Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Γιατί οι Κούρδοι είναι σκληροί μαχητές, σε αντίθεση με τους Τούρκους;

Οι Κούρδοι στην Τουρκία αριθμούν πάνω από 12 εκατομμύρια. Έχουν δική τους εθνική συνείδηση και θεωρούν εαυτούς διαφορετικούς από τους Τούρκους. Οι Κούρδοι κατοικούν στην ανατολική Τουρκία, καθώς και στις γειτονικές χώρες, σχηματίζοντας πολυπληθείς εθνικές κοινότητες.

Οι περιοχές της ανατολικής Τουρκίας όπου μένουν οι Κούρδοι ελέγχονται στρατιωτικά από δικό τους στρατό, το στρατιωτικό σκέλος του PKΚ. Ζουν με μεγάλη αυτονομία εντός του Τουρκικού κράτους, του οποίου μόνο κατ' όνομα είναι πολίτες. Μάλιστα, ο Τουρκικός στρατός δεν τολμά να πλησιάσει στα εδάφη αυτά και όταν σπανίως το κάνει θρηνεί πλήθος απωλειών! Δηλαδή σε ένα σημαντικό κομμάτι της Τουρκίας ο Τουρκικός στρατός δεν μπορεί να πλησιάσει, γεγονός διαλυτικό για μία χώρα. Κι όμως αυτό το υπό διάλυση κράτος της Τουρκίας μας εμφανίζουν ως πανίσχυρο τα ελληνόφωνα ΜΜΕ που ελέγχονται από τους σιωνιστές. Βέβαια, με την αποσάθρωση και τον αφοπλισμό των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και τον ταυτόχρονο φρενήρη εξοπλισμό των Τούρκων, η Ελλάδα όσο ικανό στρατό και να έχει, θα βρεθεί υπό συντριπτικό υλικό μειονέκτημα.

Οι Κούρδοι είναι γνωστοί ως σκληροί μαχητές και συχνά εξευτελίζουν τον γραφικό στρατό της Τουρκίας. Εκπαιδεύονται συστηματικά στα όπλα και τιμούν τους πεσόντες ήρωές τους. Ζουν φτωχικά, κάτι που τους έχει κάνει σκληροτράχηλους με αρκετές αντοχές. Μάλιστα, εκπαίδευση στα όπλα λαμβάνουν και οι γυναίκες. Ο εξοπλισμός τους μπορεί να αποτελείται σχεδόν μόνο από ελαφρά όπλα, αλλά η μαχητικότητά τους τους καθιστά ικανότερους από τους Τούρκους που διαθέτουν αεροπλάνα, ελικόπτερα, τεθωρακισμένα και βαρύ πυροβολικό.

Η διαφορά μαχητικότητας προερχεται από τη φυλετική διαφοροποίση μεταξύ Τούρκων και Κούρδων. Οι Κούρδοι είναι κυρίως του Ιρανικού φυλετικού τύπου, όπως είναι και οι σημερινοί κάτοικοι του Ιράν, απόγονοι των Περσών. Αυτός ο φυλετικός τύπος, παρουσιάζει ενεργητικότητα, τόλμη και αντοχές, αν εκπαιδευτεί πολεμικά και δεν καταπέσει στις ηδονές. Αποτελεί μακρινό συγγενή της Μεσογειακής φυλής. Στους Κούρδους εμφανίζεται συχνά Κρομανοειδής επίδραση, κάτι που τους κάνει ακόμα πιο ανθεκτικούς και σκληροτράχηλους. Αντιθέτως οι Τούρκοι είναι κυρίως Αρμενοειδείς, που είναι άτολμοι και φοβιτσιάρηδες στον πόλεμο. Είναι ανίκανοι να συγκροτήσουν πειθαρχημένο και ανδρείο στρατό. Τα χαρακτηριστικά της φιληδονίας και της λατρείας του πλούτου που παρουσιάζουν, δύσκολα συνδέονται με το πολεμικό ήθος. Την παρτίδα για την Τουρκία σώζουν οι όσοι απόγονοι των γενιτσάρων, κυρίως Διναρικοί ή Μεσογειακοί, καθώς και οι απόγονοι των Μογγόλων, που είναι ικανοί μαχητές.

1 σχόλιο:

  1. Γερακι για την Ελευθερια του Κουρδισταν19 Απριλίου 2014 στις 11:57 μ.μ.

    Οι Κρομανοειδοιρανικοι Κουρδοι ειναι ο μοναδικος φυσικος μας συμμαχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.