Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Ιωάννης Καποδίστριας, ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας - σε ποιον φυλετικό τύπο ανήκει;

Ο Καποδίστριας σε νεαρή ηλικία
Ο Ιωάννης Καποδίστριας (1776-1831) ήταν Έλληνας διπλωμάτης και πολιτικός. Διετέλεσε πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας.

Ο Καποδίστριας γεννήθηκε στην Κέρκυρα, καταγόμενος από αριστοκρατική οικογένεια, φέροντας τον τίτλο του κόμη. Σπούδασε ιατρική στην Πάδοβα και επιστρέφοντας άσκησε το επάγγελμα του ιατρού. Στα κοινά εμπλέκεται επί Ιονίου Πολιτείας, ημιαυτόνομο προτεκτοράτο της Ρωσίας, με κάπως φιλελεύθερο σύνταγμα. Εκεί αποκτά την εύνοια της Ρωσίας και αναλαμβάνει υψηλές διοικητικές θέσεις. Με τις νίκες του Ναπολέοντα και την συνθήκη του Τιλσίτ, τα νησιά περνάνε στον έλεγχο της Γαλλίας, ο Καποδίστριας αρνείται να δεχτεί οποιοδήποτε αξίωμα και πηγαίνει στη Ρωσία, όπου γίνεται διπλωμάτης στην υπηρεσία του Τσάρου. Γίνεται κορυφαίο στέλεχος της Ρωσικής διπλωματίας εκείνα τα ταραγμένα χρόνια. Λόγω των ικανοτήτων του, διορίζεται Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας το 1815. Όλη αυτήν την περίοδο, παραμένει Έλληνας πατριώτης και προσπαθεί να επηρεάσει την Ρωσική και διεθνή διπλωματία υπέρ των Ελληνικών θέσεων. Όταν ξεσπά η Επανάσταση...
στη Μολδοβλαχία υπό τον Υψηλάντη, ο Τσάρος την καταδικάζει επίσημα και επιτρέπει στους Τούρκους να εισέλθουν στις Ηγεμονίας για να την καταπνίξουν. Ο Καποδίστριας θεωρούσε ότι δεν είχαν ωριμάσει οι συνθήκες για μια Επανάσταση, αλλά εφόσον ξέσπασε αρχίζει να πιέζει τον Τσάρο να ταχθεί υπέρ των Ελλήνων πραγματοποιώντας εισβολή, όμως ο Τσάρος φοβάται τις ισορροπίες στην Ευρώπη και τυχόν ανάμιξη των Άγγλων. Η διαφωνία με τον Τσάρο το 1822 οδηγεί σε απομάκρυνσή του από το πόστο του.

Τον Μάρτιο του 1827 καλείται από την Γ' Εθνοσυνέλευση της Τροιζήνας να αναλάβει Κυβερνήτης της Ελλάδας, με επταετή θητεία, για να σώσει την Ελλάδα από το χάος. Φτάνει στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 1828, όπου τυγχάνει ενθουσιώδους υποδοχής από τον λαό. Ο Καποδίστριας είχε να αντιμετωπίσει πειρατεία, ανύπαρκτο κράτος, διαλυμένο στρατό και κακή οικονομική κατάσταση. Μια από τις βασικές προϋποθέσεις που έθεσε για να αναλάβει την ηγεσία του νεοσύστατου ελληνικού κράτους ήταν η αναστολή του συντάγματος και η διάλυση της βουλής, όροι που τελικώς έγιναν αποδεκτοί. Στην θέση της βουλής όρισε ένα γνωμοδοτικό όργανο, το Πανελλήνιον, με 27 μέλη. Έχοντας κλείσει τη βουλή και έχοντας συγκεντρώσει όλες τις εξουσίες, άρχισε το έργο της ανασυγκρότησης της χώρας.

Ίδρυσε την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και αναδιοργάνωσε τον στρατό, μετατρέποντας τους ατάκτους ενόπλους σε τακτικό στρατό με οργάνωση, τάξη και πειθαρχία. Χώρισε διοικητικά την χώρα σε Περιφέρειες, όπου διόρισε επιτρόπους. Έκοψε εθνικό νόμισμα και ίδρυσε κρατική τράπεζα. Ίδρυσε ταχυδρομική υπηρεσία, έκανε απογραφή, οργάνωσε την απονομή δικαιοσύνης και δημοσίευσε τον κανονισμό των δικαστηρίων. Ως προς την εκπαίδευση, έκτισε σχολεία σε όλη τη χώρα, βιβλιοθήκες, μουσείο φυσικών επιστημών, Γεωργική Σχολή, αρχαιολογικό μουσείο, το πρώτο ορφανοτροφείο και τυπογραφεία. Ίδρυσε ναυπηγεία και κατασκεύασε δρόμους. Έβαλε χρήματα ακόμα και από την μεγάλη περιουσία του, υποθηκεύοντάς την. Παράλληλα, συνεχίζει τον πόλεμο εναντίον των Οθωμανών και βοηθά τους Ρώσους στον Ρωσο-Τουρκικό πόλεμο.

Κυβερνά με διατάγματα, χρησιμοποιώντας συμβούλους. Οι πολιτικές του απόψεις είναι καθαρά αντιδημοκρατικές και αντιφιλελεύθερες. Η διάλυση της βουλής, όπου δεν πάτησε ποτέ, η κατάργηση του συντάγματος και ο παραγκωνισμός των εκλογών, δείχνουν ότι ο μεγάλος αυτός πατριώτης πολιτικός ήταν ενάντιος στο κοινοβουλευτικό παιχνίδι και υπέρ της πεφωτισμένης δεσποτείας. Με μυστική εγκύκλιό του, ο Καποδίστριας απαγορεύει σε δημόσιους λειτουργούς να είναι μέλη μυστικών οργανώσεων, φωτογραφίζοντας την Μασονία.

Το τεράστιο έργο ανασυγκρότησης της Ελλάδας έκανε τον λαό να τον λατρεύει. Η Ελλάδα άρχισε να γίνεται ανεξάρτητη. Οι Εβραίοι διοικητές της Αγγλίας, έχοντας χάσει κάθε έρεισμα στην Ελλάδα και βλέποντας τον Καποδίστρια να έχει καλές σχέσεις με τον αντιεβραίο Τσάρο και να διάκειται αρνητικά προς την μασονία, αρχίζουν ενέργειες για να τον ανατρέψουν. Ενεργοποιούν όλους τους εν Ελλάδι μασόνους και αρχίζουν προπαγάνδα εναντίον του Καποδίστρια, καταγγέλοντας τις πολιτικές του, παρότι τις επαινεί ο Ελληνικός λαός και ζητώντας μανιωδώς σύνταγμα. Ο Καποδίστριας αντιδρά διώκοντας ή κλείνοντας τις αντεθνικές εφημερίδες. Ο Κυβερνήτης προσπαθεί να συνάψει δάνειο με μη εβραϊκά ελεγχόμενες τράπεζες του εξωτερικού, αλλά οι Άγλλοι, δηλαδή οι Εβραίοι που την διοικούν, αντιδρούν και τελικά λαμβάνει οικονομική βοήθεια από την Ρωσία. Να σημειώσουμε ότι η Γαλλία διοικείται από τον Βασιλιά Κάρολο Ι' μέχρι την μασονική επανάσταση του 1830 που εγκαθιστά στον θρόνο έναν διαβόητο μασόνο, τον Louis-Philippe. Η Γαλλία από εκείνη τη στιγμή πέφτει στα χέρια των Εβραίων και αμέσως συμπορεύεται με την Αγγλία εναντίον του Καποδίστρια.

Η προπαγάνδα εναντίον του λαοφιλούς Καποδίστρια συνεχίζεται από διάφορους μασόνους, όπως Κωλέττης, Μαυροκορδάτος, Τρικούπης, από κοτζαμπάσηδες που ζητούν διατήρηση των προνομίων τους ή αποζημιώσεις, καθώς και άλλους παραπλανηθέντες που κατηγορούν τον Καποδίστρια για απολυταρχία και "Ρωσοδουλεία". Οι εβραϊκά ελεγχόμενοι Άγγλοι υποκινούν εξεγέρσεις κατά του Καποδίστρια, στην Ύδρα και στη Μάνη, αλλά αυτές καταπνίγονται, η πρώτη με την παρέμβαση του Ρωσικού στόλου. Οι συκοφαντίες απέτυχαν. Οι απόπειρες ανατροπής μέσω εξέγερσης, επίσης. Τελευταία λύση για τους Εβραίους είναι η δολοφονία του, την οποία πραγματοποιούν τον Οκτώβριο του 1831 δύο Μαυρομιχαλαίοι στο Ναύπλιο, έξω από μια εκκλησία, όπου ο Κυβερνήτης πήγε να εκκλησιαστεί. Ο ένας εκ των δολοφόνων πριν τον λιντσάρουν φώναξε: "Δεν φταίω εγώ, άλλοι με βάλανε!". Μαντέψτε ποιοι.

Ο Καπιδίστριας έμεινε στην ιστορία καθώς μόνος του θεμελίωσε το Ελληνικό κράτος εκ του μηδενός. Μεγάλος πατριώτης, έχει μείνει στη συνείδηση του λαού ως ο μεγαλύτερος Έλληνας πολιτικός ηγέτης της σύγχρονης εποχής. Αυτός ο μεγάλος Έλληνας, είχε στόχο την υστεροφημία, δηλώνοντας: "Αυτό που με κολακεύει περισσότερον είναι να ζήσω εις την ανάμνησιν των ανθρώπων". Και το πέτυχε. Τιμή και δόξα στον Ιωάννη Καποδίστρια.

Έχουν φιλοτεχνηθεί πολλά πορτραίτα του Καποδίστρια. Στα περισσότερα από αυτά, φαίνεται ότι ο Καποδίστριας είναι κυρίως Μεσογειακός, με πιθανή Διναρική επίδραση, η οποία φαίνεται στο πιθανότατα πλατύ κεφάλι. Πάντως εν γένει είναι Μεσογειακός, κάτι που φαίνεται στα νιάτα του. Είναι λεπτόρρινος, με ίσια ή οριακά κυρτή μύτη που ξεκινά ψηλά στο μέτωπο, με καστανά μαλλιά και μάτια, λεπτοπρόσωπος προς μεσοπρόσωπος, μάλλον δολιχοκέφαλος, με ανοιχτά εκφραστικά μάτια και χωρίς γωνίες στο πρόσωπο.

Τα άσπρα μαλλιά είναι λόγω γήρατος. Στα νιάτα του ήταν καστανός. Οι απεικονίσεις του έχουν μικροδιαφορές, ως προς το μήκος του προσώπου και το πλάτος του κεφαλιού. Η κυρίως Μεσογειακή φυσιογνωμία του, ταιριάζει με την αριστοκρατική και νησιώτικη καταγωγή του. Περιγράφονταν ως άτομο με ευγενική φυσιογνωμία και είχε σημαντικές επικοινωνιακές και ηγετικές ικανότητες.






15 σχόλια:

  1. Πράγματι, ὁ μεγαλύτερος Ἕλλην κυβερνήτης τῆς συγχρόνου ἱστορίας. Ἰκανότατος, ἔντιμος & ἀποφασισμένος νὰ παλαίψῃ μὲ τὴν ἑβραιομασωνικὴ πανοῦκλα μέχρις ἐσχάτων. Μποροῦσε νὰ ζήσῃ μία ἄνετη ζωὴ στὸ ἐξωτερικὸ, ἀλλὰ ἀντ' αὐτοῦ ἦρθε στὴν Ἑλλάδα & ἔνεπλάκη μὲ τοὺς κατσίβελους ὑπανθρώπους & μασωνικὰ πουστράκια τύπου Μαυροκορδάτου, γνωρίζοντας ὅτι ῥισκάρῃ τὴν σωματικὴ ἀκεραιότητά του. Ἐξαίσιος ἀντιδημοκράτης, προσπάθησε νὰ συνδέσῃ γεωπολιτικὰ τὴν χώρα μὲ τὴν Ῥωσία, ἀλλὰ εἰς μάτην. Ἀπὸ τότε "ἀνήκαμεν εἰς τὴν δῦσιν"

    Σκατὰ στοὺς τάφους τῶν φονιάδων του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει, ἐπίσης, νὰ ἀναφερθῇ ὅτι ὁ Καποδίστριας ἦτο Ἰταλικῆς καταγωγῆς ἀπὸ τὴν πλευρὰ τοῦ πατρός του καὶ κυπριακῆς ἀπὸ τὴν πλευρὰ τῆς μητρός του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαίρεται βρίσκομαι εκτός θέματος αλλά θα ήθελα να ρωτήσω περί του θέματος των Αρβανιτών.Καθώς είναι ένα μεγάλο θέμα αλλά τίποτα δεν βρήκα για αυτό στο blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορεί κάποιος σας παρακαλώ πολύ να μου εξηγήσει τι σόι ράτσα είναι σκατόφατσες/ποντικόφατσες τύπου Λαφαζάνη,Αλαβάνου κτλ.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως έχει λεχθεί ξανά εδώ, η πλειοψηφία των σύγχρονων προσωπικοτήτων της αριστεράς έχουν γενικότερα διναρικά χαρακτηριστικά. Χωρίς ποτέ να λείπουν ποτέ φυσικά οι αρμενοειδείς.
      Στις αρχές του περασμένου αιώνα, οι διναρικοί ήταν κυρίως εθνικιστές και μάλιστα διέπρεπαν στους εθνικούς αγώνες όπως θα περίμενε κανείς από τα πνευματικά χαρακτηριστικά που διέπουν αυτό τον τύπο. Επομένως το γεγονός πως οι Λαφαζάνης κι Αλαβάνος ανήκουν στον διναρικό τύπο (πιθανότατα και με αλπική επιρροή), είναι σημείο των καιρών και οι εν λόγω αποτελούν γνήσια παράγωγα της νεοελληνέζικης κοινωνίας του 21ου αιώνα.

      Διαγραφή
    2. Διναρικοι οι Αριστεροι- Μεσογοιακοι οι φιλελευθεροι, μεσογειακοι-διναρικοι ειναι πολυ gay(δειτε φωτο gay parade) Απο την αλλη οι εθνικιστες εχουν πιο ανατολιτικες μορφες...μηπως σημεια των καιρων; ποιοι ειναι παραπανω ελληνες; οι ανατολικοι μεσογειακοι-βεβεροι ή οι αλλοι; την πατριδα αν δεν την νιωθεις..

      Διαγραφή
    3. Ισως επειδη οι σχετικα "πρωτογονες"φυλες ειναι πιο συντηρητικες και προσκολλημενες προς την φυλη και την οικογενεια ενω οι πιο εξελιγμενες κι ανωτερες πνευματικα βλεπουνε περα απο ολα τα καθιερωμενα της κοινωνιας;

      Διαγραφή
    4. Και οι μεσογειακοι ειναι πιο καλοπερασακιδες...παντως αυτο που θελω να πω ειναι πως αν δεν υπαρχει εθνικη συνειδηση η φυλη οσο καλη και να ναι παει για πεταμα, χανει τις προοπτικες τησ

      Διαγραφή
  5. Κάτι άσχετο,είδα ταινία με τον Billy Zane και σύμφωνα με το βιογραφικό του αμφότεροι οι γονείς του είναι Έλληνες(από Μάνη και Χίο).Δεδομένου ότι τον θεωρώ όμορφο και αριστοκρατική φυσιογνωμία(σε αντίθεση με τους ημεδαπούς taliban) θα ήθελα να μάθω τον φυλετικό τύπο του.(Για να δω αν έχω βελτιωθεί ως προς την τυπολογία υποθέτω ότι είναι μεσογειακός-κρομανιόν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιρανο-νορδικός απόγονος Στέππας30 Ιουλίου 2015 στις 5:13 μ.μ.

      Βέρβερος

      Διαγραφή
    2. Ο Zane είναι μεσογειακός και κρομανοειδής (ορισμένοι ανθρωπολόγοι ονομάζουν αυτό τον συνδυασμό αλταντο-μεσογειακό τύπο). Ίσως να έχει κάποια απώτερη διναρική επιρροή, δεδομένης της νησιώτικης καταγωγής του, που εξηγεί τον σχετικά υψηλό του κρανιακό θόλο. Αλλά αυτό μπορεί να συμβαίνει και εξαιτίας του κρομανοειδισμού του.

      Διαγραφή
    3. Τελικά έπεσα μέσα.Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    4. Ατλαντο-Μεσογειακός + Αλπικός

      Διαγραφή
  6. ο Καποδίστριας ηταν Διναρικος κυριως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Καποδίστριας ήταν Μεσογειακός. Δεν έχει τίποτα το Διναρικό το πρόσωπό του.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.