Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Η θεά Αφροδίτη σε αρχαιοελληνικές αναπαραστάσεις - ποιον φυλετικό τύπο απεικονίζει;

Η θεά Αφροδίτη δεξιά
Η θεά Αφροδίτη συμβόλιζε το πρότυπο της γυναικείας ομορφιάς στην κλασική Ελλάδα. Αναπαραστάσεις της έχουν βρεθεί πολλές σε αγγεία, ψηφιδωτά και τοιχογραφίες, μερικές από τις οποίες παρουσιάζουμε εδώ.

Οι αναπαραστάσεις απεικονίζουν την θεά Αφροδίτη κυρίως με σκούρα/καστανά σγουρά μαλλιά, με ανοιχτά βλέφαρα, ίσια μύτη, χωρίς γωνίες στο πρόσωπο, εξωμορφική. Υπάρχει μια τάση να απεικονίζεται ο Μεσογειακός φυλετικός τύπος, που αποτελούσε το πρότυπο ομορφιάς στην αρχαία Ελλάδα. Τολμούμε να πούμε ότι παραμένει γυναικείο πρότυπο ομορφιάς μέχρι και σήμερα στην Ελλάδα.

Δείτε τις υπόλοιπες...




Αφροδίτη, λεπτομέρεια από ψηφιδωτό
Αφροδίτη κοιτάζεται στον καθρέπτη
Αφροδίτη και Πειθώ
Αφροδίτη και Άδωνις
Αφροδίτη και ο γιος της Έρωτας


7 σχόλια:

  1. Stin apeikonisi me ton Adwni einai panemorfi.

    Fainetai oti eixane xrwmata gia na tous apeikonisoune olous ksanthous ama thellane alle den exw dei mexri twra kati tetoio.

    Oso gia tin Amphipoli, to katharisane to psifidwto kai fainontai na einai me kokkino-kastana mallia oi apeikoniseis kai me skoura matia

    http://news.discovery.com/history/archaeology/greek-god-hermes-featured-in-ancient-mosaic-floor-141012.htm
    http://static.ddmcdn.com/gif/blogs/dnews-files-2014-10-greek-tomb-persephone-jpg.jpg

    Mesogeiakoi me proswpa xwris gwnies kai o allos o typas me dinariki myti.
    -Kynaigeiros

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Μεσογειακη θηλυκοτητα ειναι προτυπο ομορφιας,γενικως η Περιακτικη θηλυκοτητα ειναι προτυπο ομορφιας και οχι μονον η θηλυκοτητα.Το Περιακτικο φυλο,το οποιο ειναι τριμερες αποτελουμενο απο τους εξωμορφικους δολιχοκεφαλους Μεσογειακους/Ατλαντοειδεις/Νορδικους ειναι ανωτερο σε ολα.
    Αυτο κανει την ουσιαστικη διαφορα της Αριας Λευκης Ευρωπαικης φυλης απο τις σκουπιδοφυλες.
    Την διαφορα δεν την κανουν οι στρουμπουλοι,στρογγυλοπροσωποι,βραχυκεφαλοι,γουρουνομυτες,με βαρια βλεφαρα και μακρινοι συγγενεις των μογγολοειδων Ηπειρωτικοι Αλπικοι-Βαλτικοι οι οποιοι κυριωλεκτικως κοιμουνται ορθιοι σαν ενδομορφικα βοδια που ειναι.
    Την διαφορα δεν την κανουν οι χαζοτουμπανιαρηδες,τετραγωνομουρηδες,νεατερνταλοειδεις,βαθουλοματηδες,μεσομορφικοι,δολιχοκεφαλοι πανηλιθιοι flingstones Κρομανοειδεις.
    Την διαφορα δεν την κανουν οι κατσικοκλεφτες,ξεροκεφαλοι,απειθαρχοι,ληστοσυμμοριτες,γιδοβοσκοι,πρωτογονοι,κατσαπλιαδες,υπερεξωμορφικες στεκες,βραχυκεφαλοι,αετομυτιδες,στριμενομουρηδες Διναρικοι.
    Την διαφορα την κανουν οι Μεσογειακοι,οι Ατλαντοειδεις και οι Νορδικοι,δηλαδη οι Περιακτικοι Υπερανθρωποι,πανεμορφοι,αρμονικοι-απο μια αποψη θα μπορουσαν μονο αυτοι να αποκαλουνται Αριοι καθοτι η λεξη ειναι συνωνυμη της αρμονιας και οι Περιακτικοι μονον ειναι καθ'ολα αρμονικοι-ιδιοφυεις,πανεξυπνοι,με τελειες σωματικες αναλογιες,ερευνητικοι,θαρραλεοι,γενναοι,οραματιστες,ηγετες,δημιουργοι,εξωμορφικοι,δολιχοκεφαλοι,λεπτοφυεις και μυωδεις ταυτοχρονως,εμπνευστες,καλλιτεχνες,αρχιτεκτονες,πολεμιστες,δραστηριοι,ζωντανοι,φιλοσοφοι,επιβλητικοι,αποφασισμενοι,τολμηροι,αρχοντικοι,νικητες,αριστκρατικοι,ερωτικοι,ευγενεις.Αυτοι ειναι οι Μεσογειακοι,οι Ατλαντοειδεις,οι Νορδικοι.Αυτοι ειναι οι Αριοι Λευκοι Ευρωπαιοι Περιακτικοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μερικες διευκρινισεις:Στην Ευρωπαικη ηπειρο εντοπιζονται τεσσερα βασικα ανθρωπολογικα φυλα.Αυτα ειναι:Το Περιακτικο,το Διναρικο,το Κρομανοειδες και το Ηπειρωτικο.Το τελευταιο εχει μακρινη προανθρωπινη κοινη καταγωγη με τους ασιατομογγολοειδεις πληθυσμους,ομως πλεον ειναι παραπανω απο εντελως διαφοροποιημενο και συναποτελον την Αρια Λευκη Ευρωπαικη φυλη.
      Μπορουμε να χωρισουμε αυτα τα κυρια φυλα σε τρεις κατηγοριες αναλογως της αξιας τους.Στην πρωτη κατηγορια ανηκει μονο του το Περιακτικο φυλο,σαφως ανωτερο των υπολοιπων.Στην δευτερη κατηγορια ανηκει μονο του το Διναρικο φυλο,σαφως κατωτερο του Περιακτικου αλλα και σαφως ανωτερο του Κρομανοειδους και του Ηπειρωτικου.Στην τριτη κατηγορια ανηκουν μαζι το Ηπειρωτικο και το Κρομανοειδες.
      Απο τα τεσσερα κυρια Ευρωπαικα φυλα το πρωτο δηλαδη το Περιακτικο ειναι τριμερες αποτελουμενο απο το Μεσογειακο,το Ατλαντοειδες και το Νορδικο φυλα.Το Ηπειρωτικο φυλο ειναι διμερες αποτελουμενο απο τα Αλπικο και Βαλτικο φυλα.Το Διναρικο κυριο φυλο καθως επισης και το Κρομανοειδες δεν εχουν καποιον αμεσο συγγενη τουτεστιν ειναι μονομερη.
      Ο Πολιτισμος ειναι δημιουργημα των Περιακτικων.
      Στην σκια τους αλλα εχοντας να επιδειξουν προσφορα βρισκονται οι Διναρικοι.
      Τα αλλα δυο φυλα-εννοειται παντοτε ανευ αλλων ευρωπαικων προσμειξεων Περιακτικων η Διναρικων,γιατι εν τοιαυτη περιπτωσει αλλαζουν πληρως τα δεδομενα-κανουν μονο για...μαμ,κακα και νανι...απολυτως τιποτα παραπανω,δυστυχως αυτη ειναι η πραγματικοτητα.

      Διαγραφή
  3. Nederlandse koloniale ontdekkingsreiziger19 Οκτωβρίου 2014 στις 1:00 μ.μ.

    Εξαιρετικοτατη αναρτηση.
    Η Μεσογειακη θηλυκοτητα αποτελει διαχρονικως το απολυτο προτυπο ομορφιας,ειναι απλως μοναδικη και ανεπαναληπτη.
    Ο Αριος Λευκος Ευρωπαικος Περιακτικος Μεσογειακος φυλετικος τυπος ειναι ο πλεον αρμονικος,ευπαρουσιαστος και αισθησιακος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αξιοτιμε κυριε διαχειριστα,θερμα συγχαρητηρια για το ιστολογιο σας.
    Εαν μου επιτρεπεται θα επιθυμουσα να σας κανω μια ερωτηση επι του αντικειμενου.
    Ο Eugene Terre Blanche σε ποιον φυλετικο τυπο η φυλετικους τυπους ανηκε,πριν δολοφονηθει;
    Σας ευχαριστω εκ των προτερων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλπικός κυρίως, αλλά όχι μόνο, μάλλον έχει και κάτι Ατλαντοειδές.

      Διαγραφή
    2. Αναμενομενο ισως μεχρις ενος βαθμου,αφου ανηκε στην μειοψηφια των Boers Γαλλικης καταγωγης οπως φαινεται αλλωστε εκ του ονοματεπωνυμου του και οχι στην πλειοψηφια των Ολλανδικης καταγωγης Boers οποτε θα ηταν ιδιαιτερως δυσκολο να ανηκε στον συγκεκριμενο φαινοτυπο και με την συγκεκριμενη επιδραση.
      Σας ευχαριστω παρα πολυ.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.