Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Χάρτης κεφαλικού δείκτη Ανατολικής Ασίας και Ωκεανίας


Συνέχεια του εξής χάρτη. Οι Αβορίγινες είναι εξαιρετικά δολιχοκέφαλοι, ενώ και οι υπόλοιποι νεγροειδείς της Ωκεανίας είναι δολιχοκέφαλοι. Οι μογγολικοί τύποι της νοτιοανατολικής Ασίας τείνουν μεσοκέφαλοι, παρότι όπως φαίνεται δεν είναι ο κανόνας, καθώς κάποιοι παραμένουν δολιχοκέφαλοι. Ακόμα και στην Κίνα υπάρχουν δολιχοκέφαλοι και μεσοκέφαλοι πληθυσμοί. Οι καθαρά βραχυκέφαλοι πληθυσμοί ξεκινούν κυρίως από βόρεια Κίνα, Μογγολία και βορειότερα.

Ο χάρτης διαλύει την εντύπωση περί βραχυκέφαλης Άπω Ανατολής. Αντιθέτως, υπάρχουν πολλοί επιμέρους πληθυσμοί, ακόμα και μογγολικοί, που είναι μεσοκέφαλοι ή και δολιχοκέφαλοι.

9 σχόλια:

  1. Το οτι ειναι δολιχοκεφαλοι τους δινει καλα στοιχεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, όμως πολλά άλλα χαρακτηριστικά (π.χ. Ύψος κρανίου, Μήκος Προσώπου, Μορφολογία Ινιακού οστού), είναι λογικό να διαφέρουν.

      Διαγραφή
    2. Κανένα φαινοτυπικό γνώρισμα, όπως δολιχοκεφαλία/βραχυκεφαλία, κτλ, δεν νοείται ως "καλό" ή "κακό". Έτσι κι αλλιώς κάθε φυλετικός τύπος εμφανίζει συνδυασμό φαινοτυπικών γνωρισμάτων και δεν συνδέεται μόνο με ένα. Κάνουμε αναφορά περί δολιχοκεφαλίας επειδή συνηθίζεται οι μογγόλοι να θεωρούνται βραχυκέφαλοι, κάτι που ο προσεκτικός παρατηρητής θα διαπιστώσει πως δεν ισχύει πάντοτε.

      Διαγραφή
    3. Η δολιχοκεφαλια τι στοιχεια δινει;

      Διαγραφή
    4. Περί κεφαλικού δείκτη:
      http://fyletika.blogspot.gr/2013/02/blog-post_27.html
      http://fyletika.blogspot.gr/2014/06/blog-post_25.html
      http://fyletika.blogspot.gr/2014/11/blog-post_26.html
      http://fyletika.blogspot.gr/2013/04/blog-post_22.html

      Διαγραφή
    5. Εννοω τι ψυχικα γνωρισματα δινει η δολιχοκεφελια, στους λαους που την εχουν;

      Διαγραφή
    6. Ρε αντμιν δεν ξερεις;

      Διαγραφή
  2. Οι μεσσογειακοι έχουν στογγυλο το πίσω μέρος του Ινιου και οι βόρεις φυλές (νορδικοι ατλαντοιδης και νορδοκρομανοιδης) μιτερο και Κάπος οστεωδες γιατί το έχω παρατηρησει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.