Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Σκίτσα ανθρωπολογικών μετρήσεων

Ο Earnest Albert Hooton ήταν ένας από τους διασημότερους Αμερικανούς ανθρωπολόγους. Καθηγητής του Harvard, υποστήριξε τον φυλετισμό και προώθησε το φυλετικό ζήτημα στην δημόσια σφαίρα. Στις μελέτες του υιοθέτησε συστηματικά την τυπολογική προσέγγιση. Στο σημαντικότερο βιβλίο του Up from the Ape, παραθέτει ανθρωπομετρικό παράρτημα, όπου αναλύονται οι μέθοδοι της ανθρωπομετρίας και οι συνήθεις ανθρωπολογικές μετρήσεις. Για κάθε μία από τις μετρήσεις δίνονται λεπτομερείς οδηγίες για τον τρόπο πραγματοποίησής τους στους ζώντες. Ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο για φυσικούς ανθρωπολόγους.

Κάποιες από τις μετρήσεις που λαμβάνονται στο ανθρώπινο σώμα, που δείχνονται σε μορφή σκίτσου, είναι οι εξής:...


Μήκος κεφαλής
αντίστοιχα μετράται και το πλάτος της κεφαλής



Ύψος κεφαλής



Εύρος σαγονιού



(Μορφολογικό) Ύψος προσώπου



Εύρος μύτης



Για τους πιο παρατηρητικούς: πόσα μετρητικά όργανα απαιτούνται για τις παραπάνω μετρήσεις;

Από E.A. Hooton, Up from the Ape, 1931.

53 σχόλια:

  1. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι διναρικός η αλπικός?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλπικος μπουλης σε βαθμο που το προσωπο του φαινεται σαν νυσταγμενο λαμπραντορ...

      Διαγραφή
  2. Χρειάζονται 3! Τα Spreading Calipers για να βρούμε το μήκος κεφαλής, εύρος σαγονιού, Sliding Calipers για να βρούμε το ύψος προσώπου, το εύρος της μύτης και ένα τρίτο μετρητικό όργανο για το ύψος κεφαλής το οποίο δεν ξέρω πως λέγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε παιδιά μπορείτε να μου προτείνετε ένα βιβλίο φυλετικής ανθρωπολογιας γιατί δεν βρίσκω τίποτα.ευχαριστω εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. o εικονιζομενος στα σκιτσα ειναι κρομανειδης μεσογειακος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παιδιά που ανήκουν φυλετικά οι Λαφαζάνης,Κωσταντοπούλου,Πολάκης,Τζανακόπουλος,Σπίρτζης,Τσακσλώτος,Σταθάκης και Σκουρλέτης.

    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λαφαζανης=Διναρικος.
      Κωσταντοπουλου=Pontid
      Πολακης=Αρμενοειδης
      Σπιρτζης=Διναρικος
      Τσακαλωτος=Αλπικος
      Σταθακης=Διναρικος
      Σκουρλετης=Αλπικος

      Διαγραφή
    2. Tζανακοπουλος=Pontid.

      Διαγραφή
    3. Είναι που η Κρήτη δεν έχει βραχυκέφαλους και όλοι είναι δοχιλοκέφαλοι σύμφωνα με ανθρωπολογικές μελέτες όπως μας είπε χθες το καινούργιο μαλακό τρολ gs55.Οι μισοί πολιτικοί και επιχειρηματίες απο την Κρήτη είναι βραχυκέφαλοι διναρικοί,αρμενοειδείς και αλπικοί αλλά το νησί είναι στην πλειοψηφία του δοχιλοκέφαλο μεσογειακό.

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου,θα μπορούσες να μου πεις επίσης που ανήκουν φυλετικά οι Φλαμπουράρης,Κουρουμπλής,Δραγασάκης,Παππάς,Κατρούγκαλος και Βαρουφάκη?

      Ευχαριστώ!

      Διαγραφή
    5. Φλαμπουραρης=αλπικος
      Κουρουμπλης=αλπικος
      Δραγασακης=αλπικος
      Παππας=Αλπικος εκδιναρισμενος
      Κατρουγκαλος=Αλπικος εκδιναρισμενος
      Βαρουφακης=Διναρομεσογειακος(ηπια βραχυκεφαλος προς μεσοκεφαλος).

      Διαγραφή
    6. Να σαι καλά φίλε για τις απαντήσεις.Δύο τελευταία,ο Φίλης και ο Βούτσης είναι αλπικοί?

      Διαγραφή
    7. Ο Φιλης ειναι διναρικος,απλα επειδη ειναι 300 κιλα αηδια δινει την εντυπωση του αλπικου μπουλη.Το προσωπο ειναι σχετικα μακρυ ακομα και με το λιπος που εχει μαζεψει,η μυτη ειναι υπερλεπτορινικη ,αυτια εκδιναρισμενα,το κεφαλι βραχυκεφαλο σε μεγαλο βαθμο.Ο Βουτσης ναι ειναι αλπικος.

      Διαγραφή
    8. Διαχειριστή, σε παρακαλώ, διάγραψε τις λάθος ταξινομήσεις των άσχετων.Έβγαλαν τον Αλπικό Φίλη...Διναρικό... Θα ξεχάσουμε και αυτά που γνωρίζουμε.

      Διαγραφή
    9. Ο Φίλης είναι διναρικός,πολύ σωστά τα γράφει ο απο πάνω .Το οτι είναι βόδι δεν σημαίνει οτι είναι αλπικός.Τους έχετε βγάλει όλους αλπικούς και αρμενοειδείς.

      Διαγραφή
    10. Ποιος ασχετος ρε μογγολακι που σε ετσουξε επειδη εβγαλα τον υπανθρωπο ανθελληνα Φιλη Διναρικο.Στην γαμημενη κωλο φυλη σου ανηκει χαζουλη.Βραχυκεφαλος,μακρυ προσωπο και λεπτο παρολο το λιπος που εχει μαζεψει,υπερλεπτορινικη μυτη,αυταρες αλβανου κατσαπλια και σχετικα υψηλο αναστημα.Το οτι τρωει τον αγλεορα και εφτασε 250 κιλα δεν τον καθιστα αλπικο ζωακι,που θα μας το παιξεις και εξυπνος.

      Διαγραφή
    11. Διναροαλπικός δείχνει για την ακρίβεια.Σε καμμία περίπτωση δεν είναι αλπικός τύπου Καμμένου,Βούτση η Καρατζαφέρη.

      Διαγραφή
    12. Φιλε 2:14 ο Φιλης δεν εχει τιποτα το αλπικο πανω του.Απλα ειναι 400 κιλα,εχει κανει κατι προγουλια που του καλυπτουν το σχετικα μακρυ και λεπτο προσωπο,εχει και την μπακα που ενας θεος ξερει πως το καταφερε αυτο το πραγμα και δινει την εντυπωση του αλπικου μπουλη.Το προσωπο του ειναι διναρικο αναμφισβητητα.Αν τον εβλεπες στα 80-90 κιλα θα καταλαβαινες καλα οτι δεν υπαρχει τιποτα το αλπικο πανω του.Ασχετοι σαν τον 1:17 τσιμπανε οταν βλεπουν καποιον χοντρο η καποιον με μεγαλη μυτη και κατευθειαν του κολλανε την ταμπελα ειτε αλπικος ειτε αρμενοειδης κτλ.

      Διαγραφή
  6. Ο λοβερδος ειναι διναρικος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαθαραοτατος που θυμιζει τον Νικηταρα.

      Διαγραφή
    2. Ο βενιζελος αλπικος,ο παγκαλος τι ειναι φιλε?

      Διαγραφή
    3. Διναρικος και νομιζω εχει αρβανιτικη καταγωγη.

      Διαγραφή
  7. Απο τους 300 βουλευτές ελάχιστοι είναι τελικα μεσογειακοί, και μετά απορούμε για την κατάντια της Ελλάδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την καταντια της φταινε τυποι με τα δικα σου μυαλα,αν πιστευεις οτι οι διαφοροι φυλετικοι τυποι φταινε για την καταντια,τοτε να αναρωτηθεις κι εσυ και οι νορδικιστες γιατι αυτοι οι υπερανθρωποι σας δεν βγαινουνε μπροστα να δειξουνε το "μεγαλειο" της ηγετικοτητας τους.Εν τελει μαριονετες ειναι ολοι.

      Διαγραφή
    2. Ολη η Ελλαδα απο την Θρακη μεχρι κατω την Κρητη ειναι σε μεγαλο βαθμο βραχυκεφαλη.Ειδικα οι παλαιοι ειναι υπερβραχυκεφαλοι,πλην καποιων εξαιρεσεων οπως για παραδειγμα ο Πλευρης.Οι νεες γενιες μεσο-δοχιλοκεφαλιζουν σε αρκετα καλυτερο βαθμο,αυτο ειναι το μονο σιγουρο.

      Διαγραφή
  8. Φαινότυπος Νικήτα Κακλαμάνη και Παναγιώτη Ψωμιάδη?

    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Κακλαμάνης είναι Διναρικος χωρίς δεύτερη σκέψη.Για τον Ψωμιαδη δεν γνωρίζω πάντως το κεφάλι του είναι βραχυκεφαλο.

      Διαγραφή
    2. Ο βλακας ο ζορο αλπικος ειναι.

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις,παιδιά θα μπορούσατε να μου πείτε και για τον Καμίνη?Είναι διναρικός η μεσογειακός?

      Διαγραφή
    4. Μεσοκέφαλος-Βραχυκέφαλος δεν είναι ο Καμίνης;
      Μεσογειακός δεν είναι σίγουρα !!!

      Διαγραφή
    5. Διναρικος κυριως αλλα οντως υπαρχει καποια μεσογειακη επιδραση.Το κεφαλι του δεν ειναι και το πιο βραχυκεφαλο.Η μουρη διναριζει σε μεγαλο βαθμο.

      Διαγραφή
    6. Καλά λέει ο ανώνυμος. Διναρικός με Μεσογειακή επίδραση.

      Διαγραφή
  9. παιδια ο τοσκας και ο μπουταρης ειναι διναρικοι η κανω λαθος?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Mπουταρης μοιαζει με αλβανο κοσοβαρο και ο Τοσκας με τον Νικηταρα...τι λαθος να κανεις?

      Διαγραφή
    2. Σωστα.Ο Νικος Μιχος και αυτος διναρικος ε?

      Διαγραφή
    3. δεν υπαρχει μεσογειακος πολιτικος ουτε για δειγμα ετσι???

      Διαγραφή
    4. https://www.google.com/search?q=%CE%9A%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%82+%CE%A3%CE%B7%CE%BC%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82&stick=H4sIAAAAAAAAAONgFuLUz9U3MIw3SK9UAjONjA1NDbX4AlKLivPzgjNTUssTK4sB3s9eiSgAAAA&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiZjsXM6qTfAhUSmYsKHXaDBhwQ_AUIDigB&biw=1920&bih=969#imgrc=URcGf54ODlvGPM:


      Γιατι το λες αυτο...

      Διαγραφή
  10. ξερει να μου πει καποιος σε ποια φυλη ανηκουν..μπαρντο,αβα γκαρτνερ,βιβιαν λη, σαρον στουν,ταιηλορ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Μπαρντό φαίνεται κρομανοειδής, η Γκαρτνερ ατλαντοκρομανοειδής, η Βίβιαν Λι ατλαντοειδής, η Σάρον Στόουν νορδική και η Τέιλορ ατλαντοκρομανοειδής. Όλα αυτά φυσικά τα λέω με κάθε επιφύλαξη καθώς είμαι ερασιτέχνης στο αντικείμενο. Τον τελευταίο καιρό άρχισα να ψάχνομαι σε αυτά...

      Διαγραφή
    2. ΣΒΑΣΤΙΚΟΦΟΡΟΣ ΦΙΛΟΣ ΝΟΡΔΙΚΩΝ17 Ιουνίου 2021 στις 7:48 μ.μ.

      Συναγωνιστά, δεν περίμενα να βρω ψυχή μετά απο τόσα χρόνια

      Διαγραφή
    3. Είναι πολύ κρίμα που σταμάτησε ν’ ασχολείται ο διαχειριστής. Θα έπρεπε έστω ή να έβαζε έναν νέο πωρωμένο ως διαχειριστή ή απλώς ν’ ανέβαζε αρκετά αραιά. Έστω και μια φορά το μήνα ξέρω ‘γω. Δυστυχώς εντόπισα ετεροχρονισμένα το μπλογκ...

      Διαγραφή
    4. Και αφού βρέθηκες κιόλας τυχαία, έχω μια απορία ρε συ. Βλέπω κάποιες φωτογραφίες μου 5 χρόνια και πίσω (20 χρονών τότε, 25 τώρα) και νιώθω λες και πλέον έχει γίνει πιο ευρύ το πρόσωπο μου. Παλιά σαν να ήταν πιο οβάλ. Πλέον πάλι προς το οβάλ είναι, αλλά αλπικίζει αισθητά πλέον. Υπάρχει περίπτωση να ευθύνεται σε αυτό η αύξηση κιλών; Από τα 74 που ήμουν τότε, είμαι σταθερά πλέον εδώ και χρόνια στα 86. Είναι λες και από μεσογειακός, έγω γίνει αρκετά αλπικός πλέον. Βέβαια να σημειώσω ότι έχω ήδη αλπικά χαρακτηριστικά. Πρέπει να είμαι προς μεσόρρινος, θα με χαρακτήριζα προς ενδομορφικό και στην καλύτερη περίπτωση μεσοκέφαλος αν όχι ελαφριά βραχυκέφαλος. Τι μπορεί να είμαι ρε γαμώτο; Μεσογειακός, αλπικός, μεσογειακός με αλπική συνιστώσα ή αλπικός με μεσογειακή συνιστώσα; Στις πρότυπες φωτογραφίες νιώθω λες και δεν μοιάζω με κανέναν σε μεγάλο βαθμό. Έστειλα μήνυμα και στο διαχειριστή αλλά προφανώς δεν το είδε...

      Διαγραφή
    5. δες απο κατω

      Διαγραφή
  11. Αμα εισαι πραγματι βραχυκεφαλος προς μεσοκεφαλος τοτε πρεπει να εισαι μειοψηφικα μεσογειακος. Θα μπορουσε ναι σου φαινει το προσωο σου πιο ευρυ αμα εχεις βαλει κιλα στον λαιμο. Επσης πολλα απο τα χαρακτηριστικα που συμφωνα με τον συντακτη ανηκουν αποκλειστικα στον αλπικο, εμφανιζονται συχνα και στον κρομανοειδη (μεσοπροσωπεια, σκληρη μεσαια μυτη, "βαρια" σκληρα βλεφαρα τυπου hunter eyes, ακομα και ελαφριαα ενδομορφικοτητα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γενικότερα, εμφανίζω πολλά αλπικά στοιχεία (ακόμα και ψυχικά, αν και έχω και κάποια μεσογειακά), αλλά βλέπω τους μέσους αλπικούς σε φωτογραφίες και δεν ταυτίζομαι με τίποτα μαζί τους. Με τα παραπάνω κιλά, πιο ευρυπρόσωπος μού φαίνομαι στα μάγουλα σε σχέση με παλιά. Η μήτερα μου πρέπει να είναι καθαρή μεσογειακή και ίσως να πήρα λίγο από αυτήν. Όσον αφορά τους κρομανοειδείς, η αλήθεια είναι ότι με μπερδεύουν λίγο. Αν μπεις στη σελίδα «humanphenotypes”, θα δεις ότι δεν υπάρχουν ως κύρια κατηγορία αλλά ως υποδιαιρέσεις κατηγοριών. Αν θες να μιλήσουμε περισσότερο, μπορούμε ν’ ανταλλάξουμε και email...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.