Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Οι "λατινικοί" λαοί της Ευρώπης

Η φυλετική σύνθεση ενός λαού επηρεάζει κάθε έκφανση της ζωής του, από την πολιτική, μέχρι την εκπαίδευση και τη γενικότερη νοοτροπία του. Στο έργο του Γάλλου ψυχολόγου Gustave Le Bon βρίσκουμε συχνά αναφορές στην ψυχοσύνθεση των "λατινικών" χωρών, η οποία αντιπαραβάλλεται με αυτή την αγγλοσαξονικών χωρών. Θα εξετάσουμε τα βαθύτερα αίτια αυτής της διαφοράς, θα ξεδιαλύνουμε κάποιες παρανοήσεις και θα διαπιστώσουμε ότι τα αίτια έχουν βαθύτερη προέλευση στον φυλετικό παράγοντα.

Ως λατινικές χώρες ο Le Bon χαρακτηρίζει προπαντώς τη Γαλλία, την πατρίδα του, καθώς και την Ιταλία. Όπως θα δούμε, βάσει των περιγραφών που ακολουθούν, στην ίδια κατηγορία θα μπορούσε να ενταχθεί και η Ελλάδα. Στην αντίπερα όχθη, στις αγγλοσαξονικές χώρες, ο Le Bon περιλαμβάνει την Αγγλία, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ. Ως προς την πολιτικές προτιμήσεις των "λατινικών" χωρών...
γράφει στο έργο του Bases scientifiques d’une Philosophie de l’Histoire:

"Όλες οι πολιτικές των λατινικών λαών... κυριαρχούνται από ένα στοιχείο χαρακτηριστικό της εγγενούς ψυχοσύνθεσής τους, της ανάγκης να στηρίζονται και να καθοδηγούνται στην παραμικρή λεπτομερειά τους από την κυβέρνηση. Υπό διαφορετικά ονόματα, ο κρατισμός είναι το μόνο καθεστώς δυνατό στα λατινικά κράτη."

Είναι ένα μοτίβο που ο Le Bon αναφέρει συστηματικά στο έργο του. Αν δούμε την ιστορία από ένα σημείο και μετά, θα διαπιστώσουμε ότι η μάζα στις χώρες αυτές αποδέχεται εύκολα μια κεντρική κυβέρνηση, η οποία θα στηρίζει τον λαό με διάφορους τρόπους, όπως με δωρεάν παροχές, εγκαθίδρυση θεσμών, κτλ κυβερνώντας γραφειοκρατικά. Ο κρατισμός μπορεί να κυριαρχεί ασχέτως πολιτεύματος, είτε μιλάμε για αστική δημοκρατία, είτε για κομμουνισμό, είτε για δικτατορία, είτε για αυτοκρατορία, είτε για μοναρχία. Φαίνεται ότι απουσιάζει ο δυναμισμός στον λαό, ώστε να αυτοοργανωθεί, να θέλει να δράσει μόνος του και να δημιουργήσει ανεξάρτητα. Παράλληλα, από πολιτικής σκοπιάς, υπάρχουν λίγα άτομα με ικανότητες και φιλοδοξίες, που να θέλουν να μοιραστούν την εξουσία, με αποτέλεσμα ο αυταρχισμός, υπό διάφορες μορφές, να επικρατεί. Ο Le Bon στη νοοτροπία αυτή αντιπαραβάλλει εκείνη των αγγλοσαξονικών χωρών, που ο λαός τους δρα αυτόνομα χωρίς να περιμένει τα πάντα από το κράτος, δημιουργεί και ευημερεί, ενώ από πολιτικής σκοπιάς απαιτεί διαμοιρασμό της εξουσίας, αντιστεκόμενος σε κραυγαλέες μορφές δεσποτείας.

Από φυλετικής σκοπιάς, η νοοτροπία που περιγράφεται στις "λατινικές" χώρες αντικατοπτρίζει καθαρά τον Αλπικό τύπο. Παρά την παρανόηση ότι οι "λατινικές" χώρες είναι δήθεν Μεσογειακές φυλετικά, στην πραγματικότητα η νωθρότητα, το αίτημα για στήριξη από το κράτος, η αδυναμία να σταθούν μόνοι τους στα πόδια τους, το όνειρο να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι, η ευκολία υποταγής σε κάθε αυταρχική εξουσία, είναι τυπικά γνωρίσματα της ψυχοσύνθεσης των Αλπικών. Στη Γαλλία, στην Ιταλία καθώς και στην Ελλάδα, οι Αλπικοί αποτελούν πλέον πλειοψηφία του πληθυσμού. Θέλουν ασφάλεια, ησυχία και σιγουριά και αυτό φαίνεται στην κοινωνία. Αντιθέτως, οι Μεσογειακοί, παρότι όχι ιδιαίτερα εργατικοί, είναι δραστήριοι, απεχθάνονται τη ρουτίνα και έχουν ισχυρό πνεύμα ανεξαρτησίας. Ο ίδιος ο Le Bon, ως Διναρίζων Μεσογειακός, εναντιώνεται σφόδρα στη νοοτροπία της "λατινικής" Γαλλίας, δείχνοντας εμμέσως ότι η κυρίως Μεσογειακή ψυχοσύνθεσή του βρίσκεται σε αντίθεση με αυτήν της Αλπικής πλειοψηφίας της πατρίδας του. Οι Αλπικοί είναι κοινωνικά συμπαθείς ή χρήσιμοι και έχουμε φτάσει στο σημείο να ευρίσκονται διαρκώς δικαιολογίες για να μην αντικρύσουμε την μαλθακότητα, την δειλία και τη νωθρότητά τους. Σε αυτό βοηθάει και η χριστιανική ηθική του σκλάβου, όπως δίδασκε ο Νίτσε. Επίσης βοηθά η αδυναμία φυλετικής ταξινόμησης από ασχολούμενους με το αντικείμενο, με τον τυπικό Αλπικό να θεωρείται αυτομάτως Μεσογειακός, αρκεί να έχει αφήσει μούσια, αγνοώντας όλα τα υπόλοιπα ανθρωπολογικά γνωρίσματα, με αποτέλεσμα τα ψυχικά του γνωρίσματα να αποδίδονται σε Μεσογειακούς. Οι Αλπικοί αποτελούν πλειοψηφία όχι μόνο στις αναφερόμενες "λατινικές" χώρες, αλλά και σε χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, όπου παρουσιάζονται και εκεί οι ίδιες νοοτροπίες. Στις αγγλοσαξονικές χώρες η πλειοψηφία των κατοίκων είναι Κρομανοειδείς, με αρκετούς Νορδικούς και Ατλαντοειδείς, συνθέτοντας πληθυσμούς εγγενώς πιο δραστήριους, ανεξάρτητους και δυναμικούς.

Ως προς την εκπαίδευση, ο Le Bon στηλίτευε τις πρακτικές των "λατινικών" χωρών, κατηγορώντας την εκπαίδευσή τους ως παρωχημένη, εξετασιοκεντρική και σχολαστική. Στο ίδιο βιβλίο που αναφέραμε πιο πάνω, γράφει:

"Θα δούμε γιατί η πειραματική εκπαίδευση, αποκλειστικά υιοθετημένη στη Γερμανία και στην Αμερική, είναι πολύ ανώτερη από την θλιβερή σχολαστική εκπαίδευση των λατινικών λαών."

Στο έργο του Lois psychologiques de l’évolution des peuples, γράφει:

"Πρέπει να αλλάξουμε την θλιβερή λατινική εκπαίδευσή μας. Εξαλείφει κάθε πρωτοβουλία και κάθε ενέργεια σε αυτούς που η κληρονομικότητα τους έχει αφήσει ακόμα αρκετή. Αφαιρεί κάθε ικμάδα πνευματικής ανεξαρτησίας παρέχοντας ως το μόνο ιδανικό στη νεολαία απεχθείς εξετάσεις που δεν απαιτούν παρά καλή μνήμη, έχοντας ως τελικό αποτέλεσμα να θέτουν επικεφαλής σε όλους τους τομείς μυαλά με νοοτροπία δουλική στη μίμηση, ακριβώς τα άτομα χωρίς προσωπικότητα και τους πιο ανίκανους για αυτόνομη προσπάθεια."

Βρίσκετε ομοιότητες στις περιγραφές με το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας; Πόσες φορές δεν έχετε δει άτομα με άφθονα τυπικά προσόντα, που όμως να μην έχουν καθόλου ισχυρό χαρακτήρα; Όλοι μας γνωρίζουμε ότι στο εκπαιδευτικό μας σύστημα προωθείται η παπαγαλία, η καλή μνήμη και η σχολαστικότητα. Κανένα πνεύμα πρωτοβουλίας και ανεξαρτησίας της σκέψης δεν προωθείται. Ούτε πειραματική διδασκαλία, ούτε καλλιέργεια της αυτόνομης δράσης και του χαρακτήρα. Διαφαίνεται η τάση των Αλπικών για πνευματικότητα, αλλά παράλληλα και για παντελή απουσία δράσης. Εξ' ου και η δυσκινησία της εκπαίδευσης στις Αλπικές "λατινικές" χώρες, ενώ στις αγγλοσαξονικές χώρες η εκπαίδευση είναι πιο πρακτική και δίνει τη δυνατότητα διαμόρφωσης χαρακτήρα και πρωτοβουλίας.

Γενικότερα για τη νοοτροπία των λατινικών λαών, στο ίδιο βιβλίο γράφει:

"Παρότι οι θεσμοί γεννούν ανάγκες που συχνά είναι ανεξάρτητες από τη λογική, πολλοί διανοούμενοι, ειδικά στις λατινικές χώρες, συνεχίζουν να πιστεύουν ότι ο ορθολογισμός διαθέτει τη δύναμη να μετασχηματίσει [την κοινωνία]."

Πάλι βλέπουμε την κυρίαρχη Αλπική ψυχοσύνθεση, όπου απουσιάζει το συναίσθημα και ο αυθορμητισμός, με αποτέλεσμα όλα να ανάγονται στη λογική, η οποία φαντάζονται διάφοροι "διανοούμενοι" ότι αρκεί για να κινητοποιηθεί ή να μετασχημαστεί η κοινωνία. Αντιθέτως, όταν σε μια κοινωνία υπάρχουν φυλετικά στοιχεία εκ φύσεως δραστήρια, αυθόρμητα και συναισθηματικά, τέτοιες απόψεις παραμερίζονται. Στην Ελλάδα θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι άθροιστικά Αλπικοί και Αρμενοειδείς αποτελούν περίπου τον μισό πληθυσμό της χώρας, με ότι συνέπειες έχει αυτό στη νωθρότητα, στην αδυναμία πραγματικής δημιουργίας χωρίς κρατική παρέμβαση και στην νοοτροπία υποταγής σε κάθε αυταρχική εξουσία.

Το συμπέρασμα είναι ότι η φυλετική σύνθεση ενός λαού καθορίζει τον χαρακτήρα του. Οι "λατινικές" χώρες είναι πλειοψηφιικά Αλπικές, όπως δείχνουν οι ανθρωπολογικές μελέτες, αλλά και η εξέταση της ψυχολογίας των λαών τους. Οι φυλετικές ψυχικές προδιαθέσεις του λαού, δημιουργούν συγκεκριμένες συμπεριφορές ως προς την πολιτική, την εκπαίδευση και τη γενικότερη νοοτροπία.

17 σχόλια:

  1. Πολύ σωστά τα έγραψε ο Γουσταύος Λεμπόνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ταγματασφαλίτηϟϟ24 Απριλίου 2018 στις 1:09 π.μ.

    Δυστυχώς έτσι είναι...Για να επιστρέψει το έθνος στο παλιό του κλέος,εκτός απο του οτι πρέπει η Ελλάδα να απαλλαγεί απο κάθε είδους αρμενοειδές και ανατολίτικο στοιχείο,θα πρέπει με κάποιο τρόπο να μειωθεί το ποσοστό των Αλπικών και να αντικασταθεί απο Μεσογειακούς,Νορδικούς και Ατλαντοειδείς.Αλλιώς δεν γίνεται δουλειά.Το πως θα μπορούσε να γίνει αυτό,δεν το ξέρω...Ίσως εαν δίνονταν κίνητρα σε ομογενείς παντρεμένους με Ευρωπαίες(που ανήκουν στους παραπάνω τύπους) και στα παιδιά τους,να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταρχήν στην Γερμανία, την Αγγλία και την Σκανδιναυία τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά πλέον από όπως τα παρουσιάζει ο Λεμπόν.

    Κράτος τεράστιο και πανίσχυρο όπου ζει τους πάντες ιδίως δε στις Σκανδιναυικές χώρες όπου σπουδάζουν μέχρι τα 35 τους όλοι!

    Τελείως άκυρα συμπεράσματα. Οι τελευταίες χώρες που αντιδρούν στον κρατικιστικό σοσιαλδημοκρατικό αυαταρχισμό είναι οι Βόρειες (Γερμανία, Σκανδιναυία, Αγγλία) όχι οι Λατινικές με τις συνεχείς απεργίες και πορείες τους. Γενικά σήμερα όσα λέει φαντάζουν τελείως μα τελείως άκυρα. Ακόμη και στις ΗΠΑ ο κρατισμός έχει εξαπλωθεί σε μεγάλο βαθμό.

    Όσο για τον ορθολογισμό και την σχολαστική εκπαίδευση, εδώ η Γερμανία έχει και πάλι την πρωτιά μαζί με την Αγγλία της αέναης παπαγγελίας και του ορθολογισμού.

    Και επειδή αναφέρεται στην εποχή του ο Λεμπόν, συγγνώμη αλλά η Γερμανία με τον τίγκα αυταρχικό Κάιζερ πώς είναι δυνατόν να είναι κατά αυτόν κοινωνία που...διαμοιράζει(!!!) την εξουσία και που ο λαός της αντιστέκεται σε κάθε μορφή αυταρχισμού και δεσποτεία! Εδώ μονάχα να γελάσουμε μπορούμε! Το ίδιο ισχύει και για την Βρετανία της εποχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλα, αυτη η μεσογειακολαγνεια και το μισος κατα των αλπικων δεν εχουν προηγουμενο. Ο διαχειριστης βγαζει λαδι τους μεσογειακους και φορτωνει το φταιξιμο στους αλπικους!! Αν ειναι δυνατον! Λοιπον, για να βαλουμε τα πραγματα στην θεση τους. Ναι, οι αλπικοι ειναι υπακουοι, δεν ειναι ηγετες και ακολουθουν την εκαστοτε εξουσια. Ομως παντου,τοσο στον νορδικο βορρα οσο και στον μεσογειακο νοτο, ειναι η ραχοκοκαλια της παραγωγικης κοινωνιας. Ποιο ειναι το εγκλημα των αλπικων? Οτι ειναι νοικοκυραιοι, παραγωγικοι πολιτες, δουλευταραδες τοσο στις χειρωνακτικες εργασιες οσο και στην επιστημη! Οι πιο προηγμενες περιοχες στην βορεια Ευρωπη υπηρξαν η Βαυαρια-νοτια Γερμανια, Αυστρια και βορεια Γαλλια που ειχαν και αυτες αλπικους, μαλιστα ειχαν μεγαλυτερη αναπτυξη απο την νορδικοκρομανοειδη σκανδιναβια. Γιατι οι αλπικη βορεια Γαλλια και Βαυαρια μεγαλουργησε ενω ο μεσογειακος νοτος πατωνει?? Γιατι πολυ απλα οι ηγετες στην αλπικη βορεια Γαλλια και Βαυαρια ειναι Νορδικοι και οχι αχρηστοι Μεσογειακοι οπως σε Ιταλια και Ελλαδα! Οταν η ηγεσια ειναι αχρηστη δεν σου φταινε οι αλπικοι! Το προβλημα της Ιταλιας και της Ελλαδας ειναι οτι εχει για ηγετες μεσογειακους και οχι νορδκους ηγετες οπως εχει η Βαυαρια και στο παρελθον η βορεια Γαλλια. Οι μεσογειακοι φταινε για το καταντημα της Ελλαδας, το χωνεψατε?? Και κατι ακομα, διαβαζω συχνα για την γαλλια ή για την ιταλια να αποδιδετε κορυφαιες προσωπικοτητες οτι ταχα ηταν μεσογειακοι πχ ο ναπολεων. Λοιπον, σταματηστε την μεσογειακη προπαγανδα, οι αξιολογες προσωπικοτητες γαλλιας- βορειας ιταλιας με ανοιχτοχρωμα χαρακτηριστικα ειναι νορδικης επιδρασης και οχι μεσογειακης. Οι μεσογειακοι δεν ειναι ουτε δουλευταραδες ουτε αξιοι ηγετες οπως πχ οι νορδικοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταγματασφαλίτηϟϟ25 Απριλίου 2018 στις 1:36 π.μ.

      Και εγώ δεν είμαι καθόλου μεντιτερανιστής,όμως όλοι οι ανθρωπολόγοι,ακόμη και οι πιο σκληροί νορδικιστές) δέχονται οτι οι Μεσογειακοί,αν και πιο ανοργάνωτοι και αναποτελεσματικοί απο τους Νορδικούς,είναι πιο ευφυείς και ξεκάθαρα ανώτεροι στις τέχνες και τα γράμματα.Επίσης,όλοι οι ανθρωπολόγοι δέχονται οτι το μεγαλείο της αρχαίας Ελλάδας οφείλεται στον συνδυασμό Μεσογειακών και Νορδικών.

      Διαγραφή
    2. Τους θεωρούν όμως επιφανειακούς, ακόμη και στην τέχνη. Αντιθέτως του διναρικούς τους θεωρούν πιο βαθείς και φιλοσοφικούς. Γι' αυτό στη μουσική (Βάγκνερ, Βέρντι, Μπρούκνερ) ή στην ποίηση (Δάντης) οι διναρικοί έχουν τα πρωτεία. Τώρα αν δεν αρέσουν σε μερικούς τα συμπεράσματα των φυλετιστών επιστημόνων, πρόβλημά τους.

      Διαγραφή
    3. Ναι οι κατσαπλίαδες αλβανοί είναι 'βαθείς' και φιλοσοφικοί, μάλλον κανένας ξαδελφοκατσαπλιάς αρβανίτης θα είσαι.

      Διαγραφή
    4. Ο Βάγκνερ ήταν δολιχοκέφαλος Νορδικός-Διναρικός.Να μην παραβλέπεται λοιπόν η ισχυρή νορδική συνιστώσα του.
      Ο εθνικιστής Βέρντι,φαίνεται να ήταν δολιχοκέφαλος αλλά μάλλον είχε και διναρική επίδραση.

      Διαγραφή
    5. Οι Αλβανοί είναι αυτό που είναι, γιατί εκτός από διναρικοί έχουν και έντονο το γυφτικό-δραβιδικό στοιχείο. Οι Σλοβένοι, οι Αυστριακοί, οι βόρειοι Ιταλικοί που είναι διναρικοί με βόρειο στοιχείο δεν συγκρίνονται. Γι' αυτούς τους διναρικούς μιλάμε.

      Διαγραφή
    6. Οι Διναρικοι δεν εχουνε πνευματικες ανησυχιες ουτε καλλιτεχνικες και φυσικα τους ταιριαζουν τα χειρονακτικα επαγγελματα. Η συγκριση μεσογειακων και διναρικων ειναι αστεια...ειτε το δουμε απο πλευρας εμφανισης(!!) ειτε απο πλευρας μυαλου (!!). Ακομα και το αλπικο φυλο ειναι κατα πολυ ανωτερο πνευματικα του διναρικου!

      Διαγραφή
    7. Μικρέ, το λούκυ λουκ σου και πολύ είναι. Το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα Εργατών και τα SS ήξεραν περισσότερα. Τα φυλλάδια των SS και οι φυλετικές έρευνες λένε πως οι μεσογειακοί είναι κάτω από τους διναρικούς. Αν δεν σας αρέσει, γίνετε κομμουνιστές και αδειάστε μας τη γωνιά.
      Όποιοι έχουν τα κότσια ας μεταφράσουν τα κείμενα των εθνικοσοσιαλιστών και θα δείτε τι ξεβράκωμα πέφτει. Τα ίδια λέει ακριβώς και ο Έβολα που ήταν Ιταλός και ήξερε καλύτερα. Ευτυχώς που υπάρχει το διαδίκτυο και τα διαθέσιμα κείμενα και η μεσογειολαγνεία βλέπουμε πως στηρίζεται σε φούσκες.

      Διαγραφή
    8. Τι λες; Οι Αλβανιαριδες ειναι κατα βαση διναρικοι και ολοι ξερουμε το επιπεδο τους και το οτι ειναι κατσαπλιαδες και αμορφωτοι. Στα SS νομιζω δεν δεχοντουσαν διναρικους.

      Διαγραφή
    9. Διναρικοί όμως είναι και οι Αυστριακοί, νότιοι Γερμανοί, Σλοβένοι, Κροάτες, Σέρβοι κ.ο.κ. Έντονα διναρικός είναι ο ελληνικός πληθυσμός σε Δ. Μακεδονία, Ήπειρο, ακόμη και Πελοπόννησο. Οι Αλβανοί έχουν και πολλά εξωευρωπαϊκά στοιχεία. Άλλωστε είναι πολύ πιο κοντοί από τους Έλληνες, Σέρβους, Κροάτες, κάτι αδιανόητο για τη διναρική φυλή.

      Διαγραφή
  5. Φίλε η πιο καραμπινάτη απόδειξη είναι η Ιταλία. Η βόρεια Ιταλία των αλπικών-διναρικών-νορδικών σπέρνει σε όλα τα επίπεδα (τέχνη, πολιτισμός, οικονομία, θεσμοί), ενώ η γνήσια η μεοσγειακή Ιταλία (σημειωτέον πως σε όλους τους ανθρωπολογικούς χάρτης είναι η πιο καθαρόαιμη μεσογειακή περιοχή) είναι για μπάζα: μαφία, ανοργανωσιά, ανεργία, σκουπιδαριό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι λες και μόνο στην νότια Ιταλία υπάρχουν μαφίες? όπου υπάρχει ευνοϊκό σύστημα υπάρχουν και μαφίες στην νότια Ιταλία υπάρχει φυλετισμος αυστηρότητα είναι οργανωμένοι σε (Φάρες) οικογένειες σαν τους λύκους χωρίζονται σε αγελες και η κάθε οικογένεια κοιτάει το συμφέρον της... Στην Σικελία και γενικότερα οι Νότιοι ιταλιανοι δεν αφήνουν τα παιδία τους να επιλέγουν σύντροφο, αν δεν είναι απο οικογένεια δεν αφήνει η οικογένεια του/της έτσι δεν μπασταρδεύονται... Οι Βόρειοι Ιταλοί οι γυναικες πάνε με μαύρους και οι άντρες με γυναίκες απο Ανατολικό Μπλοκ..

      Διαγραφή
    2. Μπούρδες σπέρνει η βόρεια Ιταλία και η μόνη ουσιαστική διαφορά είναι η γεωγραφική της θέση, η οποία τυχαίνει πιο κοντά στα βιομηχανικά κι εμπορικά κέντρα της κεντρικής Ευρώπης. Γι' αυτό και εκεί συγκεντρώνονται όλοι οι ιταλικοί πληθυσμοί σε ένα φαινόμενο που κρατά από την εποχή της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, μέχρι και σήμερα. Η νότια Ιταλία από την άλλη, ήταν κυρίως ναυτική κοινωνία με όχι τόσο αναπτυγμένη αγροτική παραγωγή. Η ολιγόχρονη εγκατάσταση των Αράβων στη Σικελία, μετην έντονη πειρατική τους δράση, σε συνδυασμό με τις εναλλαγές της βιομηχανικής εποχής την έχουν θέσει σε δεύτερη μοίρα κι όχι το γηγενές φυλετικό υπόβαθρό της. Ενώ στην μέση βυζαντινή εποχή, ήταν ο χώρος που συγκέντρωνε τις αριστοκρατίες από όλη την Ευρώπη. Διόλου τυχαίο πως εξαιτίας της από τον Μεσαίωνα μέχρι και τον 19ο αιώνα, η Ιταλία είχε γίνει αντικείμενο διαμαχών των ανώτερων αυτοκρατορικών οίκων.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.