Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

Οι φυλετικές επιπτώσεις της μετανάστευσης

Η μετανάστευση μεταβάλλει τις κοινωνίες. Η κατεύθυνση προς την οποία οδηγεί εξαρτάται από το ανθρώπινο υλικό που έρχεται ή φεύγει κάθε φορά. Η σύνθεση του πληθυσμού που μεταναστεύει είναι αυτή που θα καθορίσει την ιδιοσυστασία του νέου πληθυσμού στον οποίο θα ενταχθεί. Το ποιος μεταναστεύει ωστόσο, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, κοινωνικούς, πολιτικούς, οικονομικούς, κτλ. Και επειδή οι διάφορες φυλές έχουν και διαφορετικά ψυχικά γνωρίσματα, αυτοί που μεταναστεύουν δεν αποτελούν πάντα ένα αντιπροσωπευτικό κομμάτι του αρχικού πληθυσμού, αλλά πολλές φορές αποτελούν μια ειδική μερίδα του πληθυσμού. Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε στις φυλετικές μεταβολές μέσω της εθελούσιας μετανάστευσης, είτε για λόγους αποικισμού, είτε για οικονομικούς λόγους.

Στην ορολογία της γενετικής η αποκοπή μέρους του πληθυσμού για να φτιάξει μια αποικία οδηγεί σε genetic drift, δηλαδή γονιδιακή απόκλιση που εξαρτάται από την γονιδιακή διαφορά που έχει το υποσύνολο που μεταναστεύει σε σχέση  με το σύνολο του αρχικού πληθυσμού. Αυτές οι γενετικές μεταβολές αντικατοπτρίζονται...
σε ανθρωπολογικά γνωρίσματα. Θα μελετήσουμε τις μεταβολές στους πληθυσμούς βάσει φυλετικής τυπολογίας, η οποία μας παρέχει μια πιο άμεση και κατανοητή επίπτωση της μεταβολής αυτής στις κοινωνίες.

Είναι γνωστό ότι προϊστορικά, Νορδικά-ΚΜ φύλα από την Σκανδιναβία κατέκτησαν μέρος της βόρειας ηπειρωτικής Ευρώπης, εισάγοντας τον Νορδικό τύπο στις Γερμανικές και Βαλτικές περιοχές, όπου ζει μέχρι και σήμερα. Όμως, όσοι έχετε παρατηρήσει τους Σκανδιναβούς, θα έχετε διαπιστώσει ότι αποτελούν κυρίως Νορδικές-Κρομανοειδείς ενδιάμεσες μορφές, ενώ αντιθέτως στη Γερμανία εντοπίζεται πιο συχνά ο καθαρός Νορδικός με περιορισμένες γωνίες στο πρόσωπο και όχι έντονα βαθουλωτό βλέμμα. Υπάρχει πιθανότητα οι κατακτητές να είχαν περισσότερα καθαρά Νορδικά στοιχεία σε σχέση με τον αρχικό Σκανδιναβικό πληθυσμό. Ίσως εκεί οφείλεται το γεγονός ότι η Γερμανία έδειξε μεγαλύτερη ζωτικότητα και ηγετική διάθεση με Νορδικές αριστοκρατίες, παρά οι Σκανδιναβικές χώρες με τον έντονα Νορδο-Κρομανοειδή πληθυσμό.

Οι πρώτοι άποικοι μετά από μια κατάκτηση είναι συνήθως οι στρατιώτες που την πραγματοποίησαν, ειδικά αν η αποικία είναι μακριά από τη μητρόπολη. Οι πρώτοι λευκοί άποικοι των ΗΠΑ ήταν οι στρατιώτες που νίκησαν τους ιθαγενείς. Οι πόλεμοι ήταν μακροχρόνιοι και απαιτούσαν μεγάλους αριθμούς στρατιωτών, οι οποίοι θα έπρεπε να είναι δραστήριοι, πειθαρχημένοι και αποτελεσματικοί. Φαίνεται ότι στις ΗΠΑ ο τυπικός στρατιώτης ήταν ένας Κρομανοειδής, κρίνοντας από την φυλετική σύνθεση των πρώτων λευκών κατοίκων των ΗΠΑ. Μάλιστα, το στίγμα τους είναι ιδιαίτερα ισχυρό στις μεσοδυτικές πολιτείες που έχουν μείνει σχετικά αλώβητες από την μετέπειτα μετανάστευση, οι οποίες τυπικά από τα ΜΜΕ αναφέρονται ως οι πιο παραδοσιακές και συντηρητικές. Ωστόσο, ο τυπικός κάτοικος των περιοχών αυτών είναι ευκολόπιστος και δεν φημίζεται για την εξυπνάδα του. Παρότι σε υψηλές θέσεις της Αμερικανικής κοινωνίας οι Αγγλοσάξονες που βλέπουμε είναι συχνά Ατλαντοειδείς και Νορδικοί, ο μέσος λευκός κάτοικος των ΗΠΑ είναι ένας Κρομανοειδής, γνωστός περιπαιχτικά στην Ευρώπη ως "Αμερικανάκι", απόγονος των πρώτων λευκών στρατιωτών.

Οι Έλληνες που έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό για οικονομικούς λόγους ανήκουν συνήθως στον Μεσογειακή ή και Κρομανοειδή τύπο. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Έλληνες στο εξωτερικό είναι συνήθως πετυχημένοι, με αξιόλογη θέση στις κοινωνίες που πλέον ζουν. Οι ξένοι βάσει αυτών που βλέπουν, σχηματίζουν την λανθασμένη εντύπωση ότι ο τυπικός Έλληνας είναι ένας Μεσογειακός, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν ισχύει και μπορούν εύκολα να το αντιληφθούν όσοι ζουν στην Ελλάδα που πιο συχνά βλέπουν Αλπικούς, Διναρικούς και Αρμενοειδείς. Βέβαια, με την συνεχή μείωση των Μεσογειακών, πλέον και άλλοι τύποι αρχίζουν και αποτελούν σημαντικά ποσοστά αυτών που φεύγουν. Το συμπέρασμα είναι ότι αυτοί που τείνουν να μεταναστεύουν για οικονομικούς λόγους είναι οι πιο δραστήριοι και φιλόδοξοι σε μια κοινωνία. Αυτό είναι ότι χειρότερο για την χώρα που αφήνουν πίσω τους, εφόσον ικανότατο ανθρώπινο δυναμικό φεύγει.

Αντίστοιχο παράδειγμα αποτελεί η μετανάστευση Ιταλών στις ΗΠΑ. Είναι ιστορικά γνωστό ότι οι Ιταλοί που μετανάστευσαν στις ΗΠΑ προέρχονταν κυρίως από τη νότια Ιταλία. Μάλιστα, μελέτες έδειξαν ότι οι μετανάστες έχουν χαμηλότερο κεφαλικό δείκτη από αυτούς που άφησαν πίσω τους. Παρότι κάποιοι "επιστήμονες" θεώρησαν ότι "άλλαξε" ο κεφαλικός δείκτης λόγω περιβάλλοντος, η πραγματικότητα είναι ότι αυτοί που μετανάστευσαν είναι πιο δολιχοκέφαλοι, δηλαδή Μεσογειακοί εν προκειμένω, από αυτούς που άφησαν πίσω τους, κάτι που είναι ξεκάθαρο αν δείτε φυσιογνωμίες Αμερικανών Ιταλικής καταγωγής. Καταγόμενοι από μια φτωχή περιοχή, όσοι έχουν ικανότητες αλλά δεν μπορούν να τις αναδείξουν αναγκάζονται να πάρουν τον δρόμο της μετανάστευσης προς τα πιο πλούσια μέρη.

Το συμπέρασμα είναι ότι ο πληθυσμός που μεταναστεύει επιδρά καθοριστικά στον χαρακτήρα της κοινωνίας εκεί που θα εγκατασταθεί. Σε περιπτώσεις κατάκτησης, οι έποικοι είναι συνήθως οι κατακτητές, δηλαδή στρατιώτες, οι οποίοι σίγουρα διαφέρουν από τον μέσο κάτοικο της αρχικής κοιτίδας τους. Αυτοί που μεταναστεύουν για οικονομικούς λόγους, φαινόμενο καθημερινό της εποχή μας, είναι οι πιο δραστήριοι, ικανοί και φιλόδοξοι που βλέπουν ότι δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τις ικανότητές τους στη χώρα που ζουν, είτε λόγω φτώχειας, είτε λόγω κωλυμάτων που εισάγει το κράτος ή οι επικρατούσες κοινωνικές συνθήκες.

45 σχόλια:

  1. Θαυμάσια ανάλυση!Αυτά αναλύει και ο Χίτλερ στο "Δεύτερο Βιβλίο", που εκδόθηκε μάλιστα πρόσφατα και στα ελληνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Οι Έλληνες που έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό για οικονομικούς λόγους ανήκουν συνήθως στον Μεσογειακή ή και Κρομανοειδή τύπο." και απο που προκυπτει οτι πολλες φορες βλεπουν τους Ελληνες του εξωτερικου ως κοντους,χοντρους,μαυριδερους,με φαλακρα και μεγαλη μυτη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Έλληνες του εξωτερικού στην Ευρώπη ειναι κυρίως απο βόρεια Ελλάδα και ειναι κυρίως ποντιοι,μικρασιατες κλπ.Η Γερμανία εχει δεχτεί μεγάλο κύμα Ποντίων.Οι περισσότεροι αρμενοειδείς.Θυμάμαι μια μέρα που ανέβηκα στα ξαδέρφια μου και πηγαμε μια βόλτα στο κέντρο του ο ομπερχαουζεν και κάτι Ιρανοί ήρθαν και μας διναν τα χέρια και μας μιλούσαν στα ιρανικά.Οι ποντιοι αν τους βάλεις δίπλα σε Ιρανούς και Κούρδους ειναι σαν βλέπεις το ίδιο.Και βαζω και τον εαυτό μου μεσα.

      Διαγραφή
    2. αν είναι δυνατόν δώσε μασ παραπάνω πληροφορίεσ για το συμβάν αυτό.

      Διαγραφή
    3. Τι πληροφοριες;Οι Ποντιοι ειναι καυκασιοι με ιρανικη επιδραση απο τα χρονια του Μιθριδατη.Με κουρδους,ιρανους,τουρκους iranid και καυκασιους(αρμενιους,γεωργιανους κλπ) ειναι πιο κοντα απ οτι με τους ντοπιους ελληναρες.Ακομα και οι αλβανοι πιο κοντα ειναι με τους ελληνοντοπιους παρα με τους Ποντιους.

      Διαγραφή
    4. Αναφέρομαι στο τι έγινε περαιτέρω με τουσ ιρανούσ που σασ χαιρετούσαν, πωσ αντιδράσατε και πωσ αυτοί.

      Διαγραφή
    5. Αράζαμε στην πλατεία με τα ξαδέρφια μου και ήρθαν καταπάνω μας κάτι μόυσουλμανοι Ιρανοί και μας μιλούσαν ιρανικά.Μας πέρασαν για δικούς τους.Τους λέμε τέλος πάντων απο που ειμαστε.Δεν γνώριζαν ουτε απο ιστορια ουτε απο γεωγραφία.Με το ζόρι βγάλαμε άκρη διότι δεν μιλούσαν και καλα γερμανικά.Θελω να καταλήξω οτι εμείς οι ποντιοι ειμαστε ιρανικός λαός με Καυκάσια μίξη.Μοιάζουμε υπερβολικά με Κούρδους,Ιρανούς και γενικότερα με τους ιρανικους λαούς.Το βασιλειο του πόντου ήταν περσικης προέλευσης.Βλεπεις τι κανει κ εξξεληνισμος και ο εκχριστιανισμος....

      Διαγραφή
  3. Τι φυλετικος τυπος ειναι;https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/fr/cp0/e15/q65/22180116_10211301606759381_373721997584782258_o.jpg?efg=eyJpIjoidCJ9&oh=11e99dac010e6187e3c1c5428258bbcb&oe=5ACFACBC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Κρομανοειδείς "Έλληνες" στην Αμερική δεν είναι μόνο ελληνικής καταγωγής αλλά έχουν καταγωγή και από λευκούς Αμερικάνους, λίγοι είναι οι Κρομανοειδείς Έλληνες στην Ελλάδα έτσι και αλλιώς. Τώρα το που τους είδε τους Έλληνες Αρμενοειδείς ο διαχειριστής είναι από τα ανεξήγητα, Αθήνα μένω όπου βρίσκεται τουλάχιστον ο μισός ελληνικός πληθυσμός και οι μόνοι Αρμενοειδείς που βλέπω είναι σπανίως κάποιοι Πόντιοι. Το ότι οι Έλληνες είναι σε μεγάλο ποσοστό Αρμενοειδείς είναι ποντιακό ανέκδοτο του διαχειριστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ σωστος!Θα τρελαθουμε τελειως.Ακομα και στη θεσσαλονικη που ζω οι αρμενοειδης ποντιοι εξαφανιζονται σιγα σιγα λογο των μιξεων με ντοπιους.Μακαρι η Ελλαδα να ειχε περισσοτερους αρμενοειδεις.Θα ηταν τωρα ισραηλ και τουρκια.Για τους κρομανοειδης τα εγραψες πολυ σωστα.Ειναι ελληνες που παντρευτηκαν τιποτα αγγλοσαξωνες η τιποτα γερμαναραδεςολλανδους.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος26 Δεκεμβρίου 2017 - 4:25 μ.μ.

      μιας και μενεις Αθηνα πως ειναι οι Ελληνες φαινοτυπικα που βλεπεις ανα ποσοστο στο περιπου?

      Διαγραφή
    3. Εγω παντως που μενω Σαλονικα βλεπω μονο αλπικους μπουληδες!!!

      Διαγραφή
    4. Φιλε μου εγω μενω Σαλονικα που ειναι ολοι αλπικοι και μετα ερχονται οι καυκασιοι-αρμενοειδεις Ποντιοι.Αλλα και αυτοι σε λιγο θα ειναι παρελθον διοτι κανουν γαμους πλεον με ντοπιους.Μετα βλεπω κατι μεσογειακους απο μανιατες και κρητικους που οι παππουδες τους ανεβηκαν για τους βαλκανικους.Στην Αθηνα οσες φορες κατεβηκα εβλεπα μονο αλπικους και κατι αλπικοδιναρικους.Στην Κρητη που πηγαινω κατα καιρους βλεπω αρκετους μεσογειακους.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος26 Δεκεμβρίου 2017 - 5:08 μ.μ.

    Δεν μπορώ να υπολογίσω ποσοστά, αλλά οι πιο πολλοί Έλληνες είναι Μεσογειακοί, Αλπικο-Μεσογειακοί ή Αλπικοί, οι νέοι και τα παιδιά είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου Μεσογειακοί. Μόνο Ιταλούς θυμίζουν οι Αθηναίοι, ακόμα και όταν είναι πιο ανοιχτοί. Οι Αλβανοί συνήθως κάνουν μπάμ από τα μεγάλα κεφάλια και τα χαρακτηριστικά, οι λίγοι Σλάβοι που είναι συνήθως Ουκρανέζες, κάνουν και αυτές μπαμ από τα μεγάλα κεφάλια και τα Σλάβικα χαρακτηριστικά, έχουν πάντα ανοιχτά μάτια. Τους Πακιστανούς και λοιπούς Μεσανατολίτες λαθρομετανάστες τους καταλαβαίνεις από τα φθηνά ρούχα, τα μακριά μουσουλμανικά μούσια και γενικά είναι ποιο μαζεμένοι σε σχέση με τους γύφτους. Οι γύφτοι είναι και ένα τόνο πιο ανοιχτοί καφέ από τους Μεσανατολίτες. Στο κέντρο έχει και Μαύρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλα η Αθηνα εχει οτι θες...εχεις περασει ποτε απο Πατρα και Λαρισα?ποια ειναι η γνωμη σου για τους εκει κατοικους?

      Διαγραφή
    2. επισης ποτε δεν ηξερα οτι η Αθηνα εχει τοσο πολλους Μεσογειακους...

      Διαγραφή
    3. Λάρισα όχι, Πάτρα έχω πάει. Από Κόρινθο μέχρι Πάτρα νομίζω υπάρχει μία ομοιογένεια, στην Πάτρα πάντως μου έκανε εντύπωση ότι ορισμένοι, συγκρινόμενοι με τους Αθηναίους, διαφέρουν ελαφρά στα χαρακτηριστικά του προσώπου. Είσαι από Πάτρα;

      Διαγραφή
    4. Το ότι η Αθήνα έχει πολλούς Μεσογειακούς μπορείς να το διαπιστώσεις βλέποντας φωτογραφίες από διαδηλώσεις στην Αθήνα. Οι Μεσογειακοί αγαπάνε άλλωστε τα μεγάλα αστικά κέντρα.

      Διαγραφή
    5. Οι μεσογειακοι χανονται μαζι με τους αλπικους!Κυριως αλπικομεσογειακοι ειναι αυτοι που βλεπεις και οχι καθαροτατοι μεσογειακοι.
      http://www.epo.gr/media/STOCK_PHOTOS/ETHNIKI_ANDRON/OMADA/NIKE/Sifakis.jpg Ενα καλο παραδειγμα εχω εδω.

      Διαγραφή
    6. Mην μου πεις οτι στην Αθηνα βλεπεις και πολλους τετοιους....

      https://cdn.footballfancast.com/wp-content/uploads/2015/10/zanetti.jpg

      Διαγραφή
    7. Η Ιταλια και η Αργεντινη ειναι τα κρατη με τους περισσοτερους μεσογειακους στον πλανητη.Μετα ερχεται ο ατλαντοκρομανομεσογειακος που τους εχει η ισπανια μαζι με την πορτογαλια.Η Ελλαδα ερχεται πολυ πιο μετα.Στην Αθηνα οι αλπικοι ειναι περισσοτεροι με διαφορα.

      Διαγραφή
    8. Είσαι σίγουρα ο "Σαλόνικα". Δεν σε ρώτησα να μου πεις τι νομίζεις ότι είναι οι Αθηναίοι, ούτε τι βλέπω εγώ, αν σε ρώταγα, θα στο έλεγα. Οι Αθηναίοι δεν είναι τόσο Αλπικοί και Αλπικοειδείς όπως είστε εσείς οι Μακεδόνες και οι Ηπειρώτες. Άσε που όταν λέμε Ιταλία, μιλάμε για νότια Ιταλία.

      Αυτό βλέπω στην Αθήνα και ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του.

      https://www.youtube.com/watch?v=AcQ8Lh80fh4

      Διαγραφή
    9. Η αθηνα φαινεται απο την show bizz(εδω γελαμε),απο τους πολιτικους,δημοσιογραφους,επιχειρηματιες κλπ.Ολη η Ελλαδα οχι μονο η Βορεια ειναι καρα-αλπικη του κερατα.Καθαρους μεσογειακους βρισεις αλλα οχι ευκολα.Οι μεσογειακοι χανονται σου ξανα λεω μεσα στους αλπικους και βγαινει το λεγομενο αλπικομεσογειακο που μπορει να εχει 2,3 χαρακτηριστικα μεσογειακα αλλα ειναι κυριως βραχυκεφαλοι με αλπικες μυτες.Ο τυπικος μεσογειακος οπως σου εβαλα φωτο απο πανω δεν συνανταται συχνα.Οι κρητικοι και καποιοι μανιατες ειναι οι περισσοτεροι μεσογειακοι στον Ελλαδικο χωρο.Οσο για την Ιταλια ειναι μεσογειακοι με διναρομεσογειακοι και αρκετουσ αλπικους-νορδικους στον βορρα.

      Διαγραφή
    10. Καλά εσύ μπορείς να λες ότι θέλεις. Σε αυτούς τους χάρτες του Madison Grant και του Egon von Eickstedt μπορείς να δείς που βρίσκεται
      η Μεσογειακή φυλή στην Ελλάδα.

      https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4a/Passing_of_the_Great_Race_-_Map_4.jpg
      http://4.bp.blogspot.com/-wwsSze4Dwbg/VNU7aCyusjI/AAAAAAAACSg/Hzo7Tk2G6wE/s1600/VNpm0ph%2Beickstedt%2B1952.png

      Αυτά που λες για τους Αλπικούς και τους Διναρικούς ισχύουν για την βόρεια Ελλάδα, όχι για την νότια και την Αθήνα. Δυστυχώς ή ευτυχώς, Μεσογειακοί είμαστε κυρίως εδώ κάτω.

      Διαγραφή
    11. Η μεσογειακη φυλη στην Ελλαδα ειναι δευτεροτριτη.Δεν χρεαιζεται να δω τιποτα.Υπαρχουν μεσογειακοι αλλα οχι ποσοστα μεγαλα οπως σε ιταλια,ισπανια,αργεντινη κλπ.Στη νοτια ελλαδα παλι αλπικοι ειναι οι περισσοτεροι.Εσυ τωρα μπορει να πιστευεις οτι θελεις.Αν θελεις μπορουμε να ποσταρουμε και φωτος.Για δειξουμε 5,6 καθαρους ελληνες μεσογειακους.Απο την show bizz,πολιτικη,αθλητισμο,δημοσιουγραφους,επιχειρηματιες.Σε περιμενω λοιπον.

      Διαγραφή
    12. "Εσυ τωρα μπορει να πιστευεις οτι θελεις."

      Δεν νομίζω ο Madison Grant και ο Egon von Eickstedt να είμαι "εγώ". Αυτό που είπες καλύτερα να το πείς στον εαυτό σου.

      "Στη νοτια ελλαδα παλι αλπικοι ειναι οι περισσοτεροι."

      Όχι, αυτό το λες εσύ, δεν το υποστιρίζει κανένας Ανθρωπολόγος. Ίσα ίσα που είναι σπάνιοι οι Αλπικοί σε σχέση με την βόρειο Ελλάδα, απλώς εσύ για ευνόητους λόγους θέλεις να τους βγάλεις όλους Αλπικούς, Αλπικοειδείς και Διναροειδείς, Βαλκανοποίηση δηλαδή.

      Διαγραφή
    13. Δε παιρνω θεση στη συζητηση σας αλλα εδω ενα κολαζ με διαφορους Ελληνες μεσογειακους http://s14.postimg.org/h3ctl8txb/image.png

      Διαγραφή
    14. Eχω να πω κατι (ειμαι αλλος ανωνυμος απτον υβριστη παραπανω), θα συμφωνησω με τον υβριστη ανωνυμο οτι οι μεσογειακοι δεν βριθουν στην ελλαδα σε ΚΑΜΙΑ περιπτωση. Ο κλασσικος med ειναι ο gracile med η αλλιως west med.

      http://i62.tinypic.com/19t34m.jpg
      http://i50.tinypic.com/18eonk.png (αλπικοποιημενος αλλα με δυνατα στοιχεια gracile med, απλα εχει βραχυκεφαλια)
      https://archive.is/JSmul/0761c23ed11a5ff56be3fdea631390866e13566b.jpg
      https://i.imgur.com/krHM7fp.png (τα averages δεν ειναι και τοσο πετυχημενα, χανει στα χειλια για τον ανδρα ενω πευτει μεσα στα ματια; το βλεμα του κλασσικου μεσογειακου ελληνα εχει μια σπινθιροβολα "αθωοτητα")

      δειτε τις παραπανω φωτο και μετα δειτε ποσο μοιαζουν τα προφιλ με το προφιλ ενος τυπικου αρχαιου ελληνα

      https://i.pinimg.com/originals/31/b8/6f/31b86fe256926de6efe970aab6167cc9.jpg

      Οι μεσογειακοι που βλεπετε σημερ στην ελλαδα ειναι ενα 30% το πολυ και απο αυτους η μεγιστη πλειοψηφεια ειναι east meds και dinaro meds

      https://i.imgur.com/m4tD8pk.png
      https://i.imgur.com/ZsMTJAM.png

      Ειναι φανερο οτι οι gracile meds ειναι η ανωτατη πνευματικη φιλη αλλα δυστηχως εχει την μεγαλη καταρα της υπογεννητικοτητως, εξου και τα λιγα νουμερα τους στην ελλαδα. Ειναι αλληθεια ομως, οτι βριθουν σε νουμα στην νοτια ιταλια αλλα και η Κρητη εχει πολλους. οποιος εχει ματια βλεπει, ολα ειναι αυταποδεικτα.

      Εν ολιγοις, εαν οι ελληνες που βλεπετε στον δρομο ΔΕΝ εχουν τα ανωτερα χαρακτηριστικα των εικονιζομενων συμπεριλ. και του αγαλματος, δεν ειναι ΚΛΑΣΣΙΚΟΙ μεσογειακοι.

      Διαγραφή
    15. Την επανασταση του 21 την εκαναν διναρικη και απο εκει και μετα η αριστοκρατικη ελιτ της χωρας ειναι διναροαλπικη.Ολοι οι πρωθυπουργοι μαζι με τους χουντικους και τις μεγαλες πρωσοπικοτητες ηταν αλπικοι και αλπικοδιναρικοι.Μεσογειακους δεν ειχε ποτε αυτη η χωρα.Ακομα και οι αρχαιοι Ελληνες τα μεγυτερα ονομα ηταν αλπικοι.Σε τσουζει τι να κανουμε και βγαζεις κομπλεξ.Ενα 20 τοις εκατο δεν μπορεις να κουμανταρει ουτε να κανει στειρωση το υπολοιπο 70-80 τοις εκατο που ειανι αλπικοδιναρικοι.Κλαψε ελευθερα!!!

      Διαγραφή
  6. Ευτυχώς στην βόρεια Ελλάδα τα άτομα της ηλικίας μου και οι νεώτεροι είναι σε μεγάλο ποσοστό μεσοκέφαλοι και δολιχοκέφαλοι.

    Βόρεια Ελλάδα:Αλπικοί με μίξη(Κρομανο,Μεσογειακό),Δυναρικοί.
    Ο Αρμενοειδής τύπος τις περισσότερες φορές είναι με μίξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Βορεια Ελλαδα ειναι 70 τοις εκατο αλπικοι καθαρα.Το 15-20 τοις εκατο ειναι καυκασιοι-αρμενοειδεις κυριως ποντιοι και το υπολοιπο ειναι κατι θρακιωτες που ειναι διναροαλπικοι.Κρομανοειδεις και μεσογειακους εγω δεν βλεπω πουθενα,πλην οπως σου ξανα λεω καποιων κρητικων,μανιατων με παππουδες που ανεβηκαν απο κατω(λογω πολεμων).

      Διαγραφή
  7. Θα συμφωνήσω με τον ανώνυμο σχολιαστή που υποστηρίζει οτι η Ελλάδα έχει λίγους καθαρούς μεσογειακούς και οτι οι περισσότεροι βρίσκονται σε αλπικούς.Μένω νότια προάστια και πραγματικά βλέπω πολύ λίγους μεσογειακούς.Η Αθήνα είναι αλπική και μετά θα έλεγα αλπικοδιναρική σε μεγάλο βαθμό που έχει να κάνει με τους Αρβανίτες.Τους μεσογειακούς τους βλέπω σε νησιά τα καλοκαίρια αλλά και αυτοί είναι σε έναν βαθμό πολλές φορές με αλπικά χαρακτηριστικά.Δηλαδή βλέπω βραχυκέφαλους με μεσογειακά μάτια(αμυγδαλωτά),χρωμα δέρματος ροζέ και το λεγόμενο oval face,αλλά η μύτη θα είναι χοντρή αλπική.Πιστεύω οτι παλαιότερα οι μεσογειακοί ήταν περισσότεροι απο τους διναρικούς.Γιατί όμως οι αλπικοι να έχουν επικρατήσει των μεσογειακών.Αυτό είναι ένα καλό ερώτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσοι είναι οι δολιχοκέφαλοι στην Ελλάδα;

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστω καταρχην που με υποστηριζεις γιατι εδω μεσα με τους μουρλους δεν βγαζω ακρη.Θα σου πω εγω γιατι επικρατησαν οι αλπικοι.Η Ελλαδα πριν το πρωτο κυμα ινδοευρωπαιων(αχαιων) κατοικείται απο τους προελληνικους πληθυσμους(πελασγους,λελεγες,ετεροκρητες,μινωιτες,)ολοι αυτοι μαζι με τους προιταλικους πληθυσμους ειναι οι κυνηγοι-τροφοσυλλεκτες οι οποιοι ανηκουν στον μεσογειακο φυλετικο τυπο.Ροζε(οπως λες)σκουροκαφε χρωμα δερματος,σπαστο μαλλι,οβαλ face και γενικοτερα κεφαλια δοχιλοκεφαλα η ακομα και μεσοκεφαλα(καμμια σχεση με βραχυκεφαλους καζανες αλπικους κλπ).Ολοι αυτοι θα δημιουργησουν τους πολιτισμους τους.Γενικοτερα αυτοι οι λαοι ειναι μαλθακοι,ηρεμοι και οχι πολεμικοι.Αλλα ειναι δημιουργικοι,καλοι εμπορες,γνωστες των θαλασσων.Στην ουσια αυτοι φτιαχνουν τον πολιτισμο στην Μεσογειο.Aν παρατηρησεις λατρεβουν γυναικιες θεοτητες.Αργοτερα θα σκασει το πρωτο κυμα ινδοευρωπαιων οι λεγομενοι αχαιοι οι οποιοι ειναι καθαροτατα αλπικοι.Οπως και οι αργοτερα θα ειναι παλι αλπικοι.Οι ινδοευρωπαιοι ηταν αλπικοι,διναρικοι και νορδικοι.Οι αλπικοι ινδοευρωπαιοι θα απορροφήσουν τους λεγομενους μεσογειακους πελασγους και ετσι θα δημιουργηθουν οι ελληνες-ιταλοι ακομα και οι ισπανοι οπου οι ιβηρες πιθανοτατα να ηταν και αυτοι μεσογειακοι.Γι αυτο και ο βορρας δεν εχει μεσογειακους.Γι αυτο μονο η Ελλαδα,Ιταλια και Ισπανια ειχαν ως επι το πλειστον μεσογειακους φυλετικους τυπους.Οι αλπικοι στην Ελλαδα επικρατησαν ολα τα χρονια.Αντιθετα στην Ιταλια οι μεσογειακοι κρατιουνται καλυτερα και βλεπουμε να υπερισχυουν των αλπικων στον βορρα κυριως.Ακομα και η Ισπανια εχει περισσοτερους μεσογειακους.Ουτε εκει θα βρεις ομως καθαρους.Θα δεις τους κρομανοατλαντομεσογειακους.

      Διαγραφή
    3. Έλλην Μεσογειακός

      Αλλος ανωνυμος εδω.Επειδη εκανα κι εγω παλια ερωτησεις για το ποσο ειναι οι Μεσογειακοι στην Ελλαδα μερικοι ελεγαν 35%-25%,30-20% και 20-15% αλλα για να σου πω την αληθεια κι εγω ενδιαφερομαι πραγματικα να μαθω ποσοι ειναι οι Μεσογειακοι στην Ελλαδα...

      Διαγραφή
    4. Οι καθαροι μεσογειακοι στην Ελλαδα ειναι ζητημα να ειναι ενα 15 τοις εκατο και βαζω παρα πολυ πιστευω.Οι μεσογειακοι ως μιξεις με αλπικους,διναρικους ακομα και με τους αρμενοειδεις ειναι αρκετοι θα ελεγα τουλαχιστον 30 τοις εκατο ιως και περισσοτερο.Αλλα καθαρους μεσογειακους η Ελλαδα οπως η Ιταλια,η Αργεντινη και καποια μερη στην Ισπανια δεν εχει.Δυσκολα θα βρεις μεσογειακους καθαρους στην Ελλαδα πλεον.Για εμενα οι μανιατες και καποιοι κρητικοι ειναι αξιοι συνεχιστες του μεσογειακου φυλετικου τυπου.Ειναι κριμα γιατι ο μεσογειακος ειναι και ωραιος και ικανος και εξυπνος.Ο αλπικος μπουλης μπροστα του δεν πιανει μια.

      Διαγραφή
    5. Greece = 35% East Mediterranean, 25% Dinaricized Mediterranean, 20% Alpine (most common in Epirus), 10% Dinaric, 5% South Mediterranean, 5% Nordish

      http://www.racialcompact.com/nordishrace.html

      Διαγραφή
  8. Εδω ενα παραδειγμα αλπικομεσογειακου.
    http://www.ilovestyle.com/sites/default/files/styles/article_large/public/argiros_konstantinos_afisa_0_1_1.jpg
    O Aργυρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Αργυρός είναι εμφανώς Μεσογειακός-Κρομανοειδής.

      Διαγραφή
    2. Kαι εγω στην αρχη αυτο νομιζα αλλα για κοιτα λιγο την μυτη του καλυτερα.Δεν νομιζω να ειναι κρομανο η μυτη.Αλλα οντως φερνει σε κρομανο.

      Διαγραφή
    3. Eπισης ριξε μια ματια στα χειλια του.Εχει μεαγαλα σαρκωδη χειλη.Ουτε αυτο ειναι κρομανο ουτε μεσογειακο.

      Διαγραφή
    4. Τι να κοιτάξω εγώ και τί εσύ;Τον αργυρό τον έχει ταξινομήσει ο διαχειριστής παλαιότερα ως Μεσογειακό-Κρομανοειδή.Σταμάτα να κανεις ότι γνωρίζεις να ταξινομείς.

      Διαγραφή
    5. που βλεπεις την αλπικοτητα σε αργυρο? απλα πες μου που. ουτε πολλους μαλακους ιστους, ουτε κοιλη μυτη ουτε γενικοτερα στρογγυλεμενα χαρακτηριστικα. Σε αντιθεση, εχει ευρυπροσωπια, οστεωδες σαγονι, αμυγδαλωτα ματια και ισια μυτη. Κρομανοειδης με gracile μεσογειακη επιδραση ειναι

      Διαγραφή
    6. Μεσογειακός + ΚΜ

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.