Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Ο Hegel για τις φυλετικές διαφορές σε σωματικά και ψυχικά γνωρίσματα

Αναφερόμενος στις ανθρώπινες φυλές:

"Αυτή η ποικιλία σε διαφοροποιήσεις, μπορούν να θεωρηθούν ως τοπικές ιδιοσυγκρασίες - κάτι που φαίνεται στον τρόπο ζωής και στην εργασία, στην δομή του σώματος και στην κοψιά τους, αλλά ακόμα περισσότερο στην εσωτερική τάση και ικανότητα του πνευματικού και ηθικού χαρακτήρα των διαφόρων λαών."



O Georg Wilhelm Friedrich Hegel ήταν Γερμανός φιλόσοφος. Μελέτησε συστηματικά την φύση του ανθρώπου. Ο Hegel θεωρεί ότι η διαφοροποίηση στον άνθρωπο...
είναι τέτοια ώστε να πρέπει να τον διαχωρίζουμε σε φυλές. Και βέβαια διαπιστώνει ότι οι σωματικές διαφορές συνδυάζονται με διαφορές στις ψυχικές προδιαθέσεις.

Παράλληλα βρίσκει ότι αυτές οι φυλετικές ψυχικές προδιαθέσεις, επιδρούν στην πνευματική και ηθική έκφραση των λαών. Στη συνέχεια μάλιστα ο Hegel γράφει ότι από τις απαρχές της ιστορίας αρκετά έθνη διατηρούν επίμονα τον δικό τους τύπο, που αντιστοιχεί βέβαια σε συγκεκριμένα φυλετικά γνωρίσματα, σωματικά και ψυχικά. Συνεπώς, ο Hegel κατανοεί την επίδραση της φυλής στην κοινωνία και στην ιστορία.

9 σχόλια:

  1. Η Ιωάννα Κούρτοβικ σε ποιο ψυχικό τύπο θα την τοποθετούσαμε;Ρωτάω γιατί με την ''καύλα'' που έχει για τους ''λάθρο'' μου θυμίζει εκείνους τους παρανοϊκούς οβριούς της σχολής της Φρανκφούρτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου θυμίζει την κόρη του Freud,Άννα.

      Διαγραφή
    2. Πάντως, φυλετικῶς εἶναι ἀλπική. Ψυχικῶς, εἶναι ψωριάρα σύμφωνα & μὲ τὸν ὁρισμὸ τοῦ Καζαντζάκη γιὰ τοὺς κομμουνιστές.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ κύριε Himmler που λέτε να οφείλεται αυτό;Στην αγαμία;Ομοιάζει λες και έχει να την ακουμπήσει άνδρας από.......πάντοτε.Τα ίδια θα πω και για την Γαρυφαλλιά

      Διαγραφή
    4. Μᾶλλον λεσβία, φίλε.

      Διαγραφή
  2. Το τελευταίο καιρό διαπιστώνω ότι αρκετοί ημεδαποί ''ζευγαρώνουν''(κοινός σπιτώνουν) γυναίκες με ''εξωτική'' καταγωγή.Καταλαβαίνω ότι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα στις επιλογές τους.Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνω είναι αν αυτοί οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τις συνέπειες των επιλογών τους και ποιο συγκεκριμένα το περιβάλλον στο οποίο ''βάζουν'' τα παιδιά τους.Είναι τόσο σίγουροι ότι αυτά θα έχουν την επιθυμητή αποδοχή από τους άλλους;Και επίσης πως γίνεται κάποιος(άνδρας ή γυναίκα) να έλκεται τόσο πολύ από κάτι τόσο διαφορετικό από αυτό με το οποίο μεγάλωσε;Δηλαδή ξαφνικά η μάνα μας,αδερφή μας,ξαδέρφη μας(κάποιες είναι πολύ τούμπανα)ως πρότυπο γυναίκας δεν μας κάνουν και ελκόμαστε από τον θηλυκό ομόλογο Chewbacca ;Τόσο πολύ σκατό έχει μαζέψει ο εγκέφαλος;Θα ήθελα πραγματικά την γνώμη άλλων επισκεπτών του site(φτάνει να μην ακούσω καμία παπαριά του τύπου ''ο έρωτας είναι τυφλός'').

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τραγική μορφή η γιαγιά του γαμπρού που με κοίταζε με μια έκφραση στα μάτια που έκραζε...ΒΟΗΗΗΗΘΕΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ!

      Διαγραφή
    2. Τι να πω και εγώ απορώ και αηδιάζω και μόνο στην ιδέα.....Εγώ προσωπικά πάντως όταν βλέπω μαύρο, το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό, εντελώς αυθόρμητα, είναι ο πίθηκος...Το μυστικό είναι στο αίμα κατά την άποψή μου.

      Διαγραφή
  3. σχετικό άσχετο,o ηθοποίος jensen ackles σε πιο φυλετικό τύπο ανήκει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.