Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Carl Jung: Η ιστορία ζει μέσα στο αίμα μας


"Ποιος έχει πλήρως συνειδητοποιήσει ότι η ιστορία δεν βρίσκεται μέσα σε βιβλία επί βιβλίων αλλά ότι ζει μέσα στο ίδιο μας το αίμα;"

Carl Gustav Jung, Civilization in Transition


Η ιστορία δεν είναι ένα άθροισμα γεγονότων που πέρασε δια παντός, αποτυπώθηκε σε βιβλία και που δεν πρόκεται να ξαναεπιστρέψει. Μέσα μας αυτή η ιστορία ζει ακόμα, δια μέσου του αίματός μας. Η προσέγγιση του διάσημου Ελβετού ψυχολόγου μας προτρέπει να σκεφτούμε τη συσχέτιση του βιολογικού παράγοντα με την ιστορία.

Επειδή η ιστορία είναι αποτέλεσμα της δράσης των ανθρώπων ενός λαού αθροιστικά, το γεγονός ότι έχουμε το αίμα...
των προγόνων, μας κάνει να διαθέτουμε συγκεκριμένες ψυχικές προδιαθέσεις που οδηγούν σε αντίστοιχη συμπεριφορά που διαμορφώνει τα ιστορικά γεγονότα. Με αυτόν τον τρόπο, η ιστορία συνεχίζει να ζει στο αίμα μας, μέσω των γνωρισμάτων που κληρονομούμε από τους προγόνους μας. Ως εκ τούτου, η μελέτη της ιστορίας οφείλει πάντοτε να λαμβάνει υπόψη τον φυλετικό παράγοντα.

6 σχόλια:

  1. Παιδιά αυτή η γυναίκα σε ποιόν τύπο ανήκει?

    https://ibb.co/nL7tQn

    (Σημειωτέον οτι είχε σκούρα ξανθά μαλλιά,μπλέ μάτια και ήταν μάλλον αρκετά ψηλή και γεροδεμένη για Ελληνίδα γυναίκα.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορεί να έχει ΚΜ ή Νορδικά χαρακτηριστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να μου μιλησεις για τον ψυχισμό του κρομανοειδη φαινότυπου

      Διαγραφή
    2. Γενικά, οι Κρομανοειδείς είναι ευκολόπιστοι και πειθαρχούν εύκολα, με αποτέλεσμα να καταπίνουν όλη την πολυπολιτισμική εθνομηδενιστική σιωνιστική προπαγάνδα, γινόμενοι πιόνια τους. Οι κοινωνίες τους είναι αθλητικές και δραστήριες, με αποτέλεσμα να μην ρεμβάζουν στις καφετέριες, αλλά να γυμνάζονται και να οργανώνονται σε συλλόγους πάσης φύσεως. Οι Κρομανοειδείς είναι εργατικοί και πειθαρχημένοι, βοηθώντας στο να εδραιωθούν ευημερούσες οικονομικά κοινωνίες, όμως σπανίως πολιτισμικά ευημερούσες. Είναι μάχιμοι και θαρραλέοι πολεμιστές, πειθαρχώντας σε ότι τους ζητηθεί, καθώς είναι και ευκολόπιστοι.

      Διαγραφή
    3. Ο Ελληνας ραπερ Σνικ σε ποιον φυλετικο τυπο ανηκει ?

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.