Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Οι πρώιμες μεταναστεύσεις του ανθρώπου από πλευράς φυσικής ανθρωπολογίας

Ο άνθρωπος κατοικεί σήμερα σχεδόν σε ολόκληρη την επιφάνεια της γης. Όμως η εξάπλωση του ανθρώπου στον πλανήτη έγινε σταδιακά. Κύματα μετακινήσεων έφεραν τον άνθρωπο στα πιο απομακρυσμένα μέρη. Αυτές οι μετακινήσεις διήρκεσαν δεκάδες χιλιάδες χρόνια. Πράγμα που σημαίνει ότι στο μεσοδιάστημα οι πληθυσμοί αυτοί υπέστησαν εξελικτική διαφοροποίηση και οδήγησαν στην σημερινή γεωγραφική διασπορά της ανθρώπινης βιοποικιλότητας. Θα παραθέσουμε τις τρέχουσες θεωρίες για την εξάπλωση του ανθρώπου στον πλανήτη και θα δούμε κατά πόσον συμπλέουν με τα ευρήματα της φυλετικής ανθρωπολογίας.

Η βασική υπόθεση είναι ότι η εξάπλωση του ανθρώπου ξεκίνησε από την...
υποσαχάρια Αφρική, πράγμα που υπέθεσε και ο Δαρβίνος, καθώς το κοντινότερο είδος στον άνθρωπο, ο χιμπαντζής, συναντάται μόνο στην κεντρική Αφρική. Στοιχεία σχετικά με τις πρώιμες μεταναστεύσεις του ανθρώπου προσπαθούν να βρουν οι βιολόγοι στο γενετικό υλικό. Το σκελετικό υλικό είναι ελάχιστο και σποραδικό και δύσκολα μπορούν να βγουν συμπεράσματα. Με βάση συνεπώς το γενετικό υλικό, οι γενετιστές προσπαθούν να ανακαλύψουν χονδρικά την διαδρομή που ακολούθησαν οι πρώτοι ανθρώπινοι πληθυσμοί. Ένα σχήμα που περιγράφει αυτές τις μετακινήσεις είναι το εξής:


Με κόκκινο χρώμα απεικονίζεται ο homo sapiens, δηλαδή το ανθρώπινο είδος στο οποίο ανήκουμε όλοι όσοι ζούμε σήμερα, με κίτρινο χρώμα ο homo erectus και με καφέ χρώμα ο homo neaderthalensis. Τα δύο τελευταία ανθρώπινα είδη έχουν εξαφανιστεί και έχει επικρατήσει μόνο ο homo sapiens. Εδώ θα εξετάσουμε μόνο τον homo sapiens και όχι την αλληλεπίδραση με τα άλλα δύο είδη.

Οι χρονολογίες του χάρτη είναι σε χρόνια πριν από το σήμερα. Οι εκτιμήσεις των βιολόγων δείχνουν ότι ο άνθρωπος ξεκίνησε από την Αφρική, πέρασε από την Μέση Ανατολή 100.000 πριν, φτάνοντας στην Αυστραλία 50.000 χρόνια πριν. Έπειτα ένα μέρος κατευθύνθηκε προς τα βόρεια από την Ινδοκίνα προς την κεντρική Ασία, καθώς και προς την Αμερική μέσω του Βερίγγειου πορθμού. Παράλληλα ένας άλλος κλάδος κατευθύνθηκε προς την Ευρώπη 40.000 πριν. Θα δούμε το κατά πόσον αυτή η θεώρηση ανταποκρίνεται στην φυλετική διαφοροποίηση που υπάρχει στους σημερινούς πληθυσμούς που κατοικούν τον πλανήτη.

Στην υποσαχάρια Αφρική κατοικούν σήμερα άνθρωποι οι οποίοι αναμφισβήτητα βρίσκονται αρκετά κοντά στον πίθηκο. Πράγμα που ταιριάζει με τον χάρτη, καθώς οι πληθυσμοί αυτοί δεν χρειάστηκε να μεταναστεύσουν, να βρεθούν σε καινούριο περιβάλλον και να υποστούν έντονα την φυσική επιλογή, που οδηγεί ταχύτερα σε εξελικτική διαφοροποίηση.

Από πλευράς φυσικής ανθρωπολογίας, γνωρίζουμε ότι οι πιο κοντινοί πληθυσμοί με τους νέγρους είναι οι νεγροειδείς πληθυσμοί της νοτιοανατολικής Ασίας και της Ωκεανίας. Γνωρίσματα όπως η πλατυρρινία, η μακροσκελία, η δολιχοκεφαλία, το έντονα σκούρο χρώμα δέρματος, η εξωμορφική σωματοδομή δείχνουν ότι υπάρχει απώτερη συγγένεια μεταξύ νέγρων και νεγροειδών. Ο χάρτης δείχνει πράγματι το πρώτο κύμα ανθρώπινης μετανάστευσης να κατευθύνεται προς την νοτιοανατολική Ασία και Αυστραλία. Πιθανόν αυτή η διαδρομή να οφείλεται στο ότι μιλάμε για περιοχές γύρω από τον ισημερινό και συνεπώς πιο ζεστές και εύκολότερες για επιβίωση.

Ο εκεί κλάδος φαίνεται έπειτα να ανεβαίνει από την Ινδοκίνα προς βορειότερα. Τι ισχύει σήμερα; Οι πληθυσμοί που βλέπουμε σε Μαλαισία και Ινδονησία, δείχνουν μια σταδιακή μετάβαση από νεγροειδή σε μογγολικά γνωρίσματα, καθώς και μια σταδιακή μεταβολή στο χρώμα του δέρματος προς πιο ανοιχτότερες αποχρώσεις. Είναι πολύ πιθανό η περιοχή αυτή να αποτέλεσε το σημείο της εξελικτικής διαφοροποίησης που έδωσε τους μογγολικούς πληθυσμούς, που αργότερα εξαπλώθηκαν σε Ασία και Αμερική. Ένα σκοτεινό σημείο είναι η ύπαρξη των Αϊνού στην βόρεια Ιαπωνία, κάτι που δείχνει ότι κλάδος των νεγροειδών ανέβηκε βόρεια, έγινε πιο λευκός, αλλά σταδιακά αντικαταστάθηκε από τους μογγόλους. Μάλιστα αυτή η διαδικασία αντικατάστασης διαρκεί χιλιετίες και σήμερα βρίσκεται στο τελικό της στάδιο. Αυτή η πληροφορία που μας δίνει η φυσική ανθρωπολογία δεν φαίνεται πουθενά στον χάρτη.

Η εξάπλωση και συγγένεια των μογγολικών πληθυσμών σε Ασία και Αμερική είναι προφανής από πλευράς φυσικής ανθρωπολογίας και αυτό φαίνεται και στον χάρτη. Μάλιστα η χρονολόγηση του εποικισμού της Αμερικής φαίνεται να είναι ικανοποιητική, καθώς οι ιθαγενείς της Αμερικής φαίνεται να ήρθαν σχετικά πρόσφατα και εμφανισιακά βλέπουμε ότι δεν έχουν προλάβει διαφοροποιηθούν σημαντικά. Από πλευράς του κλάδου που πηγαίνει προς κεντρική Ασία, η φυσική ανθρωπολογία μας λέει ότι αυτός ο βραχυκέφαλος, ενδομορφικός κλάδος πρέπει να συνεχιστεί μέχρι βαθιά στην Ευρώπη με τους Αλπικούς που συνεχίζουν και επεκτείνονται αδιαλείπτως μέχρι και σήμερα.

Τέλος να αναφερθούμε και στην Ευρώπη. Ο χάρτης δείχνει ότι ο άνθρωπος έφτασε στην Ευρώπη 40.000 πριν, ξεκινώντας από την Μέση Ανατολή. Από πλευράς φυσικής ανθρωπολογίας αυτό δεν είναι απίθανο. Το σίγουρο είναι ότι μιλάμε για πληθυσμούς με Κρομανοειδή γνωρίσματα που κατοίκησαν την Ευρώπη. Οι δολιχοκέφαλοι αυτοί Κρομανοειδείς πληθυσμοί διαφοροποιήθηκαν σταδιακά, δίνοντας τους σημερινούς φυλετικούς τύπους της Ευρώπης, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, με τους περισσότερους να έχουν γίνει λεπτοπρόσωποι. Μέρος τους παρέμεινε μέχρι και σήμερα με Κρομανοειδή γνωρίσματα, που συναντάμε σε μεγάλα ποσοστά σε Ευρώπη και βόρεια Αφρική. Από την φυσική ανθρωπολογία γνωρίζουμε ότι αυτοί οι πληθυσμοί έφτασαν μέχρι την Ινδία, πράγμα που δεν απεικονίζεται καθαρά στον χάρτη. Αυτή η απώτερη συγγένεια των δολιχοκέφαλων πληθυσμών σε Ευρώπη, βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή μέχρι Ινδία ανάγκασε τους ανθρωπολόγους να εισάγουν τον, δυστυχώς αδόκιμο, όρο Caucasoid για όλους αυτούς, αν και μαζί βάζουν κακώς και ενδομορφικούς βραχυκέφαλους. Πέρα από τις διάφορες αντιεπιστημονικές γραφικότητες που έχουν ειπωθεί, αυτή είναι και η μόνη συσχέτιση μεταξύ Ινδών και λευκών Ευρωπαίων, δηλαδή μια απώτερη συγγένεια αυτού του δολιχοκέφαλου κλάδου της ανθρωπότητας. Οπότε δεν είναι παράξενο να υπήρξε μια κοινή γλωσσική αφετηρία που να οδήγησε σε ομοιότητες σε γλώσσες από την Ινδία μέχρι την Ευρώπη. Από την παλαιοανθρωπολογία γνωρίζουμε ότι στην κεντρική Ευρώπη και την Μικρά Ασία οι βραχυκέφαλοι κατέφτασαν πριν λίγες χιλιάδες χρόνια και κατάφεραν να επικρατήσουν έναντι των δολιχοκέφαλων, γινόμενοι πλειοψηφία. Ούτε αυτή η μεταβολή απεικονίζεται στον χάρτη.

Πρέπει πάντα να έχουμε στον νου μας ότι οι εξελικτικές μεταβολές είναι πολύ αργές και μετά από δεκάδες χιλιάδες χρόνια συχνά συνεχίζουν να υπάρχουν εμφανή γνωρίσματα φυλετικής συγγένειας. Όπως είδαμε στην παραπάνω ανάλυση, η φυλετική ανθρωπολογία δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πρώιμες ανθρώπινες μεταναστεύσεις, από ότι έχει καταφέρει να επιτύχει η γενετική. Αυτό δεν αποκλείεται να αναστραφεί στο μέλλον, όμως το σημαντικότερο συμπέρασμα είναι ότι η φυσική ανθρωπολογία και η μελέτη των ζώντων πληθυσμών πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ως προς τις ανθρώπινες μετακινήσεις, γιατί η πληροφορία λόγω κληρονομικότητας δεν χάνεται. Μερικές φορές η αλήθεια βρίσκεται μπροστά στα μάτια μας και δεν την βλέπουμε.

17 σχόλια:

  1. Δεν υπάρχει κοινή καταγωγή του ανθρώπινου είδους. Υπάρχει πολυφυλλογένεση του ανθρώπινου είδους με παράλληλη εξέλιξη τους. Αν θέλουμε να αναζητήσουμε κοινούς προγόνους μαύρων και λευκών θα πρέπει να τους βρούμε σε προηγούμενη εξελικτική φάση του ανθρώπου. Οι ανθρώπινες φυλές γνώρισαν διαφοροποίηση λόγω της γεωγραφικής απομόνωσης ( Σαχάρα-Μαύροι-Λευκοί, Ιμαλάια Μάυροι-Κίτρινοι.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΙΝΑΡΙΚΟΣ ΡΟΥΜΑΝΟΣ ΑΝΑΣΚΟΛΟΠΙΣΤΗΣ29 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:12 μ.μ.

      ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗ ΑΦΕΤΗΡΙΑ,ΚΟΙΤΙΔΑ ΤΟΥ (ΛΕΥΚΟΥ) ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΤΟΥ ΑΙΜΟΥ,Η ΑΚΡΙΒΕΣΤΕΡΑ Ο ΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ.

      Διαγραφή
    2. ΚΑΙ μια παρατήρηση δική μου οι Αινού είναι περισσότερο Μεσογειακοί ή εάν θέλετε καλύτερα πρώην μεσογειακοί...και όχι νεγροειδής ...Βασικά θα ήθελα το φυλετικό ιστολόγιο να λάβει και άλλους παράγοντες υπόψιν στα συμπερασματά του για την κατανομή των φυλών ανα τον κόσμο όπως ιστορικά στοιχεία που συνοδεύουν τον κάθε λαό όπως ήθη, έθιμα, ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ=(πολύ σημαντικό στοιχείο),γλώσσα( υπάρχει συνάφεια σε γλώσσες τις λεγόμενες ινδοευρωπαικές κατ'εμέ τις λεγόμενες Αρίες γλώσσες) και όπως υπόψιν του την λεγόμενη ¨Αρια φυλή (πιθανόν Ελληνες) που μετέδωσε πολλά πολιτιστικά στοιχεία σε όλον τον ΠΛΑΝΗΤΗ...Υπάρχουν στοιχεία? Φυσικά ο Ι.Πασάς εγκυκλοπαίδεια "ΗΛΙΟΣ" όπως και πολλοί άλλοι συγγραφείς αναφέρουν μέσα από πολλές παραδόσεις λαών μία εξάπλωση μιας ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΦΥΛΗΣ...κάτι "τρέχει" με την απώτερη Ιστορία του ανθρωπίνου γένους κατά την γνώμη μου!

      Διαγραφή
    3. Ναι μας την κρύβουν οι κακοί.

      Διαγραφή
    4. Οι συνωμοσιολόγοι του κώλου που έδρασαν την προηγούμενη δεκαετία σ την Ελλάδα έκαναν ζημιά σε πολύ κόσμο.

      Διαγραφή
    5. Καλά εσείς εδώ αποδέχεστε την επίσημη εκδοχή της επιστήμης;
      Είναι απίστευτο να εμφανίζονται οπαδοί της μη σκέψης σε ένα φυλετικό ιστολόγιο. Μιλάμε για την επιστήμη που απειλείται με πλήρη εξόντωση και ανακήρυξη της ως μη επιστήμης απλά επειδή το θέλουν κάποιοι ισχυροί.
      Λοιπόν μάθετε ότι σε επιστήμες μη απόλυτης απόδειξης (όχι χημεία και φυσική) το συμφέρον εμπλέκεται απόλυτα με τα πορίσματα τους.
      Τουτέστιν για να διαμορφωθεί η εκάστοτε κυρίαρχη επιστημονική θέση δεν μαζεύονται οι καθηγητές και ψηφίζουν. Αντίθετα υπάρχει απόλυτη παγκόσμια καθηγητική ιεραρχία στα επιστημονικά θέματα. Για να βγάλει ένας νέος ερευνητής μία δημοσίευση σε περιοδικό που να μετράει , (σε περιοδικό με κριτή) ο κρίτης που είναι ιεραρχικά ανώτερος στον τομέα του , κόβει ράβει την δημοσίευση ώστε να είναι "αποδεκτή". Σε τελική ανάλυση επικρατεί η άποψη των πανεπιστημίων που έχουν λάβει την μεγαλύτερη επιχορήγηση για ένα συγκεκριμένο τομέα.
      Ουσιαστικά όποιος αποκαλεί τους Έλληνες επιστήμονες ως συνομοσιολόγους, (απλά επειδή δεν κατάφεραν να επιβάλουν την άποψη τους στην επιστημονική κοινότητα) και αποδεχεται την επίσημη άποψη ως σωστή απλά υποστηρίζει κάποιους άλλους που εχούν χρησιμοποιήσει αντίστοιχου επιπέδου επιχειρήματα αλλά ήταν πιο ισχυροί.

      Διαγραφή
    6. Άσε τις αερολογίες.Σε ποιους Έλληνες επιστήμονες αναφέρεσαι;Στον Λιακόπουλο,στον Κεραμυδά και στον Ρασσιά;
      Τέτοιου είδους ''επιστήμονες'' εμπιστεύεσαι;Ποια είναι η ''μη σκεψη'' στην οποία αναφέρεσαι;

      Διαγραφή
    7. theodorieus σε πιο έργο του Πασσά το λέει αυτό;

      Διαγραφή
  2. ΔΙΝΑΡΙΚΟΣ ΚΡΟΑΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΤΗΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΚΑΜΑ ΤΩΝ WAFFEN SS29 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:44 μ.μ.

    ΑΡΘΡΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΟΙΣ ΒΟΥΛΩΝΕΙ ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΦΤΟΕΛΛΗΝΑΡΑΔΩΝ ΥΠΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΦΟΥ ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΕΙ ΕΥΘΕΩΣ ΤΟΥΣ ΛΙΑΝ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΩΣ ΕΜΕΤΙΚΟΥΣ ΠΙΘΗΚΟΝΕΓΡΟΕΙΔΕΙΣ ΑΙΝΟΥ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΕΚΤΕΛΩΝΤΑΣ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΤΙΣ ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΕΣ ΟΥΦΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥΣ,ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΕΣ ΣΤΟΝ ΒΟΘΡΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ,ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΩΣ ΑΓΝΟΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ(ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΝ ΚΑΙ ΔΕ,ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΙ ΓΥΦΤΟΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΙΘΗΚΟΕΙΔΕΙΣ ΒΟΘΡΟΦΥΛΕΣ).
    ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διναρικέ χροβάτη, έχε χάρη που σας άφησε ο Αυτοκράτορας Ηράκλειος να περάσετε τον Ιστρο.

      Διαγραφή
    2. ΔΙΝΑΡΙΚΟΣ ΚΡΟΑΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΤΗΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΚΑΜΑ ΤΩΝ WAFFEN SS29 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:29 μ.μ.

      ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΑΝΑΙΡΟΥΜΕΝΑ ΚΑΘΟΤΙ ΩΣ ΔΙΝΑΡΙΚΟΙ ΟΙ ΚΡΟΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΛΛΥΡΙΟΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ.
      ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΝΟΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΒΑΛΤΙΚΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ ΧΡΟΒΑΤΕΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΣ ΝΑ ΔΙΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΙΣΤΡΟ(ΔΟΥΝΑΒΗ).ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΒΟΣΝΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥΣ.
      ΟΙ ΒΑΛΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΑΡΙΚΟΥΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΙ ΚΡΟΜΑΝΟΕΙΔΕΙΣ ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΥΑΡΙΘΜΟΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΔΑΛΜΑΤΙΑ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΙΚΩΝ(ΒΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΣΛΑΒΟΝΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ).
      ΖΗΤΩ ΟΙ ΙΛΛΥΡΙΟΙ ΔΙΝΑΡΙΚΟΙ.

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα σε όλους σας και χρόνια σας πολλά,
    Θα πρότεινα στο διαχειριστή να κάνει ένα αφιέρωμα, ανάλογο με αυτά που έκανε ανά διαστήματα, αυτή φορά όμως προσδιορίζοντας το φυλετικό τύπο ανθρώπων συνδεδεμένων με τον Ελληνικό εθνικιστικό και εθνικοσοσιαλιστικό χώρο (π.χ. Μιχαλολίακος, Καλέντζης, Περίανδρος, Γκέκας, Κουσουμβρής, Κασιδιάρης,Πατεράκης,Βουλδής, Λουκάς Σταύρου κτλ ) ή και άλλους όπως οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ο Κώστας Πλεύρης, ο Ζαφειρόπουλος και άλλοι πολλοί αλλά ακόμα και παλαιότερες προσωπικότητες που συνδέθηκαν με τον πατριωτικό χώρο όπως ο Ιωάννης Μεταξάς.
    Νομίζω πως θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και θα βοηθούσε σε εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων.
    Περιμένω εναγωνίως την απάντηση του διαχειριστή.
    Να είστε πάντοτε καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουν δοθεί αρκετά ανθρωπολογικά στοιχεία σε αυτήν την σελίδα για να προβεί κανείς σε ταξινόμηση, όπως σχετικά με βραχυκεφαλία/δολιχοκεφαλία, λεπτοπροσωπία/ευρυπροσωπία, κτλ και τη σύνδεσή τους με φυλετικούς τύπους. Παρότι η φυλετική ταξινόμηση πρέπει να είναι αντικειμενική, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολιτική σπέκουλα, πράγμα που είναι απαράδεκτο να γίνεται για όποιον εθνικιστή αγωνίζεται ενεργά για την πατρίδα και την αποτίναξη του σιωνιστικού ζυγού.

      Για τον Ιωάννη Μεταξά υπάρχει άρθρο:
      http://fyletika.blogspot.gr/2013/10/blog-post_28.html

      Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ένα πράγμα. Όσοι κάθονται αναπαυτικά στον καναπέ τους και κρίνουν, η άποψή τους δεν έχει, de facto, καμία σημασία, ασχέτως αν είναι σωστή ή λάθος. Οι κρίσεις τους σύντομα χάνονται βυθισμένες στην ανυπαρξία. Αξία έχουν μόνο οι απόψεις αυτών που δρουν.

      Διαγραφή
  4. Αγαπητέ σε ευχαριστώ για την απάντηση σου ομως οφείλω να σου πω πως με γέμισε αμφιβολίες, αν όχι καχυποψία.
    Δε κατανόησα αφενός γιατί η ερώτηση μου για τη φυλετική προέλευση ανθρώπων που εκπροσωπούν το χώρο μας, με την ευρύτερη φυσικά εννοια, μπορεί να αποτελέσει πηγή πολιτικής σπέκουλας. Αυτοί που πραγματικά διχάζουν τους Έλληνες εθνικιστές ειναι αυτοί που αποκηρύσσουν είτε τον Ελληνισμό του Πόντου είτε της Μικρας Ασίας είτε τις Κύπρου κτλ.
    Επίσης μου γεννάται η απόρροια για το αν αναφέρεσαι σε μενα στα καρφιά σου για τους ανθρώπους που επιλέγουν να κάτσουν αναπαυτικά στον καναπέ παρά να δράσουν! Δίχως άλλο συμφωνώ με αυτο που λες στη βάση του ομως αν πράγματι αναφέρεσαι σε μενα σου απαντώ πως ασφαλείς χωρίς να θέλω να δώσω παράταιρο προέκταση σε αυτο.
    Τέλος χαιρετώ την πράξη σου του να διαγράφεις σχόλια που κάθε αλλο παρά τον πολιτισμό παράγουν, διότι ύψιστο χρέος του εθνοκοινωνιστή ειναι η παραγωγή πολιτισμού ως επέκταση της Νίκης, ομως έμεινα έκπληκτος βλέποντας πως διέγραφες σχόλια που απλώς απαντούν στο ερώτημα μου βάση της άποψης αναγνωστών και συναγωνιστών που θέλησαν να με βοηθήσουν με τις οποίες γνώσεις τους. Και σου λέω πως έμεινα έκπληκτος διότι αναφέρθηκε και ο όρος πολιτική σπέκουλα.
    Σε ευχαριστώ, να είσαι πάντοτε καλα και χρόνια πολλά μερα που ειναι!
    Μέχρις εσχάτων υπερασπιστές της Ιδέας, Ζήτω η Νίκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Αντί για ασφαλείς γράψε σφάλεις

      Διαγραφή
    2. Προφανώς δεν αναφέρομαι σε σένα. Εσύ άλλωστε ρωτάς καλοπροαίρετα.

      Είναι ασταμάτητη η μανιώδης σιωνιστικά υποκινούμενη έχθρα ως προς κάθε τι που αφορά στους εθνικιστές, ακόμα και ως προς την εμφάνιση. Αφορμή ψάχνουν κάποιοι αναπαυτικά καθήμενοι να βγάζουν χολή για την εμφάνισή των αγωνιστών και συνάμα τον φυλετικό τους τύπο, με υπερβολικές-εξωτικές ταξινομήσεις ή σχόλια του στιλ "Αλπικός, άρα μόγγολο", κτλ. Απλώς τα αποπροσανατολιστικά σχόλια παίρνουν σβάρνα και τα χρήσιμα, γιατί θα φαίνεται ασυνέχεια.

      Άπειρα έχουν γραφτεί περί φυλετικών τύπων. Συγκεντρωμένα εδώ:
      http://fyletika.blogspot.gr/search/label/%CE%A6%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF%20%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CE%B9
      http://fyletika.blogspot.gr/2014/05/blog-post_7.html

      Διαγραφή
    3. Μάλιστα, χαίρομαι που το ξεκαρίσαμε τότε, καλή συνέχεια στο έργο σου!

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.