Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

Η φυλή και ο μύθος

Η ανθρώπινη φύση είναι εξαιρετικά περίπλοκη. Τα βαθύτερα κίνητρα της συμπεριφοράς μας βασίζονται περισσότερο στο συναίσθημα, παρά στη λογική. Ο ορθολογισμός στην πραγματικότητα αποτελεί μια απόκλιση από τον τρόπο που λειτουργεί ο ανθρώπινος οργανισμός, αποκτάται δε, με πολλή προσπάθεια και ύστερα από χρόνια εκπαίδευσης, με το αποτέλεσμα πάντοτε να είναι μερικό έως ανύπαρκτο. Ωστόσο, ο βασικός παράγοντας που κατευθύνει τη συμπεριφορά μας είναι άλλος. Είναι τα συναισθήματα, τα σύμβολα, τα αρχέτυπα, τα κοινωνικά πρότυπα, οι πίστεις, κτλ, δηλαδή ο μεταφυσικός παράγοντας. Ο ορθολογισμός αυξάνει τη γνώση και βελτιώνει τη ζωή μας. Όμως ο μεταφυσικός παράγοντας είναι ο πλέον παρακινητικός προς κοινωνική και πολιτική δράση. Συχνά οι δύο παράγοντες έρχονται σε σύγκρουση, ιδιαίτερα όταν ο μεταφυσικός παράγοντας περιέχει στοιχεία λογικώς παράδοξα ή λανθασμένα, που αγγίζουν τα όρια του μύθου. Δεδομένων των παραπάνω, θα εξετάσουμε τη σχέση μεταξύ της φυλής και του μύθου.

Η φυλετική διαφορετικότητα είναι μια πραγματικότητα της φύσης. Οι θιασώτες της επιστήμης επιδιώκουν τη μελέτη αυτής της ανθρώπινης ποικιλομορφίας, υπό τη μορφή φυλών, είτε με ανθρωπομετρία, είτε με ψυχολογικές ή κοινωνικές έρευνες ώστε να εντοπιστούν τα φυλετικά ψυχικά γνωρίσματα. Με ορθολογικούς όρους, η άσκηση φυλετικής πολιτικής...
είναι χρήσιμη, επωφελής και αναγκαία. Λόγω όμως της σύγχρονης θρησκευτικής ηθικής, ορθώνονται εμπόδια στην αποδοχή της φυλετικής πραγματικότητας και ακόμη περισσότερο στην εφαρμογή φυλετικής πολιτικής από τους επίσημους φορείς. Και όπως έγραφε ο Gustave Le Bon, μία πίστη μπορεί να υπερκεραστεί, όχι από τον ορθολογισμό, αλλά από μια άλλη πίστη. Η ανάγκη φυλετικής πολιτικής, για να να γίνει βαθύτερα αποδεκτή από τον λαό, θα πρέπει να συνδέεται με έναν μεταφυσικό παράγοντα.

Ωστόσο, ο μεταφυσικός παράγοντας συχνά συνδέεται με σύμβολα, διηγήσεις και συμβάντα που απέχουν από την αλήθεια. Ο μύθος επηρεάζει ψυχικά τον άνθρωπο, παρακινώντας στον σε δράση, εισάγοντάς του ακατάβλητη πίστη. Η παρακινητική αξία του μύθου έχει μεγαλύτερη σημασία από την αλήθεια που εξάγεται ορθολογικά. Άλλωστε, η επιστήμη αν αφεθεί να λειτουργήσει ελεύθερα, θα διαλευκάνει το ζήτημα ανεξάρτητα και ας έρχεται σε σύγκρουση με τον μεταφυσικό παράγοντα. Αυτή η σύγκρουση δεν είναι παράξενη, ούτε είναι σημαντική, άλλωστε γνωρίζουμε πολύ καλά τη σύγκρουση της θρησκευτικής πίστης με επιστημονικά δεδομένα σήμερα, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην κοινωνία.

Για τον λόγο αυτό κάθε φυλετιστής δεν πρέπει να βλέπει με κακό μάτι μεταφυσικές ερμηνείες περί φυλής οι οποίες περιέχουν καταφανέστατα ψεύδη. Αυτοί που έχουν συνειδητοποιήσει την αλήθεια μόνο επιστημονικώς, κατά κανόνα έχουν λιγότερη εσωτερική δύναμη να επιδιώξουν το ιδεώδες του φυλετισμού, από κάποιον που έχει ενστερνιστεί ένα φυλετικό μύθο. Πρέπει να επισημαίνονται τα επιστημονικά ψεύδη και να αντικρούονται από ορθολογικής πλευράς τα δεδομένα, όμως αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία σε έναν φυλετικό μύθο είναι το δια ταύτα: η αποδοχή της ύπαρξης φυλών και η αποδοχή ότι διαθέτουν διαφορετικά σωματικά και ψυχικά γνωρίσματα. Αυτός είναι ο πυρήνας του μύθου από πλευράς ιδεολογίας, τα υπόλοιπα ζητήματα απλώς δρουν συμπληρωματικά ως προς το οικοδόμημα του μύθου. Βέβαια, το ιδανικό είναι ο μεταφυσικός παράγοντας να συμβαδίζει με την πραγματικότητα, μετουσιώνοντάς την συμβολικά σε μύθο.

Συμπερασματικά, μια καθαρά επιστημονική προσέγγιση σπάνια οδηγεί σε δράση εντός κοινωνίας. Αποτελεί μια συλλογή γνώσεων που επιδρά πνευματικά σε μια ισχνή μειοψηφία ανθρώπων. Αντιθέτως, μια μεταφυσική προσέγγιση, ακόμα και αν ορθολογικά είναι γεμάτη ανακολουθίες, προσφέρει μια εσωτερική δύναμη που είναι ανεκτίμητη. Η επιστήμη είναι χρήσιμη για τους λίγους, ο μύθος είναι χρήσιμος, ίσως και απαραίτητος, για τους πολλούς.

26 σχόλια:

  1. Εξαιρετική ανάρτηση!
    Παρεμπιπτόντως, τί έφτιαχνε αυτός ο Άρνο Μπρέκερ!Θαυμάσιος ο Νορδικός που σμίλεψε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας γλεντανε μεσογειακοι ρεεεεεεεε παρτε το χαμπαρι βραχυκεφαλοι αλπικοδιναρικοι και νορδικοι φλωρουμπες.Οι μεσογειακοι ειμαστε το καμαρι της λευκης φυλης!!!θα ερθουν ενδοξες μερες για τους μεσογειακους.

    East Med+Pontid οι αυτοκρατορες της φυλετικης ιεραρχίας!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κανονικός Μεσογειακός είναι ο Δυτικός Μεσογειακός.Ο Westlich,όπως τον ονόμαζαν οι Γερμανοί ανθρωπολόγοι.

      Διαγραφή
    2. https://www.google.gr/search?q=dimitris+alexandrou&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjLpKb-oK7aAhWhCpoKHaSTDRAQ_AUICigB&biw=1920&bih=974#imgrc=VRG5N6b7qHrjpM:
      O καθαρος μεσογειακος του ελληνικου κοσμου και της αρχαιας αθηνας.

      Διαγραφή
    3. https://www.google.gr/search?q=david+villa&hl=el&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwibmqWxoa7aAhVJyKYKHVjsAmsQ_AUICigB&biw=1920&bih=974#imgrc=VWWBNewuiIWx-M:
      Παρε και τον δυτικο μεσογειακο νανο σου!!!

      Διαγραφή
    4. https://www.google.gr/search?q=%CE%B9%CF%83%CF%88%CE%BF&hl=el&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjdiIzSoa7aAhWFPZoKHViJChQQ_AUICigB&biw=1920&bih=974#imgrc=iwYbDv_IVRk72M:
      Gracile med!!!

      Διαγραφή
    5. Θέλετε να δείτε τι ήταν οι αρχαίοι Έλληνες; Ορίστε.

      http://dienekes.awardspace.com/

      Διαγραφή
    6. Ο Ταγματασφαλίτης στέλνει την Κωνσταντοπούλου σκούρα για να βγάλει τους Έλληνες Μεσογειακούς Πακιστανούς. Όλοι οι Νορδιστές την ίδια γελοία συμπεριφορά έχουν.

      http://cdn.cnngreece.gr/media/com_news/story/2017/12/20/110352/main/4097594.jpg

      Ασχέτως ιδεολογίας, μία χαρά λευκή είναι.

      http://www.mixanitouxronou.gr/wp-content/uploads/2016/04/zwh-kwnstantopoulou-komma.jpg

      Διαγραφή
    7. Το χρώμα είναι απλά ένα χαρακτηριστικό.Έχει δευτερεύοντα ρόλο.Και ορισμένοι Ιάπωνες,έχουν σχετικά λευκό χρώμα δέρματος,άρα με την ηλίθια λογική σου,είναι λευκοί ε;

      Διαγραφή
    8. Ποια ηλίθια λογική βρε κουτοπόνηρε παλιομαλάκα; O άλλος ο μαλάκας σου στέλνει την Μεσογειακότατη και Ευρωπαϊκότατη Κωνσταντοπούλου σε σκούρα απόχρωση λέγοντας τους Έλληνες Μεσογειακούς Ανατολίτες και γύφτους. Αυτό που χρειάζεστε εσείς είναι τα τεστ DNA των Ελλήνων που λέτε μαλακίες για αυτούς, να σας τα κωλύσουν στα μούτρα και καλό χέρι ξύλο για να φτιάξετε χαρακτήρα. Κακομαθημένα νεοελληνάκια.

      Διαγραφή
    9. Μεσογειακή η Κωνσταντοπούλου... Άντε τράβα στη σπηλιά σου να ζωγραφίσεις κάνα βίσονα γύφτο αθίγγανε,που νομίζεις ότι έχεις σχέση με τους αρχαίους Έλληνες. Με τους αρχαίους Λιβανέζους έχεις σχέση,ανατολίτικη χαμούρα.Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν κυρίως Μεσογειακοί.

      Διαγραφή
    10. Εκδιναρισμένη ΚΜ είναι η Κωνσταντοπούλου.

      Διαγραφή
    11. "γύφτο αθίγγανε,που νομίζεις ότι έχεις σχέση με τους αρχαίους Έλληνες. Με τους αρχαίους Λιβανέζους έχεις σχέση,ανατολίτικη χαμούρα"

      Μπράβο, δεν είναι κακό να χρησιμοποιείς την μητρική σου γύφτικη γλώσσα, ο καθένας χρησιμοποιεί την γλώσσα του πολιτιστικού επιπέδου που του ταιριάζει και τον αντιπροσωπεύει.

      Όμοιος ομοίω αεί πελάζει.

      Διαγραφή
    12. Η Κωνσταντοπούλου έχει και ΚΜ.

      Διαγραφή
  3. Ακομα και ο ιησους χριστος στον κοσμο ως μεσογειακος ηρθε!!!!Το μεγαλειο των μεσογειακων δεν εχει τελειωμο.

    East med Jesus Christ!!!!
    https://www.google.gr/search?q=jesus+christ&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjn_8_YvK7aAhWFHJoKHfHqD-UQ_AUICigB&biw=1920&bih=974#imgrc=6-kR2PAKzlHFaM:


    Και κλαμα τα νορδικιστικα τρολ και οι καζανοκεφαλοι αλπικοδιναρικοι....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://annoyzview.files.wordpress.com/2011/10/jesus-shroud.jpg
      https://shroudofturin.files.wordpress.com/2014/04/clip_image0013.jpg

      Διαγραφή
    2. Ετσι!Ο Τσεσουα ηταν κατα πασα πιθανοτητα East med με μια ισως ελαφρια διναρικοαρμενοειδης επιδραση στη μυτη και αν.O east med γενικοτερα εχει μεγαλουτσικη μυτη(καμμια σχεση με αυτη του gracile)που αρχιζει απο ψηλα και τελειωνει πολλες φορες κυρτα.Γενικοτερα ειναι δυσκολο να κανουμε classify μονο απο ζωγραφιες και αγιογραφιες αλλα η μεσογειακοτητα του ειναι αναγνωρισμενη και απο τον ανθρωπολογικο κοσμο.Ως εβραιος φυσικα καθολου απιθανο να ειχε κατι το σημτικο(αρμενοαραβικο).

      Διαγραφή
  4. B.J.Lundman " The Races and Peoples of Europe"

    Ost Mediterranean/East Mediterranean

    http://s16.postimg.org/cuqm5rxhx/image.jpg

    https://img.4plebs.org/boards/pol/image/1464/97/1464973751525.png

    Systematic Appendix: The Races of Europe

    II. Progressive Procopomorphic Types - All Extremely Long-Skulled.

    a) East-Mediterranean Race: dark pigmented, with many subraces.

    1. The Pontid (in southern Russia).
    2. The Iranid: partly influenced by the Arabid race, with narrow rectangular face.
    3. The North-Indid: very tall, heavily bearded, large nose, and a high frequency of blood type gene q.
    4. The Gangid: small, very gracile, with thin, sparse beard, and a high frequency of blood type gene q.
    5. The Nesid (in the South Seas).
    6. The Saharid or South-Mediterranean (in North Africa): rather tall and gracile, with a low frequency of blood type gene q.
    7. The Aegyptid: very closely related to the Saharid, but with a high frequency of blood type gene q.

    www.theapricity.com/snpa/lundman-races4.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. The living races and peoples of Europe

    The Races of Europe - An Outline

    "the Pontid subrace of the East-Mediterranean race"

    The Races and Peoples of Southeast Europe

    "In Greece the Dinarids predominate only in the western part. Toward the northeast more East-Mediterraneans are found."

    "Bulgaria and southeastern Macedonia appear to be predominantly East-Mediterranean in race."

    The Races and Peoples of Russia and Northeast Europe

    "In southwestern Russia the predominantly East-Mediterranean region is continued from the Moldau across to the Black Sea port of Odessa."

    "The Latvians show some Dinarid and more East-Mediterranean strains."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. The racial history of Europe: an outline

    "According to the ancient portraits, as well as the cranial evidence, the dark element of the early Indo-Europeans must have consisted predominantly of East-Mediterraneans."

    "not all of the living high-skulled peoples of this part of Europe can be regarded as mixtures of the Scando-Nordid (or East-Mediterranean)"

    "Evidently, it is much older than the Mongolid admixture in the formerly East-Mediterranid southern Russia."

    "The East-Mediterranids probably originated in the northern part of southwest Asia. They then spread out northwards to southeast Europe and southern Central Europe."

    Synopsis of European Racial History

    "3. The northward migrations in the early Neolithic period by agricultural, more or less, East-Mediterranean tribes out of the Near East into the Danube region up to southern Germany."

    Summary

    "The East-Mediterranean and East-Alpine races probably developed from the long-skulled and high-skulled Upper Paleolithic races of southeastern Europe and the Near East. These races also moved northward into central and eastern Europe in the early Neolithic period"

    " The south-eastemmost Indo-European group - the Indo-Iranians - seem to have been basically East-Mediterranean in race."


    Κοιτάξτε: Essays & Excerpts Hosted literature

    www.theapricity.com/snpa/index2.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. EAST-MEDITERRANID

    Refers to the Mediterranid varieties, including Pontid, which are indigenous to the eastern Mediterranean areas. The term has also been applied to a larger selection of eastern European and Central Asian brunet dolichocephalic types, including Orientalids.

    www.theapricity.com/snpa/gloss1.htm#E

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Lundman με τον όρο East Mediterraneas για την Ελλάδα και την Βουλγαρία αναφέρεται στους Pontids, οι Έλληνες δεν είναι ούτε Μεσανατολίτες, ούτε Βορειοαφρικάνοι "East Mediterraneans" που να χτυπιούνται κάτω όλοι οι Νορδιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο pontid ειναι δολιχοκεφαλος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Pontid είναι κυρίως μεσοκέφαλος,πιο άσπρος σε σύγκριση με τον east med και τον gracile και επισης πιο ψηλός.Γι αυτο κιόλας η Ελλάδα,η Βουλγαρία,η Τουρκία,η Ρουμανία ειναι πιο ψηλά κράτη απο την Ισπανία ,Ιταλία,Νότια Γαλλία,διότι εκει παιζει κύριος ο Gracile που ειναι κοντός.Οι Έλληνες και η Ελλαδα ειναι λιγο πιο κατω απο τους γερμνανικους λαούς και τους βαλκανιους στον μέσο όρο ύψους ανα χώρα.Με μέσο όρο 1.78.

      Διαγραφή
  10. Ο Σαλονικιός Αρμενοειδής τρολάρει με μαλακίες για Ινδοευρωπαίους, μίσος κατά των Μεσογειακών Νησιωτών(East Meds), με Νορδιστικές και λοιπές μαλακίες.

    Οι Έλληνες είναι κυρίως Νεολιθικοί στην καταγωγή από την Ανατολία.
    https://i.redd.it/zdw8ts4uh80y.png

    Οι Μινωίτες και οι Μυκηναίοι κατάγονταν από μετανάστες από την Ανατολία.
    http://www.sci-news.com/genetics/minoans-mycenaeans-anatolian-migrants-05100.html

    Οι Μινωίτες και οι Μυκηναίοι ήταν ο ίδιος λαός με μικρές διαφορές.
    https://phys.org/news/2017-08-civilizations-greece-revealing-stories-science.html

    Οι Μινωίτες, οι Μυκηναίοι και οι σύγχρονοι Έλληνες είναι ο ίδιος λαός.
    http://www.sciencemag.org/news/2017/08/greeks-really-do-have-near-mythical-origins-ancient-dna-reveals

    Οι σύγχρονοι Κρητικοί είναι απόγονοι κυρίως των Μινωιτών.
    http://www.bbc.com/news/science-environment-22527821
    http://fyletika.blogspot.gr/2016/10/blog-post_3.html

    Οι Κρητικοί μαζί με τους Μανιάτες είναι οι πιο πολεμοχαρείς και ανδροπρεπείς Έλληνες, ως απόγονοι των Μινωιτών που είχαν ιδρύσει Αυτοκρατορίες και κυριαρχούσαν με το πολεμικό ναυτικό δεν θα μπορούσαν να είναι κάτι άλλο άλλωστε. Το να λέει κάποιος ότι οι Μινωίτες ήταν γυναικωτοί και είχαν Μητριαρχία δείχνει το μίσος του για τους Μεσογειακούς. Μητριαρχία ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι είχαν όλοι οι κάτοικοι του Ελλαδικού χώρου, όχι μόνο οι Μινωίτες στην Κρήτη, αν θέλουμε το πιστεύουμε αυτό όμως. Το θρησκευτικό σύμβολό των Μινωιτών ήταν ο Ταύρος, γυναικωτός ταύρος δεν γίνεται, ντούρος, γίνεται!

    Κάποτε έλεγαν και άλλες μαλακίες, ότι οι Μινωίτες ήταν Αιγύπτιοι, αλλά διαψεύστηκαν όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν διαβάζεις τις γενετικές μελέτες λέω εγώ καλύτερα, οι χαρακτηρισμοί και οι ύβρεις δεν αποδεικνύουν τους Νορδιστικούς και βορειοκεντρικούς ισχυρισμούς. Σας έχει ήδη αντικρούσει η Γενετική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.