϊόντα του καπιταλισμού.Οτι δουλεύουμε μόνο και μόνο για να αγοράσουμε νέα προϊόντά παρα για να συντηρήσουμε τους εαυτούς μας και τις οικογένειες μας.Τι γνώμη έχετε γενικότερα για καπιταλισμό,τα υλιστικά αγαθά και γενικότερα τις πολυεθνικές.Η ναζιστικη Γερμανία ήταν ξεκάθαρα κατα του υλισμού και του καπιταλισμού.Υ.Γ οποιος θέλει ας γράψει την γνώμη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εν ολίγοις, έχεις πιάσει το νόημα και βρίσκεσαι σε καλό δρόμο.

      Διαγραφή
    2. Εγώ είμαι κατά.Έχω φίλο δεξιό προς Ακροδεξιό που μου έλεγε οτι καπιταλισμός είναι ο λόγος που εγω και εσυ αυτη τη στιγμή αλληλογραφούμε στο ιστολόγιο.Το ιντερνετ και όλη η ηλεκτρονική επιστήμη ειναι εφευρέσεις του καπιταλισμού προσπαθώντας να με πείσει οτι με τον καπιταλισμό παμε μπροστά.Οτι ο υλιστικός κόσμος είναι μέρος του καπιταλισμού.Οτι χωρίς καπιταλισμό ο ανθρωπος δεν μπορεί να παει μπροστά....

      Διαγραφή
    3. Καπιταλισμός και κομμουνισμός είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.Η τεχνολογία δεν είναι του "καπιταλισμού", διότι η τεχνολογία δεν εκφράζεται μόνο μέσα από ένα οικονομικό σύστημά ούτε από μία συγκεκριμένη ιδεολογία.Αρκεί να θυμηθούμε την Εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία,που είχε την πιο ανεπτυγμένη τεχνολογία της εποχής,και την Φασιστική Ιταλία και τη σύνδεση με τον Φουτουρισμό που επεδίωξαν ορισμένοι.
      Και τέλος,η τεχνολογία,αν δεν την προσέξουμε,δύναται να έχει διαβρωτικές τάσεις που οδηγούν στον υλισμό και συνάμα,μακριά από την πνευματικότητα.Και αυτό το βλέπουμε σχεδόν παντού γύρω μας την σημερινή εποχή.

      Διαγραφή
    4. Πολυ σωστα!Εχεις μεγαλο δικαιο για την ανεπτυγμενη τεχνολογια της Ναζιστικης Γερμανιας.Ο καπιταλισμος ειναι το ιδιο με τον κομμουνισμο και ο εκφυλισμος του ανθρωπου σημερα οφειλεται σε αυτες τις 2 ιδεολογιες ξεκαθαρα...

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος19 Μαρτίου 2018 - 7:17 μ.μ.
      Συμφωνώ με τον φίλο σου.

      Διαγραφή
    6. Είπες ότι συμφωνείς με τον καπιταλισμό; Και δεν πέσανε να σε φάνε; Περίεργο, εδώ στο ελλαντιστάν συναγωνίζονται ποιος είναι μεγαλύτερος σοσιαλιστής και φωνάζουν "εσύ είσαι ψεύτικος εγώ είμαι ο αληθινός κομμουνιστής". Γράψε καπιταλισμός στο google να δεις γιατί ζεις στο τελευταίο σοβιετικό πείραμα.

      Διαγραφή
  6. Επισης έχω αλλη μια ερώτηση!Ποιον θεωρείται πατέρα και διδάσκαλο του συντηρητισμού και ποιο είναι το top 5 σας οσο αφορά φιλοσόφους με συντηρητικές πεποιθήσεις με ζητήματα θρησκεία,πατρίδα,οικογενεια,ρόλο γυναίκας,φυλή κλπ.!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα έλεγα οτι ο θεμελιωτής του συντηρητισμού είναι ο Joseph de Maistre.

      Διαγραφή
    2. Επειδή φαίνεσαι άνθρωπος με αναζητήσεις, σου γράφω κατά τη γνώμη τους πέντε σημαντικότερους στοχαστές-φιλοσόφους.
      1. Πλάτων
      2. Μπερκ
      3. Σοπενχάουερ
      4. Νίτσε
      5. Χιούστον Στιούαρτ Τσάμπερλαιν.
      Κάλλιστα σε αυτούς θα μπορούσαμε να προσθέσουμε τον τον Όσβαλντ Σπένγκλερ, ενώ γενικότερα η αρχαία ελληνική και η γερμανική φιλοσοφία (κυρίως του 19ου αιώνα )έχουν δώσει τις μεγάλες κατευθύνεις.

      Διαγραφή
  7. Ἄσχετη ἐρώτησι: Ὁ Ῥῶσος (ἑβραϊκῆς καταγωγῆς) ὑποψήφιος πρόεδρος Vladimir Zhirinovsky σὲ ποιόν φυλετικὸ τύπο ἀνήκει;

    https://www.theapricity.com/forum/showthread.php?194593-Classify-total-bro-Vladimir-Zhirinovsky

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απαντήσεις
    1. Ισπανός(Gorid)+ αμερινδιάνος (+ νέγρος πιθανόν)

      Διαγραφή
    2. Ταγματασφαλίτηϟϟ20 Μαρτίου 2018 στις 3:54 μ.μ.

      Χάλι μαύρο!Δεν υπάρχει τίποτα που να μισώ περισσότερο σ' αυτόν τον κόσμο απο τους βρομιάρηδες απλυτόγυφτους με μαλλιά ράστα(dreadlocks).Μιλάμε για ό,τι πιο άθλιο και σιχαμερό υπάρχει.

      Διαγραφή
    3. Μπορείς να δεις και αυτό:
      https://youtu.be/gAs9HZC9c7Y

      Διαγραφή
    4. Ερεεε αουσβιτς και νταχαου που πανε χαμενα.....!Να βλεπεις τους χιμπατζηδες να πουλανε μουρη και να προωθουν μασονικα συμβολα....!Που εισαι μεγαλε Αδολφε να δεις πως καταντησε ο πλανητης....

      Διαγραφή
    5. Διαβαστε το βιογραφικο αυτου του μεξικανου(με αρμενιντιαν καταγωγη) υπανθρωπου να δειτε τι ιστορικο εχει στα 21 του χρονια.Σε αυτη τη σιχαμενη εμετικη χωρα την αμερικη ο καθε μπαμπουινος γινεται διασημος και βγαζει φραγκα....!Ο τυπακος θα επρεπενα ειναι σε κελι στο γκουανταναμο...

      Διαγραφή
    6. Το άλλο το φρικιό της κοινωνίας με το παρόμοιο όνομα ο lil peep,πρεζάκιας και μπαισέξουαλ τρεντογυφταράς ευτυχώς πέθανε πριν μερικούς μήνες από υπεροδοσολογία, να ελπιζουμε έτσι να πάει και αυτός ο πίθηκας.

      Διαγραφή
  9. https://m.huffingtonpost.gr/entry/o-maeros-achilleas-kai-to-parelthon-san-antanaklase-toe_gr_5aa7b260e4b092db6106eceb?in&utm_source=Sport24&utm_medium=huffpost_homebig&utm_campaign=24MediaWidget&utm_term=Pos2

    Μπορείτε να γελάσετε ελεύθερα ή και να νευριάσετε,όπως εγώ για παράδειγμα.Ή και τα δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταγματασφαλίτηϟϟ20 Μαρτίου 2018 στις 9:16 μ.μ.

      "Ταυτόχρονα, ο μαύρος Αχιλλέας γίνεται ακόμα πιο συναρπαστικός καθώς έρχεται σε μια εποχή όπου ο Giannis Antentokoumpo αποτελεί έναν ήρωα της νέας ελληνικής πραγματικότητας, ο οποίος έχει φανατικούς οπαδούς αλλά και (λιγοστούς) έχθρους."Ναι... ήρωας ο Ατετοκούμπο!

      Διαγραφή
    2. Λεωνίδας,Αλέξανδρος,Κολοκοτρώνης,Νικηταράς και ο...αντεντονκουμπο οι μεγάλοι ήρωες τους Έθνους μας!

      Διαγραφή
    3. Αχιλλεας=μυθος.Στην πουτσα μας!Αφηστε τους να μαλακιζονται...Κανα λεωνιδα η κανα Μ.Αλεξανδρο μην ξεφτιλισουν τα μουνια...

      Διαγραφή
    4. Και τον Ηρακλή τον είχε παίξει ο Ντουέιν Τζόνσον που είναι μισός νέγρος και μισός μογγόλος σαμοανός και ο οποίος με κάποιον μαγικό τρόπο ομοιάζει πολύ περισσότερο με άνθρωπο από ότι αν ήταν σκέτος αράπης ή σκέτος ινδιανομογγόλος. Όπως και να 'χει τώρα το τερματίσανε, ομιλούμε περί πιθήκου ο οποίος αντί για μπανάνα και κλιματσίδα κρατάει ασπίδα και σπαθί.

      Διαγραφή
    5. Επίσης νέγροι υποδύονται τον Πάτροκλο και τον Δία! Ετοιμαστείτε γιατί σύντομα θα δείτε και μαύρο Καραϊσκάκη.

      Διαγραφή
  10. ποιος ειναι ο φαινοτυπος αυτου του ηθοποιου Justin Bartha?Ατλαντοειδης?

    https://www.google.gr/search?q=Justin+Bartha&client=opera&sa=X&biw=1880&bih=943&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=1oZlHgtbDL21fM%253A%252CiG2Gm3e1pvHesM%252C_&usg=__nUIMNmZ4bPx65nJIJbazJ3ioxiA%3D&ved=0ahUKEwj9v9XNnfvZAhVLsaQKHZQRDtoQ_h0IlAEwDQ#imgrc=1oZlHgtbDL21fM:

    https://www.google.gr/search?q=Justin+Bartha&client=opera&sa=X&biw=1880&bih=943&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=1oZlHgtbDL21fM%253A%252CiG2Gm3e1pvHesM%252C_&usg=__nUIMNmZ4bPx65nJIJbazJ3ioxiA%3D&ved=0ahUKEwj9v9XNnfvZAhVLsaQKHZQRDtoQ_h0IlAEwDQ#imgrc=GMj_E1eC0W9gNM:

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.