Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Ο βιολογικός παράγοντας ως μεταφυσική

Η σύγχρονη εκπαίδευση έχει ενσταλλάξει στο μυαλό των ανθρώπων την πεποίθηση πως όλα εξηγούνται με τη λογική. Αυτό είναι μία φενάκη. Σχεδόν κανείς δεν συμπεριφέρεται βάσει ορθολογισμού. Ένστικτα, εγγενείς προδιαθέσεις, θρησκευτική ηθική, σύμβολα, κοινωνικός περίγυρος και διάφορες ακόμα επιδράσεις καθορίζουν τη συμπεριφορά μας. Ο βιολογικός παράγοντας είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που επηρεάζουν την συμπεριφορά των ανθρώπων με μη ορθολογικό, δηλαδή μεταφυσικό, τρόπο. Θα εξετάσουμε τους ποικίλους τρόπους που επιδρά μεταφυσικά στην συμπεριφορά των ανθρώπων.

Ο άνθρωπος κληρονομεί συγκεκριμένα φυλετικά γνωρίσματα, σωματικά και ψυχικά, που καθορίζουν την εμφάνιση και τη συμπεριφορά του, αντίστοιχα. Το γεγονός, όσο και αν προσπαθούμε να το μελετήσουμε, παραμένει ακατάληπτο. Γιατί προκύπτει ο συγκεκριμένος φαινότυπος; Και ακόμα πιο ανεξήγητα: γιατί ένας φυλετικός τύπος παρουσιάζει συγκεκριμένες φυλετικές προδιαθέσεις; Τα ερωτήματα αυτά...
δεν έχουν απαντηθεί ακόμα, παρότι έχουν μελετηθεί οι φυλετικοί τύποι. Όλα αυτά έχουν καταστήσει την φυλή ως μεταφυσικό παράγοντα στο μυαλό των ανθρώπων, εφόσον παραμένει ένα μυστήριο η βαθύτερη φύση του ανθρώπου.

Η κληρονομική διαδοχή αποτελεί έναν βασικό μεταφυσικό παράγοντα στο μυαλό των ανθρώπων. Ο απόγονος θεωρείται ως συνέχεια των γονέων του, παρότι αν τον εξετάσουμε βάσει φιλελευθερισμού, ο απόγονος πρόκειται για απλώς ακόμα έναν ανεξάρτητο άνθρωπο στη φύση. Ο ανθρώπινος νους όμως δεν σκέφτεται φιλελεύθερα. Μέσα στον ψυχισμό του ανθρώπου ενυπάρχει βαθιά το ένστικτο της διαιώνισης, που μας κάνει να αντιμετωπίζουμε τα παιδιά με θετικά συναισθήματα και ως αδιάσπαστη συνέχειά μας. Αυτό έχει πολλαπλές προεκτάσεις, νομικές, κοινωνικές και πολιτικές. Από νομικής άποψης, τα παιδιά κληρονομούν υποχρεωτικά μέρος της περιουσίας των γονέων, ενώ μάλιστα στην αρχαιότητα δεν υπήρχε καν διαθήκη και κληρονομούσαν όλη την περιουσία. Από κοινωνικής άποψης, πόσες φορές δεν έχετε δει να σας συμπεριφέρονται φιλικά, μόνο και μόνο επειδή γνωρίζουν τους γονείς σας; Από πολιτικής άποψης, ο λαός συνηθέστατα υποστηρίζει τους γόνους πολιτικών οικογενειών, μόνο και μόνο επειδή φέρουν ένα βαρύ "επίθετο". Επίσης, για χιλιετίες το πολίτευμα σχεδόν σε όλον τον κόσμο ήταν η κληρονομική βασιλεία, πολλές φορές με κληρονομική αριστοκρατία, δηλαδή ο μεταφυσικός παράγοντας που στήριζε το πολιτικό οικοδόμημα ήταν η κληρονομική διαδοχή. Αυτές οι συμπεριφορές δεν έχουν με τίποτα να κάνουν με τον ορθολογισμό, είναι ξεκάθαρα μεταφυσικές.

Η εθνική συνείδηση αποτελεί την συνείδηση της καταγωγής που μεταδίδεται από τους γονείς στα παιδιά. Η μετάδοση αυτή είναι κάτι το πλήρως μεταφυσικό. Ένας άνθρωπος, από τη στιγμή που θα γεννηθεί π.χ. Έλληνας, είναι αδύνατο να το αποβάλλει σε όλη του τη ζωή. Ακόμα και αν αναγκαστεί να το αρνηθεί ή να πολιτογραφηθεί σε άλλο κράτος, μέσα του ξέρει ότι παραμένει Έλληνας. Η συνείδηση της καταγωγής είναι μια μεταφυσική σφραγίδα που δεν αλλάζει ποτέ στη διάρκεια του βίου. Αποτελεί μορφοποιό παράγοντα της ιστορίας, εφόσον όλη η πορεία της ανθρωπότητας βασίζεται στις αλληλεπιδράσεις των εθνών.

Η φυλετική ομοιότητα δημιουργεί συμπάθειες, ωθώντας τους ανθρώπους να συναναστρέφονται τους ομοίους τους. Τα διάφορα γκέτο σε πολυφυλετικές κοινωνίες είναι μια ένδειξη αυτής της πραγματικότητας. Παράδειγμα οι ΗΠΑ, με γκέτο νέγρων, περιοχές που δραστηριοποιούνται μογγόλοι όπως China Town, προάστια μόνο με λευκούς, γειτονιές με λατίνους, κτλ. Εκ φύσεως οι άνθρωποι τείνουν να θέλουν να συγχρωτίζονται με αυτούς που τους μοιάζουν, εμφανισιακά ή συμπεριφορικά. Είναι μια εγγενής τάση στον άνθρωπο, που δεν μπορεί να εξηγηθεί ορθολογικά. Σίγουρα έχει την προέλευσή του σε προϊστορικές εξελικτικές διαδικασίες, που έχουν εντυπωθεί στο γονιδίωμά του.

Το συμπέρασμα είναι ότι ο βιολογικός παράγοντας συνδέεται με πλήθος μεταφυσικών συμπεριφορών στον άνθρωπο. Η ενδότερη φύση ου ανθρώπου δεν έχει μελετηθεί σε βάθος και είναι αμφίβολο αν θα γίνει ποτέ. Όσο και αν στη σύγχρονη εποχή γίνεται προσπάθεια να αναχθούν όλα στη λογική και ταυτοχρόνως να αγνοηθεί η κληρονομικότητα, ο βιολογικός παράγοντας θα παραμένει πάντοτε μορφοποιός δύναμη της κοινωνίας, της ιστορίας και της ανθρώπινης προσωπικότητας.

12 σχόλια:

  1. Ο βιολογικός παράγοντας μπορεί να συνδεθεί με πλήθος μεταφυσικών συμπεριφορών στον άνθρωπο με την προϋπόθεση ότι ο άνθρωπος ενστερνίζεται , υπό μεταφυσικό πρίσμα, την έννοια της Φυλής και του Αίματος. Δυστυχώς αυτό δε συμβεί τη σημερινή εποχή όπου ο άκρως υλιστικός και τεχνοκράτης σύγχρονος άνθρωπος αγνοεί πλήρως την υπερβατική του φύση, μένοντας προσκολλημένος στη ματεριαλιστική πλευρά της ζωής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά!Ο σωστός και ενσυνείδητος φυλετισμός πρέπει ναι μεν να αποδέχεται την βιολογική βάση,αλλά να μη μένει εκεί.Αντιθέτως επιβάλεται να επεκτείνεται πέρα από αυτό,στη μεταφυσική διάσταση της φυλής, και να την βιώσουμε αυτήν (τη φυλή), όπως την βίωναν οι αρχαίοι Ευρωπαϊκοί (και όχι μόνο),λαοί.Ο σωστός φυλετιστής πρέπει να αποδέχεται τον βιολογικό φυλετισμό ως βάση,αλλά να πολεμάει με λύσσα τον ματεριαλισμό που αρνείται την "Φυλή του Πνεύματος". Αλλιώς δεν διαφέρουμε από τα ζώα.

      Διαγραφή
  2. Ρε παιδιά,ο κομμουνιστής δήμαρχος της Πάτρας Κ.Πελετίδης σε ποιόν τύπο ανήκει?

    http://www.alfavita.gr/sites/default/files/peletidis.jpeg

    Πρέπει να είναι γνήσιος τουρκογενής καθώς είναι φτυστός με αυτόν εδώ τον Τουρκομογγόλο:

    https://3.bp.blogspot.com/-Mr-FjEBI5_s/UetQlycwydI/AAAAAAAAE7A/Na0JvH4XDIU/s1600/Kairat+Baibosynov.jpg

    Μήπως είναι μίξη Τουρανικού με Αρμενοειδή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρμενοειδης τουρκοσπορος , κριμα που γεμησε η Ελλαδα με τετοιους

      Διαγραφή
    2. Όσοι μένουν στην Μακεδονία μπορούν εύκολα να βρουν τέτοιες φάτσες.

      Διαγραφή
  3. Διαχειριστά,σκεπτόμουν οτι μια ανάρτηση σχετική με την κατανομή των βασικότερων φαινοτύπων των Νέγρων στην Αφρική,θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα.Ο λόγος που προτείνω το παραπάνω είναι το οτι προσφάτως διαπίστωσα πως παρά την φυσική ψευδαίσθηση ομοιομορφίας που μας προκαλεί η όψη των Νέγρων,στην πραγματικότητα υπάρχουν τύποι της μαυρης φυλής που διαφέρουν τρομερά μεταξύ τους!

    Τρανταχτό παράδειγμα ο αφροαμερικανός ηθοποιός Γουίλ Σμίθ σε σύγκριση με τον αγγλικής υπηκοότητας δημοσιοΚάφρο Γκάρι Γιούτζ:

    https://68.media.tumblr.com/9b4668ebc31c8341ba3996d2c9702399/tumblr_nc107lmgDc1srxd2qo1_1280.png

    https://media1.fdncms.com/chicago/imager/u/original/23409599/gary_younge-1-magnum.jpg

    Δεν χωράει αμφιβολία ότι,τουλάχιστον αισθητικά,ο πρώτος διαφέρει(υπερέχει) οφθαλμοφανώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΥΣ όποιος ενδιαφέρεται και δεν έχει πρόβλημα να χαλάσει λίγη φαιά ουσία,μπορεί να δεί την ολιγόλεπτη συνέντευξη του Γκάρυ Γιούτζ στον λευκό εθνικιστή Ρίτσαρντ Σπένσερ.

      https://www.youtube.com/watch?v=GwN5wkTPn48

      Διαγραφή
    2. Παρόμοια είναι και η κατάσταση με τους Ασιάτες που τους αποκαλούν όλους Κινέζους.

      Διαγραφή
    3. Πλέον τους Γιαπωνέζους κατά 80% τους ξεχωρίζω κατευθείαν, εκτός του ότι είναι λευκοί στο δέρμα έχουν 3-4 φαινότυπους τους οποίους δύσκολα βλέπεις σε Κινέζους, ίσως έναν δύο σε κάτι Κορεάτες. Επίσης βρίσκεις αρκετά άτομα με πεταχτά αυτιά και γρυπή μύτη ειδικα στις γυναίκες.

      Διαγραφή
    4. Έχω γνωρίσει προσωπικά Ιάπωνες και μπορώ να πω ότι είναι αρκετά έξυπνοι και φιλικοί αλλά επηρεάζονται αρκετά εύκολα σε διάφορα θέματα και αυτό στο τέλος σου σπάνε τα νεύρα.Μιλάω για τα νέα άτομα που σιγά σιγά ξεχνούν και αυτοί τις παραδόσεις και την ιστορία τους.

      Διαγραφή
  4. παιδια θα ηθελα να κανω μια ερωτηση και οποιος θελει να απαντησει.Ποια ειναι η γνωμη σας για τους γενετικα τροποποιημενους ανθρωπους(designer babies) στο μελλον?Θα μπορει καποιος στο μελλον να μπορει να σχεδιασει εναν ανθρωπο οπως θελει τοσο σε εξωτερικη εμφανιση οσο και "εσωτερικη" δηλαδη πιο εξυπνος,γρηγορος κλπ...?επισης ξερετε μια "μηχανη" γενετικης τροποποιησης Crispr/Cas9?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν εννοείς την γενετική τροποποίηση για να γίνουν οι άνθρωποι πιο γρήγοροι, να έχουν μεγαλύτερη μυική μάζα, για στρατιωτικούς λόγους είναι χάσιμο χρόνου από την στιγμή που υπάρχουν πλέον τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και σε λίγο καιρό θα υπάρχουν και ρομπότ τανκς αλλά και ανθρωπόμορφα ή ζωόμορφα ανδροειδή τα οποία θα σκορπούν τον θάνατο χωρίς να έχουν απώλειες αυτοί που τα κατέχουν. Οπότε γιατί να ασχοληθεί κάποιος με την γενετική τροποποίηση αφού όσο έξυπνος και γρήγορος και δυνατός να είναι ο άλλος με μία σφαίρα του κάνεις το κεφάλι κομμάτια. Στα ρομπότ είναι το μέλλον. Αν πρέπει να ασχοληθούμε με την γενετική είναι για να καταφέρουμε να μεταφέρουμε την ανθρώπινη συνείδηση στην μηχανή. Και στο κάτω κάτω ακόμα και αυτά δεν είναι τίποτα μπροστά σε όπλα σαν το μπέβατρον που θα κάνουν καπάκι τρεις σεισμούς 8 ρίχτερ για ένα τέταρτο και ένα τσουνάμι στο φινάλε, πάνε και τα ρομπότ και τα τανκς και ο υπεράνθρωπος στον διάολο. Άρα κατευθείαν πρέπει να το πάμε στο μπέβατρον και την αχτινα θανάτου του Τέσλα.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.