Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Ο Eickstedt για τους Ατλαντοειδείς


Ο Eickstedt εξέτασε τον χρωματισμό 60 κατοίκων της Ουαλίας από τις περιοχές Llangynog και Kerry. Στο διάγραμμα φαίνεται η ταξινόμηση του χρώματος μαλλιών και χρώματος ματιών. Το χρώμα των μαλλιών σκουραίνει προς τα δεξιά, με την μέση να είναι το όριο του σκούρου καστανού με το ανοιχτό καστανό. Δεν υπάρχει ξανθό στην λίστα. Για το χρώμα των ματιών, χρησιμοποιείται η κλίμακα Martin με το όριο σκούρας και ανοιχτής ίριδας να βρίσκεται στη μέση. Όπως γίνεται αντιληπτό,...
η πλειοψηφία του δείγματος έχει καστανό ή ανοιχτό καστανό χρώμα μαλλιών, με ανοιχτό ή δευτερευόντως ενδιάμεσο χρώμα ίριδας.


Η μελέτη αυτή καταδεικνύει την ύπαρξη στην Βρετανία ενός καστανού τύπου με ανοιχτά ή ενδιάμεσα μάτια. Παρότι συνδυασμό σαν και αυτό θα μπορούσαν να έχουν και Κρομανοειδείς, εντούτοις γίνεται σαφές και από άλλα στοιχεία ότι μιλάμε για Ατλαντοειδείς. Μελέτες σαν κι αυτή οριστηκοποίησαν την ένταξη του Ατλαντοειδή τύπου στην φυλετική τυπολογία της Ευρώπης.

33 σχόλια:

  1. Μαύρο μαλλί, ανοιχτόχρωμη ίριδα(γαλανά ή πράσινα μάτια) και δολιχοκεφαλία, σε ποιον φυλετικό τύπο ανήκουν, μεσογειακό ή αντλαντοειδή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα γνωρίσματα αυτά ανήκουν εν δυνάμει και στους δύο τύπους. Ωστόσο, στους Ατλαντοειδείς η ανοιχτόχρωμη ή ενδιάμεση ίριδα είναι ο κανόνας, ενώ στους Μεσογειακούς τα ανοιχτά μάτια είναι μειοψηφία.

      Διαγραφή
    2. Τους μεσογειακούς Έλληνες τους περιέγραφαν στην αρχαιότητα με μελί μάτια.Ακόμα και τώρα βλέπω Έλληνες μεσογειακούς με μελί μάτια,αλλά και συχνά με μπλέ μάτια.Μου κάνει εντύπωση γιατί θεωρούσα ότι τα ανοιχτά μάτια είναι πιο συνηθές σε αλπικούς και διναρικούς.Ωστόσο παρατηρώ ότι είναι καθαροί μεσογειακοί με δολιχοκεφαλία,ίσια λεπτή μύτη..κτλ

      Διαγραφή
    3. Παντως να σημειωθει οτι το μεγαλυτερο ποσοστο ξανθοτητας που υπαρχει εν Ελλαδι οφειλεται στον Διναρικο φυλετικο τυπο,αλλα βεβαιως αυτο το χαρακτηριστικο,δηλαδη η ξανθοτης,συνανταται και σε αλλους εν Ελλαδι ευρισκομενους φυλετικους τυπους.

      Διαγραφή
    4. 3.05, αναφερεσαι στον ατλαντο-μεσογειακο τυπο που βρισκεται σε Βρετανια, Ιβηρια, Ιταλια και Ελλαδα. Ο ελληνικος εικαστηκε οτι ειναι ανατολικης προελευσης (υπηρχε επισης και στην αρχαια Μεσοποταμια) λογο της τασης του να εχει μεγαλα ματια και συχνα "μελι", (τα οποια ειναι αντιπροσωπευτικα της αρχαιας γλυπτικης) οπως του ποντικου τυπου αλλα εχει πιο "σκληρα" χαρακτηριστικα-σχεδον ΚΜ.

      Διαγραφή
  2. Η μόνη περιγραφή που έχουμε για τους Έλληνες στην αρχαιότητα είναι τα Φυσιογνωμικά του Αδαμαντίου, στα οποία παρουσιάζονται με "φωτεινά μάτια", και μάλιστα "με τα ωραιότερα μάτια του κόσμου". Όλα τα υπόλοιπα είναι διαπιστώσεις που προσπαθούν σύγχρονοι να κάνουν, βγάζοντας έμμεσα συμπεράσματα από τα κείμενα, την αγγειογραφία, τη γλυπτική κλπ - τα οποία συνήθως είναι και αντικρουόμενα μεταξύ τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δες τοιχογραφιες (κυριως απο Pompeii λογω της αριστης διατηρησης τους) για να δεις πως ακριβως εμοιαζαν και τι θεωρουσαν ομορφο.

      Ολα τα αλλα ειναι περιττα, πιστευω.

      Διαγραφή
  3. Η Πομπηία είναι ελληνική πόλη; Ιδρύθηκε από τους Όσκους τον 7ο αιώνα π.Χ., γηγενή λαό της Ιταλίας. Γι' αυτό και το όνομά της δεν είναι ελληνικό. Και ποια εποχή είναι οι τοιχογραφίες - ασφαλώς τη ρωμαική περίοδο (1ος αιώνας μ.Χ). Με την ίδια λογική και οι αρμενοειδείς κλαψομουτσούνες των Φαγιούμ της ελληνιστικής/ρωμαικής Αιγύπτου είναι απόδειξη πως οι Έλληνες ήσαν αρμενοειδείς.(Ελληνικά είναι τα ονόματα των νεκρών, πρόκειται όμως για γλωσσικά "εξελληνισμένους" οριενταλίδες, όπως την εποχή εκείνη ήσαν Εβραίοι, Ασσύριοι, Φοίνικες κ.α. ανατολικοί λαοί)
    Και πάλι επαναλαμβάνω, η μόνη γραπτή αναφορά για την φυσιογνωμία των Ελλήνων είναι του Αδαμάντιου. Και μάλιστα ο ίδιος τονίζει πως αναφέρεται μονάχα στους Έλληνες στην ηπειρωτικής Ελλάδας, που έμειναν αμόλυντοι από τις επιμειξίες. Οι υπόλοιποι ελληνόφωνοι δεν ήσαν παρά μείγματα ελληνόφωνων σημιτο-λεβαντίνων.
    Αν έχει κανείς άλλο κείμενο, πέραν των Φυσιογνωμικών, ας το αναφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα φυσιογνωμικα του ψευδο-αριστοτελη μπορει να δωσουν μια εμμεση εκτιμιση. Επισης ο Αδαμαντιος βασιστηκε στον Πολεμων ο οποιος ζουσε στην Λαοδικεια και δεν ειχε ταξιδεψει ποτε στην ηπειρωτικη Ελλαδα...

      Επιπλεον η Πομπηια την εποχη εκεινη ειχε εναν τεραστιο ελληνικο πλυθησμο οπως και η υπολοιπη κατω Ιταλια ο οποιος δεν ειχε ακομα πληρως εκλατινιστει.
      http://en.wikipedia.org/wiki/Pompeian_Styles#First_Style
      Τα ιδιαιτερα χρωματιστα εργα που θα δεις στο ιντερνετ (και σε αυτα στα οποια αναφερομαι) ειναι του πρωτου και δευτερου στυλ τα οποια ανηκουν στην πρωτιστη ρωμαικη περιοδο.

      Αμα εσυ περιμενεις επιμηξειες (για τις οποιες δεν υπαρχει ανθρωπολογικη η γενετικη αποδειξη) απο την εποχη του Αυγουστου...τρεχα γυρευε.

      Διαγραφή
    2. Τοιχογραφιες απο την κλασσικη περιοδο δεν εχουνε σωθει πολλες, αλλα παρε καποιες που ειναι σιγουρα απο εκεινη η την προτερη περιοδο.

      http://3.bp.blogspot.com/-G4oSTHubPy4/TfSLcjU0c_I/AAAAAAAADUA/prqnDzgRJm0/s1600/cuirass_verginaa.jpg
      http://puu.sh/cXtJX.jpg
      http://puu.sh/dlqEs.jpg
      http://puu.sh/dlqFl.jpg
      http://classicalwisdom.com/wp-content/uploads/2013/12/Sacrifice2.jpg
      http://www.sandrashaw.com/images/AH1L23Dive.jpg
      http://www.fineart-china.com/upload1/file-admin/images/new17/unknow%20artist-779939.jpg
      https://c1.staticflickr.com/3/2045/2423312102_21e94692f4.jpg
      http://puu.sh/drXB6.jpg
      http://puu.sh/drX3c.jpg
      Η τελευταια ειναι πιθανη αναπαρασταση νομιζω αλλα τελος παντων.

      Βεβαια η τεχνη ειναι τεχνη και παρουσιαζουνε ιδιαιτερα εναν εξειδανικευμενο τυπο ανθρωπου αλλα σε γενικες γραμμες πιστευω να σε καλυπτουν.

      Οσο για τα πορτραιτα του Φαγιουμ συναντας καποιες ιδιαιτερα ευγενεις φυσιογνωμιες οι οποιες μονο ελληνικες η ρωμαικες μπορει να ειναι.

      http://puu.sh/drXzM.jpg
      Φτυστος ο Μαρκος Αυρελιος



      Διαγραφή
  4. Από την (όψιμη) κλασσική περίοδο μας έχουν διασωθεί κατά βάση τα ψηφιδωτά της Μακεδονίας (βλ. Γνώσιος), και μέσα σε αυτά βάζουμε αυτά της Αμφίπολης. Όλα αυτά βρίσκονται πολύ πιο κοντά στο ελληνικό ιδεώδες περί κάλους που ορίστηκε στο πρώτο κείμενο της ελληνικής λογοτεχνίας: στην Ιλιάδα και στην Οδύσσεια.
    Η ξανθιά Ωραία Ελένη, ο (επίσης) ξανθός Αχιλλέας και ο (επίσης) ξανθός Οδυσσέας. Αυτό είναι το αισθητικό ιδεώδες του Ελληνισμού, και η διαπίστωση αυτή δεν έχει σε τίποτα να κάνει με νορδισμό. Εκτός αν και ο Όμηρος ήταν και αυτός νορδιστής...Η αλήθεια να λέγεται.
    Οι "Φαγιουμτζήδες" από την Αίγυφτο, κατά τι γνώμη μου, τίποτα το ευγενικό δεν έχουν, είναι κλασικού τύπου καρικατούρες μπακάληδων και έμπορων χαλιών, και θυμίζουν απόλυτα το αντικλασσικό-αντιπαγανιστικό αισθητικό ιδεώδες της χριστιανικής ζωγραφικής. Αυτά τα υποταγμένα και μαυριδερά ματάκια των προσώπων των Φαγιούμ δηλώνουν δουλοπρέπεια και ταπεινότητα, τυπικά δείγματα της θηλυπρεπούς Ανατολής, την οποία ο Ελληνισμός έχει ταχθεί να πολεμά από συστάσεώς του.
    Και πάλι όμως, όπως ορθά λέγεις, τα ψηφιδωτά είναι ζήτημα τέχνης, ενώ το κείμενο είναι συνήθως πιο έγκυρο σε αυτό που λέει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστευω βαζεις πολυ πιστη στην ποιηση και οχι στα ανθρωπολογικα κειμενα.


      http://puu.sh/drkpT.png
      Οι αρχαοι τουλαχιστον δεν δινανε βασει σε αυτα, οπως αναφερει ο Ιων. Ακομα ψαχνονται να καταλαβουνε για το τι χρωματα περιεγραφαν οι αρχαιοι ποιητες. Θα κοιτουσα τις γραφικες αναπαραστασεις στην θεση σου.

      Επιπλεον, οι τοιχογραφιες που σου εστειλα ειναι κυριως της κλασσικης εποχης, μερικες κιολας απο μακεδονικους ταφους. Ομως ολες τους ειναι απο 100% ελληνικες πολεις, σε περιπτωση που αναρωτιεσαι. Η πρωτη τοιχογραφια με τον οπλιτη ειναι απο τον μακεδονικο ταφο στην Βεργινα, να αναφερω.

      http://www.livius.org/a/1/emperors/marcus_aurelius.jpg
      Οσο για τον ανδρα απο το Φαγιουμ...αμα ο φιλοσοφος-αυτοκρατορας της αρχαιας Ρωμης δεν προκειται για ευγενη και τιτανια φυσιογνωμια, τοτε σηκωνω τα χερια ψηλα. Τα "μαυριδερα ματακια" που αναφερεις τα εχει περιγραψει ο Πλατων επισης...λεγοντας οτι ετσι πρεπει να βαφονται τα ματια των αγαλματων για να ειναι μια σωστη αναπαρασταση. Και μιλαμε για γονο αριστοκρατικης οικογενειας.

      Διαγραφή
    2. Επισης τα μακεδονικα ψηφιδωτα στα οποια αναφερεσε δεν παριστανουνε ξανθομαλληδες αλλα κοκκινο(?)μαλληδες με μαυρα ματια και φαινονται να ειναι διχρωμα-κοκκινο και ασπρο ειναι τα μονα χρωματα που χρησιμοποιουν. Ενα ακομα επισης το οτι η παρουσιαση του Φιλιππου ειναι εντελως διαφορετικη απο την προτομη του η την οψη του στα νομισματα.

      Οπως και να'χει, συμφωνα με αυτο
      http://books.google.de/books/about/La_policromia_nella_statuaria_greca_arca.html?id=U-TVAAAAMAAJ&redir_esc=y
      μονο το 2% των αγαλματων ειχε "κιτρινα" μαλλια.

      Διαγραφή
  5. Φίλτατε Κυναίγειρε, σέβομαι την άποψη σου, και όντως ο Μάρκος Αυρήλιος ήταν σπουδαία προσωπικότητα. Πάντως και η ποίηση, τα φυλετικά αρχέτυπα και οι μύθοι δεν πρέπει να υποτιμώνται διότι αποτελούν καθρέφτη της φυλετικής μας ψυχής και οδοδείκτη μιας εθνικοσοσιαλιστικής πολιτικής.
    Όπως και να χει, έχω δει πως το ψάχνεις πολύ και δεν έχει παρωπίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το προβλημα αδερφε ειναι οτι πολυ περνουνε την αρχαια ποιηση ως κυρια ενδειξη φυσικων χαρακτηριστικων-ομως οπως ανεφερα, οι ιδιοι οι κλασσικοι ελληνες την θεωρουσανε ως φανταστικη. (το σχολιο του Ιωνα προς ξανθο Απολλωνα και "ροδοδαχτυλους" που ανεφερα παραπανω ειναι χαρακτηριστικο και αναφερεται στον Πινδαρο)

      Επιπλεον εχουνε γραφτει ολοκληρες βιβλιοθηκες για την κατηγοριοποιηση των χρωματων στην ελληνικη ποιηση με τελικο αποτελεσμα το μηδεν (και θεωριες που υποστηριζουν οτι ο Πινδαρος και ο Ομηρος ητανε τυφλοι η με αχρωματοψια!). Εχω διαβασει 3 διαφορετικες μεταφρασεις του Πινδαρου στα αγγλικα απο τις οποιες μια χαρακτηριζει τα ματια ως "rays of light", η αλλη "orbs of liquid flame" κτλ. Συμφωνια μηδεν.

      Δεν με ενδιαφερει καθολου το θεμα απο πολιτικης αποψης-ισα ισα, αυτο ακριβως φοβαμαι οτι ενδιαφερει πολλους γιατι ετσι βγαινουνε αβασιμες θεωριες τυπου Γκυντερ η Σεργκυ. Τουλαχιστον προσπαθω να δινω παντα πηγες για αυτα που λεω.

      Διαγραφή
  6. Εμένα προσωπικά φίλτατοι συνομιλητές με εκνευρίζει αφάνταστα ο Νορδικισμός και η αβασιμότητά σε ''σκληρα" στοιχεία! Νομίζω πως όταν έχεις να κάνεις Νορδικιστές είναι σαν να έχεις να κάνεις με "χριστιανούς''! Το Άριο Πρότυπο της Κλασσικής Ελλάδος ήταν το Μεσογειακό αίμα το οποίο διέπρεψε με την Ελληνικό Πολιτισμό και την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία! Όλα τα άλλα είναι μπούρδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εν προκειμενω εχεις απολυτο δικιο,αλλα αυτο το αδιαμφισβητητο γεγονος επ'ουδενι δεν αναιρει το αλλο αδιαμφισβητητο γεγονος-το οποιο προφανως εννοειται οτι παραδεχεσαι πληρως και εσυ ως φυλετιστης και εθνικοσοσιαλιστης φανταζομαι-δηλαδη το οτι ο Αριος Νορδικος φυλετικος τυπος ειναι υπεροχος,πανεμορφος,αξιολογοτατος και ικανοτατος.
      -Μαριος-

      Διαγραφή
    2. Μα βεβαίως....Άλλωστε ο μεγαλύτερος ηγέτης της Αρίας ( Ανθρώπινης) Φυλής ο Αδόλφος Χίτλερ ήτο Νορδικός! Αυτό νομίζω από μόνο του τα λέει όλα! Νορδικοί-Μεσογειακοί αποτελούν την Αρία κοιτίδα της δημιουργικότητος! Ποσοστιαία θα έλεγα πως υπερισχύουν οι Μεσογειακοί, αλλά αυτό δεν έχει και μεγάλη σημασία!

      Διαγραφή
    3. Ποια "σκληρά στοιχεία" θέλεις; Υπάρχει πιο σκληρό στοιχείο από το γεγονός πως οι "νορδικές" θεωρίες παρήχθησαν στα πανεπιστήμια της Γαλλίας, της Αγγλίας και της Γερμανίας, σε εποχή τεράστιας πνευματικής άνθησης, ενώ οι ψευτοαντίπαλοί τους κινούνται μεταξύ λαχαναγοράς του Ρέντη και καφενέ Κάτω Λιβάνου;
      Ο Γκύντερ ήταν καθηγητής πανεπιστημίου του Γ' Ράιχ, διορισμένος προσωπικά από τον ίδιο τον Χίτλερ. Μας αρκεί και με το παραπάνω. Όπως αρκούσε και στον Έβολα που είχε τις ίδιες απόψεις περί νορδικών Ρωμαίων. Εσείς τι θέλατε, κανά κομμουνιστή κομσομόλο καθηγητάκο να σας δώσει "σκληρά" στοιχεία; Ή μήπως τον φίτσουλα από την Άνω Ραχούλα που μαθε για την ελληνική φυλή στα παρά εξήντα του;

      Διαγραφή
    4. Αλλαντιαλλων. Ο Εβολα μιλουσε για νορδικο πνευμα ως μεταφυσικη εννοια. Οσο για τους αλλους...10 χρονια εψαχνε ο Charles για να βρει atlanto-nordid κρανια στο Αργος. Ακομα εκει παιζει να ειναι.

      Το ονομα "Γκυντερ" και οι λεξεις "σκληρα στοιχεια" δεν πρεπει να ειναι στην ιδια παραγραφο. Γι'αυτο εχουνε γινει αναρτησεις και σχολια πιο νωρις-ουτως η αλλως οι ανθρωπολογικες πηγες που δινει ο ιδιος (Coon και Buxton) λενε το αντιθετο με αυτα που υποστηριζε και διαστρεβλωσε αρκετες αρχαιες πηγες ενω δεν ανεφερε ενα σωρο που τον διαψευδανε παντελως.

      Οση αντικειμενικοτητα εχει ο μπολσεβικος σε τετοια θεματα, αλλη τοση εχει και ο εθνικοσοσιαλιστης. Μηδεν.

      Διαγραφή
    5. Προς 11:39μ.μ. : Ο Αδολφος Χιτλερ για την ιστορια δεν ηταν ακριβως Νορδικος,αλλα Νορδικος-Διναρικος,ενω θα ελεγα οτι μαλλον υπηρξε ως επι το πλειστον Διναρικος φαινοτυπικως.
      -Μαριος-

      Διαγραφή
    6. Πρώτον, υπάρχει κανείς από εσάς που κρίνετε τον Γκύντερ που να έχει διαβάσει το βιβλίο του για τους Έλληνες; Όχι του στυλ μου παν, άκουσα, διάβασα και δεν συμμαζεύεται. Προφανώς κανείς.
      Δεύτερον, είναι κανείς από εσάς φιλόλογος, για να βγάλει συμπέρασμα για το αν διαστρεβλώνει τις αρχαίες πηγές. Με τίποτα, και αυτό προδίδεται από το γεγονός πως τα σχόλια είναι γεμάτα ανορθογραφίες, που συνιστούν ζωντανή δυσφήμιση της ελληνικής γλώσσας και γραμματικής. Είναι ζήτημα αν οι περισσότεροι έχουν τελειώσει το Λύκειο - και μάλιστα σε αηδιαστικά δημοκρατικές εποχές, που ο πήχης είναι ήδη στον πάτο.
      Σύνοψη: κλασσικού τύπου Ρωμιοί αμπελοφιλόσοφοι, παντελώς άγνωστοι και ανυπόληπτοι. Και ούτε καν εθνικιστές.
      Από παραπομπές στο διαδίκτυο χορτάσαμε. Στρώστε κώλο να διαβάσετε κανά βιβλίο, και μετά αποκτάτε και γνώμη.

      Διαγραφή
    7. Περί της αξιολόγησης του ιδίου του (δολιχοκέφαλου) Φύρερ για το πρόσωπο του (βραχυκέφαλου)Ρόζενμπεργκ και το έργο του (Τον μύθο του 20ου αίωνα) μπορείς εύκολα να το αναγνώσεις στο βιβλίο Hitler's Table Talks εσύ που ψευδώς ισχυρίζεσαι πως διαβάζεις πακτωλό βιβλίων! Εκεί επίσης μπορείς να διαβάσεις την θέση του περι φυλετικής προελεύσεως των Αριοευρωπαϊκών Λαών! Όταν εμείς οι εθνικοσοσιαλιστές διαβάζαμε μετά μανίας ανθρωπολογία από Σέργκι μέχρι και Γκύντερ και από Δαρβίνο μέχρι Μάντισον Γκραντ, εσύ ακόμα ήσουν στα μαθήματα γραμματικής του Τσολάκη! Θέλω επίσης να προσθέσω και στους δύο ανώνυμους πως το να ασχολούμεθα με τον Γκύντερ και τον Ρόζενμπεργκ είναι προσβολή απέναντι στο κατεξοχήν Άριο χαρακτηριστικό: την Λογική.Επίσης προκαλώ να διαβάσετε τον Μύθο Του 20ου αιώνα και να βρείτε έστω κάτι που να ευσταθεί στην φυλετική του ανάλυση (η πολιτική του ανάλυση είναι ευσταθής) των Ευρωπαϊκων Λαών! Μόνον θρησκευτικές μεταφυσικές μπουρδοπεποιθήσεις θα βρείτε και ευσεβείς πόθους περί Νορδικότητος της Αρχαίας Ελλάδος! Y.Σ Θα ήθελα πολύ να επέμβει ο διαχειριστής και να εξηγήσει την μέθοδο σωστής επιστημονικής ανάλυσης ανθρωπολογικών ζητημάτων!

      Διαγραφή
    8. Σκληρέ εθνικοσοσιαλιστή που (και καλά) "διάβαζες μετά μανίας από Σέργκι έως Γκύντερ", που ήσαν όταν τον Δεκέμβριο του 1980 το περιοδικό Χρυσή Αυγή, στο εναρκτήριο τεύχος τους ορκιζόταν να δώσει τον αγώνα του εθνικοσοσιαλισμού, ακόμη και αν στην Ελλάδα έχει μείνει έστω και ένας Homo Nordicus; Αυτό δεν είναι ο ορισμός του νορδισμού, και μάλιστα χίλιες φορές πιο ακραία απ' ότι το υποστηρίζει ο Γκύντερ;
      Ήσουν εκεί; Εξέφρασες τη διαφωνία σου μήπως; Ή μήπως δεν υπήρχες καθόλου. Εκτός και αν ήσουν, και προσκυνούσες ότι έλεγε η κεντρική γραμμή. Δηλαδή κομπάρσος.
      Τιμή και Δόξα στο περιοδικό Χρυσή!

      Διαγραφή
    9. Και για να μην ξεχνιόμαστε. Τον Γκύντερ στην Ελλάδα η Χρυσή Αυγή τον έκανε γνωστό μεταφράζοντας το Humanitas, στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Και της αξίζει έπαινος γι' αυτό.
      Έχουμε γεμίσει με αντιχρυσαυγίτες...

      Διαγραφή
    10. Προς τον 9:35

      Ναι, το εχει διαβασει. Και εχω δει τις πηγες του (τις ανεφερα) οι οποιες ανθρωπολογικα τον κατακραζουν.

      Δευτερον, αρχαιες πηγες που δινει ειναι οντως διαστεβλωμενες. Ο ιδιος ο Myres (και αυτος νορδικιστης αλλα τουλαχιστον δεν εβγαλε αβασιμα συμπερασματα για νορδικους ρωμαιους και ελληνες-ποσο μαλλον το αντιθετο) τον κατεκρινε για αυτο. Για αυτα εχω αναφερθει σε αλλη αναρτηση-το ιστολογιο εχει ενα σωρο για τους αρχαιους. Κατσε διαβασε τις και τα σχολια επισης που δινουν και προσθετες πηγες.

      Μου μιλας για αμπελοφιλοσοφιες και απο την αλλη μου βαζεις τους Gunther και Rosenberg ως επιστημονες! Με τους μελαμψους Περιανδρους και Καισαρες που "ομως ειχανε το νορδικο πνευμα". Οπως ειπα, τι χιτλερολαγνος, τι εβραιο-μασωνος.

      Διαγραφή
  7. Έχουν ξαμολυθεί όλοι ντούροι μεσογειακοί στις νορδικές χώρες και δουλεύουν σαν Γκασταρμπάιτερ ή σπουδάζουν, και μας βγάζουν μετά λογύδρια κατά των νορδικών...
    Γιατί δεν καθόσασταν στη βαρβάτη μεσογειακή Ελλάδα, να δουλέψετε με τους προκομένους και δημιουργικούς μεσογειακούς Έλληνες για να ανορθώσετε το επίπεδο;
    Γιατί δεν πηγαίνετε, έστω στην Πορτογαλία ή στην Ιταλία, και μου ταξιδεύετε όλοι προς Γερμανία, Αγγλία και Σκανδιναβία για να βρείτε καλύτερη τύχη;
    Σαν τους νέγρους που θέλουν να μας πείσουν πόσο σπουδαία είναι η φυλή τους και μόλις βρουν βίζα για Ευρώπη ή Αμερική, αντίο Άφρικα και να μας γράφεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αλλα επιβαλλεται μια διορθωση:Η Πορτογαλια δεν ειναι ουτε κατ'ελαχιστον Μεσογειακη χωρα αλλα σχεδον 100%Κρομανοειδης.Αποτελει την πλεον Κρομανοειδη χωρα ολοκληρης της Ευρωπαικης Ηπειρου.Μην λεμε οτι να 'ναι,φυλετικη ανθρωπολογια νηπιακου επιπεδου...
      -Μαριος-

      Διαγραφή
  8. Να το δεχτούμε για την Πορτογαλία. Να βάλουμε τότε και την Ισπανία ή και τη νότια Γαλλία. Η και τη Βουλγαρία, που είναι μάλλον πιο μεσογειακή από τη βραχο-μεσοκέφαλη Ελλάδα.
    Η ουσία παραμένει η ίδια: οι Έλληνες δεν πιστεύουν για τον εαυτό ότι είναι κάτι σπουδαίο, γι' αυτό και μεταναστεύουν μαζικά στις νορδικές χώρες. Ολλανδία και Σουηδία κάνουν θραύση. Γιατί εκεί θεωρούν πως θα βρουν πιο αξιοκρατικό περιβάλλον, λιγότερο λαμογισμό, οργανωμένο κράτος κ.ο.κ. Αν νιώθουν ανυπόφορα με τους νορδικούς, να τσακιστούν να γυρίσουν πίσω στις θερμές αγκάλες των μεσογειακών. Αν είχαν στοιχειώδη πατριωτισμό και φυλετική συνείδηση, όπως διακηρύσσουν, αυτό θα έπρεπε να κάνουν.
    Σιγά μην το κάνουν. Κλασσική περίπτωση λογάδων και υποκριτών Ρωμιών, που άλλα λένε και άλλα κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω τωρα παντως να σημειωθει οτι συμφωνω μαζι σου επι της αρχης,ειδικως στο περι υποκρισιας...
      -Μαριος-

      Διαγραφή
    2. Δεν μπορω να μην συμπληρωσω:Κατι πανηλιθιοι υπανθρωποι,κατι ελληνεγροι γυφτοελληναραδες,ολα αυτα τα γελοια υποκειμενα που οδηγανε Γερμανικα αυτοκινητα και βριζουν τους Γερμανους.
      Ποσο απιστευτα σκουπιδι μπορει να 'σαι;
      -Μαριος-

      Διαγραφή
  9. Η αμορφη,πανηλιθια και εν πολλοις μπασταρδη και μουλικη αυτη μαζα που γεμιζει τον γεωγραφικο χωρο του γυφτοελλαδισταν αποτελειται απο εμετικους σιχαμερους υποκριτες,ψευδοηθικολογες κατινες,γεννημενους μικροαστους.Επισης οφειλουμε να αποσαφηνισουμε οτι αυτη η μαζα,οι γυφτοελληναραδες ελληνεγροι,οχι απλως Μεσογειακοι δεν ειναι ως επι το πλειστον αλλα ουτε καν Αριοι δεν ειναι σε ενα παρα πολυ μεγαλο ποσοστο,οπως διατεινονται (!!!???sic) ως υβριστες και βιαστες της ιστοριας.Η ιστορια ομως εκδικειται.Με τον πλεον σκληρο τροπο.
    Τα μπουζουκια,τα τσιφτετελια,οι αμανεδες,οι μπαγλαμαδες,τα ρεμπετικα,τα ζειμπεκικα,οι ναργιλεδες,τα σκυλαδικα και αλλα τετοια βοθρολυματα εκφραζουν με τον πλεον απολυτο τροπο την (αντι)φυλετικη τουρκοοθωμανικη τσαντιρογυφτικη """ψυχη""" αυτης της μαζας.
    -Μαριος-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.