Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Δημοσθένης: Αίμα εναντίον χρήματος



"Γιατί για εσάς, άνδρες Αθηναίοι, που είστε πολίτες από τη γέννησή σας, θα ήταν ατιμωτικό να εκτιμάτε οποιοδήποτε ποσό πλούτου πάνω από την καλή καταγωγή."

Δημοσθένης, Παραγραφή υπέρ Φορμίωνος, 36.30


Τα κείμενα της αρχαίας Ελληνικής γραμματείας βρίθουν από υψηλά διδάγματα. Ο Δημοσθένης θεωρεί ατιμωτικό να επιλέγεται σύντροφος με κριτήριο τον πλούτο, αντί για την καταγωγή. Σύνηθες ζήτημα στην αρχαία Ελλάδα προέκυπτε όταν δούλοι ή απελεύθεροι που είχαν αποκτήσει πλούτο, προσπαθούσαν να ενταχθούν στο σώμα των πολιτών με κατάλληλους γάμους. Η αντίδραση των διανοούμενων της εποχής ήταν σφόδρα ενάντια στην πρακτική αυτή, η οποία αλλοίωνε τον χαρακτήρα της...
άρχουσας τάξης και υπέσκαπτε τα θεμέλια της πολιτείας.

Ο Έλληνας ρήτορας εκφράζει την μόνιμη διαπίστωση των διαπρεπέστερων αρχαίων, οι οποίοι έδιναν κεφαλαιώδη σημασία στην καταγωγή. Στο διάβα της ανθρώπινης ιστορίας, η διάβρωση της ευγενούς καταγωγής μέσω του πλούτου αποτελεί την βαθύτερη αιτία για την σταδιακή παρακμή της άρχουσας τάξης και εν συνεχεία του πολιτισμού.

13 σχόλια:

  1. Τι γνώμη έχετε για τα DNA ancestry test που υπάρχουν στο ιντερνετ; Είναι έγκυρα για να πουν την καταγωγή σου; Αξίζουν η όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Ευρωπαίοι έχουν μεταξύ τους φυλετική ομοιογένεια;Είμαστε μια φυλετική οικογένεια η όχι;
    Επίσης,με ποιες φυλές τις Ευρώπης θα ήταν καλό για το έθνος μας να ενωθούμε;Αρχικά,αποκλείουμε Βαλκανικούς λαούς,Ούγγρους και Γάλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με καμία φυλή γραικύλε, οι ανώτεροι φυλετικά Έλληνες να αυξηθούν.

      Διαγραφή
    2. Πρεπει να αποκλεισουμε σιγουρα Βαλκανιους, Ουγγρους, Ρωσους, Εσθονους και Φινλανδους.

      Λιγη αναμειξη με Ιταλους, Ιβηρες, Γαλλους και βορειο-Ευρωπαιους πρεπει να πεσει ετσι ωστε να αυξηθουν οι Αριοι φαινοτυποι (Μεσογειακοι, Νορδικοι και Κρομανοειδης).

      Επισης πρεπει να ξεφορτωθουμε τους Μικρασιατες, τους Ποντιους, τους Αρβανιτες και αλλους εξελληνισμενους Ανατολιτες και Βαλκανιους. Αυτοι εχουν αλλοιωσει σημαντικα την Ελλαδα και οχι μονο σε φυλετικο επιπεδο.

      Διαγραφή
    3. Εσθονούς μόνο οι όλους τους λαούς των Βαλτικών κρατών;;Λετονούς,Λιθουανούς κτλ...
      Επίσης,γιατί όχι με τους Φιλανδούς;;

      Διαγραφή

    4. Οι Λιθουανοι και οι Λετονοι θεωρουνται απο τους πιο ομοιογενεις Ευρωπαιους. Οι Εσθονοι και οι Φινλανδοι απο την αλλη εχουν αρκετη Μογγολοειδης επιδραση.

      Διαγραφή
    5. Όλοι τους, Λιθουανοί, Λετονοί, Εσθονοί και Φινλανδοί έχουν καταγωγή από τους Φίννους. Απλά οι Λετονοί με τους Λιθουανούς έχουν αφομοιώσει γερμανικά και σλαβικά (Ρωσικά και Πολωνικά) στοιχεία, τα οποία τους κάνουν διαφορετικούς. Το ίδιο σε μικρότερο βαθμό συμβαίνει και με τους Εσθονούς και τους Φινλανδούς. Οι Εσθονοί έχουν γερμανικά στοιχεία, οι Φινλανδοί σκανδιναβικά (Σουηδούς). Κανένας από αυτούς δεν είναι, ούτε και μπορεί να ισχυριστεί "ομοιογένεια".

      Διαγραφή
  3. Οι εθνικά σκεπτόμενοι και πραγματικοί Έλληνες δεν χρειάζεται να μαλώνουμε και να μοιραζόμαστε των διχασμό των υπόλοιπων γραικύλων.Η μόνη σωτηρία σε φυλετικό και εθνικό επίπεδο πλέον,δυστυχώς,είναι η δημιουργία μιας Ελληνικής Πολιτείας τύπου Πλατωνικού ιδεώδους στην Πελοπόννησο και ειδικά στην Σπάρτη.Να μαζευτούν οι φυλετικά καθαροί Έλληνες με μια Πολιτεία εθνικοσοσιαλιστικού ιδεώδους και ευγενικών αρετών και να μεγαλουργήσει με την ομογένεια του εξωτερικού.Οι υπόλοιποι να πάνε να πνιγούν απόγονοι των κομμάτων και μπασταρδεμένοι.Να δείτε πως θα μεταμορφωθεί σε λίγα χρόνια σε Ισραήλ του Αιγαίου και οι υπόλοιποι ακόμη θα χρωστάνε στην Εβραιόπη και θα τους φτύνουν οι Βαλκάνιοι και οι Μογγολότουρκοι.Οι Μεσογειακοί-Διναρικοί είναι το μέλλον,αλλά γενικά όλοι οι καθαροί φυλετικά και στην σκέψη Έλληνες.
    Ο Πλάτωνας επίκαιρος αιώνες τώρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λόγια λόγια λόγια, εδώ ρε σε λίγο θα έχουμε πόλεμο στους δρόμους με μουσουλμάνους αλλόφυλους και εσένα σε ενοχλεί το ότι δεν υπάρχει το πλατωνικό ιδεώδες; Άντε πάνε δες λίγο youtube τώρα και άσε τα πολλά τα λόγια.

      Διαγραφή
    2. Οι Διναρικοι δεν ειναι το μελλον πουθενα. Ο Διναρικος φαινοτυπος δεν εχει σχεση με Ελλαδα, αλλα με τους Αλβανους.

      Δηλαδη ποσες φορες πρεπει να σας ξαναπουμε πως οι αρχαιοι Ελληνες ηταν δολιχοκεφαλοι;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος 3:04 μ.μ. Διναρικές μορφές υπήρχαν και στην Αρχαία Ελλάδα.

      Διαγραφή
  4. Oι έκφυλοι σύγχρονοι Γερμανοί ανεγείρουν μνημεία προς τιμήν των εχθρών τους και κοινών εχθρών του Ελληνορωμαϊκού πολιτισμού. Ο σημαντικός Γερμανός φιλόσοφος Σοπενχάουερ είχε χαρακτηρίσει αυτούς ως «βδέλες της ανθρωπότητος και μεγάλους διδασκάλους του ψεύδους». Στο Βερολίνο περί τα τέλη του 18ου αιώνος ζούσαν περί τις πέντε χιλ. Εβραίοι ως «παράτυποι μετανάστες». Στα επόμενα εκατό έτη είχαν φθάσει τις 45.000. Το 1933 με τον άνοδο των εθνικοσοσιαλιστών στην εξουσία είχαν ανέλθει στους 170.000 εποίκους, καλά οργανωμένους. Πρόσφυγες από Πολωνία,βαλτικά κράτη, Λευκορωσία, Ουκρανία, Ρουμανία κλπ. Μετά το Α΄ ΠΠ επεχείρησαν να καταλάβουν την εξουσία. Καρλ Λίμπνεχτ και η χωλή Ρόζα Λούξεμπουργκ κατέλειξαν τροφή για τους ιχθείς του ποταμού Σπέε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.