Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Ποιές φυλές κυριαρχούν στις επιστήμες

Η έννοια της επιστήμης δημιουργήθηκε στα παράλια της Ιωνίας. Αυτός που ανακάλυψε την έννοια της απόδειξης ήταν ο Θαλής ο Μιλήσιος. Από τότε ξεκινά η ιστορία των επιστημών. Μέχρι τότε υπήρχαν πρακτικές παρατηρήσεις, ωφέλιμες μεν, αλλά χωρίς κανένα κύρος επιστημονικότητας. Η παρατήρηση και το πείραμα, μαζί με την έννοια της απόδειξης, αποτέλεσαν την εκκίνηση για την εμπεριστατωμένη μελέτη του κόσμου. Αρκετές επιστήμες αναπτύχθηκαν σημαντικά στην αρχαία Ελλάδα, ενώ μπήκαν τα θεμέλια σχεδόν σε όλους τους επιστημονικούς τομείς. Η παραγωγή βιβλιογραφίας ήταν μεγάλη, με χιλιάδες βιβλία που ταξινομούνταν σε τεράστιες βιβλιοθήκες. Οι ασχολούμενοι με τις επιστήμες ανήκαν στην αριστοκρατία των Ελληνικών πόλεων και ανήκαν στον Μεσογειακό τύπο, όπως φαίνεται από τις δεκάδες προτομές αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων. Η επιστημονική παραγωγή, σε θεωρητικές και θετικές επιστήμες είναι διαρκής στον χώρο του Ελληνισμού. Η Ελληνιστική και Ρωμαική περίοδος επηρέασαν αρνητικά λόγω επιμιξίας την επιστημονική παραγωγή, η οποία όμως συνεχίζονταν.

Η επιβολή του χριστιανισμού κατέστρεψε το επιστημονικό οικοδόμημα σε μεγάλο βαθμό, με τις επιστήμες να απαγορεύονται ως "μαγεία" και τις βιβλιοθήκες να παραδίδονται στην πυρά. Από τα εκατομμύρια βιβλία κάποια σώθηκαν μες στους αιώνες, ενώ το πνεύμα της επιστημονικής αναζήτησης επιζούσε στις ψυχές κάποιων περιθωριοποιημένων Ελλήνων. Ο επιστημονικός θησαυρός των αρχαίων Ελληνικών κειμένων επέζησε και άρχισε να φουντώνει το πνεύμα αναζήτησης τον 13ο αιώνα στο Βυζαντινό κράτος. Η επέλαση των Μογγόλων και η άλωση της Πόλης διώχνει τους λόγιους με τα αρχαία κείμενα στην Ιταλία, όπου ξεσπά η Αναγέννηση. Δηλαδή η αναγέννηση του αρχαίου Ελληνικού πνεύματος, υπό την πλήρη ανοχή των εκεί χριστιανών. Έπειτα, η πορεία είναι γνωστή, με την επιστήμη να σαγηνεύει τους λαούς της δυτικής Ευρώπης και την επιστημονική επανάσταση που ξεκίνησε και διατηρείται μέχρι τις μέρες μας.

Οι φυλετικοί τύποι που κυριαρχούν στις επιστήμες είναι ο Μεσογειακός, ο Νορδικός και ο Ατλαντοειδής. Διαθέτουν πνεύμα αναζήτησης, αναλυτική σκέψη και δυνατότητα σύλληψης βαθύτερων εννοιών. Επίσης, είναι δραστήριοι και τολμηροί, κάτι που τους βοηθά πολύ σε επίπονες ή ριψοκίνδυνες αναζητήσεις. Η ιστορία των επιστημών αποτυπώνει πλήρως την υπεροχή αυτών των φυλετικών τύπων στην επιστημονική αναζήτηση. Τα πρωτεία στις επιστήμες έχουν πάρει οι βορειοευρωπαϊκές χώρες και η βόρεια Αμερική, με έντονο Νορδικό και Ατλαντοειδές στοιχείο. Οι Μεσογειακοί του νότου, που είναι πλέον ελάχιστοι πληθυσμιακά, αποδεικνύουν τις ικανότητές τους όταν βρεθούν σε κατάλληλο περιβάλλον. Στην εικόνα παρουσιάζεται ο Σκωτσέζος James Maxwell, που ανακάλυψε τη θεωρία του ηλεκτρομαγνητισμού.

Οι φυλές της υποσαχάριας Αφρικής δεν έχουν καμία σχέση με την επιστημονική αναζήτηση. Το ίδιο και για τους ιθαγενείς της Αμερικής και της Αυστραλίας. Στη βόρεια Αφρική και την Μέση Ανατολή οι περισσότερες φυλές έχουν ικανότητες πνευματικής αναζήτησης, όχι στον βαθμό που έχουν οι δολιχοκέφαλοι Ευρωπαίοι. Οι ασιάτες έχουν μεγάλη ικανότητα μάθησης και κατανόησης βαθιών εννοιών, αλλά απουσιάζει η ικανότητα αναζήτησης. Το αποτέλεσμα είναι να μπορούν να μιμηθούν άριστα τα επιστημονικά επιτεύγματα που ανακαλύπτονται όμως αλλού. Τα ίδια ισχύουν και για τους Αλπικούς και Βαλτικούς, που έχουν μακρινή συγγένεια με τους Ασιάτες. Οι Διναρικοί δεν έχουν καμία επαφή με έντονη πνευματική αναζήτηση, ενώ οι Αρμενοειδείς καταλαβαίνουν, αλλά μόνο επιφανειακά και μιμητικά καταφέρνουν κάτι. Το κριτήριο για την ικανότητα επιστημονικής αναζήτησης είναι οι επιστημονικές ανακαλύψεις και η εύρεση φυσικών νόμων.

Για να ανέβει το επιστημονικό επίπεδο μιας χώρας είναι απαραίτητο να υπάρχουν σε αυτή πολλοί δολιχοκέφαλοι Μεσογειακοί, Ατλαντοειδείς, ή Νορδικοί, αλλά και κατάλληλες υποδομές και εκπαίδευση. Όσο περίεργο και αν ακούγεται σε κάποιους, η φυλή είναι ο κύριος παράγοντας επιστημονικής προόδου σε μια χώρα, ενώ υποδομές και εκπαίδευση δρουν μόνο υποβοηθητικά στην φυλετική προδιάθεση. Ευκολα εξηγείται με αυτόν τον τρόπο γιατί οι χώρες της Λατινικής Αμερικής, με την έντονη μίξη και παρουσία ιθαγενών είναι επιστημονικά πίσω, σε σχέση με την Βόρεια Αμερική. Όπου και στην Βόρεια Αμερική, οι απόγονοι Ευρωπαίων κάνουν τις ανακαλύψεις και όχι οι μαύροι.

Δείτε τις φωτογραφίες όλων των επιστημόνων που κάνανε σημαντικές μεγάλες θεωρητικές ανακαλύψεις και θα δείτε ότι είναι δολιχοκέφαλοι Νορδικοί ή Μεσογειακοί-Ατλαντοειδείς. Μην κοιτάξετε απλά για επιστήμονες, γιατί οποιοσδήποτε παίρνει ένα πτυχίο ή εργάζεται στον επιστημονικό τομέα. Αναζητήστε τις τεράστιες μορφές των επιστημών και τα συμπεράσματα θα προκύψουν άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.