Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Η πολιτική συμπεριφορά του Αλπικού τύπου

Ο Αλπικός φυλετικός τύπος, ως προς την συμπεριφορά, χαρακτηρίζεται ως άτολμος, με έλλειψη ενεργητικότητας και ηγετικής ικανότητας. Από την άλλη, έχει ικανότητες μάθησης και κατανόησης βαθιών εννοιών, ενώ αν του επιβληθεί γίνεται εργατικός. Αυτά τα χαρακτηριστικά προσδιορίζουν και την πολιτική του συμπεριφορά. Η σημασία αυτής της συμπεριφοράς του Αλπικού τύπου είναι πολύ σημαντική για τον ευρύτερο Ευρωπαϊκό χώρο, διότι ο Αλπικός τύπος αποτελεί την πλειοψηφία των Ευρωπαίων κατοίκων. Βρίσκεται σε έντονη μίξη με τους υπόλοιπους φυλετικούς τύπους.

Η ατολμία και η αδράνεια του Αλπικού τύπου τον οδηγούν να περιμένει από άλλους να δράσουν. Ο ίδιος βολεύεται στη σιγουριά ενός πλήθους ή ενός μεγάλου πολιτικού οργανισμού και δύσκολα εντάσσεται σε μικρές μαχητικές ομάδες. Ο φόβος του άγνωστου και της καταστροφής της προσωπικής του άνεσης τον καθιστούν μονίμως επιφυλακτικό. Από την άλλη, ο Αλπικός τύπος επειδή είναι οξυδερκής, διαπιστώνει τι είναι σωστό για μια κοινωνία, αλλά δεν μπορεί να το επιβάλλει και περιμένει από άλλους να το κάνουν αυτό. Η ικανότητά του στη σύλληψη βαθύτερων εννοιών τον καθιστούν ικανό για ιδεολογική κατάρτιση, αλλά όχι για δράση για την επικράτηση της ιδέας. Ο Αλπικός τύπος είναι αυτός που χαρακτηρίζει την αδρανή μάζα της κοινωνίας, που κάνει αρκετούς να αναρωτιούνται "γιατί ο λαός δεν επαναστατει;" ακόμα και όταν τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Οι ανοχές και οι αντοχές του Αλπικού είναι τεράστιες. Οι Αλπικοί δεν πρόκειται ποτέ να βρεθούν στην μαχητική πρωτοπορία ενός επαναστατικού αγώνα και μπορεί μόνο να ενταχθούν αργότερα, όταν τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα.

Ο Αλπικός τύπος είναι δύναμη αδράνειας και συντήρησης του υπάρχοντος καθεστώτος. Ο Gunther τον είχε χαρακτηρίσει ως τον τυπικό αστό δημοκράτη. Είναι αλήθεια ότι η επιδίωξή του για ήσυχη ζωή, μακριά από μάχες, πολέμους, αγώνες και το βόλεμά του με τα υλικά αγαθά, τον καθιστούν την επιτομή του μικροαστού που βολεύεται με το υπάρχον καθεστώς. Ωστόσο, ο Αλπικός τύπος, παρότι βολεύεται με την μαζική, αναξιοκρατική, ισοπεδωτική και χωρίς προσπάθεια συμμετοχή στους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν σημαίνει ότι ταυτίζεται με αυτούς. Οι Αλπικοί περισσότερο βολεύονται με το παρόν καθεστώς, όποιο και αν είναι αυτό. Όταν υπήρχε βασιλεία, ήταν με τον βασιλιά και οποιαδήποτε μεταβολή ήταν κατακριτέα. Έτσι και σήμερα που έχει εδραιωθεί η δημοκρατία, είναι με τη δημοκρατία, για να μην "μπλέξουν" σε περιπέτειες.

Ο Αλπικός τύπος είναι καθοδηγούμενος και σχεδόν ποτέ ο ηγέτης. Είναι η άβουλη αδρανής μάζα που θα προστεθεί πίσω από τους πραγματικούς αγωνιστές όταν αυτοί θα έχουν επιβληθεί. Ο Αλπικός τύπος συνεπώς είναι μια πολύ αρνητική συνιστώσα ως προς την πολιτική σε μια χώρα και κανείς δεν μπορεί να περιμένει μεγάλα πράγματα από αυτούς. Ωστόσο ο Αλπικός τύπος, μπορεί να καταρτιστεί ιδεολογικά και να συνεισφέρει πολιτικά από πολλά μη άμεσα μαχητικά πόστα. Παράδειγμα οι Heinrich Himmler και Otto Dietrich, οι οποίοι έδρασαν ο ένας διοικώντας και δίνοντάς άριστη κοσμοθεώρηση στα SS και ο άλλος ήταν υπεύθυνος για τον τύπο. Περιπτώσεις σαν του ήρωα πολεμιστή Leon Degrelle δυστυχώς αποτελούν εξαίρεση.

6 σχόλια:

  1. http://www.metal-archives.com/bands/Paul_Di%27Anno/1893

    τον Dianno πως τον κοβετε?νεος εμοιαζε μεσογειακός μετα παχυνε και μοιάζει αλπικος,και το πισω μερος του κεφαλιου του μοιαζει σα Διναρικο.Εσυ κ.Διαχειριστα τι γνώμη έχεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι σαν Αλπικός-Ατλαντοειδής φαίνεται. Τίποτα Διναρικό. Αλπικός καθώς έχει βαριά βλέφαρα, μεσορρινία και βραχυκεφαλία, ενώ έχει Ατλαντοειδή συμμετοχή από τα υπόλοιπα γνωρίσματα, όπως λεπτοπροσωπία, μορφή μαλλιών, κτλ.

      Διαγραφή
    2. Επειδή βλέπω ότι στο παρόν ιστολόγιο υπάρχει μια αρνητική τοποθέτηση απέναντι στους Αλπικους, και καθόσον Αλπικός κι εγώ ο ίδιος, θα ήθελα να εκφράσω τη γνώμη μου.. Συμφωνώ με τα περισσότερα σχετικά με τα χαρακτηριστικά του φυλετικού αυτού τύπου, τα οποία προσιδιάζουν, τα περισσότερα από αυτά, στο πρόσωπό μου. Ωστόσο θα διαφωνησω με την εικόνα που δίνετε του νωθρου, σαν του φυσιγναθου της πάνω εικόνας.. Κι αυτό διότι εγώ ούτε κάθομαι όλη μέρα στον καναπέ, ούτε είμαι ένας βολεμενος αετός δημοκράτης.. Είμαι ένα βαθιά σκεπτόμενο άτομο, που δεν καταπίνει αμασητο ο,τι του σερβίρουν τα ΜΜΕ και το εβραιοκρατουμενο κατεστημενο.. Επιπλέον δραστηριοποιουμαι στον αθλητισμό, με αρκετά καλές επιδόσεις -αν και όχι πρωταθλητής, καθοτι ερασιτεχνης-.. Ακόμα, έχοντας σωματότυπο που τείνει προς την ενδομορφια- ετρεξα, απροπονητος, και ολοκληρωσα 10 χιλιόμετρα σε 55 λεπτά...
      Κι επειδή έγινα κουραστικος, τι θέλω να πω με αυτό; Ο,τι σωστά όλα αυτά που λέτε, αλλά ας μην βαζετε όλους στο ίδιο τσουβαλι..

      Διαγραφή
    3. φιλε λογικα εχει και καποια κρομανοειδη επιδραση η και λιγο διναρικη

      Διαγραφή
  2. Ο Μουσολίνι αλπικός δεν ήταν και έχτισε ολάκερη αυτοκρατορία; Έλεος με τις στερεοτυπικές εμμονές..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.