Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Βαλτικός τύπος - βίντεο

35 σχόλια:

  1. Εμφανέστατη η αλληλεπικάλυψη Βαλτικών και Λαπωνικών.
    Ο Βαλτικός βεβαίως είναι Ευρωπα'ι'κός φυλετικός τύπος αλλά τα κοινά στοιχεία είναι εμφανέστατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βακτικοι.... ΕΛΕΟΣ!!!!!Η άριστη των αριστων φυλή, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Τέλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πούτιν, Τράμπ, Μεταξάς, και λοιποί...

      Διαγραφή
    2. Τι σχέση έχουν τώρα όλοι αυτοί; Ακόμα και ανθρωπολογικά ανήκουν σε διαφορετικούς τύπους.

      Διαγραφή
    3. Βαλτικός, βαλτικός, Αλπικός(στενός συγγενής του Βαλτικού).

      Διαγραφή
  3. Σήμερα είδα έναν βραχυκέφαλο στον δρόμο από την πίσω του όψη. Χάρις την μελέτη του site κατάφερα να εντοπίσω το χαρακτηριστικό. Με περιέργεια τον προσπέρασα για να τον δώ από μπροστά. Αμέσως κατάλαβα ότι ήταν Βούλγαρος. και λέω μήπως οι φυλές που έχουμε εντοπίσει είναι πολύ λίγες σε σχέση με το πραγματικό τους πλήθος. Μήπως πρέπει να αυξήσουμε το πλήθος των φυλών που έχουμε εντοπίσει βασιζόμενοι και σε άλλα φυλετικά χαρακτηριστικά αντί να εξηγούμε ως μίξεις άλλων φυλών τις νέες φυλές που εντοπίζουμε. Δεν μπορώ να ακούω ότι οι Έλληνες είναι Δινορο-Αλπικό-Μεσογειακοί, όταν μπορώ να τους ξεχωρίσω με μια ματιά από τους ξένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι, πολλοί Έλληνες ήδη από την Κλασσική Αρχαιότητα, φαίνεται μολονότι Αλπικοί ή Διναρικοί, να έχουν κληρονομήσει ένα κοινό Μεσογειακό υπόστρωμα, καθώς άνθρωποι όπως ο Πλάτων, Σωκράτης και ο Αισχύλος, μη-Μεσογειακοί, παρουσιάζουν πλείστες Μεσογειακές πνευματικές ιδιότητες. Μάλλον θα έχουν Μεσογειακό DNA μέσα τους, παρότι δεν ανήκουν τουλάχιστον εξ'ολοκλήρου στον Μεσογειακό τύπο. Διαχειριστά εδώ χρειαζομασθε την βοήθειά σας, εάν γνωρίζετε κάτι επί του θέματος...Τα Μεσογειακά γονίδια είναι περισσότερα από όσα νομίζουμε...

      Διαγραφή
    2. Σωματικά και ψυχικά γνωρίσματα πάνε μαζί. Αν είσαι Αλπικός στην εμφάνιση, έχεις οπωσδήποτε και τα ψυχικά γνωρίσματα του Αλπικού, κ.ο.κ. Το να έχεις υψηλές πνευματικές ικανότητες δεν σημαίνει ότι αναγκαστικά ανήκεις σε συγκεκριμένο τύπο.

      http://fyletika.blogspot.gr/2015/01/blog-post_5.html

      Διαγραφή
    3. Ναι αλλά το πνεύμα αναζήτησης, η γενναιότητα, η έκφραση και η ανεπτυγμένη συναισθηματικότητα των παραπάνω, ειδικώς του Αισχύλου, δεν συνάδει με την τυπική σχέση σώματος-ψυχισμού. Λόγω συνεχόμενων μίξεων με Μεσογειακούς είναι πολύ πιθανό κοινά Μεσογειακά γονίδια να κληρονομήθησαν.

      Διαγραφή
    4. Επίσης οι περισσότεροι που πολέμησαν το 1940 ήσαν Αλπικοί/Διναρικοί. Πλείστοι όμως δώσανε τρομερά παραδείγματα Ηρωισμού και γενναιότητος, αυτό έρχεται σε αντίθεση με την θεώρηση σώματος-ψυχισμού. Μάλιστα οι Ιταλοί πολέμησαν πολύ χειρότερα παρότι φύλετικώς Αλπικοδιναρικοί και αυτοί.

      Διαγραφή
    5. *διόρθωση, Πλάτων και όχι Αισχύλος, ο Αισχύλος επί το πλείστον είναι Μεσογειακός.

      Διαγραφή
    6. Ο Ευριπίδης ως μέγας τραγικός, δηλαδή συναισθηματικά ανεπτυγμένος, δεν ταιριάζει καθόλου στον Διναρικό του τύπο. Ο Αλπικός Μιλτιάδης επίσης μόνον νωθρός και μόνον δειλός δεν ήταν. Άλλαξε δέκα φορες στρατόπεδα. Ολα αυτά που αποτελούν μόνον Ελληνικά παραδείγματα, πρέπει να μας απασχολήσουν ιδιαιτέρως πιστεύω. Το ζήτημα τείνει περισσότερο γονιδιακό παρά φυλετικό.

      Διαγραφή
    7. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι αυτοί ανήκαν στους Ίωνες, από τον γεννημένο στα Στάγειρα Αριστοτέλη, τον γεννημένο στη Θράκη Δημόκριτο, τον Αθηναίο Πλάτων και τους πατέρες Όμηρο και Ηράκλειτο από τα παράλια

      Διαγραφή
    8. Ναι σωστά. Αυτό που λες εχει σημασία. Οι Ίωνες λογίζονται ως κυρίως Μεσογειακό φύλο, συνεπώς μάλλον μεταφέρουν περισσότερα Μεσογειακά γονίδια μεσα τους από ότι οι Δωριείς π.χ., οι οποίοι αναλόγως μεταφέρουν ένα κοινό Διναρικό υπόστρωμα.

      Διαγραφή
    9. Αυτοί που ανέφερες σαν τον Βέγγο είναι μία Μεσογειακή Αλπική όμως έκδοση. Είναι Αλπικοί απλά πιο ηλιοκαμμένοι. Ο Ίων ήτο κλασσικό παράδειγμα Διναρομεσογειακού.

      Διαγραφή
    10. Από την άλλη όμως, ο χαρακτήρας του Βέγγου δεν ταιριάζει καθολου σε Αλπικό. Έχει Μεσογειακά ψυχικά γνωρίσματα και πολέμησε και είχε τρομερή δράση σαν σβούρα στη ζωή του και εκφραστικότητα και γέλιο. Ήταν βασικά το αντίθετο της Αλπικής ψυχολογίας. Συνεπώς μάλλον ισχυεί η κοινή Μεσογειακή συνιστώσα.

      Διαγραφή
    11. Αντί το παράδειγμα του Βέγγου και του κάθε Βέγγου να σε κάνει να καταλάβεις πως οι περιγραφές περί φυλετικών ψυχισμών είναι τόσο γενικευμένες και αξιόπιστες όσο και αυτές των ζωδίων εσύ διακρίνεις μεσογειακή συνιστώσα,τι να πώ πια εδώ μέσα.

      Διαγραφή
    12. Αυτό που δεν μπορείτε να αντιληφθείτε είναι πως οι "ψυχισμοί" αυτοί αφορούν περισσότερο τους πληθυσμούς ενός συγκεκριμένου φαινότυπου κι όχι τόσο τα άτομα. Διότι εκεί όλα αυτά τα χαρακτηριστικά εμφανίζονται στην πιο καθαρή τους μορφή, δίχως το εμπόδιο της ανατροφής, της ανθρώπινης ανάγκης να ακολουθούμε ινδάλαματα και παραδείγματα ή των εκάστοτε ενδοιασμών.
      Ακόμα κι έτσι όμως, οι πνευματικές τάσεις είναι κυρίαρχες και σε προσωπικό επίπεδο μέσω του ασυνειδήτου.

      Διαγραφή
    13. Σε τελική ανάλυση αν ρίξει κανείς μια ματιά στο τι πραγματικά έγραψε ο Hans F. K. Günther για τον μεσογειακό τύπο θα αντικρίσει μια εντελώς διαφορετική εικόνα απο αυτή που περιγράφεται στο αγαπητό μας blog.

      https://archive.org/stream/racialelementsof035485mbp/racialelementsof035485mbp_djvu.txt
      http://www.helloquizzy.com/results/which-white-subrace-are-you/?var_Dinaric=4&var_Mediterranean=6&fromCGI=1&var_Alpine=-4&var_EastBaltic=-6&var_Nordic=0

      Διαγραφή
    14. Ναι, βρείτε κι άλλον νορδιστή για να ομφαλοσκοπήσετε. Που στην τελική, το σφάλμα του Gunther είναι πως δεν διαχωρίζει τον "μεσογειακό τύπο", όπως τον ονομάζει και τον παρουσιάζει, σε βόρειο και νότιο όπως έκαναν οι μεταγενέστεροι. Δηλ, αδιαφορεί για το γεγονός πως ο σαχαρικός, ο βερβερικός ΚΜ, οι ανάμικτοι αρμενοειδείς, ο ασιατικός αλπικός κλπ, δεν είναι ο γνωστός μας μεσογειακός τύπος. Τους βάζει όλους μαζί, όπως ακριβώς κάνει το λογικό άλμα να κατηγοριοποιεί τους ξανθόχρωους διναρικούς (νορικός κλπ), τους ξανθόχρωους αλπικούς (sub-nordid) ακόμα και τους δυτικούς βαλτικούς σε ένα πλαίσιο, θεωρώντας πως όλοι αυτοί είχαν επηρεαστεί από τον κλασσικό νορδικό μόνο και μόνο επειδή έχουν ανοιχτά χαρακτηριστικά. Για να μην αναφέρουμε πως ο "κλασσικός νορδικός" του Gunther, απείχε ακόμα και από τον συνηθισμένο νορδικό στις βόρειες χώρες, ταυτίζοντάς τον με την πρότερη ανατολική του έκφραση που επιβιώνει μειοψηφικά από την εποχή του Χαλκού (corded ware culture και corded nordic).

      Διαγραφή
    15. Μην με παρεξηγείς,δεν έχω κάποια προσωπική ατζέντα.Mε ενδιαφέρει η αλήθεια όποια κι αν είναι αυτή ώστε να μπορώ να στηρίξω κι εγώ την δικιά μου "ουτοπία" πάνω σ'αυτήν,όλοι εδώ μέσα έχουμε την ανάγκη για μια διαφορετική Ελλάδα και έναν διαφορετικό Έλληνα κι αυτό μας ενώνει, απ'την άλλη όμως δεν μπορώ να δεχτώ ότι παραποιήθηκαν στοιχεία απ'τον Gunther(ότι αντιλήψεις κι αν είχε αυτός)ώστε οι διαχειριστές να περάσουν τις δικές τους,είναι σαν να υποτιμάνε την νοημοσύνη των αναγνωστών και να κάνουν πλύση εγκεφάλου.Το ότι ο Gunther μόνο υπάνθρωπη δεν αποκάλεσε την μεσογειακή φυλή υπονοώντας πως πρόκειται για μια φυλή με τάσεις σαδισμού,χωρίς καλή σχέση με τα χρήματα,μη έχοντας αρκετή βαθύτητα σκέψης,επιφανειακότητα,τεμπελιά σύν άλλα πολλά και ο διαχειριστής έγραψε τα ακριβώς αντίθετα δεν ξέρω πως να το εξηγήσω;υπέρμετρη αυταρέσκεια και άρνηση της πραγματικότητας;δηλαδή με ποιά λογική παίρνεις τα λόγια κάποιου που ουσιαστικά σε κράζει και τα παραποιείς ώστε να φαίνονται σαν ύμνοι.

      Διαγραφή
  4. Ο Βλάσης Τσάκας, αυτό το υπεράριο δημιούργημα ψυχή τε και σώματι, σε ποιον φ. τύπο ανήκει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπαρχει αυτη η εμμονη στον χωρο μας οπου οποιος Ελληνας ειναι λιγο μαυριδερος ταξινομειται σαν αρμενοειδης,προσωπικα δεν ειμαι προκατειλημμενος με φυλετικους τυπους αλλα αν καποιοι ψαχνετε για αρμενοειδεις στην Ελλαδα νομιζω ο Τσακας ειναι ενα καλο παραδειγμα,μου φαινεται αρκετα υψικρανος για να'ναι αλπικος αλλωστε η πρωτη σκεψη ολων μαλλον ειναι πως μοιαζει με εβραιο οποτε..
      http://s.enet.gr/resources/2011-10/46-47f4-thumb-large.jpg
      http://www.sportreview.gr/assets//tsakas-prigipas.JPG
      http://www.sportdog.gr/sites/default/files/imagecache/lightbox_full/article/2015_10/Tsakas.jpg

      Διαγραφή
    2. Ενδεχομένως να έχει αρμενοειδή χαρακτηριστικά, εξάλλου γι' αυτό έγραψα πως είναι δύσκολο να προσδιοριστεί επακριβώς η συμβολή του άλλου τύπου. Όμως, κάνεις λάθος εις ότι αφορά την υψικρανία. Ο θόλος του κεφαλιού του (από το μέτωπο ως το τριχωτό), δεν είναι τόσο ψηλός, αλλά η φαλάκρα δίνει την εντύπωση μακρύτερου κρανίου. Επίσης, άλλα χαρακτηριστικά του, όπως η μικρή απόσταση των οφθαλμών δεν δείχνουν κάτι τέτοιο. Βέβαια, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε να έχει κάποια τέτοια επιρροή. Σίγουρα ο φαινότυπος αυτός δεν είναι επικρατής, εν αντιθέσει με τον αλπικό.

      Διαγραφή
    3. Κλασσικότατος Αρμενοειδής. Ειδικά από μύτη καταλαβαίνεις....

      Διαγραφή
    4. http://historia.focus.pl/upload/galleries/1/foto-forum-1679_l.jpg

      100% Αρμένιος Oskar Dirlewanger

      Διαγραφή
  5. Η ναμπίλα
    http://news.in.gr/world/article/?aid=1500041439
    είναι κλασσικός τύπος βέρβερου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανήκει πράγματι στον Βερβερικό τύπο και είναι ένα αρκετά καλό παράδειγμα του τύπου αυτού.

      Διαγραφή
  6. Σιωπηλά γίνεται η εξής πονηριά, θεωρούνται επιμειξίες μόνο αυτές που γίναν με τους αρμενοειδείς, και το πάνε και ένα βήμα πιο πέρα μερικοί, βγάζουν τους απογόνους και εκτός Ελληνικής φυλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. γιατι οι σλαβες ειναι οι πιο ομορφες γυναικες στον κοσμο?
    ομορφες υπαρχουν παντου σε ολους σχεδον τους φυλετικους τυπους για παραδειγμα υπαρχουν πανεμορφες γερμανιδες σουηδεζες και αλλες νορδικες αλλα ειναι κρυες χωρις ιχνος θυληκοτητας και σαν ανδρες.....αλλα οι σλαβες παροτι ειναι και αυτες βορειες εχουν και αυτη την απιστευτη θυληκοτητα που τις κανει ακαταμαχητες για μας τους παλαιους και εμπειρους εραστας....
    νομιζω οτι επισερχονται και αλλοι παραγοντες εδω περαν των φυλετικων ερμηνειων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι οι Σλάβες δεν είναι κρύες Νορδικές Βορειοευρωπαίες. Γεγονός, είναι και οι οικογένειες πιο κοντά.

      Διαγραφή
    2. Σπιτοκλείστρες είναι όλες οι σλαύες.. Τα είδαμε τις προηγούμενες δεκαετίες. Παππούτσι από το τόπο σου μεγάλε! Αλπική, Μεσογειακή και Διναρική γυναίκα (άντε και καμιά Κρομανοειδή που έίναι και βαρβατογυναίκες και γεννάνε Κόναν). Όλες οι υπόλοιπες για Ελληνικό φαλοκόπημα και δρόμο.

      Διαγραφή
    3. Οι Σλάβες είναι σκατόφατσες........

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.