Μια εικόνα που δείχνει την φυλετική ποικιλομορφία στην Ασιατική ήπειρο.
Μογγόλοι, Ευρωπιδικοί και Νεγροειδείς αποτελούν ξεχωριστές φυλετικές ομάδες, που ωστόσο είναι όλοι τους Ασιάτες.
Το χρώμα του δέρματος μπορεί να είναι από λευκό (π.χ. Νο 25) μέχρι κίτρινο (π.χ. Νο 4) και μαύρο (π.χ. Νο 18). Οι πιο παρατηρητικοί θα διαπιστώσουν πολλές ακόμα διαφορές.
Βρείτε αναλυτικά τους εικονιζόμενους:...
1. Tsjuktsjer. (Chukchi people)
2. Kamtsjadal. (Itelmens or Kamchadal)
3. Aino. (Ainu people)
4. Giljakiska. (Nivkh people or Gilyak)
5. Samojed. (Samoyedic peoples)
6. Ostjak. (Ostyak peoples)
7. Tatar. (Tatars)
8. Kirgis. (Kyrgyz people)
9. Burjät. (Buryats)
10. Kalmuckiska. (Kalmyk people)
11. Tungus. (Tungusic peoples)
12. Golder. (Nanai people, formerly known as Golds or Samagir)
13, 14. Japan och japanska. (Japanese people or Yamato people)
15. Korean. (Koreans)
16. Lao. (Lao people)
17. Kines. (Chinese people)
18. Negrito. (Negrito peoples)
19. Bataviska. (Betawi people, named after Batavia, Dutch East Indies)
20. Javan. (Javanese people)
21. Sundanska. (Sundanese people)
22. Bata (Sumatra). (Batak people)
23. Dajak (Borneo). (Dayak people)
24. Inföding på Celebes. (Indigenous people of Sulawesi or Celebes)
25. Georgiska. (Georgian people)
26. Tsjerkess. (Adyghe people or Circassians)
27. Kabardin. (Kabarday or Kabardin people)
28. Arab. (Arab people)
29. Jude. (Jews)
30. Vedda (på Ceylon). (Vedda people)
31. Singales. (Sinhalese people)
32. Indier. (Indian people)
33. Perser. (Persian people)
34. Belutsjer. (Baloch people)
35. Kosack. (Cossacks)
Από την Σουηδική εγκυκλοπαίδεια Nordisk familjebok, 1904.
Στο λίνκ που παράθέτω έχει φωτογραφίες από Kumyks-Daghestan με ποιούς κατά την γνώμη σας γείτονές μας μοιάζουν ?
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.rferl.org/content/russia-daghestan-kumyks-laks/25083108.html
Κοίτα να δείς που οι αρχαίοι Ιλλύριοι μέχρι και στο Νταγκεστάν θα πήγαν.
ΔιαγραφήΑφενός, ναι, ένα τμήμα των διναρικών ήλθε από τον Καύκασο κατά την εποχή του Χαλκού. Ακόμα υπάρχουν τα ίχνη τους στην περιοχή, ανάμικτα με αλπικούς και αρμενοειδείς (ο τύπος των καυκάσιων-mtebid)
ΔιαγραφήΑφετέρου, πολλοί από τους σημερινούς Αλβανούς, εμφανίζουν πρόσμιξη με του ανατολικό αλπικό. Ψάξτε για τον τύπο gorid όπως τον ονόμαζε ο Eickstedt και θα το διαπιστώσετε.
Επείδή δεν είμαι τόσο εξοικειωμένος με τις ορολογίες που χρησιμοποιούν οι ανθρωπολόγοι(Διναρικός-αρμενοειδής) έχω διαβάσει βέβαια τις κατατάξεις και τα άρθρα εδώ μέσα που είναι πολύ κατατοπιστικά αλλά εξ'όσων προσωπικά γνωρίζω την φερόμενη εποχή του Χαλκού 2000-1000 Π.χ. δεν υπήρχαν τέτοιες μεταναστεύσεις από τον Καυκασο προς την χερσόνησο του Αιμου αρκετά πιο μετά επί Ούννων και Αβάρων ναί αλλά εκεί πάμε για το 600 μ.χ.
ΔιαγραφήΑπό τον Καύκασο και τα βόρεια της Μαύρης Θάλασσας, ήρθαν οι φορείς της ΠΙΕ γλώσσας στην αρχή της εποχής του Χαλκού. Οι φορείς του διναρισμού ήλθαν στην Ευρώπη σε 3 στάδια:
ΔιαγραφήΑ) Ο bell beaker folk (λαός του πολιτισμού της λάγηνου), που ταξίδεψαν δυτικά από τη Μ.Ανατολή μέσω Αφρικής. Κατά τη μεσολιθική περίοδο πέρασαν στην Ευρώπη από την Ιβηρική (πρόγονοι των Βάσκων και του διναρο-μεσογειακού βασκικού φαινότυπου) και κατόπιν απλώθηκαν παντού μέχρι την ανατολική Ευρώπη. Ερχόμενοι σε μίξη με όλους τους γηγενείς πληθυσμούς συνεισέφεραν στον σχηματισμό ορισμένων φαινοτύπων της κεντρικής Ευρώπης όπως οι ξανθοί διναρικοί.
Β) Οι νεολιθικοί διναρο-μεσογειακοί μετανάστες φορείς της γεωργίας. Αποτελούν το υπόστρωμα των διναρο-μεσογειακών που υπάρχουν και σήμερα στα Βαλκάνια και την Ιταλία.
Γ) Οι Καυκάσιοι διναρικοί, οι οποίοι ακολούθησαν με τους κτηνοτρόφους νομάδες Γιαμνάγια (απόγονοι των ΚΜ της άνω παλαιολιθικής ή UP) που ήταν οι φορείς των ΠΙΕ γλωσσών κατά τη μετανάστευσή τους προς τη δύση στην πρώιμη εποχή του Χαλκού. Οι διναρικοί αυτοί, αφομοιώθηκαν μερικώς με τις ομάδες των εισβολέων (όπως ήταν οι Αχαιοί και οι Δωριείς) αφού αυτοί ξεκίνησαν να εγκαθίστανται.
Με ενδιαφερει το Γ σημειο,υπαρχει καποια πηγη;
ΔιαγραφήΔηλαδή η επιστήμονες που αναφέρεις είναι της Αφροκεντρικής θεωρίας και ότι στην Ελληνική χερσόνησο δεν υπήρξαν αυτόχθονοι πληθυσμοί οι οποίοι αυτοί ως πιό εξελιγμένου πολιτισμού πήγαν με εδώ κέντρο πρός τις περιοχές της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής και πιθανόν από εκεί αφότου αναμίχθησαν σε άγνωστο ποσοστό με ιθαγενείς πληθυσμούς πιθανόν να επίστρέφουν πρός την Ευρώπη. Ποιά είναι τα αρχαιολογικά ευρήματα στις στέππες της Ασίας πέρα από τα σκελετικά Dna που μπορούν να αποδείξουν πολιτισμό εξελιγμένο-γραφή δλδ γλώσσα. Στα γράφω γιατί ξεκινούμε από διαφορετική βάση σκέψης εγώ δεν είμαι της Αφροκεντρικής και Ασιατικής - Ινδοευρωπαϊκής θεωρίας η οποία λόγω ευρύτερων ανασκαφών στην Χερσόνησο του Αίμου έχει κενά που οποιεςδήποτε μετρήσεις σκελετών και κρανίων αν δεν βρεθούν κτίρια πόλεις αγγεία επιγραφές δλδ πολιτισμός θα παραμείνει αστήριχτη. Ποιά ήτο η ΠΙΕ γλώσσα ?. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες αλλά με τις σύγχρονες ανασκαφές στην Ελλάδα είναι κατ εμέ φθηνή και ύπουλη προπαγάνδα.
ΔιαγραφήΣου φαίνεται όσα έγραψα να έχουν σχέση με την αφροκεντρική θεωρία;
ΔιαγραφήΕίναι δεδομένο, πως κάποια στιγμή, στην Ελλάδα πχ, ήρθαν δυο διαφορετικοί πληθυσμοί με διαφορά αιώνων:
1) Οι αγρότες που μετανάστευσαν από την ανατολή κατά τη νεολιθική εποχή (9000 χρόνια πριν), οι οποίοι ήταν οι ιδρυτές των προελληνικών πολιτισμών. Ο φαινότυπος αυτών, είναι ο διναρο-μεσογειακός και το στίγμα στο DNA τους η απλοομάδα του Υ χρωμοσώματος, Ε1b1 V13. Πιθανόν, να υπήρχαν στον Ελληνικό χώρο κάποιοι άλλοι πριν από αυτούς καθώς υπάρχουν κάποια σχετικά υπολλείματα. Αλλά δεν δημιούργησαν τίποτα το αξιόλογο ώστε να καταγραφούν.
2) Οι εισβολείς από τα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, που είναι απόγονοι των πάμπολλων ομάδων των κρομανοειδών κυνηγών-τροφοσυλλεκτών. Οι οποίοι με τη σειρά τους, κατά την άνω παλαιολιθική περίοδο (UP) συγκεντρώθηκαν στον χώρο αυτό εξαιτίας της μετανάστευσης των θηραμάτων τους. Στη συνέχεια προχώρησαν σε κάποιες κοινωνικές αλλαγές και τεχνολογικές εξελίξεις, που τους έκαναν νομάδες κτηνοτρόφους. Αυτοί λοιπόν, την εποχή του Χαλκού οπότε και οι αρχαιολόγοι τους ονομάζουν Γιαμνάγια (Yamna/Yamnaya), ξεκίνησαν να μετακινούνται προς τα νοτιο-δυτικά. Οι ενδείξεις περί αυτού, είναι πάμπολλες: αρχαιολογικές, πολιτισμικές, ανθρωπολογικές, γλωσσικές. Η γλώσσα που έφεραν στην Ελλάδα, ήταν διαφορετική από αυτή που υπήρχε. Μάλιστα, αυτός είναι ο λόγος που έγινε και η εξέλιξη στο αλφάβητο που γνωρίζουμε σήμερα. Καθώς υιοθέτησαν τη Γραμμική Β', για τη γραφή τους (οι ίδιοι δεν είχαν), αλλά αυτή όντας σχεδιασμένη να εκφράζει άλλη γλώσσα δεν μπορούσε να καλύψει ιδιαίτερες πτυχές της ΙΕ. Πχ, η λέξη χρυσός, γραφόταν κυ-ρυ-σο (ku-ru-so), η λέξη τυρί, γραφόταν τρι.
Τώρα, αν θες να πιστεύεις, πως ο Βέντρις που αποκρυπτογράφησε τη Γραμμική Β' και όλοι οι γλωσσολόγοι, που υποστηρίζουν αυτές τις παρατηρήσεις, είναι σκιτζήδες γιατί δεν ακολουθούν μια "αυτοχθονική" θεωρία δεν μπορώ να κάνω κάτι.
Όπως και να έχει, η εισβολή κατά την εποχή του Χαλκού συνέβη και πως προκάλεσε πολλά παραπάνω από μια γλωσσική αλλαγή καθώς έφερε στο προσκήνιο των σημερινών Ευρωπαϊκών χωρών, διαφορετικές ομάδες ανθρώπων από εκείνες που τις κατοικούσε μέχρι τότε. Οι "εισβολείς" ήταν δολιχοκέφαλοι, με λεπτά χαρακτηριστικά, μεσοσκελείς και εξωμορφικοί ή εξωμορφικοί προς μεσομορφικοί. Τα χαρακτηριστικά τους, όπως διαπιστώνονται από τις ανασκαφές, υποδεικνύουν μεσογειακούς, νορδικούς και ΚΜ. Μάλιστα, ο αντίκτυπος αυτής της μετανάστευσης-εισβολής ήταν τεράστιος, καθώς δεν αφορούσε μόνο τον Ευρωπαϊκό νότο αλλά και τον βορρά. Πολλοί πιστεύουν πως η τεχνολογική εξέλιξη (μεταλλουργία, άροτρο, χρήση του ίππου και των υποζυγίων) και οι κοινωνικές σταθερές τους, προκάλεσαν αλλαγές σε άλλους πληθυσμούς οι οποίοι τις υιοθέτησαν όταν ξεκίνησαν να τους εξουσιάζουν ηγετικές ομάδες που κατάγονταν από τους εισβολείς (λχ μετασχηματισμός του πολιτισμού Funnelbeaker σε Corded Ware, ο οποίος αφορά τους βόρειους Ευρωπαϊκούς λαούς).
Προς 8:41.
Οι περισσότεροι ανθρωπολόγοι, αναφερόμενοι στη μετανάστευση ΙΕ σημειώνουν πως υπήρξε παράλληλη μετακίνηση διναρικών από τον Καύκασο οι οποίοι υιοθέτησαν τα στοιχεία των πρώτων. Μπορείς να ρίξεις μια ματιά κυρίως στα γραπτά του Angel ή και Coon, που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες σου φίλε μου μπορείς να γράψεις ένα βιβλίο για τους προγόνους σου τους Καυκάσιους Κρό μανιόν τροφοσυλλέκτες.
ΔιαγραφήΘα ήταν περίεργο να θεωρούσα πως μεταξύ των πρόγονών μου, δεν συγκαταλέγονται οι νεολιθικοί αγρότες και οι εισβολείς της εποχής του Χαλκού, αλλά οι ...αυτόχθονες homo erectus και homo heidelbergensis.
Διαγραφήρε παιδιά δεν υπάρχει κάποιο ολοκληρωμένο, σύγχρονο και κατανοητό βιβλίο φυλετικής ανθρωπολογίας? Και επίσης πως μπορώ να μάθω σε ποιο φυλετικό τύπο ανήκω?
ΔιαγραφήΟι διαφορετικές φυλές του ανθρώπινου είδους δημιουργήθηκαν λόγω γεωγραφικής απομόνωσης. Η Σαχάρα οδήγησε στη διαφοροποίηση της Λευκής και Μαύρης φυλής, και τα Ιμαλάια στην διαφοροποίηση της Λευκής από την Κίτρινη. Φυσικά αυτές οι φυλές εξακολουθούν να ζουν εκεί που δημιουργήθηκαν. Παρόμοια είναι και η αιτία δημιουργίας των λευκών υποφυλών με μικρότερη γεωγραφική απομόνωση αλλά ικανή να τις δημιουργήσει. Η μεσογειακή κοιλάδα πριν λιώσουν οι παγετώνες και βυθιστεί το μεγαλύτερο μέρος της δημιούργησε την μεσογειακή φυλή. Η φυλή μας εξακολουθεί να ζει στις τρείς νότιες χερσονήσους της Ηπείρου μας. Ιταλία Ισπανία και Ελλάδα μη επικοινωνόντας πλέον πολιτιστικά δημιούργησαν τρία ξεχωριστά έθνη. Τώρα όταν ψάχνουμε τις διάφορες υποτειθέμενες φυλετικές μεταναστεύσεις και όταν εξηγούμε τις επιμέρους υπο-υποφυλές με μίξεις άλλων και όχι με περαιτέρω γεωγραφική απομόνωση) παίζουμε το παιχνίδι αυτών που θέλουν να αμφισβητήσουν τη σημασία της φυλής στην ιστορία του ανθρώπου. Η ύπαρξη των φυλών αποδεικνύει την μη επικοινωνία τους και εκεί πρέπει να επικεντρώσουμε. Λες και αν επιμειχτούν οι Μάυροι και οι Λευκοί της Αμερικής θα φτιάξουν έναν κοινό ενδιάμεσο τύπο. Εαν το πιστεύεται αυτό γιατί ασχολείστε με τα φυλετικά; Άλλο να μιλάς για ενδιάμεσους τύπους και άλλο για αναμεμειγμένους τύπους.
ΔιαγραφήΚαταλαβαίνω πως η έκφραση μιας γνώμης τείνει να θεωρείται ανάγκη, αλλά καλό είναι πρώτα από όλα να προσέχουμε τη συμβατότητα της γνώμης αυτής με την πραγματικότητα. Διότι δεν έχουμε να κάνουμε με "υποτιθέμενες" μεταναστεύσεις, αλλά με ΣΙΓΟΥΡΕΣ μεταναστεύσεις, των οποίων η ουσία και η συμβολή εξηγείται προσεκτικά.
ΔιαγραφήΟι δε αναφορές σε αυτές έχοντας ως επίκεντρο τον Ελληνικό χώρο και το Ελληνικό έθνος, δεν σκοπεύουν στην αμφισβήτηση της συνέχειας του ή της φυλετικής του κατάστασης. Αυτό, δεν εκφράστηκε επ' ουδενί στα παραπάνω, οπότε καλά θα κάνεις να το προσέξεις. Αναφέρθηκε, το πως εισήχθησαν στην Ελλάδα οι φαινότυποι που κυριαρχούσαν στους εκάστοτε προϊστορικούς πληθυσμούς με αποτέλεσμα να φθάσουμε στην εθνική οντότητα της κλασσικής εποχής και την οποία αναγνωρίζουμε ως αρχαίους Ελληνες. Μέχρι τότε όμως, δηλ μέχρι την γέννηση του Ελληνικού έθνους, είναι σαφές πως δεν ήταν κάτι το παγιωμένο.
Παρακάτω, όταν φίλε σχολιαστή αναφέρεσαι σε γεωγραφική απομόνωση που επέφερε και επιμέρους διαφοροποιήσεις, (ακόμα κι αν αυτό αφορά πιο πολύ μεμονωμένα ζητήματα) δεν βλέπω πως αυτό αναιρεί τα όσα υποστηρίχθηκαν πιο πάνω. Εν προκειμένω, οι προαναφερόμενοι νεολιθικοί μετανάστες, δεν ζούσαν έξω από τον Αιγιακό χώρο αλλά στην ανατολική του όχθη. Από όπου μετακινήθηκαν εξαιτίας της πίεσης άλλων ξένων πληθυσμών σταδιακά, στα νότια της Χερσονήσου του Αίμου. Και κατόπιν, υπέστησαν την εισβολή κατά την εποχή του Χαλκού, άλλων ομάδων. Τώρα, το πόσο "υποτιθέμενη" είναι μετανάστευση των νεολιθικών αγροτών και η γνωστή της πάσι μετανάστευση-εισβολή πληθυσμών όπως οι Αχαιοί και οι Δωριείς, δεν αφορά κάποια σοβαρή μελέτη. Αλλά την παραφιλολογία, αν θες (καθώς μόνο ως τέτοια υφίσταται), που αναπτύσουν εκείνοι που την αμφισβητούν ως δεδομένο.
γνωστή τοις πάσι*
ΔιαγραφήH γνωστή τοις πάσι ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ των Ηρακλειδών (κάθοδος των Δωριέων), σε καμία περίπτωση δεν ήταν εισβολή αλλοφύλων. Έτσι από ανάγκη έκφρασης άποψης το λέω μην απαντήσεις.
ΔιαγραφήΠρος Ανώνυμο 1:55 π.μ.
ΔιαγραφήΤο πλέον ολοκληρωμένο βιβλίο θεωρείται αυτό του Eickstedt, Rassenkunde und Rassengeschichte der Menschheit. Επίσης σημαντικό βιβλίο αυτό του Renato Biasutti, Le Razze e i popoli della terra.
Το πιο πρόσφατο βιβλίο επί του θέματος είναι αυτό του Rainer Knussmann, 1980:
https://www.scribd.com/fullscreen/268928461?access_key=key-jcc4McSSf9ckKfB2zF3t&allow_share=true&escape=false&view_mode=scroll
Επίσης το βιβλίο του Baker, Race, 1974:
https://archive.org/details/Race_John_R_Baker
Υπάρχουν και τα κλασικά βιβλία από ανθρωπολόγους όπως Coon, Deniker, Gunther, Ripley, που δίνονται δεξιά στη σελίδα.
Σημειωτέον ότι με πολιτικές εντολές έχουν καταργηθεί όλες οι έδρες φυσικής ανθρωπολογίας παγκοσμίως και η επιστημονική μελέτη της ανθρώπινης διαφορετικότητας δαιμονοποιείται συστηματικά από το καθεστώς. Στη σημερινή εποχή, η έρευνα συνεχίζεται με ελάχιστα μέσα από ιδιώτες.
Για να μάθεις σε ποιον φυλετικό τύπο ανήκεις, στείλε φωτογραφίες, ανφάς και προφίλ, στο mail που δίνεται στην δεξιά στήλη, εκεί που γράφει Επικοινωνία.
fyletika [at] gmail.com to mail auto einai ???
ΑπάντησηΔιαγραφήΌπου [at] βάλε @ και όλα κολλητά.
Διαγραφή