Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Η έλξη των δύο φύλων και πώς σχετίζεται με τη φυλή

Όλοι μας διαπιστώνουμε ότι η ερωτική έλξη των δύο φύλων σχετίζεται σε κάποιο βαθμό με τη φυλή. Είναι εμφανές ότι οι συγγενείς φυλετικοί τύποι θεωρούνται συνήθως πιο ελκυστικοί από μακρινούς μη συγγενείς φυλετικούς τύπους. Όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει πάντοτε. Τελικά πώς σχετίζεται η φυλή με την σεξουαλική έλξη των δύο φύλων;

Είναι βέβαιο ότι η φυλή παίζει σημαντικό ρόλο στην σεξουαλική έλξη. Αλλά δεν ισχύει ότι νιώθουμε έλξη μόνο για άτομα του ίδιου φυλετικού τύπου. Η πλέον σωστή διατύπωση, όσον αφορά στην εμφάνιση, είναι...
ότι "ασυνείδητα κάποιος νοιώθει έλξη από άτομα με τα οποία έχει τη μεγαλύτερη φαινοτυπική ομοιότητα".

Βέβαια τέτοια άτομα είναι κυρίως αυτά της φυλής του. Αυτό όμως παράλληλα σημαίνει ότι αν αλλόφυλοι εμφανίζουν κάποια κοινά εμφανισιακά χαρακτηριστικά, μπορεί να θεωρηθούν ελκυστικοί, καθώς αυτά τα χαρακτηριστικά αυξάνουν την φαινοτυπική ομοιότητα.

Η μεγαλύτερη δυνατή ταύτιση υπάρχει όταν έχουμε να κάνουμε με ίδιους φυλετικούς τύπους σε άνδρα και γυναίκα. Και αυτό έχει να κάνει περισσότερο με τον χαρακτήρα και τις πιο λεπτές πτυχές του και λιγότερο με την εμφάνιση. Τα κοινά γνωρίσματα του χαρακτήρα "δένουν" ένα ζευγάρι και κάνουν την μεταξύ τους σύνδεση να υπερβαίνει αυτήν της απλής συγκατοίκησης.

Επειδή σημασία για την αρχική έλξη έχει η φαινοτυπική ομοιότητα, ακόμη και εντός φυλετικού τύπου μπορεί να υπάρχουν αποκλίσεις. Για παράδειγμα, σε έναν λεπτόρρινο Αλπικό μπορεί να μην του αρέσει μια Αλπική με πλατιά μύτη, παρότι ανήκει στον ίδιο τύπο. Βέβαια στον χαρακτήρα θα έχουν κοινά γνωρίσματα. Ένας Μεσογειακός μπορεί να ελκύεται από μια Διναρική, που αν δεν έχει υπερβολικά γνωρίσματα, μπορεί να του μοιάζει. Το ζήτημα γίνεται πιο περίπλοκο αν ληφθούν υπόψη τα μικτά άτομα και οι συγγενείς φυλετικοί τύποι. Π.χ. Ατλαντοειδείς και Νορδικοί μοιάζουν κατά περιπτώσεις, συνεπώς μπορεί να εμφανίζεται έντονη έλξη. Ένας Αλπικο-Διναρικός μπορεί να ελκύεται από μια Μεσογειακή-Αλπική αν υπάρχουν ομοιότητες και ούτω καθεξής. Αν εκτός της εμφάνισης συμπεριλάβουμε και τις κοινωνικές, πολιτικές, οικονομικές προτιμήσεις, κτλ. το ζήτημα γίνεται χαώδες.

Το συμπέρασμα είναι ότι η φαινοτυπική ομοιότητα, καθώς και τα κοινά γνωρίσματα του χαρακτήρα κάνουν την ερωτική ταύτιση να είναι πιο έντονη και αυτό συμβαίνει με μεγαλύτερη πιθανότητα όταν έχουμε να κάνουμε με άτομα φυλετικώς παρόμοια.

13 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη επιστημονική προσέγγιση επί του θέματος που να εξηγεί 100% την ερωτική έλξη μεταξύ δυο διαφορετικών φυλετικών τύπων,αλλά η προσωπική μου άποψη είναι ότι η αγάπη και ο έρωτας δεν μπορούν να εξηγηθούν με καμία επιστημονική άποψη.

    Και αν ναι ότι εξηγείται το φαινόμενο αυτό,τότε γιατί υπάρχουν όλες αυτές οι επιμειξίες μεταξύ φυλών.Ναι στην ανθρώπινη ιστορία υπήρχαν βιασμοί σε καιρό πολέμων,υπήρχαν μαζικές μεταναστεύσεις φύλων (σλάβων,μογγόλλων),(ισπανοί-γάλλοι-άγγλοι-ολλανδοί αποικιοκράτες στην αμερική ήπειρο και στην αφρικανική),εδαφικές κατακτήσεις κ.ο.κ.Αλλά τόσο πολύ που δεν υπάρχει σχεδόν πια μια καθαρότατη φυλή(δλδ αλπικός,διναρικός,αντλαντοειδής).Δεν νομίζω ότι φταίνε τα παραπάνω.
    Η ουσία είναι ότι ο κάθε φυλετικά τύπος ελκύεται από έναν άλλον διαφορετικό.Είναι φυσικό αυτό.
    Π.χ ένας διναρικός με μία βαλτική να μην ελκύονται μεταξύ τους ,αλλά σε άλλη περίπτωση να ελκύονται μεταξύ τους αυτοί οι συγκεκριμένοι τύποι.Δεν ξέρω έτσι μου φαίνεται αν κάποιος γνωρίζει κάτι ευχαρίστως να απαντήσει για το συγκεκριμένο θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικὰ καὶ ἐξηγοῦνται ἐπιστημονικὰ. Εἶναι ζήτημα νευροβιολογικό.

      Διαγραφή
  2. Καταρχήν εύγε στο φυλετικό ιστολόγιο που καταπιάστηκε με ένα τόσο σημαντικό, δύσκολο, ανεξερεύνητο αλλά και τόσο σημαντικό θέμα για την διαιώνιση της Φυλής!
    Το σημαντικό όμως είναι αγαπητό ιστολόγιο να μπορέσουμε να αναδείξουμε πιθανόν μηχανισμούς (αν υπάρχουν - κατά την γνώμη μου υπάρχουν-) που θα μπορέσουν να αυξήσουν την έλξη των δύο αντίθετων φύλων ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΦΥΛΗΣ ώστε και η φυλή να διαιωνισθεί αλλά και να παράξει καλύτερους και ισχυρότερους απογόνους και νομίζω ότι μόνο μέσα από μία ιδεολογική κατεύθυνση μπορεί να υπάρξει κατάλληλη πνευματική αφύπνιση για να δημιουργηθεί έλξη-ανάγκη ώστε τα δύο φύλα της ίδιας φυλής να "δεθούν" ακόμη περισσότερο Δυστυχώς δεν είναι μόνο βιολογίας τελικά το θέμα αλλά και πνευματικότητας....τουλάχιστον έτσι το καταλαβαίνω και πολύ θα ήθελα και την άποψη του παρόντος ιστολογίου .....ευχαριστώ εκ των προτέρων !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαιρετικά ενδιαφέρον το ζήτημα.
      Η έλξη μεταξύ ανδρών και γυναικών της ίδιας φυλής είναι έντονη εκ φύσεως. Ωστόσο είναι δυνατό να αυξηθεί αυτή η έλξη, αν υπάρξει κατάλληλη εκπαίδευση και καλλιεργηθεί η φυλετική συνείδηση.

      Κατατοπιστικό είναι το παράδειγμα της Εθνικοσοσιαλιστικής Γερμανίας. Οι φυλετικοί τύποι διδάσκονταν αναλυτικά στο σχολείο. Συνεπώς μπορούσε ο καθένας να διαπιστώσει τον φυλετικό του τύπο και να αρχίσει να διακρίνει ότι κάθε φυλή έχει τα δικά της ψυχικά γνωρίσματα. Ταυτόχρονα, η διαρκής προβολή του επιθυμητού κατά τους Γερμανούς φυλετικού τύπου ως υπόδειγμα υγείας, δύναμης, ενεργητικότητας, ομορφιάς και ηρωισμού, έκανε τον συγκεκριμένο φυλετικό τύπο πιο ελκυστικό. Μπορεί να μην έχουμε στατιστικά στοιχεία που να αποδεικνύουν αύξηση γεννήσεων ή γάμων του συγκεκριμένου φυλετικού τύπου, αλλά μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα γίνονταν σε βάθος χρόνου.

      Ο παραπάνω δρόμος είναι ο αυτονόητος. Δηλαδή θα πρέπει οι πολίτες να έχουν μάθει τους φυλετικούς τύπους και να μπορούν να τους αναγνωρίζουν γύρω τους. Αυτό θα συνεισφέρει ώστε να απορρίπτουν ξένους φυλετικούς τύπους και να αναγνωρίζουν τον όμοιό τους στο αντίθετο φύλο. Αν μάλιστα προβληθεί συστηματικά κάποιος τύπος ως ο άριστος, είναι λογικό να αυξηθεί η ελκυστικότητά του. Πάντως είναι άγνωστο αν τα αποτελέσματα όλης αυτής της προσπάθειας θα είναι σημαντικά, καθώς όλοι θα θέλουν να ζευγαρώσουν, ακόμα και με έναν "μη άριστο" αν δεν βρουν "άριστο". Για αυτό το λόγο ως τρόπος φυλετικής αναβάθμισης πρέπει οπωσδήποτε να συνδυαστεί με άλλες μεθόδους, όπως εσωτερικούς εποικισμούς, εφαρμογή φυλετικών κριτηρίων, ευγονική, κτλ. Στην σημερινή παρακμιακή κοινωνία προ του φυλετικού χάους, μόνο κάποια ένστικτα αποτελούν μικρό ανάχωμα στην πλήρη μπαρδαστοποίηση με τους αλλόφυλους.

      Διαγραφή
  3. Αυτο που ελκει μια γυναικα σε εναν ανδρα ειναι τα "λεπτα" αισθηματα ανεξαρτητως φυλης και αλλων χαρακτηριστικων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκοτεινός Ιεροφάντης2 Οκτωβρίου 2014 στις 4:51 μ.μ.

      Εσύ μπορείς κάλλιστα να πας να βρεις "λεπτά" αισθήματα στους υποσαχάριους κάφρους ή/και στα πιθηκοειδή της Ασίας. Θα βοηθήσεις τοιουτοτρόπως, έστω και εμμέσως, την ευγονική στην Ελλάδα.

      Διαγραφή
    2. χαχαχαχαχα ιεροφαντη ζωγραφισες!

      Διαγραφή
  4. Σκοτεινός Ιεροφάντης2 Οκτωβρίου 2014 στις 4:54 μ.μ.

    Και αναρωτιόμουν πότε θα το θίξουμε αυτό το θέμα. Επιβεβαιώνεται η «θεωρία» μου πως οι σημαντικότερες ερωτικές σχέσεις μας ήταν/είναι με άτομα του ίδιου κύριου φυλετικού τύπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. " Aν αλλόφυλοι εμφανίζουν κάποια κοινά εμφανισιακά χαρακτηριστικά, μπορεί να θεωρηθούν ελκυστικοί, καθώς αυτά τα χαρακτηριστικά αυξάνουν την φαινοτυπική ομοιότητα ".

    Αν υπάρχει περίπτωση φαινοτυπικής ομοιότητος μεταξύ ατόμων αλλοφύλων δεν υπάρχει αντιστοίχως και ο κίνδυνος κατατάξεώς των σε κοινή φυλετική ομάδα βάσει των ανθρωπολογικών (επί του φαινοτύπου) μετρήσεων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η φυλετική ταξινόμηση γίνεται με βάση ένα συνδυασμό σωματικών γνωρισμάτων. Υπάρχουν πολλές φυλές που έχουν κοινά φαινοτυπικά γνωρίσματα. Για παράδειγμα Σαχάριοι και Νορδικοί εμφανίζουν λεπτοπροσωπία, Βαλτικοί και Σινικοί εμφανίζουν ευρυπροσωπία, κοκ. Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν υπάρχει κίνδυνος κατάταξης σε άλλη φυλετική ομάδα, καθώς απαιτείται συνδυασμός πολλών κοινών φαινοτυπικών γνωρισμάτων. Αν η αναφορά έχει να κάνει με τις μετρήσεις, είναι γνωστό ότι οι ανθρωπολογικές μετρήσεις και δείκτες δεν αρκούν για ακριβή φυλετική ταξινόμηση, πόσο μάλλον αν υπάρχουν κοινά μετρήσιμα γνωρίσματα.

      Διαγραφή
  6. Ωραίο θέμα πιάσατε εδω και έχω να θέσω 1 ερώτημα επι ταπιτος: Εγώ είμαι ένας λεπτός άνδρας απο ότι βλέπω απο όλα αυτά εδώ μίξη νορδικού με διναρικού. Αλλά έλκομαι απίστευτα απο νταρντάνες-γεμάτες γυναίκες.Και μόνο που λέω νταρντάνες-γεμάτες αμέσως πάμε σε αλπικό ή βαλτικό τύπο,ή έστω μίξη με αυτούς. Απαντησε μου αγαπητέ διαχειριστά του μπλογκ!
    να ενα δείγμα γυναικάρας κατά εμένα(σορρυ για τα τουρκομπούζουκα που παίζουν πισω απο το βίντεο)

    http://www.youtube.com/watch?v=21KVQb4oRB0

    ενα άλλο δειγμα γυναικάρας η τραγουδήστρια των cradle of filth(η χοντρή όμως)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοινωνικοί λόγοι επιδρούν σε κάθε άτομο διαφορετικά. Ίσως οι παχουλές είναι πιο καλοσυνάτες, ίσως είναι προτίμηση βάσει προσωπικών εμπειριών, κοκ. Οι κοινωνικοί λόγοι ξεφεύγουν από τα πλαίσια της ανθρωπολογίας.

      Διαγραφή
    2. καμία όμως σχέση!Παρόλο την στερεοτυπική αντίληψη οτι οι παχουλές δε βρίσκουν και είναι καλοσυνάτες,πίστεψε με είναι οι πιο δύσκολες.Δε ξέρω εαν φταίει οτι έλκονται απο τον ίδιο φυλετικά τύπο(αλπικό,βαλτικό κτλ) αλλά σαν λεπτός.....δε μου κάθεται η χοντρο-ντάντω

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.