Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Συνταγματάρχης Δαβάκης, ο ήρωας του Ελληνοϊταλικού πολέμου - σε ποιον φυλετικό τύπο ανήκει;

Ο Κωνσταντίνος Δαβάκης (1897-1943) ήταν Έλληνας στρατιωτικός. Γεννηθείς στη Λακωνία, εισήχθη στην Σχολή Ευελπίδων, από όπου αποφοιτά ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού. Λαμβάνει μέρος στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου διακρίνεται για την τόλμη του, ενώ κινδύνεψε σοβαρά από τα ασφυξιογόνα αέρια. Προβιβάζεται σε λοχαγό επ'ανδραγαθία και συμμετέχει στην Μικρασιατική Εκστρατεία, όπου και εκεί τιμάται για την ανδρεία του. Φοιτά σε στρατιωτικές σχολές σε Αθήνα και Παρίσι, λαμβάνει υψηλές διοικητικές θέσεις και έπειτα διδάσκει στις σχολές αυτές. Γράφει πολυάριθμα άρθρα και μελέτες σε στρατιωτικά περιοδικά και γίνεται πρώιμος θιασώτης της μηχανοκίνησης του στρατού. Το 1937 αποστρατεύεται για λόγους υγείας.

Λίγους μήνες πριν την Ιταλική εισβολή, ανακαλείται στην ενεργό υπηρεσία ως Συνταγματάρχης Πεζικού. Όταν οι Ιταλοί εισβάλλουν, ο Δαβάκης και το σύνταγμα πεζικού του αντιμετωπίζει επιτυχώς την Μεραρχία Αλπινιστών Τζούλια που είχε εισχωρήσει βαθιά στην Ελληνική επικράτεια και την αναγκάζει να υποχωρήσει. Ο ίδιος όταν τραυματίζεται στο στήθος, διώχνει τον αξιωματικό που έρχεται σε βοήθεια και τον στέλνει πίσω στις θέσεις του. Επιζεί, αλλά ο τραυματισμός είναι βαρύς και αποστρατεύεται. Η επιχείρηση αυτή αποτέλεσε την πρώτη νίκη του Ελληνικού Στρατού και το εφαλτήριο για την ολοταχώς υποχώρηση των Ιταλών. Ο Δαβάκης μετατρέπεται...
σε ήρωα για την αυτοθυσία και τις στρατιωτικές ικανότητές του που οδήγησαν στη νίκη, με τον ίδιο να γλιτώνει παρά τρίχα τον θάνατο.

Ο Δαβάκης νοσηλεύεται στην Αθήνα και όταν οι Ιταλοί μπαίνουν ως κατοχική δύναμη στην Αθήνα, συλλαμβάνουν τον Δαβάκη και άλλους αξιωματικούς ως υπόπτους αντιστασιακής δράσης. Επιβιβάζονται σε Ιταλικό πλοίο για να φυλακιστούν στην Ιταλία. Όμως το πλοίο τορπιλίζεται από συμμαχικό υποβρύχιο και ο Δαβάκης πνίγεται στα ανοιχτά της Αδριατικής.

Ο Κωνσταντίνος Δαβάκης εκτός από ήρωας του Ελληνοϊταλικού πολέμου του '40, θεωρήθηκε ικανός στρατιωτικός ηγέτης, με απαράμιλλο θάρρος, μεγάλη θεληση και εντυπωσιακή αντίληψη του χώρου.

Ο Δαβάκης ανήκει στον Διναρικό φυλετικό τύπο. Η φωτογραφία του δίπλα είναι αυτή ενός τυπικού Διναρικού. Λεπτοπρόσωπος, με σκληρό βλέμμα, έντονη μύτη, ενώ η γραμμή των μαλλιών του και η περιοχή του στόματος δεν αφήνουν αμφιβολία για την φυλετική του υπόσταση. Στον χαρακτήρα είναι θαρραλέος, δραστήριος, τολμηρός. Γνωρίσματα που αρμόζουν σε έναν Διναρικό που έχει εκπαιδευτεί κατάλληλα, κατά τα ηρωικά πρότυπα.

Είναι γεγονός ότι στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο συμμετείχαν πολλοί Διναρικοί από την Ελληνική πλευρά. Αν κοιτάξει κανείς λίγο βαθύτερα την Ελληνοϊταλική διαμάχη, υπό το φυλετικό πρίσμα, θα βγάλει πολλά ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Σε κάθε εισβολή, οι πρώτοι που επιστρατεύονται είναι οι κοντινότεροι στο μέτωπο, ως οι έχοντες το μέγιστο κίνητρο να πολεμήσουν για τις εστίες τους. Στην περίπτωση του Ελληνοϊταλικού μετώπου, οι επίστρατοι ήταν κυρίως Ηπειρώτες, πράγμα που σημαίνει ότι ο Ελληνικός στρατός λογικά έσφυζε από Διναρικούς. Οι Διναρικοί είναι άριστοι στρατιώτες, με εξαιρετική αντίληψη του χώρου, τεράστιες σωματικές αντοχές, φανατισμό και θάρρος. Παρότι ευερέθιστοι και απείθαρχοι, υπό πατριωτικό φανατισμό αυτά τα γνωρίσματα αποδυναμώνονται. Από την άλλη, αν δει κάποιος λεπτομερώς τις Μεραρχίες των Ιταλών, θα διαπιστώσει ότι οι περισσότερες ήταν από την Βόρεια Ιταλία. Πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα θα είχαν πολλούς Αλπικούς, που πλειοψηφούν στην Βόρεια Ιταλία. Λόγω των εδαφικών και κλιματολογικών συνθηκών, οι Ιταλοί δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν τον ανώτερο εξοπλισμό τους, με αποτέλεσμα η μάχη να τείνει ισότιμη. Και βέβαια οι Διναρικοί στρατιώτες δεν συγκρίνονται με τους Αλπικούς. Ο φυλετικός παράγοντας δεν ήταν προφανώς ο μόνος που οδήγησε στη νίκη, αλλά είναι γνωστό ότι η φυλή των στρατιωτών διαδραματίζει σημαντικότατο ρόλο στην έκβαση των μαχών. Πάντως οι Διναρικοί είναι εν δυνάμει ικανότατοι στρατιώτες, αλλά και αξιωματικοί, ειδικά στο Πεζικό, όπως ήταν και ο ήρωας Συνταγματάρχης Δαβάκης.

Η υπερηφάνεια για τους προγόνους είναι κενή περιεχομένου για τους σύγχρονους Έλληνες, αν δεν συνδυάζεται με οργανωμένο αγώνα υπέρ του Έθνους, το οποίο καταβαραθρώνεται και εξευτελίζεται καθημερινά.

33 σχόλια:

  1. Μια ερώτηση προς τον διαχειριστή τι εννοείται όταν λέτε: "ενώ η γραμμή των μαλλιών του και η περιοχή του στόματος δεν αφήνουν αμφιβολία" ποιο διναρικό χαρακτηριστικό υπάρχει στην γραμμή των μαλλιών; Είναι αυτό που λέμε widow's frame;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι το έντονο τριγωνικό σχήμα της γραμμής των μαλλιών με μεγάλα εμφανή κενά στα πλάγια και όχι μόνο μια μικρή προεξοχή όπως στο widow's peak.

      Διαγραφή
  2. Εξαιρετικοτατη αναρτηση,να την διαβασουν και ορισμενοι οι οποιοι εχουν αμφισβητησει τις ηγετικες ικανοτητες των Διναρικων,οι οποιες ειναι αντιστοιχες αυτων των Περιακτικων Μεσογειακων-Ατλαντοειδων-Νορδικων εαν και εφοσον οι Διναρικοι αποκτησουν την αναλογη παιδεια και εκπαιδευση κατα τα ηρωικα προτυπα. Οπως ορθως σημειωνει το αρθρο,αναφερομενο στον Ηρωα Κωνσταντινο Δαβακη,οι Διναρικοι ειναι αριστοι στρατιωτες,δεινοι πολεμιστες,θαρραλεοι,δραστηριοι,τολμηροι,φανατικοι,σκληροι,με τεραστιες/ανυπερβλητες σωματικες αντοχες και εξαιρετικη/μοναδικη αντιληψη του χωρου,χαρακτηριστικα απαραιτητα που δεν πληρει ουτε κατα διανοια αλλος φυλετικος τυπος,ειδικως σε αναλογο περιβαλλον.
    ΑΘΑΝΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Διναρικοι,οπως προανεφερθη,εαν και εφοσον.αποκτησουν την αναλογη παιδεια και εκπαιδευση κατα τα ηρωικα προτυπα,εχουν ηγετικες ικανοτητες που εαν συνδυαστουν με το οτι ειναι αριστοι στρατιωτες,δεινοι πολεμιστες,θαρραλεοι,δραστηριοι,τολμηροι,φανατικοι,σκληροι με τεραστιες/ανυπερβλητες σωματικες αντοχες και εξαιρετικοτατη/μοναδικη αντιληψη του χωρου,μπορει να τους καταστησει,για στρατο ο οποιος δεν διαθετει εξειδικευμενες(αλλες Διναρικες)μοναδες ορεινου αγωνα-στο φυσικο τους ορεινο περιβαλλον-πραγματικες μηχανες θανατου.

      Διαγραφή
  3. Η Υπερηφανεια για τους προγονους ειναι κενη περιεχομενου για τους συγχρονους Ελληνες,αν δεν συνδυαζεται με οργανωμενο αγωνα υπερ του Εθνους,το οποιο καταβαραθρωνεται και εξευτελιζεται καθημερινα,μεχρις αφανισμου προσθετω εγω(οπως και ολη η Λευκη φυλη).Αυτο ειναι ισως το πλεον ουσιωδες κομματι του αρθρου.
    Υ.Γ.:Παντως ο ανιψιος του μαρδοχαιου φριζη ο σιωνιστης ανθελλην ραββινος ιακωβος φριζης,εαν και εφοσον θυμαμαι καλα,αποτελει δειγμα σημιτοειδους-κατα βασιν αραβοειδους-σκουπιδουπανθρωπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφήστε τον Φριζή .Οτι και αν ληταν έδωσε το αίμα του για την πατρίδα και αυτό φτάνει για να του οφείλουμε σεβασμό. Το άρθρο για μια ακόμη φορά επιχειρει να υποβιβάσει τον μισό και πλέον πληθυσμό της Ευρώπης .Οι Ιταλοί έχασαν διότι τα στρατέυματα τους ηταν αλπικά! Α ναί; Στο Στάλινγκραντ που έτρεχαν (εχει μείνει ανέκδοτο η απάντηση του OKW στον Τσιάνο σχετικά με τις απώλειες των Ιταλών ) ασταμάτητα και στη Βόρειο Αφρική που ξεφτιλίστηκαν αλλεπάλληλες φορές απο τους Αγγλους ( συνέλαβαν 80.000 άνδρε και 10 στρατηγούς με μόνο 100 άνδρες απώλεια!) τι ήταν εκεί ; Για πές μας διαχειρηστά; Αλπικοί ,Μεσογειακοί τι; Λοιπόν να υπεβθυμήσω εδω στους απίστευτα εμπαθείς οτι ιστορική έδρα και φανατικότερο προπ'ύργιο του Ναζισμού ηταν η Βαυαρία .Περιοχή έντονης βραχυκεφαλίας και απλικ'ότητας ! Ο μισός στρατός της Βερμ,αχτ ρε κοθώνια ηταν βραχυκ'εφαλοι αλπικοί.Καλός ο φυλετισμός αλλά αν προσπαθείς να φέρεις ολη την ιστορία στα μέτρα σου προκειμένου να βγαλεις ανώτερο φύλο είτε το νορδικό είτε το μεσογειακο ,τοτε απλώς γελοιοποιείσαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατ'αρχην αναφερθηκα στον σιωνιστη ανθελληνα ραββινο ιακωβο φριζη.Οσον αφορα το δια ταυτα:Αυτα τα οποια λες δεν σημαινουν απολυτως τιποτα,ουτε και αποδεικνυουν και τιποτα περαν ολων αυτων που εχει αποδειξει-επιστημονικως-ο αξιοτιμος κυριος διαχειρηστης του ιστολογιου.Τωρα εαν και εφοσον εσυ θεωρεις οτι ο συμπαθεστατος κατα τα 'λλα Αριος Λευκος Ευρωπαικος Αλπικος φυλετικος τυπος ειναι ανταξιος σε μαχητικη ικανοτητα του Αριου Λευκου Ευρωπαικου Διναρικου φυλετικου τυπου τοτε απλως βρες καποιο αλλα ιστολογιο να διαβαζεις το οποιο δεν θα εχει ως αντικειμενο του την επιστημη της φυλετικης ανθρωπολογιας καθοτι απο οτι αποδεικνυεται εν προκειμενω δεν εχεις ουδεμια απολυτως σχεση με αυτην.
      Υ.Γ.:Και οχι βεβαιως δεν σεβομαι καθολου τον οποιονδηποτε εβραιο,παντελως ασχετως των πραξεων του.

      Διαγραφή
    2. Γενικότερα υπάρχει πολλή εμπάθεια προς τους αλπικούς στο ιστολόγιο αυτό,αλλά εντάξει απόψεις είναι αυτές και τις δέχομαι...μέχρι ένα σημείο.Δεν δέχομαι ιστορικές ανακρίβειες που δεν βασίζονται πουθενά.
      Δεν αντιλέγω όλοι μα όλοι οι φυλετικοί τύποι διαφέρουν(ως προς τα ψυχικά γνωρίσματα),ακόμη και οι μεσογειακοί με τους νορδικούς διαφέρουν κατά πολύ.

      Ωστόσο οι αλπικοί έχουν δώσει πολλά για να εξυψώσουν το ελληνικό έθνος εκεί που του ανήκει.Σπαρτιάτες πολλοί αλπικοί,Αθηναίοι πολλοί αλπικοί,ακόμη και Μακεδόνες.
      Και στην νεότερη ιστορία επίσης:Ρήγας Φεραίος βραχυκέφαλος αλπικός και ο πρωτεργάτης του ελληνικού εθνικισμού.

      Αν δεν υπήρχαν οι αλπικοί,γιατί μερικοί είστε αχάριστοι η Ελλάδα δεν θα υπήρχε όπως οι ερυθρόδερμοι αμερικάνοι που έχουν σχεδόν εξαλειφθεί από τους λευκούς.Έτσι και εμείς από εξωευρωπαικά στοιχεία.Λοιπόν αφήστε την καραμέλα αυτήν και δείτε την πραγματικότητα με γεγονότα και πράξεις...Οπότε καλά τα λέει ο φίλος ανώνυμος 7:04 μ.μ.

      Διαγραφή
    3. Δεν καταλαβαινω πως κατεληξες στο συμπερασμα οτι εαν και εφοσον δεν υπηρχαν Αλπικοι θα ειχαμε εξαλειφθει ως Εθνος εχω την εντυπωση οτι οι Μεσογειακοι και Διναρικοι ειναι υπεραρκετοι απο στρατιωτικης/πολεμικης αποψεως.
      Οσον αφορα τα ερυθροδερμα βοθρολυματα καλως σφαγιαστηκαν σχεδον εξ'ολοκληρου απο τους Αριους Λευκους Ευρωπαιους Ανθρωπους(συμπεριλαμβανομενων προφανως των Αλπικων).Στοχος μας οφειλουμε να εχουμε την παγκοσμια επικρατηση της μοναδικης Ανθρωπινης φυλης,της Λευκης φυλης.

      Διαγραφή
    4. *Στοχο μας οφειλουμε να εχουμε την παγκοσμια επικρατηση της μοναδικης Ανθρωπινης φυλης,της Λευκης φυλης.
      (εκ παραδρομης το λαθος).

      Διαγραφή
    5. Προς τον οπλίτη.Για πες μας κάτι και για την επόμενη φράση ώστε να διαπιστώσουμε αν είσαι βασιλικότερος του βασιλέως.

      ...Ωστόσο, αυτό που πρέπει να τονιστεί στον Εθνικοσοσιαλισμό - αφού βασίζεται πάνω στη τιμή - είναι ότι κάθε άνθρωπος, ανεξαρτήτως φυλής ή πολιτισμού, πρέπει να αντιμετωπίζεται με τον δέοντα σεβασμό. Πράττοντας το αντίθετο είναι σε ευθεία αντίθεση με την ηθική του Εθνικοσοσιαλισμού ο οποίος βασίζεται στην έννοια της Τιμής...

      Διαγραφή
    6. ΑΙΜΑ&τιμη,εσυ εισαι αυτος που δεν ειναι εθνικοσοσιαλιστης τουτεστιν Δαρβινιστης.ΑΙΜΑ&τιμη.
      Υ.Γ.:Δεν γνωριζω σε ποια δευτερη φραση αναφερεσαι καθως και ως προς το τι να διαπιστωθει εαν ειμαι βασιλικοτερος του βασιλεως.

      Διαγραφή
    7. Είσαι ιδεολογικά αμόρφωτος και αυτό φαίνεται ΚΑΙ από την απάντηση που έδωσες.Τράβα μάθε ποιός είναι ο βασιλιάς στον οποίο αναφέρομαι και άσε τις πομπώδεις κραυγές περί Τιμής

      Διαγραφή
    8. Γελοιο υποκειμενο,αναφερθηκα στο ΑΙΜΑ.ΑΙΜΑ.
      "Ο Λευκος Ευρωπαιος ειναι ο φυσικος φυλετικος μας αδερφος ακομη και αν ειναι ο πλεον στυγερος εγκληματιας"

      Διαγραφή
    9. Η φράση είναι του Rudolf Hess αν δεν κάνω λάθος αλλά ο Εθνικοσοσιαλισμός έχει πολλές πτυχές.Π.χ. ο Χίλτερ στο βιβλίο Του αναφέρεται ξεκάθαρα σε ''ρατσική αφύπνιση'' όπως την αποκαλεί και τονίζει ότι σκοπός της φυλής είναι ο πολλαπλασιασμός και η βελτίωση.Αν υπάρξει πολλαπλασιασμός θα υπάρξουν και ανάγκες ζωτικού χώρου οπότε θα πρέπει να διεκδικηθούν εδάφη στα οποία κατοικούν(παρασιτούν σε ουκ ολίγες περιπτώσεις) διαφορετικοί πληθυσμοί οι οποίοι θα πρέπει να αντικατασταθούν από τους αξιότερους(τους Άριους στην προκειμένη).Η τοποθέτηση του Σπαρτιάτη Οπλίτη δεν είναι άκυρη.

      Διαγραφή
    10. Νορδικε αδερφε,εκτιμω την εκ μερους σου αναγνωριση της
      -φυλετικης-πραγματικοτητας.

      Διαγραφή
    11. ΟΣΟ ΦΥΛΕΤΙΚΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΣΛΑΜΙΣΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΤΗΣ, ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΣ "ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ".

      ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΙΛΗ ΚΑΙ ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΕΝΗ ΦΑΡΑ ΤΟΥΣ.
      ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ "ΕΛΛΗΝΕΣ". ΤΟ 80% ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΖΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ ΠΡΙΝ 600 ΧΡΟΝΙΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ.

      Διαγραφή
    12. ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΓΡΟΥΣ,ΔΥΤΙΚΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ ΤΟ ΓΥΦΤΟΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ.

      Διαγραφή
    13. ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΑΣΗ ΤΩΝ ΟΡΕΚΤΙΚΩΝ ΑΚΟΜΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΓΚΕΥ PARADE ΤΟΥ.

      ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΜΟΡΦΗ (ΚΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΗ) ΜΑΖΑ ΜΕ ΜΟΥΛΑΤΤΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΩΣ ΦΙΛΑΝΔΙΑ.

      Διαγραφή
    14. ΕΛΛΗΝΕΓΡΟΙ VS ΣΕΝΕΓΑΛΛΟΙ2 Νοεμβρίου 2014 στις 12:16 π.μ.

      ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΕΓΩ,ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ GAΥ ΗΠΕΙΡΟ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΟΠΗ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ.

      Διαγραφή
    15. Σπαρτιάτες Μακεδόνες ηπειροτες ήταν κυρίως διναρικοι και μερικοί αλπικοι, μόνο αυτοί οι δύο φυλετικοι τύποι, αφού αποτελούν απογόνους των δωρειων που οι δωριεις ήταν κυρίως διναρικοι και μερικοί αλπικοι

      Διαγραφή
  5. ΔΙΝΑΡΙΚΟΣ ΡΟΥΜΑΝΟΣ ΑΝΑΣΚΟΛΟΠΙΣΤΗΣ28 Οκτωβρίου 2014 στις 10:09 μ.μ.

    Ο ΑΡΙΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΔΙΝΑΡΙΚΟΣ ΦΥΛΕΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΣ,ΕΝΣΤΙΚΤΩΔΩΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΩΣ ΣΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ ΑΙΜΟΒΟΡΟΣ,ΔΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΩΝ,ΩΣ ΤΟ ΑΓΡΙΟΤΕΡΟ ΑΡΠΑΚΤΙΚΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και όχι μόνο, οι περισσότεροι κλασσικοί συνθέτες ήταν διναρικοί.

      Διαγραφή
  6. ΕΥΓΕ για το παρόν άρθρο ως Αρβανίτης με κάνει ιδιαίτερα υπερήφανο και αποδεικνύεται περίτρανα ότι ανήκουμε φυλετικά στο Ελληνικό Έθνος και είμαστε τμήμα του !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι αρβανίτες δεν είναι μόνο Διναρικοί, ο παππούς μου ήταν αρβανίτης και ήταν μεσογειακός.

      Διαγραφή
    2. Nederlandse koloniale ontdekkingsreiziger29 Οκτωβρίου 2014 στις 12:18 π.μ.

      Οντως ετσι ακριβως ειναι,εγω επισης ειμαι Αρβανιτης και ειμαι Μεσογειακος.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ και επαυξάνω οι περισσότεροι Αρβανίτες είναι Μεσογειακοί αλλά έχουμε και πολλούς κοκκκινωπούς στο δέρμα (με σπάνια περίπτωση πλατυινίας) που πιθανόν δηλώνει πρόσμιξη με Διναρικούς άλλωστε οι παππούδες μας ήταν εξαιρετικά σκληροτράχηλοι πολεμοχαρείς και ολιγαρκείς στις ανάγκες τους που σημαίνει ότι προερχόμαστε από πολεμική γενιά (φάρα) και πιστεύω ότι οι Διναρικοί είχαν τέτοια πολεμική αντοχή (κατά την γνώμη μου)..... εάν έχω λάθος παρακαλώ διορθώστε με....

      Διαγραφή
    4. Nederlandse koloniale ontdekkingsreiziger30 Οκτωβρίου 2014 στις 4:37 μ.μ.

      Εν προκειμενω οπως τα λες ειναι.Ειναι εκ των ων ουκ ανευ οτι εμεις οι Αρβανιτες ειμαστε απο Διναρικη φαρα.Ειμαστε σκληροι,πολεμοχαρεις και ολιγαρκεις,ειμαστε απο πολεμικη γενια με μεγαλη πολεμικη αντοχη,δηλαδη Διναρικοι.
      Οντως επισης εχουμε ευαριθμους Αρβανιτες,ξανθους και ροδαλους με Διναρικα χαρακτηριστικα προσωπου σε σημαντικο βαθμο(χειλη λεπτα και μη σαρκωδη,ελλειψοειδεις βλεφαριδες με μη στρογγυλωπα ματια,υπερλεπτορυνια-ολα τυπικα Διναρικα χαρακτηριστικα προσωπου,ενω η πλατυινια οντως ειναι σπανια λογω τη μειξεως με το Μεσογειακο φυλο).Ζητω η Διναρικη/Μεσογειακη Αρια Λευκη Αρβανιτια!

      Διαγραφή
    5. Έγινε αναφορά για το Δυρράχειο και θυμήθηκα ότι εκεί είχε πάει το 1996 μια φρεγάτα του Π.Ν. με μια δεκαριά βατράχια μέσα και αποβιβάστηκαν στο εκεί λιμάνι, κάνοντας τα κουμάντα τους στους τηγανοκέφαλους, πανάσχημους, δύσμορφους, μικροπήγουνους, ζωόφιλους κλεφτοκοτάδες αλβανούς, με τους τελευταίους στη θέα των νταήδων σκληροτράχηλων Μεσογειακών, το βάζανε στα πόδια..

      Διαγραφή
  7. Καλά και εδώ στην Ελλάδα εάν ερχόσουν στην δεκαετία του 50 μετά τον συμμοριτοπόλεμο τις ίδιες φάτσες θα έβλεπες πάνω κάτω μη κρίνουμε τόσο εύκολα....μόλις είχαν περάσει 50 και χρόνια κομμουνισμό και συνθήκες πείνας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φαντάστηκα έναν Ελληνισμό μεγάλο,έμορφο,με την δημοτική του γλώσσα,έναν Ελληνισμό,πού περιλαβαίνει μέσα του καί την αλβανική ψυχή καί γλώσσα,τη συγγενική του»:
    Ίων Δραγούμης («Ο Ελληνισμός μου καί οί Έλληνες») έτσι γιατί μου ήρθε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μια ερώτηση. Το σχήμα των μαλλιών με τριγωνικό σχήμα( παρατήρησα οτι εμφανίζεται κυρίως στον Διναρικό τύπο . Εμφανίζεται και σε άλλους τύπους ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τριγωνική γραμμή μαλλιών με βαθιά εσοχή είναι σπάνια σε άλλους τύπους πλην Διναρικών, αλλά όχι απίθανη, βλέπε π.χ. ο ποδοσφαιριστής Zidane. Σε κάθε περίπτωση αναφερόμαστε σε κάτι διαφορετικό από τη μικρή προεξοχή που ονομάζεται widow's peak. Στην Ελλάδα εντοπίζουμε συχνά την έντονα τριγωνική γραμμή μαλλιών που έχει ο Δαβάκης, λόγω αρκετών Διναρικών.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.