Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Ο Fritz Lenz για την κληρονομικότητα σωματικών και ψυχικων γνωρισμάτων


"Τα ψυχικά χαρακτηριστικά, όπως και τα σωματικά, έχουν τις ρίζες τους στον μηχανισμό κληρονομικότητας του ανθρώπου... Οι περιβαλλοντικές επιδράσεις -συμπεριλαμβανομένης και της εκπαίδευσης με την στενή έννοια του όρου- δεν μπορεί να κάνει τίποτα περισσότερο, από το να βοηθήσει ή να εμποδίσει την εμφάνιση των κληρονομικών δυνατοτήτων."




Ο μεγάλος επιστήμονας Fritz Lenz ήταν Γερμανός γενετιστής. Έλαβε την πρώτη πανεπιστημιακή έδρα ευγονικής το 1923 στο Μόναχο. Έπειτα έγινε ερευνητής στο...
Kaiser Wilhelm Institute for Anthropology του Βερολίνου, με ειδίκευση στις κληρονομικές ασθένειες και στην φυλετική υγιεινή. Ο Lenz διαπίστωσε την σημασία της φυλής και έγινε ένας από τους σημαντικότερους θεωρητικούς του φυλετισμού. Ήταν υπέρ της ευγονικής και διέκρινε την επίδραση που έχει στην πολιτική, στην ιστορία και στον πολιτισμό το φυλετικό ζήτημα. Υποστήριξε φυλετικές πολιτικές, ζήτησε φυλετική ομοιογένεια και λήψη μέτρων ενάντια στους αλλόφυλους.

Ο γενετιστής Fritz Lenz ήταν ένας από τους βαθύτερους γνώστες του αντικειμένου. Τα ψυχικά και σωματικά γνωρίσματα αποτελούν μια αδιαίρετη ολότητα και μεταβιβάζονται κληρονομικά. Το περιβάλλον το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να βοηθήσει ή να εμποδίσει την καλλιέργεια των κληρονομικών δυνατοτήτων, αλλά όχι να τις δημιουργήσει εκ του μηδενός.

6 σχόλια:

  1. Ερώτηση; Πως θα ταξινομούσατε φυλετικά τον παρακάτω άνθρωπο;
    http://heavy.com/news/2015/06/dylann-storm-roof-charleston-church-shooter-gunman-caught-dead/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φτυστός ο Lenz είναι.

      Διαγραφή
    2. Ίσως καλύτερα να μας απαντούσε ο διαχειριστής για την ταξινόμηση του Dylan Roof!

      Διαγραφή
    3. Κυρίως Νορδικός, παρά τα κάπως ταλαιπωρημένα μάτια του. Τα μαλλιά του ξανθίζουν και είναι καθαρά δολιχοκέφαλος.

      Διαγραφή
    4. Πράγματι, είναι νορδικός κατά βάση. Ίσως πάλι, να έχει κάποια κλασσικά Αγγλοσαξωνικά χαρακτηριστικά (αυτό το λέω από το μακρύ πρόσωπο, έντονα ζυγωματικά), αλλά είναι δύσκολο να το εξακριβώσει κανείς.
      Πάντως, ένας εγκληματολόγος θα έλεγε πως η φυσιογνωμία του αφήνει ξεκάθαρες υπόνοιες κάποιας διαταραχής. Από την άλλη, παρότι δεν έχουμε καθαρές εικόνες για το πρόσωπό του βλέπουμε πως είναι δολιχοκέφαλος, αλλά το πρόσωπό του δίνει λίγο την εντύπωση ατόμου που πάσχει από σύνδρομο Down.

      Διαγραφή
  2. Κρομανιόν εγώ βλέπω πάντως κ.Διαχειριστά, δηλαδή το σαγόνι είναι ευμεγέθες και τα μάτια είναι βαθουλωμένα και όχι μικρά λεπτεπίλεπτα και ''Νορδικά''!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.