Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Νομοτέλειες

Σε κάθε έθνος αντιστοιχεί κάποιος φυλετικός τύπος που αποτελεί τον πλέον αντιπροσωπευτικό της εμφάνισης και του ψυχισμού του. Αυτός συνήθως έχει προκύψει από ιστορικά δεδομένα και μπορεί π.χ. να συνδέεται με το ένδοξο παρελθόν. Όμως η φυλετική σύνθεση των εθνών αλλάζει με την πάροδο των αιώνων. Ένας φυλετικός τύπος που κάποτε ήταν αριθμητικά κυρίαρχος, σήμερα μπορεί να έχει περιοριστεί σημαντικά και τη θέση του να έχουν πάρει άλλα φυλετικά στοιχεία. Όσοι έχουν έρθει σε επαφή με την φυσική ανθρωπολογία, σίγουρα ενδιαφέρθηκαν για τη φυλετική σύνθεση του έθνους τους. Σύντομα θα παρατήρησαν ότι δεν αντιστοιχούν όλοι οι ομοεθνείς στον αρχετυπικό φυλετικό τύπο που χαρακτηρίζει το έθνος. Πώς το αντιμετωπίζουν αυτό;

Όσοι είναι αντικειμενικοί, κάνουν φυλετική ταξινόμηση βάσει των κλασικών ανθρωπολογικών κριτηρίων και αποδέχονται τα πράγματα ως έχουν. Ωστόσο η φυλετική πραγματικότητα συχνά ενοχλεί. Η αλαζονεία...
τυφλώνει πολλούς, κάνοντάς τους να αποστρέφουν το βλέμμα τους από την πραγματικότητα. Ας μιλήσουμε βάσει παραδειγμάτων. Στην Ελλάδα, είτε εκθειάζεται ο Νορδικός τύπος, είτε η χώρα μας θεωρείται Μεσογειακή και φυλετικά, όπως μας παρεδόθη από τις απεικονίσεις της κλασικής αρχαιότητας, με αποτέλεσμα αρκετοί να θεωρούν τον Μεσογειακό τύπο ως τον πλέον χαρακτηριστικό φυλετικό τύπο για έναν Έλληνα. Εφόσον αυτοί οι τύποι θεωρούνται ένδοξοι ή αντιπροσωπευτικοί, όλοι θέλουν να ταυτιστούν μαζί τους, ακόμη και αν δεν ανήκουν σε αυτούς τους τύπους. Ένας τυπικός βραχυκέφαλος Διναρικός που ξανθίζει, θεωρεί με μιας ότι είναι Νορδικός. Το ίδιο και ο τυπικός βραχυκέφαλος Βαλτικός, αν και στη χώρα μας είναι ελάχιστοι, με το φαινόμενο να είναι έντονο στις σλαβικές χώρες. Αντίστοιχες παραφιλολογίες προκύπτουν αν κάποιος τυχαίνει να έχει γαλάζια ή πράσινα μάτια. Με τους Μεσογειακούς τα πράγματα είναι ακόμη πιο εύκολα για παραποίηση, καθώς για να αυτοχαρακτηριστεί κάποιος "Μεσογειακός" αρκεί να έχει καστανά μαλλιά και λεπτορρινία. Όλα τα άλλα γνωρίσματα απλώς θα αγνοηθούν. Στην Ελλάδα οι περισσότεροι "Μεσογειακοί" είναι Αλπικοί ή Διναρίζουν, ενώ και ο τυπικός Αλπικο-Αρμενοειδής κλασικά αυτοχαρακτηρίζεται ως "Μεσογειακός". Οι Μεσογειακοί στη χώρα είναι λίγοι και τόσο ξεχωριστοί ως προς την συμπεριφορά, που είναι αδύνατο κάποιος αμερόληπτος να μην μπορέσει να καταλάβει τον εαυτό του αν είναι Μεσογειακός ή όχι. Αντίστοιχα πράγματα γίνονται και σε άλλες χώρες, για άλλους φυλετικούς τύπους.

Το σωστό είναι να κάνουμε αμερόληπτη ταξινόμηση. Όμως η φύση του ανθρώπου είναι αλαζονική. Όλοι θέλουν να πιστεύουν ότι προέρχονται από καλή γενιά.

Αν δούμε βαθύτερα το φαινόμενο αυτό, θα διακρίνουμε μια νομοτέλεια. Ο απλός άνθρωπος θεωρεί ότι όλοι θα έπρεπε να είναι σαν τον εαυτό του. Πόσο καλύτερος θα ήταν ο κόσμος αν όλοι του έμοιαζαν! Αν ήταν αντίγραφά του! Αν είναι Αλπικός, θα εκθειάζει τη σύνεση, την ήσυχη ζωή και την οργανωτικότητα. Αν είναι Διναρικός, θα εκθειάζει τον δυναμισμό, την ντομπροσύνη και την πρακτικότητα. Αν είναι Μεσογειακός, θα εκθειάζει την κοινωνικότητα, τις διασκεδάσεις και τις δραστήριες αναζητήσεις, κ.ο.κ. Κατά βάθος σχεδόν κανένας δεν θέλει να αποδεχτεί πως κάποιος άλλος έχει ευγενέστερη φύση από τον ίδιο. Και αν κάποιος το αμφισβητήσει μέσω της φυλετικής ταξινόμησης, απλώς παραποιούμε την ταξινόμηση για να ησυχάσουμε. Είναι κάτι σαν την αδράνεια. Ο απλός λαός θέλει να μείνει αυτός που είναι και δεν μπορεί να παραδεχτεί ότι κάποιος άλλος είναι καλύτερος. Φαινόμενο που το βλέπουμε σε όλους τους λαούς του κόσμου, από λευκούς, μέχρι νέγρους και μογγόλους, από πρωτόγονους μέχρι πολιτισμένους.

Ελάχιστοι έχουν τις γνώσεις, τη θέληση και το πνευματικό ανάστημα να κάνουν αμερόληπτη ταξινόμηση και να περιγράψουν την φυλετική πραγματικότητα έτσι όπως έχει. Το να παραποιούμε την φυλετική σύνθεση της χώρας για να νομίζουμε ότι καταγόμαστε από καλούς προγόνους, ενέχει κινδύνους. Όχι μόνο κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί, δικαιολογώντας την ύπαρξη ή είσοδο αλλοφύλων, αλλά σε περίπτωση που βρεθεί μια κυβέρνηση να εφαρμόσει φυλετική πολιτική, θα θεωρήσει ότι όλοι είναι "Μεσογειακοί" ή κάτι γενικευμένο για να τους πιάσει όλους, με αποτέλεσμα να μην γίνει τίποτα. Το να διακηρύσσουμε την πραγματική φυλετική εικόνα του έθνους μας μπορεί να τσιγκλά την αλαζονεία κάποιων, όμως αποτελεί πνευματική τροφή για μια φυλετική αναμόρφωση του έθνους μας.

28 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο και χρήσιμο άρθρο!
    Ένα παράδειγμα αμερόληπτου ιδεολόγου και φυλετιστή,ήταν ο σπουδαίος Χίμλερ, ο οποίος παρότι σίγουρα γνώριζε ότι δεν ανήκε στον Νορδικό τύπο,εντούτοις ήταν μαζί με τον Ρόζενμπεργκ και τον Γκύντερ,από τους πιο επιφανείς Νορδικιστές!Και συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάδειξη των Νορδικών.
    Κάθε ένας,ανεξαρτήτως του φαινοτύπου του,επιβάλλεται με οποιονδήποτε τρόπο να υποστηρίξει τον αντιπροσωπευτικό τύπο του Έθνους του,είτε αυτός είναι ο Μεσογειακός,είτε ο Ατλαντοειδής,είτε ο Νορδικός.Και θα είναι απερίγραπτη η ικανοποίηση που θα νιώσει κάποιος,αν με οποιονδήποτε τρόπο, βοηθήσει στην ανάδειξη του αντιπροσωπευτικού φυλετικού τύπου του Έθνους του,ανεξαρτήτως του δικού του φυλετικού του τύπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ἐξαιρετικόν.
    Ὅμως φαγωθήκατε νὰ βγάλετε "μεσογειακοὺς" σχεδὸν ὅλους τοὺ ἀρχαίους Ἕλληνες, ὥστε νὰ ἐπαληθεύωνται "οἱ περισσότεροι" σημερινοὶ ὡς ταυτόσημοι μ᾿ ἐκείνους - καὶ τί; Ξυπνώντας ἀπὸ τὶς ὀνειροφαντασιές σας διαπιστώνετε πὼς καὶ οἱ πραγματικοὶ μεσογειακοὶ σπανίζουν στὴν σημερινὴ Ἑλλάδα...
    Καλὸ ξεκίνημα πάντως, εὖγε.
    Ἐθνικὸν τὸ ἀληθές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κρομανοειδής του Νότου25 Ιουλίου 2017 στις 11:50 μ.μ.

    Η Αλπικοδιναρική "Ελλάδα" δεν σώζεται με τίποτε εάν δεν αλλάξει άρδην φυλετική σύνθεση, με την αποβολή μέσω κοινωνικής ανισότητος Διναρικών και Αρμενοειδων, ενώ οι Αλπικοί θα έπρεπε να σταματήσουν να αυξάνονται πληθυσμιακά ώστε το ποσοστό των Διναρικών και Αρμενοειδών να πέσει τουλάχιστον στο 10% έκαστος, και από το υπόλοιπο 80%, ένα 20% να είναι Αλπικοί, ένα 20% Κρομανοειδείς και ένα 40% Μεσογειακοί.

    Όσο για το ότι οι αρχαίοι Έλληνες δεν ήσαν...Μεσογειακοί φυλετικά αλλά άλλοι πιθανώς βραχυκέφαλοι φαινότυποι, πρόκειται δυστυχώς για παραμυθολογίες πολλών, οι οποίες άλλωστε και δεν ισχύουν.

    Η μελλοντική φυλετική λοιπών σύνθεση οφείλει να είναι η εξής αφού δεν δυνάμεθα Διναρικούς και Αρμενοειδείς να τους στειρώσουμε ή να τους σκοτώσουμε:

    Διναρικοί -10%- κυρίως στον στρατό, στην ύπαιθρο και τις πόλεις ως
    εργατικό δυναμικό.

    Αρμενοειδείς -10%- κυρίως στο εμπόριο όπου έχουν κλίση και στην
    γραφειοκρατία.

    Αλπικοί -20%- κυρίως στις "αστικές" ασχολίες, ήτοι γραφειοκρατία, διοικητικά αλλά και στην εκπαίδευση αφού η ευστροφία τους εκεί τους βοηθά σημαντικά.

    Κρομανοειδείς -20%- κυρίως στην βιομηχανία και στον τεχνικό τομέα ο οποίος σήμερον απλά δεν υπάρχει στην χωρα μας. Εάν οι ΚΜ ήσαν 20% ο βιομηχανικός τομεύς θα ειχε ανάπτυξη σημαντικη στην χώρα μας, ενώ ο δραστήριος χαρακτήρ αυτών και Μεσογειακών θα συνέβαλε στην πάταξη του κρατισμού εν Ελλάδι και το αίσθημα ανεξαρτησίας θα ήτο πολύ ισχυρώτερο. Η βιομηχανία και η μηχανική πρακτικού τύπου θα είχαν σημαντική ανάπτυξη, αφού Έθνη με (Νόρδο)-ΚΜ συνιστώσα (ΗΠΑ, Γερμανία, Σκανδιναυία, Ρωσία) έχουν ανάπτυξη του βιομηχανικού και τεχνολογικού τους τομέα.

    Μεσογειακοί -40%- κυρίως στην διοίκηση, την οικονομία, την τεχνολογία αλλά και σε θέσεις του στρατού ή της διοικήσεως όπου απαιτείται αντίληψη, δυναμισμός, διπλωματία και έντονος χαρακτήρας. Μαζί με τους ΚΜ θα προσέδιδαν ένα αίσθημα πειθαρχίας και δυναμισμού στην πλέον άναρχη μεν, νωχελική δε, Αλπικο-Διναρική "Ελλάδα". Θα έπρεπε να θεωρούντο ως οι πιο αντιπροσωπευτικοί του Ελληνικού τρόπου ζωής και ψυχισμού και ως οι πρώτοι εκ των πρώτων κατοίκων των εδώ εδαφών και πολιτισμών, μαζί με τους ΚΜ, αν και οι Μεσογειακοί ευθύνονται για την Ελληνική πολιτιστική διαφοροποίηση.

    Στην σημερινή μπανανία, με 40% Αλπικούς και 30% Διναρικούς, τί να περιμένει κανείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραιος φιλε. Συμφωνω και επαυξανω.

      Απλο αλλα φοβερο αρθρο, που ξεδιαλυνει ψευδαισθησεις ακομη και σε χαμηλα πνευματικα υποβαθρα.

      Διαγραφή
    2. Εαν αυξήσουμε τους ΚΜ τους Μεσογειακους και τους Διναρικους τότε οι Ανατολικοι Ασιάτες στην Κινα Ιαπωνια κτλ θα μας φάνε αφού έχουν ανώτερο δείκτη νοημοσήνης απο τον κάθε ΚΜ,Διναρικο και Μεσογειακό !

      Διαγραφή
    3. ΚΜ του νότου
      Τι να τους κάνουμε τους πρωτογονους ΚΜ ρε φίλε !
      Αφού πάνε σαν τούβλα και δεν νιώθουν και πολλά...δεν αντιλαμβάνονται τον κόσμο...σαν τους νέγρους ένα πράγμα !

      Στο πνευματικο επίπεδο κυριαρχούν οι Αλπικοι μετά οι Μεσογειακοί και μετά όλοι οι άλλοι !


      Επισης για την βλακεια που είπες παραπάνω...όσες ευγονικες και αν γίνουν αφου΄οι φυλετικοι τύποι εχουν διαφορετικο ρυθμο αναπαραγωγης κάπορε θα υπερισχυσουν και πάλι ορισμενοι τύποι..

      Διαγραφή
    4. Κρομανοειδής του Νότου26 Ιουλίου 2017 στις 4:56 μ.μ.

      Αφήνοντας στην άκρη τον κάθε τρολλομπουρδελολόγο, απαντώντας στους δύο ανωνύμους, στον πρώτο λέγω ότι μονάχα πληθυσμοί ή Έθνη με ΚΜ συνιστώσα, γλιτώνουν τον κρατισμό, έχουν πειθαρχία και νομοτέλεια, δεν πλακώνονται με τον κάθε συμπολίτη τους μήτε ζηλεύουν ή φθονούν τον κάθε καλύτερό τους όπως κάνουν τα Διναρικά (Δυτικοβαλκανικά) και Αρμενοειδή Έθνη, τα οποία συνεχώς χαρακτηρίζει η κοινωνική διχόνοια, η ανομία (καλήν ώρα σαν την "Ελλάδα"), η έλλειψη καινοτομίας, η ανοργανωσιά, η απειθαρχία και η αέναη συμφεροντολογία και το μίσος για τον καλύτερο. Τα ΚΜ Έθνη λοιπόν, είναι αξιοκρατικά, καινοτομούν, έχουν σημαντική κλίση στον βιομηχανικό και τεχνικό-τεχνολογικό τομέα σε τέτοιον βαθμό που η ανάπτυξη της βιομηχανίας ή της καλής επιστημονικής μηχανικής να προϋποθέτει ΚΜ συνιστώσα στον πληθυσμό. Επίσης, δεν θέλουν το κράτος εν αντιθέσει με Αλπικούς και Αρμενοειδείς οι οποίοι πρώτοι λατρεύουν τον κρατισμό περιμένοντας τα πάντα να τα κάνει κάποιος άλλος λογω νεχωλικότητος ενώ οι δεύτεροι μονάχα μέσω του κρατισμού αναδεικνύονται λόγω της συμφεροντολογίας τους. Ένα ΚΜ κράτος δεν δύναται να συγκριθεί με ένα γύφτικο βαλκανικό Διναρικό, στο οποίο επικρατεί μία αέναη ανοργανωσιά και δυσλειτουργία, ακριβώς όπως στην σημερινή "Ελλάδα"!
      Τέλος, είς ό, τι αφορά τον στρατό και την οικονομία, εκεί τα ΚΜ Έθνη είναι ισχυρά, καθώς ο ΚΜ φαινότυπος διαθέτει πειθαρχία και πνεύμα ανεξαρτησίας μαζί με μαχητικότητα, όντως όμως ήπιος κοινωνικά ώστε να αποφεύγονται οι άσκοπες Διναρο-Αρμενοειδείς κοινωνικές συγκρούσεις, οι οποίες στην "Ελλάδα" λαμβάνουν χώρα επί...καθημερινής βάσεως. Στην οικονομία είναι αυτόνομοι, εργατικοί και δραστήριοι, έτσι λοιπόν τα ΚΜ Έθνη είναι οικονομικώς ισχυρά. Χάνουν στο πνευματικό και πολιτισμικό κομμάτι. Στο μεν πρώτο πνευματικό η έλλειψη αυτή θα καλυφθεί από τους Αλπικούς και τους Μεσογειακούς ενώ στο δεύτερο, το πολιτισμικό, από τους Μεσογειακούς, με τους Αλπικούς να ακολουθούν ως δέκτες των Μεσογειακών.

      Όσο για τον ανώνυμο 12:38, βαριέμαι να απαντήσω στις παραμυθολογίες του περί Νορδικής αρχαίας Ελλάδος...

      Διαγραφή
  4. Κρομανοειδής του Νότου θα ηθελα τι γνωμη σου σε κατι.Στις Η.Π.Α ζουν περιπου 200εκ Ευρωπαιοι(στην Αμερικη Λευκοι θεωρουνται ολοι απο Ευρωπη,Βορειο Αφρικη,Μεση Ανατολη,Καζακσταν,Τουρκια) οποτε οπως καταλαβαινεις ο αριθμος ανεβαινει αλλα ανεβαινει επισης και λογω "Λευκων" Ισπανοφωνων και Λατινων(βαζω εισαγωγικα γιατι πολλοι απο αυτους ειναι μεστιζο,καστιζο).Ισως να ειναι και παραπανω αλλα ισως και λιγοτεροι,απο τους 200εκ οι περισσοτεροι ειναι απο Βορεια Ευρωπη Αγγλια,Ιρλανδια,Γερμανια,Ολλανδια,Σκωτια κλπ... απο ολα αυτα τα 200εκ ποσο πιστευεις ειναι φαινοτυποι ανα ποσοστο?λογικα οι περισσοτεροι Ευρωπαιοι Αμερικανοι ειναι Κρομανοειδεις,Νορδικοι,Ατλαντοειδεις και απλως προσπαθω να φανταστω ποσο ειναι ο καθε φαινοτυπος.Ποια ειναι η γνωμη σου,δικη μου γνωμη ειναι οτι απο τα 200εκ οι Κρομανοειδεις ειναι 40-45%,Νορδικοι 15-25%,Ατλαντοειδεις 10-15%.Για να μπω στο θεμα προσπαθω να βρω στο περιπου ποσο ειναι αυτοι οι τρεις φαινοτυποι στους Λευκους Αμερικανους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρομανοειδής του Νότου27 Ιουλίου 2017 στις 12:03 π.μ.

      Μελετώντας τον ψυχισμό και την νοοτροπία του απλού κόσμου στις ΗΠΑ, και όχι τόσο των ανωτέρων τάξεων, διαφαίνεται ξεκάθαρα ο Κρομανοειδής ψυχισμός, στην απλότητα, την εργατικότητα, τον δυναμισμό (αγάπη για έντονα αθλήματα και για τα όπλα), την αγάπη για ανεξαρτησία επαγγελματικη και οικονομική η οποία άλλωστε εκρρέει και στην πολιτική (π.χ. Τράμπ). Επίσης η έλλειψη πολιτισμού (εκτός υλικού μέρους), πνευματικότητος και βαθύας σκέψεως δηλαδη φιλοσοφίας, όπως και η τεράστια επιτυχία πλήθους κοροϊδιών μέσω του μάρκετινγκ λόγω ευκολοπιστίας και ελλείψεως καχυποψίας, αποτελούν αντιστοίχως γνωρίσματα των ΚΜ. Ιδίως στο μάρκετινγκ το κενό είναι κυρίως ΚΜ, οι οποίοι λόγω ευκολοπιστίας γίνονται θύματα των Νορδικών-Ατλαντοειδών αλλά και Αλπικών διευθυντών διαφημίσεων.

      Τα ανώτερα στρώματα ανήκουν κυρίως στον Ατλαντοειδή και Νορδικό φαινότυπο, παρολα αυτά δεν λείπουν σποραδικά κάποιοι Αλπικοί ή μίξεις όπως Βαλτο-ΚΜ, αποτελούν βέβαια εξαιρέσεις. Όλες οι καινοτομίες και οι θέσεις διοικήσεως ή δεξαμενών σκέψεως βασιζονται σε Αλπικές, Ατλαντοειδείς και Νορδικές φυσιογνωμίες, σπανίως σε ΚΜ. Παρόλα αυτά ο Αλπικός φαινότυπος στις ΗΠΑ δεν συγκεντρώνεται σε μία συγκεκριμμένη κοινωνική τάξη αν και η ευστροφία του ισοβαθμίζει την έλλειψη (επιχειρηματικών) ρίσκων από μεριάς του, με αποτέλεσμα συχνά να καταλαμβάνει θέσεις γραφείου, παραγωγού, καθηγητού ή διεθυντού και δικηγόρου.

      Ας μας μείνει ότι το πόπολο είναι κυρίως ΚΜ μορφές (αυτό φαίνεται ιδίως στην επαρχία και τον εκεί ψυχισμό της), τα ανώτερα στρώματα Νορδικά-Ατλαντοειδή, ενώ οι Αλπικοί συναντώνται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα κυρίως σε αστικές ασχολίες.

      Εκτιμώ ότι τα ποσοστά Λευκών είναι τα εξής:

      Κρομανοειδείς -35%-

      Νορδικοί/ΝορδοΚΜ -25%-

      Ατλαντοειδείς -20%-

      Αλπικοί-Βαλτικοί -20%-

      Διαγραφή
    2. Κρομανοειδής του Νότου27 Ιουλίου 2017 στις 12:04 π.μ.

      *το κοινό

      Διαγραφή
    3. Κρομανοειδής του Νότου27 Ιουλίου 2017 στις 12:12 π.μ.

      Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας σημαντικός λόγος του στάτους των ΗΠΑ ως υπερδύναμη και κοινωνία η οποία απόλυτα σέβεται την Φυσική Επιλογή και τον Κοινωνικό Δαρβινισμό, παρότι στην χρηματική του καθαρώς μορφή, είναι το φυλετικό της δυναμικό, που είναι πολύ καλό και ομοιάζει σε σημαντικό βαθμό εκείνο της Γερμανίας και άλλοτε της Αγγλίας. Δεν υπάρχει βαρεμάρα, έλλειψη κινήτρων, μετριότητα και κρατισμός παρασιτικός. Ευλογία είναι δε ότι δεν υπάρχουν Διναρικοί εκεί για αυτό και λειτουργούν ολα ρολόι.

      Βεβαια τα πλήθη κάφρων και Λατινοαμερικανών μη-Λευκών που έχουν εισχωρήσει κατά...εκατομμύρια αλλάζουν άρδην το φυλετικό δυναμικό των ΗΠΑ, ενώ είς ό, τι αφορά το Λευκό κομμάτι αυξάνει τον αριθμό των Αλπικών και των Ιβήρων ΚΜ.

      Διαγραφή
    4. δινεις 20% σε Ατλαντοειδεις?δεν ξερω εγω τους υπολογιζω 10-15%,υπαρχουν και καποιοι Μεσογειακοι αλλα ειναι μονοψηφιος ο αριθμος βασικα πρεπει να ειναι "απειρο" ελαχιστοι.Αν και να πω την αληθεια πιο πολυ επικεντρωνομουν στους Ατλαντοειδεις,τελος ξερεις ποια ειναι η καταγωγη των Ατλαντοειδων εννοω ειναι μια εξελιξη του Κρομανοειδη σε Μεσογειακο-Κρομανοειδη-Νορδικο?ή ειναι μιξη Μεσογειακου με Νορδικο?

      Διαγραφή
    5. Κρομανοειδής του Νότου27 Ιουλίου 2017 στις 2:39 π.μ.

      Είναι ένα ενδιάμεσο στάδιο μεταβάσεως από τον Μεσογειακό στον Νορδικό. Ο Βορειο-Ατλαντοειδής τείνει περισσότερο στον Νορδικό παρά στον Μεσογειακό.

      Ο Ατλαντο-Μεσογειακός της Ιβηρικής Χερσονήσου πρόκειται για ΚΜ προσαρμοσμένο στο Νότιο Μεσογειακό κλίμα, εξ'ου και ορισμένα "Μεσογειακά" χαρακτηριστικά του σαν το σκουρώτερο χρώμα και την γενική απουσία ανοιχτών χρωμάτων σε μάτια και μαλλιά.

      Διαγραφή
    6. Κρομανοειδής του Νότου27 Ιουλίου 2017 στις 2:40 π.μ.

      Ο ΚΜ φαινότυπος εμφανίζει γενικά μεγάλη προσαρμοστικότητα στο κλίμα.

      Διαγραφή
    7. με λιγα λογια τι ακριβως ειναι? υποτυπος του Μεσογειακου?εχω δει να χαρακτηριζουν τους Ατλαντοειδεις ως Βορειο Μεσογειακους ή Δυτικοι Μεσογειακοι.Γενικα εχω μεγαλες αποριες για αυτον τον φαινοτυπο αλλα και για αλλους οπως pontid,north pontid κλπ...

      Διαγραφή
    8. Κρομανοειδής του Νότου28 Ιουλίου 2017 στις 1:37 π.μ.

      Όχι, είναι ενας μεταβατικός φαινότυπος από τον Μεσογειακό στον Νορδικό.

      Ο Πόντιντ μάλλον πρόκειται για Μεσογειακό με Αλπικά ή Βαλτικά (North Pontid) στοιχεία ή για gracile Cromagnid με Βαλτικά ή Αλπικά στοιχεία. Πιστεύω μάλλον το πρώτο εάν λάβουμε ιδίως υπ'όψιν την Ελληνική (και Ρωμαϊκή) μετανάστευση στα εδάφη που συναντάται αλλά και τον ψυχισμό του που πιο πολύ ομοιάζει του Μεσογειακού παρά του ΚΜ.

      Διαγραφή
    9. για τον North Pontid ειχα διαβασει πως προκειται για Κρομανοειδης με Βαλτικα στοιχεια οσο για τον pontid πρεπει να εχεις δικιο γιατι οταν οι Ελληνες μεταναστευαν συνηθως οι Ελληνες αντρες ηταν κατι χιλιαδες για παραδειγμα 5χιλ και οι Ελληνιδες γυναικες κατι εκατονταδες 500 κι ετσι επαιρναν ντοπιες γυναικες Αλπικες/Βαλτικες στην ουσια αυτες οι λιγες Ελληνιδες κρατουσαν τον Ελληνισμο και εφτιαχναν μια "ελιτ" το ιδιο θα εγινε και με τους Ρωμαιους στρατιωτες.

      Διαγραφή
    10. Κρομανοειδής του Νότου28 Ιουλίου 2017 στις 4:32 μ.μ.

      Έτσι είναι. Ο Βόρειος Πόντιντ μάλλον είναι Μεσογειακός με Βαλτική επίδραση αλλά δύναται κάλλιστα να αποτελεί και gracile Βαλτο-ΚΜ.

      Πάντως οι ελίτ των Ελληνικών αποικιών μέχρι και το 1923 είχαν διατηρήσει τα Μεσογειακά των χαρακτηριστικά έστω εν μέρει. Το λοιπό βέβαια πόπολο ανήκε στους τοπικούς φαινοτύπους.

      Διαγραφή
    11. εσυ ποιους θεωρεις πιο εξυπνους φαινοτυπους(ευρωπαιους) και ποιους πιο ομορφους με την σειρα?επισης εχεις καμια ιδιαιτερη προτιμηση σε μιξη?

      Διαγραφή
    12. Κρομανοειδής του Νότου29 Ιουλίου 2017 στις 2:34 μ.μ.

      Έχω σεβασμό για τον Μεσογειακό, τον Ατλαντοειδή, και τις μίξεις Αλπικό/Βάλτο-ΚΜ. Συμπαθώ Αλπικούς και Βαλτικούς. Αντιπαθώ Νορδικούς και απεχθάνομαι Διναρικούς.

      Διαγραφή
    13. Εγώ απεχθάνομαι τους μεσογειακους που πάλι καλά δεν είναι πολύ στην Ελλάδα, αγαπάω διναρικους και mtebid δηλαδή πόντους που μας λέτε και αρμενοειδης ενώ δνε είμαστε αρμενοειδης, είμαστε mtebid δηλαδή μίξη αρμενοειδη με διναρικο με αλπική επίδραση αγαπάω βραχυκεφαλους μισώ δολιχοκεφαλους εκτός από νορδικος και ο κρομανοειδης κομπλέ είναι αν και είναι και μεσοκεφαλος συνήθως

      Διαγραφή
    14. Mtebid δηλαδή πόντιους *

      Διαγραφή
  5. Ένας ξάδερφος μου είναι καθαρός μεσογειακός και δεν μπορώ να καταλάβω πως έγινε αυτό οι γονείς του είναι ο πατέρας του Κ/Μ και η μητέρα του διναρική ξέχασα να αναφέρω ότι και στον χαρακτήρα είναι μεσογειακός μπορεί να συμβεί αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η αραιη κατανομη γενιων σε ποιους φυλετικους τυπους συνανταται (Στην Ελλαδα συγκεκριμενα)?

    με αραιη κατανομη γενιων εννοω π.χ.

    http://www.dreadcentral.com/wp-content/uploads/2015/07/james-franco1.jpg

    http://i.imgur.com/vicDDce.jpg

    Σε αντιθεση, μια πληρης γενειαδα:

    http://beardstyle.net/wp-content/uploads/2015/11/ef481c045dd7ff7042bb873f2787cc40.jpg

    Ξερω οτι εχει να κανει με την DHT (Διυδροτεστοστερονη) αλλα το πως η συγκεκριμενη ορμονη θα δρασει στους θυλακες καθοριζεται γενετικα (Για αυτο πολλοι ασιατες εχουν αραια γενεια) οποτε και φυλετικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρομανοειδής του Νότου28 Ιουλίου 2017 στις 12:52 π.μ.

      Διναρικοί παρουσιάζουν ελάχιστοι γεννιάδα.

      Ατλαντοειδής σαν τον Τζέημς Φράνκο, επίσης έχουν ελαφρυά γενιάδα, όπως και οι ΚΜ (αν και οι του Νότου έχουν μέτρια γενιάδα, βλέπε Σπαλιάρα).

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστω για την αποψη. Τι παρατηρηση εχεις κανει οσον αφορα τους μεσογειακους και τα γενεια? Εγω κατηγοριοποιω τον εαυτο μου ως μεσογειακο με ισως ψιγματα διναρικοτητας (ψηλο θολο μετωπου/υψικρανια)

      Διαγραφή
    3. Κρομανοειδής του Νότου28 Ιουλίου 2017 στις 1:35 π.μ.

      Η γενιάδα των είναι πλουσία αλλά εάν υπάρχει ΚΜ ή Διναρική επίδραση δύναται προφανως να μην είναι τόσο η να είναι σημαντικά λιγότερη, εξαρτάται από το πόση επίδραση υπάρχει.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.