Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Η σημειολογία μιας εικόνας


Στην προϊστορική εποχή σχηματοποιήθηκαν όλοι οι δολιχοκέφαλοι φυλετικοί τύποι της Ευρώπης που γνωρίζουμε σήμερα. Οι Νορδικοί στη νότια Σκανδιναβία, οι Μεσογειακοί στη νότια Ελλάδα, οι Ατλαντοειδείς στη Βρετανία, με τους Κρομανοειδείς παρόντες σε όλη τη Ευρώπη. Η αδυναμία μετακινήσεων και ο πρωτόγονος τρόπος ζωής, διατήρησε σε μεγάλο βαθμό την φυλετική καθαρότητα των φυλών αυτών. Ωστόσο, κάποιες χιλιετίες πριν την ιστορική περίοδο, ήρθαν εξ ανατολών βραχυκέφαλοι Αλπικοί/Βαλτικοί πληθυσμοί. Μέχρι και σήμερα μαίνεται μία σκιώδης μάχη επιβίωσης μεταξύ των βραχυκέφαλων και των δολιχοκέφαλων τύπων της Ευρώπης, με την πλάστιγγα να γέρνει σταδιακά προς τους βραχυκέφαλους, πράγμα που είχε διαπιστώσει ο πρωτοπόρος Lapouge.

Το φαινόμενο του εισβολέα που εξαλείφει τον γηγενή είναι σύνηθες στη φύση, όταν νεοεισαγόμενες φυλές ζώων εξαφανίζουν τις ιθαγενείς, λόγω κάποιων προτερημάτων τους ως προς την επιβίωση. Και όπως είχε διαπιστώσει ο Νίτσε,...
οι αδύναμοι επικρατούν στον αγώνα για την επιβίωση έναντι των δυνατών και προικισμένων. Γνωρίσματα όπως υπομονή, δουλικότητα, κτλ, βοηθούν περισσότερο στην επιβίωση από ότι η δύναμη ή η ενεργητικότητα, γνωρίσματα που θεωρούνται ευγενή.

Η εικόνα της αρχής μπορεί να είναι χιουμοριστική, όμως υποδηλώνει την διαίσθηση που έχουμε όλοι μας ότι ο τύπος του ανθρώπου που τείνει να επικρατήσει είναι παχουλός, αδρανής, λαίμαργος, ενδομορφικός σε αντίθεση με τον προηγούμενο στην σειρά που έχει άριστη σωματοδομή και φαίνεται πιο δυναμικός. Σημειολογικά να το δούμε, πηγαίνουμε από το ακόντιο του κυνηγού στο... αναψυκτικό του εύσωμου.

Πώς όμως μπορεί να αντιστραφεί αυτή η κατάσταση; Όλα μπορούν να ανατραπούν από τη στιγμή που θα δούμε την αλήθεια κατάματα. Και βέβαια να έχουμε αντίληψη του προβλήματος. Την οποία αποκτάς μόνο αν μελετήσεις τις ανθρώπινες φυλές, με τα διαφορετικά σωματικά και ψυχικά γνωρίσματά τους.

Το ζήτημα τίθεται προς προβληματισμό. Βέβαια οι λευκοί εξαφανίζονται όλοι μαζί σήμερα, ανεξαρτήτως επιμέρους φυλετικού τύπου και αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η αντιμετώπιση της λαθροεισβολής από Αφρο-Ασιάτες. Ένας ολόκληρος πολιτισμός τείνει να εξαφανιστεί και η Ευρώπη πρέπει να αντεπιτεθεί, σε πείσμα των εβραϊκών ΜΜΕ και των ποικιλόμορφων υποτακτικών τους.

26 σχόλια:

  1. Δεν ισχύει αυτό που λέτε για την επικράτηση του υπέρβαρου,αδρανή ανθρώπου.Οι νεότερες γενιές ασχολούνται πλέον πολύ περισσότεροι με την γυμναστική και την άθληση απ΄ότι οι γονείς και οι παππούδες τους.
    Μονάχα μια ματιά στην Ελληνική νεολαία αρκεί για να επιβεβαιωθούν αυτά που λέω.Σχεδόν όλες οι κοπέλες είναι αδύνατες και τα αγόρια επίσης αρκετά αδύνατα και γραμμωμένα,σε αντίθεση με το μεσήλικα,κοιλαρά Ελληναρά,των παλαιότερων γενεών.
    Η τελευταία σας αναφορά στην λαθρομετανάστευση αποτελεί άλλο θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ῥὲ καμένε, μιλᾶμε γιὰ ἐπικράτησι συγκεκριμένου ἀνθρωπολογικοῦ σωματοτύπου, ποὺ σχετίζεται κυρίως μὲ τὸν σκελετό και τὴν γενετικῶς καθωρισμένη συσσώρευσι λίπους στὸν καθένα, καὶ ὄχι γιὰ τὸ ἂν τὸ σύνολο τῶν Ἑλλήνων γυμνάζεται περισσότερο. Τί μπαίνεις ἐδῷ μέσα, ἀφοῦ εἶσαι τόσο ἠλίθιος;

      Διαγραφή
    2. Το ποσο ηλιθιος και καθυστερημενος εισαι εσυ θελεις να το αναλυσουμε τωρα;;

      Διαγραφή
    3. Θὰ βρῇς ἀντίθετη τὴ μάννα σου σὲ αὐτὴν τὴν ἀήθη ἐπίθεσί σου ἐναντίον μου, μικρὲ ἡμίχαζε πεζεβέγκη, ἀφοῦ προτίθεται νὰ μὲ ὑπερασπισθῇ ἀπέναντι στὸν ἴδιο της τὸν γιὸ ἀκόμα καίτοι μπουκωμένη μὲ τὸ ῥοδαλό, πολύχυσο ψωλάρι μου.

      Διαγραφή
    4. Ένας κι ένας όλοι σας. Ειδικά ο υπερ(παπ)άριος Χίμλερ εκ της Υπερβορείας. Καταρχήν Χίμλερ ο ίδιος ο Χίμλερ ήτο Αλπικός, συνεπώς φέροντας το όνομά του δεν δύνασαι να ομιλείς περί ανωτερότητος εντός των Λευκών φαινότυπων, σύμφωνα με την λογική σου, παρότι ο Αλπικός τύπος εν μέρη ή εξ ολοκλήρου έχει δώσει μεγάλες και σημαντικές μορφές. Δεύτερον, φίλε Ανώνυμε, ομιλούμε περί ανθρωπολογικού τύπου, δηλαδή περί εκ γενετής και εκ γονιδίων τάσεων ρου σώματος προς μεγαλυτέρα συγκέντρωση λίπους, π.χ. μέσω αργού μεταβολισμού, δυσανεξίας, μεγαλύτερων και πολυπληθέστερων/πυκνώτερων λιποκυττάρων, μειωμένης σωματικής αντοχής, τάσεως προς αδράνεια και γενικώς μία έλλειψη δυναμικότητος. Φυσικά και ένας Αλπικός μπορεί να γυμναστεί ή μέσω φαρμακευτικών σκευασμάτων να αυξήσει π.χ. τον μεταβολισμό του και συνεπώς να βελτιώσει την εικόνα του, παρ'όλα αυτά οι ψυχικές τάσεις παραμένουν. Αυτό λέμε. Το ότι πολλοί βρίσκουν οξύμωρο το γεγονός ότι μολονότι πλείστοι νεανίες αθλούνται και είναι εξωμορφικοί ενώ συνάμα πλείστοι είναι ενδομορφικοί και παχείς, έγκειται, στο ακριβώς ότι η πλειονότης των Ελλήνων σήμερα αποτςλούνται αντιστοίχως από τον Διναρικό(εξωμορφικό) και τον Αλπικό τύπο αντίστοιχα.

      Διαγραφή
    5. Ενώ ο Μεσογειακός τύπος, ο οποίος αποτελεί και την αφρόκρεμα των μεταναστευθέντων νεανιών,(λόγω πνευματικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων) όπως και του εαυτού μου, όλο και μειώνεται. Επίσης να τονίσω ότι το ότι κάποιος είναι Μεσογειακός δεν σημαίνει αυτομάτως και ότι έχει μεγάλες πνευματικές ικανότητες, καθώς και εντός των διαφόρων φαινοτύπων, υπάρχουν "Αριστοκρατίες" και οι υποδυέστεροι.

      Διαγραφή
    6. Ῥωμῃὲ τουρκόσπορε, τράβα προσκύνα καμμιὰ εἰκόνα τοῦ Χριστοῦ κι ἄσε τὰ σχόλια περὶ ἀνθρωπολογίας. Anani sikerim.

      Διαγραφή
    7. Πρόσεχε μην ξαναφτάσουν οι Ρωμηοί έξω από καμιά Βιέννη και σας πάρουν στο κυνήγι...

      Διαγραφή
    8. Δεν ντρέπεσαι ρε να γράφεις τέτοιες μπούρδες; "Οι Ρωμηοί που έφθασαν έξω από τη Βιέννη" ήταν ραγιάδες και γενίτσαροι ρε μπετόβλεκα.
      Πάλι καλά που εμφανίστηκαν οι Πολωνοί ουσάροι και τους έστειλαν μαζικά κι άμεσα στον άλλο κόσμο για να φάνε πιλάφι με τυμπανοκρουσίες. Τους περίμενε καιρό για να τους βάλει να καθίσουν στα γόνατά του ο Αλλάχ κι οι άγιοί του.

      Διαγραφή
    9. Ρε ανώνυμε αναφέρομαι ΦΥΛΕΤΙΚΩΣ στο ζήτημα. Πολύ μας τα πρήξανε οι δήθεν υπεράριοι Γερμανολάγνοι. Ξεχνούν ότι εάν είχε κερδίσει το Τρίτο Ράιχ, ο Μεσογειακός φυλετικός τύπος, Homo Mediterraneus, θα ήταν στον πάτο της Νορδικής φυλετικής βαθμήδος, κατώτερος και από τον Αλπικό! Όσο για τους γενίτσαρους ανέδειξαν το μεγαλείο της Φυλής για ακόμη μία φορά, υπό το Λάβαρο του Ισλάμ όμως και όχι του Σταυρού.

      Διαγραφή
    10. O Lapouge στο έργο του "Tha Aryan"His social Role", τους Τούρκους που βρίζετε, λόγω βραχυκεφαλίας τους βάζει άνωθεν των Μεσογειακών! Οι Μεσογειακοί είναι οι κατώτεροι στη φυλετική του διαβάθμιση, ενώ ανώτεροι ποίοι άλλοι...οι Νορδικοί.

      Διαγραφή
    11. Αυτά, τα λες γιατί έχεις διαπιστώσει τις σχετικές απόψεις εκείνης της εποχής, ή από όσα λέγονται μεταξύ ηλιθίων που νομίζουν ότι είναι "ναζί" κι αντιρατσιστών;
      Γιατί, προς δική σου επιμόρφωση δεν ισχύει αυτό που γράφεις. Οι Έλληνες αναφέρονταν κανονικά μεταξύ των "Αρίων λαών" της Ευρώπης και ο δολιχοκέφαλος μεσογειακός, κάθε άλλο παρά δευτεράντζα τον θεωρούταν στα επίσημα έγγραφα. Σε αντίθεση με άλλους τύπους, όπως πχ ο ανατολικός βαλτικός κι ορισμένοι διναρικοί, που αποτελούν το γενικότερο υπόστρωμα της ανατολικής Ευρώπης. Παρομοίως, δεν είχαν τέτοια προκατάληψη έναντι των αλπικών όσο θα έπρεπε, ή όσο νομίζουμε εμείς σήμερα. Αλλά να μην ξεχνάμε, πως όσο κι αν έβλεπαν αντικειμενικά τα πράγματα ήταν κι αυτοί εθνικιστές. Επομένως, για τους Γερμανούς εθνικοσοσιαλιστές, ήταν λογικό να θεωρούν σαν αξιότερους τους δολιχοκέφαλους νορδικούς, όπως για εμάς τους μεσογειακούς.
      Τώρα, αν φθάσουμε στο σημείο, να αναφερόμαστε σε δολιχοκέφαλους μεσογειακούς ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥΣ μόνο και μόνο επειδή υπάρχει η σοβαρή πιθανότητα να ήταν "ομόφυλοι κι ομοεθνείς", τότε ζήτω που καήκαμε. Θα έπρεπε αυτό το χαρακτηριστικό, να είναι ντροπή γιατί όντως οι Έλληνες μεσογειακοί, ανέκτησαν την αξιοπρέπειά τους όταν σταμάτησαν να κάνουν τον μπάτσο (αρματολοί), την ανώτερη στρατιωτική τάξη (γενίτσαροι) και τον καπετάνιο (ρέις) των Οθωμανών σουλτάνων.
      Κάπου έχασες τη μπάλα με έναν χαζό κι αχρείαστο "αντι-γερμανισμό" και βγήκες οφ σάιντ μεταξύ Τουρκμενιστάν κι Μογγολίας.

      Διαγραφή
    12. Πρώτον κοίτα εδώ ανώνυμε, εγώ εν αντιθέσει με εσένα μιλώ με αποδείξεις.

      Διαγραφή
    13. https://en.wikipedia.org/wiki/Georges_Vacher_de_Lapouge

      Διαγραφή
    14. Δεύτερον είτε το θες είτε όχι η Ελλάς από το 1453-1821 ήτο πολλά περισσότερα από ότι είναι το φραγκικό κατάπτυστο κρατίδιο, που αποτελεί παίγνιο στα χέρια της Δύσεως. Αφήσαμε ολόκληρη την Οθωμαννική Αυτοκρατορία στα χέρια των Τούρκων ενώ εμείς μείναμε με ένα Δυτικολαγνικό κρατίδιο της πλάκας, να κάνει τεμενάδες στην Δύση που δεν μας βοήθησε ΠΟΤΕ και μάλιστα πλείστες φορές μας πολέμησε.

      Διαγραφή
    15. Μου φαίνεται πως δεν διάβασες τον σύνδεσμο που έστειλες. Ο de Lapouge ηταν Γάλλος όχι Γερμανός, και μάλιστα υποστήριζε την πρωτοκαθεδρία των βραχυκέφαλων έναντι των δολιχοκέφαλων. Από εκεί και πέρα, στήριζε όλη αυτή τη θεωρία στο γεγονός ότι οι αλπικοί φαίνεται να επικρατούν αριθμητικά, γεγονός που σύμφωνα με τη δαρβινική θέαση τους κάνει πιο "αξιόλογους" στον αγώνα για επιβίωση. Το άρθρο στο ιστολόγιο, γράφει το ακριβώς αντίθετο.

      Για τα αυπόλοιπα, τσάμπα χαλάω τον χρόνο μου. Άλλαξε το ψευδώνυμο σε Φαναριώτης (μην βάλεις το Έλλην, δεν χρειάζεται) και σκέψου πόσο καλά ζούσε στο χρυσό εκτροφείο του ο Γρηγόριος, ο Καλλιμάχης κι αρκετοί άλλοι, που η ιστορία τους θυμάται σαν λεπτομέρεια.

      Διαγραφή
    16. Στο ξαναστέλνω γιατί φαίνεται δεν διάβασες καλά τον σύνδεσμο...

      https://en.wikipedia.org/wiki/Georges_Vacher_de_Lapouge

      Διαγραφή
    17. Έχεις δίκιο, διάβασα το άρθρο λίγο βιαστικά και δεν κατάλαβα σωστά τι εννοεί όταν γράφει "he opposed the Aryan, dolichocephalic races to the brachycephalic races".
      Παρόλα αυτά, αναφερόμενος στον μεσογειακό κάνει συγκεκριμένη αντιστοίχηση σε πληθυσμούς όπως της Ανδαλουσίας. Αναφέρεται δηλ, στον "νότιο μεσογειακό" των παραλίων της βόρειας Αφρικής. Όπως και να έχει, οι παρατηρήσεις του έχουν να κάνουν με τη Γαλλία και τη κεντρική Ευρώπη, κι όχι την Ελλάδα. Αλλά ακόμα κι αν αυτό επεκτείνεται σε όλους τους μεσογειακούς, δεν καταλαβαίνω τι σημασία μπορεί να έχει η θεωρία του ειδικά από τη στιγμή που διατυπώθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα κι η ουσία της έχει και κοινωνική βάση επικεντρώνοντας στους Γάλλους αλπικούς και νορδικούς. Όσο κι αν το τραβήξει κάποιος από τα μαλλιά, οι απόψεις αυτές εκτοπίστηκαν πολύ σύντομα, όχι μόνο γιατί ήταν αδόκιμες αλλά και επιστημονικά αστήρικτες όταν προτείνονταν για διαφορετικά έθνη από τα κεντρο-ευρωπαϊκά.

      Διαγραφή
    18. Πάντα πιστεύετε ακόμη και οι του.."χώρου" ότι η Δύση και ειδικώς οι Βορειοευρωπαίοι είναι για κάποιο λόγο φίλοι μας. Σφάλετε θανάσιμα. Οι περισσότεροι αυτοπροσδιορίζονται ουσιαστικώς ως ελληνόφωνοι Ευρωπαίοι, παρά ως Έλληνες εν Ευρώπη. Ο Ελληνισμός, δεν μονοπωλείται από μία ήπειρο, πόσο μάλλον από την Δύση που πάντοτε εζήλευε, ήθελε να νιώσει ανώτερη και δεν μας συμπάθησε ποτέ ουσιαστικά. Όσο για τον Lapouge, "He wrote L'Aryen: son Rôle Social (1899, "The Aryan: His Social Role"), in which he opposed the Aryan, dolichocephalic races to the brachycephalic races. Vacher de Lapouge thus classified human races: first the Homo europaeus, Nordic or fair-hair and Protestant, then the Homo alpinus, represented by the Auvergnat and the Turk, finally the Homo mediterraneus, figured by the Neapoletan or the Andaluz.". Opposed εννοεί ότι έβαλε τις δολιχοκέφαλες φυλές σε αντιδιαστολή με τις βραχυκέφαλες. Όντας ο κύριος επηρεαστής της φυλετικής πολιτικής των μετέπειτα Εθνικοσοσιαλιστών, μέσω των γραπτών του και πλείστων Νορδικιστών συνεχιστών, οι Μεσογειακοί πάντοτε έρχονται τελευταίοι...Ακόμη και οι Ιταλοί Φασίστες ήσαν Νορδικιστές στον Ακαδημαϊκό τομέα, βάζοντας πάντοτε την Γερμανογενή Βόρεια (Άρεια) Ιταλία σε αντίθεση με την "κατώτερη" Ελληνογενή Νότιο Ιταλία.

      Διαγραφή
    19. Κάνεις λάθος αμφότερα για τους Γερμανούς και για τους Ιταλούς.
      Στην πρώτη περίπτωση, όντως υπήρχαν νορδιστές οι οποίοι όμως δεν ήταν εθνικοσοσιαλιστές αλλά κυρίως μοναρχικοί αριστοκράτες που εν κατακλείδι καταπολεμήθηκαν πριν καν γίνουν κυβέρνηση. Κάποια μικρά ψήγματα απέμειναν μόνο μέχρι τον πόλεμο, οπότε κι είτε διαλύθηκαν κι εκείνοι όταν αντιτάχθηκαν ανοιχτά στην πολιτική του Γ' Ράιχ, είτε αναθεώρησαν.
      Ενώ στη δεύτερη περίπτωση, σύμφωνα με τον ιστορικό φασίστα Τζοακίνο Βόλπε (Gioacchino Volpe) συνέβαινε το ακριβώς αντίθετο. Στο βιβλίο του αναφέρει στο σχετικό κεφάλαιο για τον φασιστικό φυλετισμό, πως οι αρχικοί ενδοιασμοί που είχαν οι Ιταλοί φυλετιστές για τους Γερμανούς, οφείλονταν στην πεποίθηση πως διακατέχονταν από κάποιο υφέρποντα νορδισμό. Το οποίο όμως απεδείχθη λανθασμένο, όταν διαπίστωσαν πως διαχώριζαν την Ευρώπη ξεκάθαρα σε δολιχοκέφαλους και μη, έχοντας θετική άποψη για τον μεσογειακό τύπο (τον κλασσικό, όχι τον τύπο των οριενταλίδων της Ανατολής και της Αφρικής, ή των ιχνών τους υπάρχουν ακόμα στην Ν.Ιταλία και την Ιβηρική, ούτε και τον αναμιγμένο με κεντρο-ευρωπαίους αλπικούς). Ο Βόλπε λοιπόν, έγραφε λίγο πολύ πως, μέσω αυτού μπορούσαν να στηρίξουν την θεωρία της αριστοκρατικής φυλετικής ομάδας για την Ιταλία και τον Ευρωπαϊκό νότο. Το ζητούμενο για τους Ιταλούς ήταν πως επεδίωκαν να αντιστοιχήσουν κάτι τέτοιο και για τους διναρικούς, καθώς πίστευαν πως η προέλευση των Ιταλών από τους Ρωμαίους ήταν στην ανατολική, βαλκανική ακτή της Αδριατικής (Ιλλυρία).
      Εις ότι δε αφορά, τη διαφοροποίηση Ιταλικού βορρά και νότου, σε πληροφορώ πως οι φασίστες ήταν οι πιο ξεκάθαρα αντίθετοι σε αυτό το διαχωρισμό. Κι επειδή μάλιστα, συζητούμε σε ιστολόγιο που πραγματεύεται τα περί ανθρωπολογίας είναι ξεκάθαρο πως ο Ιταλικός βορράς κατοικείται κυρίως από ξανθούς αλπικούς (υπο-νορδικός sub-nordid) και ξανθούς διναρικούς (νορικός, noric), κι όχι νορδικούς, οι οποίοι είναι πραγματικά ισχνή μειοψηφία. Το γεγονός πως οι αλπικοί έχουν Αυστρο-Γερμανική κουλτούρα δεν τους κάνει νορδικούς, παρά τα όσα οι ίδιοι επιχειρούν να παρουσιάσουν παρουσιάζοντας κάτι τέτοιες αξιώσεις για να δικαιολογήσουν τις αποσχιστικές τους τάσεις. Ο Ιταλικός νότος, έχει ανάμικτα στοιχεία κυρίως διναρο-μεσογειακούς αλλά και αλπικούς-μεσογειακούς. Καθώς και μια πολύ μικρή, αλλά υπαρκτή μειοψηφία, σαχαριδών (saharid) δηλ, "νότιων μεσογειακών".
      Περαιτέρω, το άρθρο στη wikipedia γράφει κι ανακρίβειες ή δίνει ανολοκλήρωτες πληροφορίες. Διότι μπορεί ο de Lapouge να επηρέασε τη σκέψη πολλών σχετικά με τις παρατηρήσεις του για την σταθερή πληθυσμιακή αύξηση των αλπικών δηλ τη βραχυκεφαλοποίηση αλλά αυτό δεν σημαίνει πως υπήρξε ο μόνος που επηρέασε τις φυλετικές θεωρίες της εποχής. Πρώτα από όλα, διότι οι περισσότερες σχετικές θεωρίες συμπεριλαμβανομένης του Lapouge (ο οποίος όπως διαπίστωσα υπερηφανευόταν πως ήταν ο ο πρώτος προφήτης μετά τον Γκομπινώ) προέρχονταν από εκείνες του Artur Gobineau ο οποίος παρότι ήταν Γάλλος αριστοκράτης Γερμανικής καταγωγής, θεωρούσε πως οι νορδικοί αποτελούν μεν την πολιτιστική πρωτοπορία, αλλά κατόπιν μεταλαμπάδευσης από την Ελλάδα μέσω Ρώμης. Παρόλα αυτά και πέραν του ιδιότυπου φιλελληνισμού που διακατείχε τον Γκομπινώ, πρέπει να δούμε τα πράγματα και σε χρονολογική βάση. Διότι από τον 19ο αιώνα μέχρι τα μέσα του 20ου μεσολάβησαν πολλά που επηρέασαν την ανθρωπολογία, όσο και τις σχετικές φυλετικές θεωρίες. Συνοπτικά πάντως, οι νορδιστές τρώνε μεγάλο χαστούκι, κάθε φορά που διαπιστώνεται η ισχυρή παρουσία βαλτικών μεταξύ εκείνων που επειδή έχουν ανοιχτά χρώματα, τους θεωρούν νορδικούς. Ιδιαίτερα στην περίπτωση της Φινλανδίας και της εμφανούς επιρροής των λαποειδών.

      ΥΓ Η διαφοροποίηση της δύσης που καταχρηστικά πλέον θέλει να ονομάζεται "Ευρώπη" και της ανατολής, είναι ένα μεγάλο ζήτημα που άπτεται κυρίως της γεωπολιτικής. Δεν το αποφεύγω, αλλά προς το παρόν επικεντρώνομαι γύρω από τη θεωρητική και ανθρωπολογική σκοπιά.

      Διαγραφή
  2. Εδώ είναι μια μαγνητική τομογραφία που έκανα πρόσφατα. Στο γνώμονα φαίνονται οι πραγματικές διαστάσεις του κεφαλιού μου. Τι στοιχεία μπορούν να εξαχθούν? Ευχαριστώ.

    http://puu.sh/laGc1/9ce7e66d41.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τις διαστάσεις προκύπτει δολιχοκεφαλία. Από μετρήσεις στη βιβλιογραφία, προκύπτει ότι το μήκος του κεφαλιού είναι αρκετά μεγάλο, εντεινόμενο και από τα εμφανή υπερόφρυα τόξα. Το πλάτος του κεφαλιού είναι επίσης πολύ μεγάλο, ειδικά για δολιχοκέφαλους.

      Αυτά τα στοιχεία αυξάνουν την πιθανότητα ο εξεταζόμενος να έχει κάτι Κρομανοειδές, καθότι οι Κρομανοειδείς έχουν συχνά μεγάλο μήκος και πλάτος κεφαλής, ταυτόχρονα. Αλλά δεν αποκλείεται να έχουμε να κάνουμε με μικτό τύπο. Πάντως, μόνο από τις δύο αυτές αποτυπώσεις, δεν μπορούν να βγουν άλλα συμπεράσματα.

      Διαγραφή
    2. Το κρανίο δεν έχει πλατυϊνία, δηλ το πίσω μέρος του κεφαλιού δεν είναι επίπεδο, άρα δεν ανήκει στους ταυρικούς τύπους (αρμενοειδής και διναρικός). Όντως δείχνει μεγάλο μήκος κεφαλιού, άρα είναι δολιχοκέφαλος κι τέλος, όπως λέει κι ο διαχειριστής, παρουσιάζεται κρομανοειδισμός. Ο οποίος φαίνεται κυρίως από την εξοχή του οστού πάνω από τα φρύδια (τα έντονα υπερόφρυα τόξα) και δευτερευόντως από την ρινική καθίζηση (δηλ το "βαθούλωμα" στη αρχή της μύτης καθώς ενώνεται με το μεσόφρυο) και τις μεγάλες διαστάσεις του κρανίου. Επίσης, αν και δεν φαίνεται πολύ αυτό, το κρανίο έχει μέτριο προς σχετικά μικρό ύψος, δηλ παρουσιάζει μειωμένη ορθοκεφαλία. Το οποίο είναι χαρακτηριστικό διαφόρων τύπων, εκτός των ταυρικών (υψικέφαλοι) και των αλπικών (πλατυκέφαλοι), που "μειώνει" τις πιθανότητες γύρω από συγκεκριμένους τύπους όπως ο μεσογειακός.

      Διαγραφή
  3. Χα χα, εμεις οι παχουλοι βουβαλοειδεις βραχυκεφαλοι αρμενοειδοαλπικοι θα σας κανουμε μια χαψια εσας τους δολιχοκεφαλους μεσογειακους. Ξυδακι! Ας προσεχασατε και ας γεννοβολουσατε οπως και εμεις, αλλά εσεις μου θελετε επιστημες, τεχνες και λοιπες ανοησιες, αντι να κανετε πεντέξι κουτσουβελα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχαχ, καλό το χιούμορ...Και ενάς κάποιος είναι Αλπικός/Μεσογειακός τί γίνεται?

      Διαγραφή
    2. Χαχαχαχαχ, καλό το χιούμορ...Και ενάς κάποιος είναι Αλπικός/Μεσογειακός τί γίνεται?

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.