Κυριακή 29 Απριλίου 2018

T.S. Elliot: Ο αγώνας της εποχής μας


"Ο αγώνας της εποχής μας είναι... να ανανεώσουμε τη σχέση μας με την παραδοσιακή σοφία· να αποκαταστήσουμε την ζωτική σύνδεση μεταξύ του ατόμου και της φυλής· ο αγώνας, με μια λέξη, ενάντια στον φιλελευθερισμό.

Thomas Stearns Elliot, After strange Gods


Ο T.S. Elliot ήταν Βρετανός λογοτέχνης. Έγινε γνωστός ως ένας από τους σημαντικότερους Βρετανούς ποιητές. Θιασώτης της παράδοσης, εκφράστηκε υπέρ της μοναρχίας και της άλλοτε αριστοκρατίας της Βρετανίας. Ταυτόχρονα, υποστήριξε την ενότητα του έθνους, απαραίτητη προϋπόθεση της οποίας είναι η φυλετική ομοιογένεια. Με αυτές τις απόψεις,...
στάθηκε ενάντια στις υλιστικές θεωρήσεις.

Βασικός εχθρός της παράδοσης είναι ο φιλελευθερισμός, ο οποίος διασπείρει τις δυνάμεις του λαού, μέσω του ατομικισμού, προς υλιστικές επιδιώξεις. Η ζωτική σύνδεση του ατόμου και της φυλής θα επέλθει όταν εξαλειφθεί από το μυαλό των ανθρώπων η διαβρωτική έννοια του φιλελευθερισμού και επικρατήσουν οι αξίες της εθνικής ομοιογένειας και της παράδοσης.

8 σχόλια:

  1. Νομπελ λογοτεχνιας 1948, Ποιος ειναι φαινοτυπος του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταγματασφαλίτηϟϟ30 Απριλίου 2018 στις 4:52 π.μ.

      Ατλαντοειδής με κελτική νορδική επίδραση

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα σας.Θα ήθελα να ρωτήσω,πώς μπορούμε να μάθουμε μέσω εξέτασης DNA η αιματολογική,πόσους φυλετικούς τύπους έχουμε και σε ποίον ανήκουμε κατα κύριο λόγο?Μπορούμε να μάθουμε τι φυλετικά στοιχεία ''κουβαλάμε'' μέσω ειδικής εξέτασης DNA?Αν γνωρίζει ο συντάκτης του ιστολογίου,ας μας πεί που μπορούμε να απευθυνθούμε για μια τέτοια εξέταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑ ΕΛΛΑΝΤΑ ΠΟΛΛΑ ΖΗΤΑΣ

      Διαγραφή
    2. Με εξεταση DNA μπορεις μεσο του Halpogroup να βρεις απο που ελκεις καταγωγη.Αν εισαι ινδοευρωπαιος,αν πχ εχεις προγονους πληθυσμους της νεολιθικης εποχης η οπουδηποτε αλλου.Μπορεις να το κανεις και κοστιζει γυρω στα 60-100 ευρω.Αυτο που περιγραφεις δεν υπραχει!!!Παντως αν θες γνωμη μου το Halprogroup test ειναι πολυ καλο και μπορεις να βγαλεις αρκετα συμπερασματα...!!!

      Διαγραφή
    3. https://www.ancestry.com/dna/
      https://www.myheritage.com/
      https://www.23andme.com/en-int/


      Σου δινω τα link για περισσοτερες πληροφοριες!!!

      Διαγραφή
  3. Φυλετικός τύπος αυτών των Κρητικών;

    https://www.youtube.com/watch?v=leFiYXugsL8

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.