Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Αναγνωρίζετε το θηλυκό σας αντίστοιχο;

Όταν γίνεται αναφορά σε φυλετικούς τύπους, πρέπει κανονικά να δίνεται φωτογραφία όχι μόνο στον άνδρα, αλλά και στη γυναίκα. Είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι ανθρωπολόγοι έδωσαν βαρύτητα στην μελέτη του άνδρα, παραμελώντας τις γυναίκες που όμως αποτελούν πάνω από τον μισό πληθυσμό του πλανήτη. Οι γυναίκες ήταν πιο περιορισμένες πριν έναν αιώνα και οι μετρήσεις ήταν πιο δύσκολες, ωστόσο το αρχικό κενό έχει καλυφθεί εν μέρει.

Ο πολύς κόσμος αγνοεί πλήρως την ανθρωπολογία. Βλέποντας τον εικονιζόμενο άνδρα και τις δύο παρακάτω εικονιζόμενες, αδυνατεί να κατανοήσει με ποια από τις δύο μοιάζει περισσότερο. Οι περισσότεροι μάλιστα δεν καταλαβαίνουν καν το νόημα της ερώτησης. Απορούν υπό ποια έννοια μπορεί να μοιάζει ένας άνδρας και μια γυναίκα.

Η έννοια της ομοιότητας έχει να κάνει με τον φυλετικό τύπο. Όσοι γνωρίζουν ανθρωπολογία, για έναν άνδρα και μια γυναίκα του ίδιου φυλετικού τύπου, καταλαβαίνουν ότι μία τέτοια γυναίκα γεννάει τέτοιους άνδρες.

Ποια από τις παρακάτω γυναίκες μοιάζει περισσότερο με τον εικονιζόμενο άνδρα;


Αναλογιστείτε σε ποιον φυλετικό τύπο ανήκει ο άνδρας, έπειτα η κάθε μία γυναίκα και συμπεράνετε.

5 σχόλια:

  1. Δύσκολο ερώτημα.Καταρχάς ο άντρας θεωρώ ότι είναι μεσογειακός με ίσως κάποια διναρική επίδραση.

    Η πρώτη εικονιζόμενη θαρρώ πως είναι μεσογειακή και δεν μου φαίνεται κάποια άλλη ξεκάθαρη επίδραση-ίσως ΚΜ χωρίς σιγουριά όμως.

    Η δεύτερη εικονιζόμενη φαίνεται κυρίως αλπική,λόγω σχήμα προσώπου,μύτης και ύψους.

    Οπότε αν είναι να απαντήσω θα έλεγα ο άντρας μοιάζει περισσότερο με την πρώτη εικονιζόμενη(την Ματσούκα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω που ειμαι Ελληνας αλπικομεσογειακος(ετσι νομιζω τουλαχιστον) και αναγνωριζω τον θηλυκο μ αντιστοιχο σε διαφορες λατίνα τι να κανω;;;
    Αληθεια αυτες σε ποια φυλη ανηκουν..Πολλες εμφανιζουν και δικα μας χαρακτηριστικα ευρωπαικα..Καποιες θα μπορουσες να τις περασεις και για Ελληνιδες(ενταξει οχι αυτες π ειναι ετσι σοκολατι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλοι στην λατινικη αμερικη εχουνε ηβιρικο-ευρωπαικη αναμιξη που πολλες φορες οδηγει στο να επικρατησουν αυτα τα χαρακτηριστικα στην μορφολογια τους.

      Και οι Ελληνες και οι Ισπανοι εχουνε μεσογειακους και κρομανοειδης καθως και την μιξη τους που οδηγει σε ομοιοτητα. Ο διαχειριστης αναφερθηκε στους κρομανοειδης στην Ελλαδα σε προηγουμενο θεμα.

      Διαγραφή
  3. αποψη μου,ο εικονιζόμενος είναι Μεσογειακος κυριως με ελαχιστη Αλπικοτητα,το ιδιο και η εικονιζομενη Δ.Ματσουκα,αρα δυνητικα η δευτερη μπορει να γεννησει τέτοιον φαινοτυπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευστοχη παρατηρηση εκ μερους σου το εικονιζομενο ατομο ειναι μεσογειακου φυλετικου τυπου και με καποια αλπικα στοιχεια και οχι διναρικα.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.