Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Η φυλετική σκέψη του Κωνσταντίνου Ζ' Προφυρογέννητου

"Διότι κάθε έθνος που έχει διάφορα έθιμα και αλλοιώτικους νόμους και θεσμούς, οφείλει τα δικά του να σταθεροποιή και μέσα στο ίδιο έθνος να γίνονται και να ενεργούνται οι επικοινωνίες για την συντήρηση της ζωής. Δηλαδή, όπως κάθε ζώο με τα όμοιά του έρχεται σε επιμειξία, έτσι και κάθε έθνος όχι με αλλοφύλους και αλλογλώσσους, αλλά με συμπατριώτες κι ομογλώσσους είναι σωστά να...
κάνη συνοικέσια γάμων. Διότι απ’ αυτό το πράγμα εκ φύσεως προέρχεται η μεταξύ του ομοφροσύνη και επικοινωνία, καθώς και η φιλική συναναστροφή και συμβίωση τα δε αλλότρια έθιμα και οι διαφορετικοί νόμοι αποστροφές μάλλον και συγκρούσεις και μίση και διαφωνίες γεννούν συνήθως πράγματα που δεν δημιουργούν φιλία και επικοινωνία, αλλά έχθρες και διαστάσεις."

Κωνσταντίνος Ζ’ Πορφυρογέννητος, Προς τον υιον αυτού Ρωμανόν, 13


Ο Κωνσταντίνος Ζ' διατυπώνει με απόλυτη σαφήνεια τις απόψεις του περί έθνους και φυλής, οι οποίες σήμερα εκφράζονται από τους εθνικιστές. Θεωρεί ότι κάθε έθνος για να διατηρήσει τον δικό του τρόπο ζωής, οφείλει να μην έρχεται σε μίξη με αλλόφυλους, ώστε να διατηρείται η συνοχή του έθνους και να μην δημιουργούνται συγκρούσεις από αλλότρια έθιμα και διαφωνίες που φέρνουν οι αλλόφυλοι και αλλοεθνείς.

9 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια. Σπουδαίος αυτοκράτωρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=849619601718215&set=pb.100000105500319.-2207520000.1401709485.&type=3&theater ti filetikos tipos einai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν δεν κάνω λάθος για Βαλτικός μου κάνει, αλλά κρατάω και μια μικρή επιφύλαξη στο να ειναι Αλπικός

      Διαγραφή
    2. Κάτσε να μελετήσεις όλα τα άρθρα περί φυλετικών τύπων εδώ μέσα, να εμπεδώσεις τα βασικά χαρακτηριστικά κάθε φυλής (σωματικά , ψυχικά κλπ.) και μετά παρέθεσε την αποψή και αν χρειαστεί λέμε και τη δική μας. Έλεος δηλαδή, αυτό είναι ένα ΦΥΛΕΤΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ και όχι καμιά φυλετική κλινική όπου ντε και καλά είμαστε υποχρεωμένοι να αναγνωρίζουμε τον κάθε άσχετο εδώ μέσα, που θέλει να κάνει τη πλάκα του. Λίγη μελέτη δεν έβλαψε κανέναν.

      Διαγραφή
    3. @5:34 Αν θέλεις απάντησε του αν δεν θέλεις μην του απαντάς δεν σε αναγκάζει κανένας να του απαντήσεις.
      Όταν αρχίζει κάποιος να ασχοληθεί με την φυλετική ανθρωπολογία δεν είναι εύκολο να μάθει να ξεχωρίζει τους φυλετικούς τύπους διαβάζοντας περιγραφές, είναι πολύ πιο εύκολο να το μάθει με παραδείγματα. Συνεπώς το να μην απαντάς σε άτομα που έχουν απορίες αποθαρρύνει αυτά τα άτομα από το να ασχοληθούν περαιτέρω.

      Διαγραφή
    4. Γιατί σε κάθε ιστολόγιο θα πρέπει να υπάρχει, πάντα, ο σπασαρχίδης της παρέας;
      Εξηγείται από τη φυλετική ανθρωπολογία;..
      (Η Μελίνα Μακρή των Vegas σε ποιον τύπο ανήκει;)

      Διαγραφή
    5. Το περί ου ο λόγος παλληκάρι, είναι πιο βαλτικός πεθαίνεις.. Λόγω της τάλε κουάλε ομοιότητος του σουλουπιού του με δύο χτυπητές περιπτώσεις τρικαλινών γνωστών μου από στρατό και πανεπιστήμιο(ο ένας δε, μου 'λεγε:"έχω φάτσα σλάβου"), τσέκαρα τα fb στοιχεία του και επιβεβαιώθηκα! Θα ήταν ενδιαφέρουσα μια προσέγγιση του ιστολογίου στους βαλτικούς του κάμπου.

      Διαγραφή
    6. μοαιζειπολυ μετη μανα του πμονου που ειναι καστανομελαχρινη κατα τα αλλα ολα ειναι ιδια. η ερωτηση μουειαναι η εξης μπορει εναςνα χει ολα τα χαρακτηριστικ απο γονεις αλλα ενας παπους να ηταν ξανθος διναρικος(ο παππους του) και κληρονομησεαπο κει το ξανθο και να συγκαταλεγεται ως βαλτικος?

      Διαγραφή
    7. στα τρικαλα απο τι βλεπω ειναι ενα 2-3% βαλτικοι

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.