Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Πίνδαρος: Η έμφυτη δόξα είναι αυτή που δίνει βάρος


"συγγενεῖ δέ τις εὐδοξίᾳ μέγα βρίθει·
ὃς δὲ διδάκτ᾽ ἔχει, ψεφηνὸς ἀνὴρ ἄλλοτ᾽ ἄλλα πνέων οὔ ποτ᾽ ἀτρεκεῖ
κατέβα ποδί, μυριᾶν δ᾽ ἀρετᾶν ἀτελεῖ νόῳ γεύεται."


Ένας άνδρας με έμφυτη δόξα έχει μεγάλο βάρος·
αλλά όποιος έχει μόνο διδαχτεί, είναι ένας άνδρας μες στο σκοτάδι, πνέοντας αλλοπρόσαλλα, αδυνατώντας να κάνει σταθερά βήματα, αλλά δοκιμάζοντας με μυριάδες τρόπους την αρετή με τον ατελή του νου.


Ο Πίνδαρος θεωρείται από τους κλασικιστές ως ο διαπρεπέστερος θιασώτης του...
αριστοκρατικού ιδεώδους. Οι επινίκιες ωδές του που έχουν διασωθεί, αφιερώνονται σε γόνους ευγενών που νίκησαν σε αθλητικούς αγώνες. Εξυμνούνται αξίες όπως η ανδρεία, η δύναμη, η ευγενής καταγωγή. Ο Πίνδαρος θεωρεί ότι τα έμφυτα, εκ γενετής γνωρίσματα είναι αυτά που έχουν αξία και όχι αυτά που λαμβάνουμε μέσω διδασκαλίας. Ο χαρακτήρας που λαμβάνουμε μέσω κληρονομικότητας καθορίζει την αξία κάποιου και όχι αυτά που θα αποκτήσει μέσω της μάθησης. Ο έμφυτος ευγενής χαρακτήρας ενός ανθρώπου δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κάτι που διδάσκεται.

31 σχόλια:

  1. Ο Άριστος είναι συνδυασμός γενετικής προδιαθεσης και διδαχης. Φανταστείτε τον Μέγα Αλέξανδρο να μην είχε διδαχθει από τον Αριστοτέλη. Όπως είχε πει και ο ίδιος ο μεγας αυτός Αριστοτέλης απευθυνομενος στον Φιλιπποτους μαθαίνω (στους μαθητές του συμπεριλαμβανομενου και του Αλέξανδρου) πως να σκέφτονται......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἡ ἀνθρώπινη συμπεριφορὰ ῥυθμίζεται ἀπὸ γονίδια καὶ ὄχι ἀπὸ τὴν παιδεία. Ἀκόμα καὶ ἡ ἀνταπόκρισι ἢ μὴ τοῦ Ἀλεξανδροῦ στὴν διδασκαλία τοῦ Ἀριστοτέλους ἦτο θέμα γενετικό. Νὰ τελειώνουμε μὲ τὸ μαρξιστικὸ παραμύθι τῆς παιδείας.

      Διαγραφή
    2. Παραδόξως συμφωνώ με τον Αλπικό εκ Υπερβορείας, Χίμλερ...

      Διαγραφή
    3. Τα γονίδια έχει βρεθεί ότι ευθύνονται για την ευφυΐα και μάλιστα από την μεριά της μητέρας κυρίως. Όσον αφορά το μαρξιστικο όπως λες παραμύθι της παιδείας, μάλλον πρέπει να παρακολουθήσεις κάποια μαθήματα ιατρικής. Η συμπεριφορά -χαρακτηρας-ευφυια, σαφώς και ελέγχεται από γονίδια (τα περισσότερα από τα οποία δεν τα έχουμε ακόμη χαρτογραφησει) αλλά επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την εκπαίδευση οποια και όπως θες να την ονομασεις....

      Διαγραφή
    4. Καταρχήν άλλο τεχνική κατάρτιση(Εκπαίδευση) που οι βάρβαροι εκ Δυσμάς ονόμασαν Παιδεία(!) και άλλο η Μόρφωση δηλαδή η πραγματική Παιδεία, η οποία δεν παρέχει τόσο γνώσεις αλλά κριτική σκέψη, πνεύμα αναζήτησης, κλπ. Το περιβάλλον φίλτατε παίζει δευτερεύοντα ρόλο. Όλοι οι μεγάλοι ηγέτες βασίσθησαν στα γονίδιά τους και μόνον, ενώ μέσω φυσικής επιλογής το ίδιο συνέβη σε πλείστες περιόδους, από τα Αιγαιακά φύλα μέχρι την απαρχή της Βιομηχανικής Επαναστάσεως, όπου πληβείοι γίνανε εν μία νυκτί στην κυριολεξία εκατομμυριούχοι βιομήχανοι, βασισμένοι σε τίποτε άλλο, παρά μόνον στο μυαλό τους. Συνεπώς Αίμα και πάλι Αίμα...

      Διαγραφή
    5. Επαναλαμβάνω, το ταλέντο ΜΟΝΟ του δεν φτάνει. Απλά είναι βασικό στοιχείο που διαφοροποιει τον άριστο από τον μέτριο. Όσον αφορά αυτούς που γίνανε βιομηχανοι σε μια νύκτα, αποτελεί ατυχεστατο παράδειγμα.

      Διαγραφή
    6. ΑΤΥΧΕΣΤΑΤΟ? ΣΟΒΑΡΑ? ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΠΑΘΕΙ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ...ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΣ ΗΤΑΝ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ/φιλελευθερισμός, στην αρχή, εκτός από μία είδους φυσικής επιλογής στην καινούργια "Φύση", την Αγορά. Αντικατέστησε τον ζωτικό χώρο των φυλών με τα μερίδια πλούτου της Αγοράς και έχεις την πλαστή παράλληλη "Φύση" του Φιλελευθερισμού.

      Διαγραφή
    7. Οι ιδιώτες ωσάν φυλές παλεύουν για..."ζωτικό χώρο" και είθε ο "κάλλιστος" να κερδίσει...

      Διαγραφή
    8. Καλά κρασιά με τον καπιταλισμό τον φιλελευθερισμο κτλ. Η φύση δεν ασχολείται με ιδεολογιες.

      Διαγραφή
    9. Όσον αν συμπαθώ ή όχι την φυσική επιλογή ασκω ένα επάγγελμα που μάχεται την φυσική επιλογή......

      Διαγραφή
    10. Από το τελευταίο σχόλιό σου καταλαβαίνω το βάσανό σου, που από ό,τι βλέπω τείνει να οδηγήσει σε σχιζοφρένεια. Δεύτερον, γεγονός ότι η Φύση δεν ασχολείται με ιδεολογίες, όμως όλες οι ιδεολογίες δέχθησαν την Φυσική Επιλογή, ολοκλήρως(3η ιδεολογία) ή μερικώς(1η, 2η,). Συνεπώς τη φυσική επιλογή είτε το θες είτε όχι. Και εάν θες την δέχεσαι ή την απορρίπτεις με τις ανάλογες συνέπειες...

      Διαγραφή
    11. Η φυσική επιλογή υπάρχει σε αδιατάρακτα μη αστικοποιημένα περιβάλλοντα, όμως για τις σημερινές κοινωνίες είναι ένας επιζήμιος παράγοντας. Αναπαράγεις βιολογικούς οργανισμούς με τη ΘΕΤΙΚΗ επιλογή για να λαμβάνεις τα μέγιστα οφέλη. Χρησιμοποιείται σε όλους τους τομείς της ζωής π.χ. Ξεριζώνεις και καθαρίζεις τους αγρούς από τα ζιζάνια για να λάβεις τη βέλτιστη κάρπωση, Ζευγαρώνεις τα δυνατότερα μοσχάρια ή ίππους για να έχεις τη μέγιστη παραγωγή κτλ. Εάν επικρατούσε η φυσική επιλογή, ο ''λευκός'' άθρωπος θα εξαφανιζόταν από το χάρτη και τη θέση του θα πέρνανε ''νοητικώς και σωματικώς'' κατώτερες φυλές που αναπαράγονται ανεξέλεγκτα (π.χ. τσιγγάνοι, νέγροι, ινδοβραχίδες). Οπότε ο άκρατος Δαρβινισμός πρέπει να τίθεται υπό το πρίσμα του ορθολογισμού πρώτα.

      Διαγραφή
    12. Έχεις δίκιο. Δυστυχώς έχεις δίκιο

      Διαγραφή
    13. Δεν είναι έτσι για τους τσιγγάνους νέγρους και ινδοβραχίδες. Η ανεξέλεκτη αναπαραγωγή τους εντάσσεται στην κατηγορία των παρασίτων που εγκαθίσταται σε έναν ξενιστή. Εάν αναπτυχθούν υπερβολικά απλά σκοτώνουν τον ξενιστή που τους ζει. Οι τσιγγάνοι πχ ζούν χωρίς να δουλεύουν απ τα σκουπίδια μας και ότι μας κλέβουν. Χωρίς εμάς δεν υπάρχουν θα πεθάνουν και αυτοί. Επιτρέψτε μου να διατηρώ ακόμα ελπίδες στην φυσική διαδικασία της εξέλιξης.

      Διαγραφή
  2. Η διδαχή απλώς ΕΚΔΗΛΩΝΕΙ το ΥΠΑΡΧΟΝ γονίδιο και το ερεθίζει. Δεν δημιουργεί εκ του μηδενός ικανότητες. Έπειτα η διδαχή δεν ήτο θεόπνευστη από κάποιον δημιουργήθηκε, σε ένα περιβάλλον στο οποίο εκείνος είχε μόνον τα γονίδιά του δηλαδή τις φυλετικές προδιαθέσεις και ιδιότητές του ως όπλα. Συνεπώς βάση περί πάντων αποτελεί η Φυλή, δηλαδή το Αίμα, δηλαδή το δεοξυριβονουκλεϊκό οξύ γνωστό και ως DNA, τα γονίδια εν συντομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άστο το δεσοξυριβονουκλεϊκο οξύ στην άκρη γιατί αποτελεί ένα χάος το οποίο ακόμη βρισκόμαστε σε νεογνικη ηλικία ως προς την μελέτη του.

      Διαγραφή
    2. Τα οποία γονίδια με την σειρά τους μεταλλάχθηκαν-εξελίχθηκαν με βάση τα εξωτερικά ερεθίσματα και το περιβάλλον,δηλαδή εντάξει κοιτάμε τά σχόλια να μάθουμε και κάτι που δεν ξέρουμε και έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε τα ίδια και τους ίδιους ξερόλες "το dna το ένα,το περιβάλλον τ'άλλο,όλα προκαθορισμένα"αηδία έχετε καταντήσει κάποιοι.Αυτή η κλειστομυαλία και προσπάθεια να περνάτε συγκεκριμένες απόψεις,να κάνετε πλύση εγκεφάλου αλλιώς πραγματικά μου προκαλεί αηδία.

      Διαγραφή
    3. Έχεις απόλυτο δίκιο. Τα γονίδια υπάρχουν σε συνάρτηση με το περιβάλλον. Είναι αυτό που λέμε φυσική επιλογή. Για παράδειγμα υπάρχει ένα γονίδιο το οποίο προκαλεί το στίγμα της μεσογειακής αναιμιας (με πολύ απλά λόγια). Έχει βρεθεί ότι οι άνθρωποι με την εν λόγω αναιμια (ετεροζυγη β-μεσογειακη) δεν κολλάνε ελονοσία.Γι αυτό και σε περιοχές που ενδημουσε η ελονοσία η φύση επέτρεψε την ύπαρξη αυτής της αναιμιας. Με λίγα λόγια το γενετικό υλικό υπάρχει για να δημιουργήσει όντα τα οποία να μπορούν να επιβιωνουν στο περιβάλλον που ζουν. Δεν υπάρχει DNA μόνο του και ανεξάρτητο από το περιβάλλον. Έχει βρεθεί δε,ότι αρκετά γονίδια εκφράζονται με διαφορετικό τρόπο ανάλογα με το περιβάλλον (παραπέμπω να διαβάσετε την μελέτη σχετικά με την αριστεροχειρια και πως αυτή εκφράζεται ανάλογα με τις συνθήκες που μεγαλώνει ένα παιδί) Όλα τα άλλα για το αίμα και το DNA είναι παραφιλολογιες. Επιστημονικες αποδείξεις όχι πάντως

      Διαγραφή
    4. Είναι γεγονός ότι τον DNA των ανθρωπολογικών τύπων ανεπτύχθη βάσει του περιβάλλοντός τους. Π.χ. ο Μεσογειακός με το χρώμα δέρματος, τον ανεπτυγμένο συναισθηματισμό του, τον υψηλό μεταβολισμό που του δίνει εξωμορφικό σώμα. Εν αντιθέσει ο Αλπικός ο οποίος μάλλον ζούσε σε κρύα και δυσχερή περιβάλλοντα, ανέπτυξε πιο αργό μεταβολισμό λόγω ανάγκης επιβιώσεως και μονώσεως μέσω του λίπους από το κρύο, έγινε πιο...νωθρός καθώς μάλλον οιαδήποτε προσπάθεια αναζητήσεως καινούριου περιβάλλοντος θα του στοίχιζε τη ζωή, επίσης έφτιαξε καλό μυικό σύστημα για απαιτητικά περιβάλλοντα. Δεν διαφωνούμε καθόλου ότι το περιβάλλον έφτιαξε το DNA, ΣΤΗΝ ΑΠΑΡΧΗ ΤΩΝ ΦΥΛΕΤΙΚΩΝ ΤΥΠΩΝ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΟΜΩς ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΨΕΙ ΓΟΝΙΔΙΑ, ΚΑΘΩς ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΟΙ ΤΥΠΟΙ ΠΛΕΟΝ ΕΧΟΥΝ ΟΜΟΛΟΠΟΙΗΘΕΙ. ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚ ΝΕΟΥ, ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΤΥΠΟΥ.

      Διαγραφή
    5. Αφού δεν το έχεις με το DNA τι το ζοριζεις; Κατ αρχήν κανένα περιβάλλον δεν έφτιαξε το DNA.Δεύτερον ποιος σου είπε ότι το περιβάλλον μπορεί να εξαλειψει ή να δημιουργήσει γονίδια. Τρίτον ποιος σου είπε ότι δεν δημιουργούνται στην σημερινή εποχή καινούργια γονίδια;;;;; Απλά δεν βλέπεις τους φαινοτυπους τους γιατί μπορεί να αφορούν ένα ενζυμο του ηπατος. Γενικά σε αυτό το ιστολογιο το έχετε εξαντλησει το θέμα με την εμφάνιση... Βάλτε κάνα άρθρο με άλλα θέματα αφενός,αφετέρου οι αναγνώστες δυστυχώς δεν το'χουν

      Διαγραφή
    6. Ιάπετε τί το πέρασες ρε μεγάλε, μέγας γνώστης επειδή πέρασες μία Ιατρική στην Ελλάδα. Εγώ παρουσίασα τις θέσεις και τα επιχειρήματά μου, παρουσίασε και τα δικά σου και άσε τις μαγκιές για κανα Κνίτη στη σχολή..,

      Διαγραφή
    7. Μόνον ένας βλάξ, θα επίστευε ότι οι ανθρωπολογικοί τύποι και οι φαινότυποί τους ξεπήδησαν εντελώς τυχαία ασχέτως το περιβάλλον που ζούσανε...απορώ πως δεν το καταλαβαίνεις, μολονότι διδάχθηκες και Βιολογία!

      Διαγραφή
    8. Τώρα, προσπαθείς κι εσύ να αντιπαρατάξεις επιχειρήματα με τον "δρ" Δήθεν Ξερόλα. Πριν του απευθύνεις τον λόγο, πρέπει να τον αποκαλέσεις αυτού μεγαλειότις για να σου δώσει σημασία. Μην ξεχνάς, δηλώνει γιατρός. Κι επειδή το κάνει, δεν μπορείς να αντιπαρέλθεις των γνώσεων και των λόγων του.

      Διαγραφή
    9. Και για να μην το παλεύουμε, όντως η επιστήμη πιστεύει πως το περιβάλλον μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στο ανθρώπινο γονιδίωμα τις γνωστές μας μεταλλάξεις. Οι αλλαγές αυτές όμως, δεν είναι ραγδαίες αλλά χρειάζονται μεγάλο διάστημα για να συμβούν (όπως έγινε πχ η μετάλλαξη που οδήγησε στο ανοιχτότερο χρώμα ματιών), ώστε ένας έμβιος οργανισμός να γίνει πιο συμβατικός με το περιβάλλον του. Υπάρχουν βέβαια κι άλλες μεταλλάξεις, με πιο ραγδαία μορφή, αλλά συνήθως δεν οδηγούν σε βιώσιμο αποτέλεσμα (πχ καρκινικά κύτταρα).
      Εν ολίγοις δηλ, σε διάστημα λίγων ανθρώπινων γενεών, οι κλιματικές αλλαγές δεν μπορούν να επηρεάσουν το DNA. Απλά, οι οργανισμοί που έχουν ήδη διέθεταν κάποιες έμφυτες ιδιότητες τις φέρνουν στο προσκήνιο κι τις αναπτύσσουν, με αποτέλεσμα να διαπρέψουν. Το ίδιο συμβαίνει και με το ζητούμενο της παιδείας.

      Τέλος κι επειδή αναφέρθηκε, δεν ήταν πληβείοι εκείνοι που στα τέλη του Μεσαίωνα ανήλθαν κοινωνικά κι ξεκίνησαν να εδραιώνουν τον καπιταλισμό. Ήταν αστοί, δηλ η εμπορική τάξη, στην οποία παραχωρήθηκαν σταδιακά ολοένα και περισσότερα δικαιώματα από τους αριστοκράτες εξαιτίας της παρακμής του πνεύματός τους, του αυξανόμενου βαθμού εξάρτησης των κρατών από τα εμπορικά μονοπώλια (ιστορικό παράδειγμα, η διάλυση του Βυζαντινού στόλου, προς όφελος των Βενετών και των Γενουατών) και της διαφθοράς των ιδίων των αριστοκρατών, που επεδίωκαν να γίνουν αστοί ώστε να πλουτίζουν. Αφενός δηλ, δεν ήταν ένα "αμόρφωτο" ή "ανίκανο" για ανέλιξη κοινωνικό στρώμα. Αφετέρου, η μετάβαση προς τον καπιταλισμό, δεν έγινε ούτε εν μια νυκτί, ούτε με φυσικό τρόπο.

      Διαγραφή
    10. Και όσον αφορά το θέμα τύχης Κωνσταντινοπολιιτη ε ναι ρε φίλε κατά τύχη υπάρχουν όλα αυτά που υπάρχουν. Παίζει η φύση με τα γονίδια και ότι της αρέσει επιβιωνει ότι δεν της αρέσει το εξαφανίζει. Τουλάχιστον μέχρι πριν από κάποια χρόνια. Γιατί με την σύγχρονη ιατρική πολλές ασθένειες που παλιότερα πεθαινες τώρα ζεις και με άριστη ποιότητα ζωής. Αν θες να το καταλάβεις καλώς, αν δεν θες δικαίωμα σου. Αν κατάλαβες κατάλαβες. Τι άλλο να σου πω.....

      Διαγραφή
    11. Έχει μεγάλη πλάκα η διαφωνία σας, μα η αλήθεια είναι συνδυασμός των δύο. Ένωσις των αντιθέτων εν εφαρμογή με άλλα λόγια.

      50% ντετερμινισμός (π.χ. Δημιουργισμός-Κανονισμός-Προγραμματισμός), 50% τύχη (π.χ. "Φυσική Εξέλιξη"-Αυτοματισμός) δίχως να έχει προτεραιότητα το ένα επι του άλλου. Λες και δεν έχει καθορισμένους ή αυτοκαθοριζόμενους/αυτοαναδιαμορφωνόμενους ... ντετερμινιστικά φυσικούς κανόνες η ίδια η "Φυσική Εξέλιξη", άρα ως εκ τούτου και... αντιστρόφως!

      Ordo Ab Chao, Chao Ab Ordo, Ordo Ab Chao, Chao Ab Ordo, 01010101 όπως στους υπολογιστές. Έτσι απο τις ταυτόσημες (κβαντικές) "αντιθετικές αρχές" αυτές δημιουργούνται όλα στη φύση και στο κόσμο. Ο ίδιος ο "κόσμος" αποτελείται εξ ολοκλήρου απο αλληλοπροσδιοριζόμενα/αλληλοεξαρτώμενα μεγέθη με μεγαλύτερο αυτό του εαυτού του επι του... εαυτού του, ήτοι το ταυτοκοσμικό αίτιο "γεννέσεως"-"αυθυπόστατικοποίησης"-"αυθυπάρξεως" του κόσμου [απο το πέραν ταυτοκοσμικών-ταυτο-λογικών αιτίων [= γίγνεσθαι] μη αιτιατό άπειρο (ον), την υπόσταση των υποστάσεων].

      Οι αντιθετικές αρχές αυτές συγκρούονται αιωνίως μεταξύ τους (όπως και σεις ως εκπρόσωποι τους) όταν ο χρόνος της διαδικασίας και του αποτελέσματος... της αναμεταξύ των διαδικασίας αυτής γεννάται εξ αυτής και γεννά αυτή δίχως... χρονική προτεραιότητα!

      Αυτό είναι το μεγάλο μυστικό. Το αίτιο γίνεται αποτέλεσμα του εαυτού του, το αποτέλεσμα αίτιο του εαυτού του, το αίτιο αποτέλεσμα του αιτίου του, το αποτέλεσμα αίτιο του αποτελέσματος του κλπ συνδυασμοί δίχως προτεραιότητα (=αιτιότητα) [χρονική-ποιοτική] αίτιου και αιτιατού.

      Αλλά κανένα ποτέ δε στέκει μόνο του και οπότε όλοι λάθος και όλοι σωστοί (01), ες "αεί" και πάλι. Εξ άλλου η ίδια η κοσμική διαδικασία αυτή είναι "σχιζοφρενής", οπότε όλοι "είναι" και "δεν είναι" σχιζοφρενείς.

      Διαγραφή
  3. Ως προς τι οι διαφωνίες και οι φιλονικίες? Δεν είμαστε όλοι παρά μια κινούμενη βιομάζα που η λειτουργίες και οι σκέψεις της είναι αποτέλεσμα χημικών αντιδράσεων και μόνο. Γατζωμένοι σε ένα πλανήτη, που ευνόησε τη δημιουργία μακρομορίων αμινοξέων, γυροφέρνουμε άσκοπα γύρω από τον ήλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λοιπόν για να τελειώνουμε. 1ον Δεν το παίζω ξερολας 2ον Δεν είμαι στα όρια της σχιζοφρενειας 3ον Η φύση δημιουργεί τα γονίδια για να επιβιωνουμε. Επίσης η φύση, Θεός ή ότι άλλο θες να το πεις, έχει σαν αρχή την όσο το δυνατόν λιγότερη σπατάλη ενέργειας σε συνδυασμό με την βέλτιστη αποδοτικοτητα. Δηλαδή εφόσον στις βορειες χώρες που δεν έχει ήλιο, θα φτιάξει ανοικτοχρωμους ανθρώπους αφενός για να καταναλώνει λιγότερη ενέργεια για την παραγωγή μελανινη και αφετέρου γιατί δεν χρειάζεται τόση προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία. Επίσης την βολεύει την φύση κάτι τέτοιο γιατί επιτρέπει στους εκεί πλυθησμους να απορροφουν με το δέρμα τους όσο το δυνατόν περισσότερη ηλιακή ακτινοβολία για να φτιάχνουν βιταμίνη D ώστε να μην πάθουν ραχιτιδα. Θέλετε κι άλλα παραδείγματα;;;; Θέλετε να σας κατεβάσω όλη την φυσιολογια του ανθρώπου για να καταλάβετε ότι όπου υπάρχει άνθρωπος υπάρχει γιατί το θέλει η φύση;;;; 4ον οι μεταλλαξεις συνήθως αποτελούν τυχαία γεγονότα τα οποία αν δεν επηρεάζουν ή αν ακόμη καλύτερα βελτιώνουν την επιβίωση του οργανισμού,γίνονται αποδέκτες και υφίστανται. Το περιβάλλον οδηγεί σε μεταλλαξεις όταν πρόκειται για ιδιαίτερες καταστάσεις π.χ.έντονη ιονιζουσα ακτινοβολία. 5ον για αυτούς τους λόγους ένας Σουηδος δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να πάρει το σταχτυ χρώμα του δέρματος που παίρνει ένας ξανθός Ελληνας, αλλά θα είναι πάντα κόκκινος και καμμενος. 6ον Όσον αφορά το θέμα παιδεία, κοινωνική ανάπτυξη κτλ, είναι καθαρά θέμα κοινωνίας και περιβάλλοντος. Κληρονομει κάθε φυλή χαρακτηριστικά τα οποία όμως πρέπει να βρεθούν σε κατάλληλο περιβάλλον (κοινωνικό)για να αναπτυχθούν. Δηλαδή δεν έχει μόνο σημασία να γεννηθεις Ελληνας. Τα γονίδια τα έχεις. Αλλά πρέπει να μεγαλώσεις και σαν Ελληνας για να αποκτήσεις την Ελληνική συμπεριφορά. Το αντίστροφο είναι βέβαια πιο δύσκολο. 7ον Τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες να αποδειχθεί η θεωρία περί της κυτταρικης μνήμης. Αναμένουμε όλοι τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών. Μέχρι τώρα πάντως φαίνεται ότι υπάρχει,δηλαδή δεν κληρονομουμε μόνο βιολογικά χαρακτηριστικά αλλά και ψυχικά και κοινωνιολογικα. Μέχρι όμως να αποδειχθεί κάτι τέτοιο όλοι πρέπει να είμαστε φιδωλοι και να μην πετάμε βληματα αέρος -εδάφους 8ον Ελπίζω να μην σας κούρασα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τοσα πολλα λογια από επιστήμονες και μη,παραμενει όπως-ευτυχως-το σχολιο του Χιμλερ που κατ εμέ λεει την ουσια.Η συμπεριφορα μας ρυθμίζεται από γονιδια.
    Ελάχιστη εως μικρή επιρροή εχει το Περιβαλλον.Αλλο Ικανοτητα για κατι κι άλλο Δυνατότητα(ες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 50-50 είναι, ασχέτως αποτελέσματος, μα πως θα μπορούσε να ναι κι αλλιώς αφού τα δύο μεγέθη-παράμετροι-παράγοντες αυτά είναι απολύτως αλληλοεξαρτώμενα;;;

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.